Wraiths
Napisano 28.07.2004 - |21:30|
gulus
Napisano 28.07.2004 - |21:49|
zakładajmy, że byl to kompleks, który można nazwać miastem. gdybyśmy teraz zaczęli wnikać w szczegóły techniczno-budowlane jak oni to rozwiazali, że część miasta oderwała sie od pozostałej (wiadomo, że nie odleciało wszystko bo przecież została placówka) to pewnie byśmy sie pogubili w domysłach co i jak. i tak mamy już dużo na głowie, nie dokładajmy sobie nowych problemówWiecie, ja też odniosłem wrażenie, że coś wystartowało z miasta, a nie samo miasto.
gulus
ale sądze Gulus, że może nie zrozumiałeś Asena? według niego miato nie odleciało tylko zostało zbudowane w na miejscu.
Napisano 29.07.2004 - |09:39|
Użytkownik sidi edytował ten post 29.07.2004 - |09:41|
Napisano 29.07.2004 - |18:40|
Asen
Napisano 29.07.2004 - |19:58|
Napisano 29.07.2004 - |21:43|
Dalej twierdzę, że to manson jest nieudolną kopią Wraiths - raz już to napisałem na Forum i będę się tego trzymał. :hyhy:a tak troche z innej beczki to oni wygladaja jak nieudane klony mansona ;] i taka jest moja teoria
Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć: digart.pl
Napisano 29.07.2004 - |21:46|
Jesteście pewni, że te maszkary i ci, którymi się opiekują będą wyglądały tak samo?
gulus
Napisano 29.07.2004 - |23:57|
Napisano 30.07.2004 - |09:53|
Napisano 31.07.2004 - |13:33|
Czepiasz sie.Własnie sobie przeglądałem 2 czesc i co mnie zastanowilo
jesli wraiths żywią się energją życiową innych istot, to po co tej "dowodzącej" piersi ? Czyżby ich małe były ssakami ?
Napisano 03.08.2004 - |17:25|
Widzieliśmy jak 1 statek pradawnych dał sobie rade z małą eskadrą tych myśliwców.
Problem leży jednak w ilości nie jakości.....
Pozdrawiam, oby nie wymyślili jakichś tarcz na te myśliwce.
Corpawda Ekipa z ziemi przywiozła mnustwo "stuffu" czyli zaopatrzenia, ale może zbraknąć ludzi i amunicji ( nie mamy kontaktu z Ziemią... ). Czas na szkolenie i pobór wśród miejscowych. Musi być ich więcej niż jedna wioska.....
Yoooo !
Napisano 03.08.2004 - |18:54|
Napisano 03.08.2004 - |19:00|
Mogli by , ale co najwyżej mają tylko celę opartą na biotechnologii , a Yuuzhan Vong całą technikę . Chociaż w czasie oglądania może się okazać inaczej - że maja więcej. Ja jednak bym nie zakładał że cela jest oparta o biotechnologię - raczej o materiały posiadające pamięć (zmiana natężenia pola magnetycznego wywołuje zmianę kształtu , powrót pola do pewnej określonej wartości , to ponowna zmiana kształtu ). Jest prościej, łatwiej i niema ryzyka że ktoś koszmarnie głody stwierdzi że przechodzi na wegetarianizmYuuzhan Vong ze StarWars
Napisano 03.08.2004 - |19:02|
Napisano 06.08.2004 - |02:57|
wraith sa odpowiednikiem pradawnych/gou'ldow tylko w innej galaktyce
weszli na taki poziom technologiczny jak prawdawni itp podbijali swiaty za pomoca swojej technologi
na intrze widac ze praadawni odlecieli atlantyda
a wiec zakladam ze mieli np jeden statek-matke tylko polecieli do galaktyki pegaza na zwiady tam pozakladali kolonie miasta na planetach zalozyli system wrot (to by np wyjasnialo dlaczego czesc - ta kobieta na z poczatku intra - zostala na ziemi) lecz gdy dostali kopa w tylek od wairth, kolonie padly a bronienie sie przed nimi zuzylo tak ich zapasy energii ze musieli zostawic tam atlantyde i wrocili na ziemie przez wrota
moze wraith nie znaja pozycji atlantydy bo nie zapominajmy ze to statek, mogl byc gdzies na orbicie a dopiero gdy go zostawiali to wybrali jakas planete i dno oceanu dajac wraith do myslenia ze np odlecieli tam skad wrocili, stad zdziwienie 'krolowej' wraith (a moze ona jest poprostu 'szefem' tych co zostali do pilnowania uspionych:)
pamietacie motyw z tego filmu ostatnio wilkolaki vs wampiry "underworld"
tam 'starsi' tez byli zahibernowani a ich strzegli najnizsi stopniem
moze wraith budza sie co jakis czas by sie dozywic albo np czekaja na jakis moment, nie mamy ich sposobu zycia przedstawionego
mogli pojsc 'spac' dlatego ze nie mieli nic do roboty czekali na znalezienie jakiegos swiata z duza liczba mieska pradawni znikneli wiec Ci poszli w kime zostawiajac straznikow hehe
hm to tyle z moich rozkmin na tyle
pozdrawiam
Użytkownik aljen edytował ten post 06.08.2004 - |05:17|
Napisano 06.08.2004 - |10:08|
Zastanawiam się tylko dlaczego Wraith nie polecą do jakiejś innej galaktyki. Tam, gdzie nie ma tak groźnego drapieżnika, życia powinno nie brakować. Może Wraith nie dysponują napędami zdolnymi do podróży międzygalaktycznych? Nie dysponują też adresami Wrót do innych galaktyk i dlatego tak im zależy, by poznać adres Ziemi.
Napisano 06.08.2004 - |11:09|
Jakby posiadali takie silniki to zapewne już dawno by sie wybrali do innej galaktyki, choć mogło być to troche ryzykowne, nie mając pewności czy jakieś życie spotkają i czy będąc takimi pewnymi siebie jak Goa'uld'owie nie wpadną na sprytniejszych od siebie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »