Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 071 - S04E01 - The Beginning of the End

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
332 odpowiedzi w tym temacie

#141 Lakshmi

Lakshmi

Kapral

• Użytkownik
  • 173 postów

Napisano 02.02.2008 - |14:53|

W odcinku 3x22 (o ile się nie mylę) Ben mówi do Richarda, żeby zaprowadził ludzi do Świątyni. Sam idzie z Alex spotkać się z rozbitkami.
Czyli do Świątyni poszli wszyscy Inni, co którzy przeżyli. A czym jest to miejsce, nie wiadomo.

Christian to ojciec Jacka, ktoś się o to pytał po raz piąty :)

Trzeba przyznać, że Lost wciąga na maxa :)
Po przeczytaniu waszych opinii odcinek jeszcze bardziej mi się spodobał.

Świetna była ta atmosfera - taka lostowa, pełna tajemnicy. Z ff wiadomo, że wszystko skończyło się źle. Ale dlaczego, jak do tego doszło?
Świetna scena ze znikającą chatką, potem w szpitalu rozmowa z Murzynem - gość był naprawdę przerażający. Nie wiem, o kim mówił "Jak myślisz, oni jeszcze żyją?" Kto? Ci, którzy zostali na wyspie?
Ciekawe, kto jest tą uratowaną 6 - Jack, Kate, Hugo i... Stawiam na Claire i Sawyera, nie wiem, kto mógłby być ostatnią osobą. Czyżby ktoś z nich był w tej trumnie w 3x23?
Zasmuciła mnie scena, w której Hugo mówi partnerowi Any Lucii, że jej nie znał. No ładnie, ona tak się dla nich poświęciła... No, ale nic dziwnego, skoro nie mogą mówić o tym, co się działo na wyspie. Zresztą, kto by im uwierzył - morderczy dymek, głosy, wizje, białe niedźwiedzie w tropikach - normalka :)
Widać, że wiele się zdarzyło od momentu rozdzielenia rozbitków na 2 grupy. Ocalała tylko 6, ale pozostali najwyraźniej pozostali na Wyspie. Dlaczego uratowała się właśnie ta 6 - współpracowali z przybyszami? Może nawet rozbitkowie walczyli między sobą, albo dogadali się z Innymi.
Szkoda, że Charlie zginął :(
I dziwna sprawa z Jackiem. W tym odcinku był normalny, wyluzowany, wrócił do zawodu, nawet jakby zupełnie zapomniał o Wyspie. A później zostanie alkoholikiem, obsesyjnie usiłującym dostać się na Wyspę. No, lae nie ma co gdybać, to okaże sie dopiero w kolejnych odcinkach :)

Z Naomi to było przegięcię. Jak na ciężko ranną nieźle sobie radziła. Tym niemniej uważam, że Locke grubo przesadził, zabijając ją. Nie dziwię się Jackowi, że się wkurzył. Właściwie po tym odcinku znowu polubiłam Jacka.

W chatce siedział Christian :shock: Czyli rzeczywiście jego pojawianie sie w wielu flashbackach miało sens. Ale co on tam robi? Jest więziony, czyżby jego śmierć upozorowano?

Ten facet, który spadł na spadochronie, skojarzył mi się z jednym z tych portugalczyków, z którymi rozmawiała Penny w ostatnim odcinku 2 serii.

Fajnie, że znów powrócił motyw głosów. Było je słychać, kiedy Hugo zobaczył chatkę i wydaje mi się, że wtedy, kiedy 2 grupy rozbitków się spotkały. Ktoś wie, co mówiły?

Ogólnie bardzo dobry odcinek. Trochę chaotyczny, ale pełen nastroju, smutnych momentów i ogólnie takiego klimatu ciągłego napięcia.
  • 0

#142 goral_222

goral_222

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów

Napisano 02.02.2008 - |15:23|

Dla mnie odcinek bdb. Fajny klimat przypominający początki Losta i te pytania bez odpowiedzi które były już przytaczane przez innych. Mam nadzieje, ze kolejne odcinki utrzymają ten poziom i nie będzie "upadku z wysokiego konia" ;)

9/10 :rolleyes:
  • 0

#143 t0ni0

t0ni0

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 02.02.2008 - |15:39|

W sumie fakt ale nie o to chodzi obserwuj tylko i wyłącznie marynarkę na krześle :)

stary nic nie zauważam? co ma być z tą marynarką ?
  • 0

#144 Mumin

Mumin

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów
  • MiastoGórny Ślonsk

Napisano 02.02.2008 - |15:43|

Odcinke bardzo dobry, choc na jego urodę składały się głównie ff. Widzimy, że Lostowie dzielą się na dwa obozy- Jacka i Johna. Wiemy też że z wyspy wydostało sie 6 rozbitków - Jack, Kate, Hugo i .... . To sie dowiemy w przyszłości, raczej dalszej. Wiemy tez, że Hugo żałuje, że przyłączył sie do obozu Johna. Dlaczego- trudno powiedzieć a ewentualne domysły są typową zgaduj-zgadulą. Ciekawe kim jest ten murzyn, który odwiedza Hurleya w wariatkowie? Jednym z Tamtych- to pewne- ale których tamtych- ekipy Bena, czy ekipy, która probuje sie dostać na wyspe? I wreszcie- w ff z ostaniego odcika III sezonu widzimy Jacka, który jest zdeterminowany do obłędu by wrócić na wyspe. Tutaj widzimy, że osrto reaguje na same dopuszczenie myślenia, ze mogą tam wrócić. Co spowodowało, że zmienił swoją postawe w tej sprawie?
  • 0

#145 Aza

Aza

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 02.02.2008 - |15:52|

Ten Spadochroniarz to aktor, ktory gral Uphama w filmie "Szeregowiec Ryan", a nazywa się Jeremy Davies.
  • 0
And have you found it?-Hurley
No, It found me(The Island)-Locke

Dołączona grafika
1.Lost
2.The L word

#146 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 02.02.2008 - |16:09|

W tej chatce to na pewno osoba któa pokazała oko to nie Locke .. zobaczcie sami przecież to inny gościu.. nieznany.. a siedziący na fotelu to oczywiście ojciec Jacka
  • 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#147 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 02.02.2008 - |16:28|

stary nic nie zauważam? co ma być z tą marynarką ?

Plakietka visitor "znika" w którymś ujęciu. ;)

Tak sobie myślę. Hurley przeprasza Jacka za to że poszedł z Lockiem. Może nic się tam szczególnego nie wydarzyło, po prostu powiedział to bo miał wyrzuty sumienia, że zawiódł Jacka.

Użytkownik Teoria spiskowa edytował ten post 02.02.2008 - |16:35|

• 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#148 Soul_of_Warrior

Soul_of_Warrior

Kapral

• Użytkownik
  • 177 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 02.02.2008 - |16:35|

A mi teraz takie dziwne cos do lba wpadlo :P
Ojciec Locka byl wiezniem na wyspie "magic box i te sprawy"
Z tego co widac ojciec Jacka tez jest wieziony (help me) "niby przez Jackoba"
To juz mamy 2 tatusiow na wyspie....
A moze wlasciciel tajemniczego oka to ojciec Kate "Wayne Jansen" ktory niby zginal
w wybuchu "koles od oka sprawia wrazenie jakby mial niezle gembe pojechana"
i tak samo jak 2 poprzednich - tez jest wiezniem ?

Nie chce mi sie calej otoczki do tego wymyslac "chatka, magic box, Jackob, dymek, Ben, wyspa" bo bym sie sam w tym pogubil, ale jak ktos ma bujna wyobraznie to moze wygdybac teorie do tego :)

Użytkownik Soul_of_Warrior edytował ten post 02.02.2008 - |16:37|

• 0

You're not afraid of the dark, are you?

#149 strawberry

strawberry

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 02.02.2008 - |16:59|

Fajnie, że znów powrócił motyw głosów. Było je słychać, kiedy Hugo zobaczył chatkę i wydaje mi się, że wtedy, kiedy 2 grupy rozbitków się spotkały. Ktoś wie, co mówiły?

głosy mówią: "That Might Be Desmond", "Joseph" i jeszcze "So you heard somebody's coming."

i też mnie ciekawi, jak już ktoś zauważył, dlaczego Desmond wybrał ekipę Jacka a nie Locka. tyle przeszedł z Charliem, widział jak poświęca swoje życie żeby przekazać im wiadomość...

mam wrażenie, że Desmond więcej wie niż reszta rozbitków ( nie zapominajmy jego wizjach )
  • 0
pozdrawiam wszystkich - strawberry

#150 marku$

marku$

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 02.02.2008 - |17:10|

I wreszcie- w ff z ostaniego odcika III sezonu widzimy Jacka, który jest zdeterminowany do obłędu by wrócić na wyspe. Tutaj widzimy, że osrto reaguje na same dopuszczenie myślenia, ze mogą tam wrócić. Co spowodowało, że zmienił swoją postawe w tej sprawie?

Wydaje mi sie, ze on o tym dobrze wie, ze powinni wrocic, ale po prostu sie boi do tego przyznac. I dlatego tak reaguje. Wyczytalem to po jego minie :P
  • 0

#151 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 02.02.2008 - |17:29|

głosy mówią: "That Might Be Desmond", "Joseph" i jeszcze "So you heard somebody's coming."

i też mnie ciekawi, jak już ktoś zauważył, dlaczego Desmond wybrał ekipę Jacka a nie Locka. tyle przeszedł z Charliem, widział jak poświęca swoje życie żeby przekazać im wiadomość...

mam wrażenie, że Desmond więcej wie niż reszta rozbitków ( nie zapominajmy jego wizjach )

A może chce opuścić wyspę by wreszcie być z Penny. ;)
  • 0

#152 JohnDee

JohnDee

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów
  • Miastoz dobrej strony...

Napisano 02.02.2008 - |17:42|

A może chce opuścić wyspę by wreszcie być z Penny. ;)

A może chciał się na 110% przekonać, że to nie statek Penny. Poza tym - zawsze lepiej jest mieć kogoś w obozie "wroga", żeby wprowadzał ferment i siał defetyzm ;), a kiedy przyjdzie co do czego pokierował ewakuacją...
  • 0

#153 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 02.02.2008 - |17:48|

Dobra beka by była, gdyby Desmond odleciał z Oceanic Six, a w tym samym czasie Penny by przypłynęła na wyspę. I to Desmond by zaczął jej szukać :D

A co do Oceanic Six.. obstawiam wszystkie postacie centryczne z przyszłych odcinków (tzn zakładam, że ze wszystkich ff) :) Jack, Hurley, Sayid, Kate, Jin i Sun. Micheala i Walta bym nie wliczał do Oceanic Six, jakby nie patrzeć oni jeśli się 'znaleźli' to znaleźli się na długo przed szóstką. Pozatym razem z Oceanic Six może z wyspy odpłynąć/odlecieć cała masa ludzi nie lecących Oceaniciem -> chociażby Rousseau i Alex, Desmond czy Juliet. No i ekipa Naomi.
  • 0

#154 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 02.02.2008 - |18:06|

Russeau nie. W któryms odcinku powiedziała że nie rusza się z wyspy.

ps.
Spoiler

• 0

#155 dominika1984r

dominika1984r

Plutonowy

• Użytkownik
  • 426 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 02.02.2008 - |18:14|

Do tej pory jego wizje dotyczyly wylacznie Charlie'go i jego smierci. Wiec kogo mialyby teraz dotyczyc??
  • 0
Living is easy with eyes closed

#156 Aza

Aza

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 02.02.2008 - |18:22|

Do tej pory jego wizje dotyczyly wylacznie Charlie'go i jego smierci. Wiec kogo mialyby teraz dotyczyc??

Moze kolejnej osoby, ktora ma zginac?Moze jego wizje pokazuja osoby, ktore beda ginac, przekonamy sie :)
  • 0
And have you found it?-Hurley
No, It found me(The Island)-Locke

Dołączona grafika
1.Lost
2.The L word

#157 Haes

Haes

Plutonowy

• Użytkownik
  • 395 postów

Napisano 02.02.2008 - |18:44|

Tak sie zastanawiam... Oceanic6 to Oceanic6, ale wcale nie oznacza, że z wyspy nie wydostał się Desmond, Juliet bądź ktoś inny kto w samolocie nie był.

Może zatem być tak, że wyodatnie się np. Jack, Kate, Hurley do tego (powiedzmy) Sayid, Claire i Sun oraz DODATKOWO Juliet i Desmond.
  • 0

Wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.

Obecnie ogląda seriale: Walking Dead (na bieżąco), Mad Men (S02), Desperate Housewives (S01), Big Bang Theory (S06), House of Card (oczekiwanie na nowy sezon).

#158 Avarhis

Avarhis

Kapral

• Użytkownik
  • 155 postów
  • MiastoJózefów

Napisano 02.02.2008 - |18:46|

A może Desmond został z Jackiem bo widział w swojej wizji śmierć kogoś z grupy Jacka i próbował będzie tego kogoś uratować.

Użytkownik Avarhis edytował ten post 02.02.2008 - |18:48|

• 0

#159 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 02.02.2008 - |20:26|

Szczere wyrazy współczucia dla człowieka, który przewiduje jak ktoś zginie, ale nie może tego powstrzymać :unsure: Może wrzucą wątek psychologiczny Desmonda ;)

Użytkownik garus edytował ten post 02.02.2008 - |20:27|

• 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#160 JohnDee

JohnDee

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów
  • Miastoz dobrej strony...

Napisano 02.02.2008 - |20:48|

Może wrzucą wątek psychologiczny Desmonda ;)

Ej, to Hurley regularnie odwiedza zakład psychiatryczny, proszę nie papugować! :P
(BTW, najlepszy tekst z 4x01: "[policjant] Jeśli chcesz trafić do psychiatryka to mogę ci to od ręki załatwić!; [Hurley] Naprawdę? Dzięki!" :lol: )
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych