Skocz do zawartości

Zdjęcie

The 4400

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
598 odpowiedzi w tym temacie

#141 _Bunio_

_Bunio_

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 17.08.2005 - |19:43|

ha ! ale numer...
tłem w odcinku 9 jest budynek wykorzystany również w serialu stargate atlantis gdzie obiektem tym jest budynek w odcinku 5 sezonu 9 gdy drużyna atlantis wędruje korytarzem i rozmawiają z sędzią na jednej z planet
nawet ławek nie zmienili...a sciane odkryli..dywan tez taki sam :)
ogladalem oba seriale na przemian i od razu wpadlo mi w oko...

screen z serialu 4400 :
Dołączona grafika

i z atlantisa :
Dołączona grafika
  • 0

#142 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 22.08.2005 - |13:13|

Końcuweczka będzie bardzo mocna, w sumie nie spodziewałem się, że to NTAC zabija 4400, a tu proszę PE i mamy to co mamy, widać to było jakieś zabezpieczenie na wszelki wypadek, jakby się okazało, że 4400 chcą nam zrobić kuku. Jak widać normalni agenci nic o tym nie wiedzieli, tylko góra i lekarze pewnie. Gdyby nie naginanie zasad i pomoc Burkhoffa to byłoby cieńko, a tak przynajmniej to już wiedzą co i jak mniej więcej.
Teraz obejrzałem jeszcze zajawkę S02E12 Mommy's Bosses, wygląda na to, żę będzie wojna pomiędzy 4400 i resztą świata (w sumie przede wszystkim chyba NTAC) :blink:
Chyba jednak będzie sezon 3 coś czuję, pierwszy miał 6 odcinków, ten 13, następny to proponuję 22 :)
  • 0
Master of possimpible ;)

#143 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 22.08.2005 - |18:21|

2x11
6,0
Odcinek bardzo nierówny. Z jednej strony akcja się ślimaczy, jest przewidywalna, a z drugiej zaskakująca końcówka. W sumie odcinek nie do końca mi się podobał, ale może część druga rozwinie wątek.

P.S. do Kwiatek: bez obrazy, ale nie wszyscy mają szansę od razu obejrzeć odcinek (mnie to akurat nie dotyczy), więc przyhamuj nieco ze spoilerami, please! Po co innym psuć zabawę ;) .

Użytkownik jooboo edytował ten post 29.08.2005 - |13:51|

• 0

#144 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 22.08.2005 - |18:56|

Zasady są wszędzie te same, odcinek został wyemitowany, pisanie o nim nie jest spoilerem.
  • 0
Master of possimpible ;)

#145 Adamos

Adamos

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 24.08.2005 - |11:52|

Witam wszystkich , właśnie obejrzałem odcinek S02E10 Lockdown naprawde świetny odcinek powoli zaczyna się wszystko wyjasniac lecz pojawiaja sie nowe pytania mam nadzieje ze kolejne odcinki bedą równie dobre co odcinek 9 i 10 .

Ps. Kiedy beda napisy do episode 11 ??

Użytkownik Adamos edytował ten post 24.08.2005 - |14:46|

• 0

#146 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 25.08.2005 - |02:57|

Małe pytanie - ile w końcu będzie odcinków 2 sezonu?
Na Orion Tokra jest 16 pozycji na odcinki.
Słyszę o 12 i 13 odcinkach.
DObrze kojarzę, że ma być 13 i koniec 2 sezonu?
  • 0

#147 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 25.08.2005 - |08:36|

Jak pisałem już kilka razy w tym temacie, odcinków jest 13, a według naszej numeracji 12, pilot tego sezonu liczony jest jako 2, a u nas jako 1. Czyli w niedzielę ostatni odcinek, jak już pisałem przy kilku okazjach.
  • 0
Master of possimpible ;)

#148 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 29.08.2005 - |09:38|

Ostatnie 3 minuty S02E12 to była masakra, ale może najpierw trochęo tym co działo się wcześniej.
Firewall Memo, mocna rzeczy i doprawadza do sprawdzenia się przepowiedni Mai "Mommy's Bosses will be punished for betraing us" :)
Kevin Burkhoff raduje sytuację z pomocą Isabelle, Kyle postanawia przyznać się do zabójstwa, krótko mówiąc dużo się dzieje, ale i tak ostatnie 3 minuty wgniatają w podłogę:
- Maia "Nic się nie skończyło, dopiero się zaczyna... Wojna"
- Kevin Burkhoff postanawia sobie pomóc serum
- zdolności 4400 w końcu rozkwitają - Richard i kubek
- Isabelle coś szybko podrosła i ma sprawę do Shawna
- i na deser "Jordan Collier żyje"
Oj sezon 3 to będzie masakra :] Tylko czemu trzeba będzie tyle na niego czekać :/
  • 0
Master of possimpible ;)

#149 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 29.08.2005 - |11:46|

Kwiatek masz racje koncówka, ehhh aż strach myśleć co będzie, a już połowie myślałem że to będzie koniec sezonu, ale muszę przyznać że zakończenie boskie :)

czyli jednak całe 4400 ma jakieś zdolności... hmm, a ciekawe jak śmierć tych wszystkich (ilu to już 10 ;) czyli przynajmiej wiemy że nie będzie 4400 odcinków, to już plus dla serialu :D ) ma się do planu "przyczna-skutek" tak rozpowszechnionego w pierwszym sezonie. Btw co Shawn lub kogo wyrwał z Kyle i czemu nastąpił taki wybuch?

#150 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 29.08.2005 - |12:48|

Święta prawda, ostatnie 3 minuty są lepsze niż cały drugi sezon :D No może lekka przesada, ale tylko lekka. Też chcę 3 seznon, ale żeby utrzymał poziom końcówki, żadnych 4400, chyba że działających w sprawie o której mówiła Maya ;)
Nieznoszę tych końcówek sezonów, zawsze zostawiają taki cholerny niedosyt ;)
  • 0

->1019<-

#151 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 29.08.2005 - |12:55|

Neoo moim zdaniem, jęśli przyjąć że to co powiedzieli w 1 sezonie jest prawdą, to nie ma 4400 którzy by nie wpływali jakaś na ten serial. choć może sie nam teraz wydawać że tak jest, ale stasując tą regułe co w pierwszym sezonie, to każdy 4400 musi zostać pokazany i każdy coś wnosi.

#152 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 29.08.2005 - |13:01|

A mnie nie obchodzi co oni będą wnosić do życia zwykłych ludzi, pozatym chyba nie wierzysz, że pokażą każdego? :| To byłby bezsensu, pokazać najważniejszych graczy i tych którzy będą im pomagać, babcia potrafiąca przyspieszyć szybkość wypiekania ciasta siłą umysłu mnie nie interesuje.

A pozatym po kopńcówce 2x12 powrót do miłego schematu, jeden odcinek jeden 4400, byłby cofnięciem się serialu, a nie jego rozwojem.
  • 0

->1019<-

#153 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 29.08.2005 - |13:46|

2x12 Mommy's Bosses
:clap: :clap: :clap: 10,0 :clap: :clap: :clap:
Genialna końcówka!!! W ostatnich 3 minutach dosłownie zaparło mi dech. Bardzo się bałem, że spie.... finał, ale jest dobrze. JEST ŚWIETNIE! A, że Collier wróci, to byłem dziwnie spokojny od momentu jego "zniknięcia".
Co do dyskusji Neoo/Toudi, to myślę, że będzie i to i to. Będą odcinki o jednym 4400 i będzie "main plot". I sądzę, że tak być powinno. Nie mogę się doczekać 3 sezonu.

P.S. Z tym czerwcem 2006, to pewne? Może by poprosić jakiegoś 4400, żeby "użył mocy" i przyspieszył produkcję ;) ?

Użytkownik jooboo edytował ten post 29.08.2005 - |13:53|

• 0

#154 coldmaN

coldmaN

Starszy kapral

• Email
  • 294 postów
  • MiastoGlobalna Wioska

Napisano 31.08.2005 - |00:48|

Właśnie obejrzałem 2x12. Odcinek wzorowy. Tak powinno się kończyć sezony - w naprawdę wielkim stylu. 11 na 10 jeśli miałbym ocenić. Odcinek dramatyczny z dużą ilością akcji. Ostatnie minuty zgodzę się z jooboo zaparły mi dech.
Ciekaw jestem o co będzie ta wojna którą przepowiedziała Maya? Natomiast Isabelle no cóż z tyłu wyglądała bardzo "uroczo" jak na dziecko, które raczej szybko wyrosło :P

Z niecierpliwością czekam na 3 sezon. Ale to dopiero za prawie rok.
  • 0
The man in black fled across the desert, and the gunslinger followed...

We are walking on a thin line and you better avoid the risk ...

#155 fantomik

fantomik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 03.09.2005 - |17:15|

Jestem dopiero co po 12 odcinku. Tak jak powiedziało juz parę osób- odcinek rewelka!. Oj widać, że wiele będzie się działo w sezonie 3. Isabelle jest już dorosła (z tyłu całkiem nieźle wyglądała :hyhy: ), Collier żyje na jakiejś wyspie (istny Robinson) no i ta cała wojna - oj będzie się działo. Szkoda tylko, że trzeba czekać aż rok. :(
  • 0

#156 _Bunio_

_Bunio_

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 03.09.2005 - |22:40|

@fantomik : na jakiej znowu wyspie ;) ???
toż to miejsce gdzie wylądowali wszyscy 4400 w sezonie 1 i gdzie Tom miał spotkanie oko w oko z istota z przyszłości w ciele Kyle'a...
  • 0

#157 POSTMAN

POSTMAN

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 04.09.2005 - |16:33|

Ale czadzik az jeszcze mam dreszcze :P

Szkoda że aż rok bedzie trzeba czekac. Mam nadzieje że zrobią z 20 odcinków w sezonie.

Nie wiem czy mi sie wydawało ale kiedyś po jakimś odcinku była jakby zapowiedź kolejnych i była tam scena że Tom biegnie po ulicy a tam policja zgarnia Kyla i jest pokazany jak siedzi w radiowozie. No ale potem nigdzie tego nie było. Albo mi sie wydawało.

No to teraz zostaje oglądac SG1 i SGA no i za 2 tygodnie 2 sezon LOST
  • 0

#158 fantomik

fantomik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 04.09.2005 - |17:00|

toż to miejsce gdzie wylądowali wszyscy 4400 w sezonie 1 i gdzie Tom miał spotkanie oko w oko z istota z przyszłości w ciele Kyle'a...

Wyświetl post

No może i tak. Ja pierwszy sezon oglądałem ponad rok temu, także mogę niekojarzyć miejsc.
  • 0

#159 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 05.09.2005 - |08:08|

Finał sezonu faktycznie zasługujący na to miano.
Zwróciłem uwagę jeszcze na jedną rzecz. Jest to serial sci fi ale efektów specjalnych nie jest tam wcale dużo a mimo to jest to dobry serial.
Teraz czekamy na 3 sezon oby było jeszcze ciekawiej niż w drugim.

POSTMAN==> Nie wiem czy o to ci chodzi bo nie oglądałem tej zapowiedzi, ale o tym jak policja zatrzymała Kyla i siedział on w radiowozie było w epizodzie w którym Tom i Alana żyli w tym innym świecie (nie pamiętam który to był dokładnie epizod).

Użytkownik Pawel edytował ten post 05.09.2005 - |08:11|

• 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#160 Gość_sawyer_*

Gość_sawyer_*
  • Gość

Napisano 09.09.2005 - |09:01|

bardszo slaby byl ten ostatni odcinek. napaliłem się bo ktoś tu napisał, że są extra 3 ostatnie minuty i.. no własnie nic. i nic. nic sie nie stalo.

to ze, colier zyje bylo wiadome od momentu jak zniknał (porzucili ten wątek całkowicie własnie aby do niego wrócic na końcu).

jedynym zaskoczeniem była nagle dorosła Isabele.

i tyle. strasznie słabo sie skonczylo :((((((
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych