Skocz do zawartości

Zdjęcie

Weeds

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
162 odpowiedzi w tym temacie

#141 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 11.11.2011 - |09:29|

No właśnie się dowiedziałem, że Showtime zamówiło 8 sezon serialu. No i w sumie fajnie. A z tego mogli by zrobić cały porządny i ostatni sezon z powracającymi wszystkimi lub jak największą ilością aktorów z poprzednich serii.
  • 0

#142 TomHaverford

TomHaverford

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów
  • MiastoTarnowskie Góry

Napisano 11.11.2011 - |12:00|

Sezon 1 i 2 są super za wyjątkiem "uświadomionego" już Petera oraz Zoey Deschanell (którą mimo wszystko lubię ale nie tu). No i końcówka 2 sezon bdb.
  • 0

#143 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 14.06.2012 - |12:23|

Większość chyba już wie, ale i tak warto o tym wspomnieć.

Stacja Showtime parę dni temu Oficjalnie ogłosiła, że nadchodzący 8 sezon serialu "Weeds" będzie ostatnim, finałowym!

Ponadto 8 sezon ma być lepszy od 7, który i tak był lepszy od 5 czy 6 sezonu.
  • 0

#144 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 14.06.2012 - |12:31|

Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mimo wszystko uważam, że to bardzo dobry ruch ze strony stacji. Nie było sensu ciągnąć tego w nieskończoność, bo serial już i tak od dawna kulał.
Liczę na godne zakończenie jednego z moich ulubionych seriali.
  • 0

#145 kokoprezes

kokoprezes

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 04.07.2012 - |10:28|

8.01
Szczerze? Zawód na całej linii. Ten serial na początku był naprawdę smieszny i inteligentny, teraz jest po prostu prostacki.
Nie wspominam już o tym, że chłopaki raczej nie wyrośli na dobrych aktorów i ciężko się ich ogląda, zwłaszcza młodszego.
  • 0

#146 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 04.07.2012 - |10:54|

Mi tam się podobało co ekipa wyprawiała na łóżku Nancy ;)
Trochę bez polotu faktycznie, ale ogląda się z sentymentu, zna się bardzo dobrze wszystkie postacie i jest fajnie.
  • 0

#147 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 04.07.2012 - |22:08|

8x01

Mi tam oglądało się przyjemnie i z humorem. Teksty choć nieliczne potrafiły mnie rozbawić a no i sceny w szpitalu na łóżku jedne z lepszych.
Przywiązanie do serialu duże, ale i tak będę oglądał dalej.
  • 0

#148 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 08.07.2012 - |20:52|

8x01
Bez polotu i świeżości, pozostał sentyment. Po obejrzeniu stwierdziłem że najbardziej brakowało mi "czołówkowej" pioseneczki i zagrywek Doug'a ;) (a fajne te obrazki z czołówki przypominające całą drogę Nancy). Pewnie z tego sentymentu dociągnę do końca, ale to już nie to co na początku.
  • 0

#149 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 16.07.2012 - |17:09|

8x03
Kolejny świetny odcinek. Ci ludzie w showtime się naprawdę starają, jest bardzo zabawnie.

Ciekawa sprawa z tą nową czołówką. Pierwsze 3 sezony podsumowane w jednym obrazku, dopiero potem się dzieją rzeczy, które faktycznie pamiętam z serialu.
Zupełnie nie pamiętam co się działo w pierwszym trzech sezonach, chyba cały czas siedzieli w swoich 'little boxes on the hillside' i palili zioło... Od momentu przeprowadzki z Agrestic mniej więcej dobrze kojarzę co się działo w każdym kolejnym sezonie i jak się postaci zmieniały.
  • 0

#150 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 17.07.2012 - |16:39|

8x01-02
Ależ się stęskniłem za tym serialem, no i przede wszystkim za Nancy. Odcinki może już tak nie powalają jak kiedyś, ale mimo wszystko przyjemnie się ogląda.
Niech ktoś przypomni o co chodziło z tym Scottsmanem i jego synem, bo zupełnie tego nie pamiętam, a te flashbacki nie za wiele mi pomogły.
  • 0

#151 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 17.07.2012 - |17:15|

To był bodajże koleś z którym się Nancy spotykała, a on był z DEA. No i potem zabili go przez Nancy. A ten młody co teraz się pojawił to jego syn.
Jakoś tak to mniej więcej wygląda.
  • 0

#152 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 18.07.2012 - |20:42|

8x02
Przeciętniak, aż przykro się ogląda mając w pamięci początki, no ale jak wspominałem - sentyment pozostał więc ciągnę dalej.
  • 0

#153 Slide

Slide

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 20.07.2012 - |19:11|

Pierwsze sezony super, potem kilka słabych, w 7 sezonie były przebłyski starych dobrych w nowym wykonaniu, ale tym 8 sezonem obecnie jestem zawiedziony.
  • 0

#154 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 27.07.2012 - |10:43|

8x03-04
Faktycznie, bez polotu ten sezon, normalnie wieje nudą. Zawsze go broniłem, ale teraz chcę, żeby się już to skończyło. Zupełnie nie wiadomo, o co już w nim chodzi.
Z tych dwóch odcinków, jedyny zabawny wątek to ten z Dougiem srającym na gazetę. Heh, jedno wielkie WTF :D
  • 0

#155 sZakOOu

sZakOOu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 15.08.2012 - |18:16|

Jakże wielkie było moje zaskoczenie, że przez przypadek natrafiłem na ósmy sezon Weeds. Nie wiem skąd to przeświadczenie, ale byłem przekonany że po siódmym serial dostał cancela. Dopiero dziś przez przypadek odkryłem ósmy sezon.

O dziwo mnie to... zawiodło. Gdzieś mi się obiło o uszy, że poprzedni miał być ostatnim. Finał zakończył się cliffhangarem, który od biedy można uznać za zakończenie serialu. I co? I lipa, mamy kolejny sezon, też ponoć ostatni. Jestem przekonany, że ósmy też zakończy się cliffhangerem. A czy Showtime konsekwetnie zakończy serial, czy też zdecyduje się na kolejny sezon, to już ich sprawa.

8x01
Ogólnie rozczarowanie. Nancy przeżywa strzał w głowę. Scenarzyści silą się jak mogą na czarny humor (a mają doskonałe tutaj pole do popisu), jednakże ciężko mi jest przytoczyć jakikolwiek fragment, po którym bym strzelił salwą śmiechu. Jedyny motyw mi się z Dougiem i Nancy podobał w szpitalu. ^^ No bo kto nie miał takich fantazji... ;) Dodatkowy plus to stara/nowa czołówka. Po znajomości podwyższam o oczko ocenę na zachętę: 3/10. :)
  • 0
The Darkness That Lurks In Our Mind

#156 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 19.09.2012 - |14:18|

Świetny finał serialu, można się było na spokojnie pożegnać z bohaterami.
No i po Weeds. W sumie smutno :(
  • 0

#157 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 24.09.2012 - |10:06|

8x03-13
Postanowiłem przysiąść przez weekend i zakończyć przygodę z serialem.
03-05 - nawet nie zapamiętałem o czym było, jakieś bzdety
06-10 - coś jakby drgnęło przywracając uśmiech na mojej facjacie
11 - powrót do korzeni, czyli do Agrestic, z przypomnieniem wcześniejszych współbohaterów - taka sentymentalna wyprawa
12-13 (finał) - przeskok czasowy, wszyscy (prawie) szczęśliwi, ładna scena pożegnania.
No i to by było na tyle, serial jako całość będę zawsze miło wspominał.
  • 0

#158 yungar

yungar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 147 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 24.09.2012 - |14:13|

@Mdeem

Ja w weekend obejrzałem dokładnie te same odcinki co Ty i wrażenia mam identyczne :)
Podpisuję się pod Twoim postem obiema rękami.
  • 0

#159 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 24.09.2012 - |14:59|

@Mdeem, ja też mam identyczne wrażenia, mimo że odcinki oglądałem w miarę regularnie, a wczoraj oblukałem sobie finał.
Po nawet nie najgorszych dwóch pierwszych odcinkach potem tak do odcinka szóstego to istna porażka. Później jak piszesz coś drgnęło i nawet bym powiedział, że wrócił stary dobry Łids. A w finałowej scenie na schodach, z lolkiem krążącymsię w kółeczko, to aż mi się łza w oku zakręciła, no i ta fajowska muzyczka w tle.
No i generalnie chciałbym, żeby w końcu doszło do legalizacji, a jak widać po serialu, to nie tylko moje marzenie :D
Kolejny serial przechodzi do historii, oby Showtime zastąpiło go czymś godnym.
  • 0

#160 sZakOOu

sZakOOu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 24.09.2012 - |16:36|

Jak dla mnie pierwsze parę odcinków było totalnie porażkowe. Gdzieś od 4-5 serial znów wywoływał uśmiech na twarzy. :) Miło, że w przedostatnim odcinku zaserwowano nam powrót do Agrestic i przypomniano parę zakurzonych już postaci. Tym bardziej ucieszyło mnie, że Andy w końcu wychodował sobie jajka i zrobił to, co powinien jakieś 4 sezony temu. To było całkiem satysfakcjonujące. :)

Finał naprawdę fajny, choć z deczka dziwny. Ja tam nie wiem gdzie widzicie happy end. Silas przytłoczony ciężarem życia, Shane alkoholikiem i nerwusem, Megan nie znosząca teściowej... W sumie tylko Andiemu się udało (bo uciekł) i Dougowi (bo to Doug). Nancy dostała to, na co zasłużyła. Jak dla mnie finał oceniam na 9/10. Cały serial zaś na max 6/10, ze względu na niski poziom "środkowych" sezonów.

A za kilka dni rusza nowy sezon Dextera... :)
  • 0
The Darkness That Lurks In Our Mind

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych