Skocz do zawartości

Zdjęcie

Spoiler Zone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2652 odpowiedzi w tym temacie

#1561 Hubi

Hubi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 15.12.2006 - |15:06|

tak to wszyscy narzekali ze Cindy znikneła i nic o niej nie ma mowy, a jak teraz ją pokazali to prawie wszyscy krytykują że lost slaby przez to bedzie.
Trzeba CZYTAĆ POMIĘDZY WERSAMI!
Oznacza to m.in ze porwani nie powrócili do domów tylko są nadal tutaj i z pewnością sie pojawią w tym sezonie ;)
  • 0
www.mytorrent.pl - zapraszam ;)

Nie regulaminowa grafika.

#1562 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 16.12.2006 - |01:35|

tak to wszyscy narzekali ze Cindy znikneła i nic o niej nie ma mowy

Ja nie narzekałem, zniknęła i tyle-problemu nie było...

a jak teraz ją pokazali to prawie wszyscy krytykują że lost slaby przez to bedzie

Skoro ja jestem PRAWIE WSZYSCY to bardzo mi miło z tego powodu...
Słaby czy nie, ale to według mnie już nie będzie LOST.

Oznacza to m.in ze porwani nie powrócili do domów tylko są nadal tutaj i z pewnością sie pojawią w tym sezonie

A no tego to się nie domyśliłem...ładnie przeczytałeś to między wierszami! Normalnie SZACUKEN!!!
  • 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

#1563 Adrian

Adrian

Kapral

• Email
  • 195 postów

Napisano 16.12.2006 - |11:09|

Gdy to obejrzałem zatkało mnie ! Cindy żyje ale się cieszyłęm. Ale nie wierze w to ,ze przyłaczyła sie do innych. A w tych innych osobach zauważyłem jedną porwana z ogona.
  • 0

#1564 Yona

Yona

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 16.12.2006 - |16:06|

A dokładniej to porwali ją Inni, kiedy druga grupa przeprawiała się przez las niosąc na noszach Sawyera.
  • 0

#1565 Hubi

Hubi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 17.12.2006 - |19:24|

bo niedawno sięgnąłem znowu do odcinków z pierwszej serii i muszę stwierdzić, że to co oglądamy teraz to coś zupełnie innego! [...]że różnica jest duża...!

wole ogladać jak Locke dalej penetruje wyspe, albo jak odkrywamy tajemnice othersów, niż jak Saywer goni cały odcinek za dzikiem - więc nie mów ze lost schodzi na psy. Kazdy sezon sie różni, bo w każdym jest inny motyw wiodacy, mniej czy bardziej trzymający w napięciu, ale moze sie tak okazać, że wiecej odpowiedzi dostaniemy z ciągłej akcji niż z jednego super ujecia.

Piszesz, że róznica jest duża... poprzyj to jakimis argumentami, bo jak narazie nie przekonałeś mnie.
  • 0
www.mytorrent.pl - zapraszam ;)

Nie regulaminowa grafika.

#1566 AdaMS

AdaMS

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 17.12.2006 - |19:47|

Uważam, że między sezonami nie ma przecież aż tak wielkich różnic, robi się po prostu coraz bardziej tajemniczo i może to niektórych denerwuje :P
A co do Cindy(i innych porwanych z ogona samolotu), to może być calkiem ciekawy wątek.
  • 0

#1567 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 18.12.2006 - |11:29|

Cindy w sumie twierdzi w tym "Lost Moment", że to nie jest takie proste, by wyjaśnić o co chodzi. Więc nie byłabym pewna, że ona jest na 100% po stronie Othersów...
I co sie w ogóle stało, że doktor Jackuś wylądował w klatce??? :huh:

Korepetycje "biblijne" :sma1:
@Bojden
Biblijny Jakub miał 12 synów, 10 z pierwszą żoną, 2 - Józefa i Beniamina - z drugą - Rachelą :P Więc Józef nie mógł być najstarszy - reszta historyjki mniej więcej się zgadza.
@i dont' sleep
A jak myślisz skąd sie wzieło nazywanie "beniaminkiem" kogoś "nowego" lub najmłodszego?

Edit by martha:

@Bojden
Już nie kombinuj Bo tym razem chyba masz na myśli Abrahama i początki narodów "arabskich" Skoro Sara nie mogła mieć dzieci...
Oficjalnie wg Biblii Jakub miał 10 synów z pierwszą żoną, dwóch kolejnych - z drugą (btw - były to siostry - starsza Leah, młodsza Rachela).
Starsi bracia chcieli Józefa zabić, a to chyba właśnie Beniamin zaproponował, żeby go sprzedać.

Tylko dlaczego Józef - sprzedany do Egiptu i tłumaczący sny faraonowi - kojarzy mi się z Dharmą i niektórymi "tajemniczymi" zjawiskami na wyspie (sny, wizje, hieroglify)???
Czuję analogię do jakiejś postaci w serialu - tylko do kogo?

Hmmm, twórcy Losta zmuszają fanów do wzięcia Biblii w łapkę

Użytkownik martha edytował ten post 29.05.2007 - |10:57|

• 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#1568 ZdL

ZdL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 118 postów
  • MiastoOpole

Napisano 11.01.2007 - |23:13|

No i po cliffchangerze... Nie kapuje twórców LOST powoli... to tu robią wielki dramat, bo nie wiadomo czy Kate i Sawyer zdecydują się na ucieczkę zostawiając naszego Doktorka na pastwę krwieżerczych Innu czy też będą mu towarzyszyć do końca... a z drugiej strony po 2 miesiącach pokazują co się dzieje dalej... Może ktoś z Was dostrzega w tym wsystkim logike, bo ja - przyznam się szczerze - już przestałem...

Santoro powiedział w jednym z wywiadów, że jego postać zginie prawdopodobnie pod koniec tego sezonu... cudownie... wprowadzamy balasta, żeby po 19 odcinkach go zabić... ekstra taktyka...

a i info o tym, że LOST to minimum 6 sezonów na chwilę obecną... taa... Moda Na Sukces ma konkurencje...

P.S. Dzięki Hans :D
  • 0
LOST
Prison Break
24
Jericho
CSI: Miami
House
Knight Rider

#1569 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 12.01.2007 - |09:28|

Santoro powiedział w jednym z wywiadów, że jego postać zginie prawdopodobnie pod koniec tego sezonu... cudownie... wprowadzamy balasta, żeby po 19 odcinkach go zabić... ekstra taktyka...

Zwłaszcza, jak wcześniej było podawane, że Santoro podpisał kontrakt na 3 sezony Losta, hehehe A tu wychodzi, że na jeden i to nie cały...
Sorry, ale przestałam kapować :afro: o co w tym lotto :afro:

Z nowych teorii i spojlerów spodobała mi się ta teoria o maszynie [może, może], która może potwierdzać teorie samego Emersona o tym, że jest jeszcze inna grupa na wyspie, jeszcze inni "Inni" :afro:

Ehhh, kiedy będzie ten 7 luty???
  • 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#1570 ZdL

ZdL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 118 postów
  • MiastoOpole

Napisano 12.01.2007 - |22:15|

może trochę pokrętne jest moje rozumowanie i nie ma żadnego odzwierciedlenia w rzeczywistości... ale w końcówce 2 sezonu gdy Sayid poprosił Des'a o łódź i wskazówki nawigacyjne ten mu powiedział coś o 'wrogim plemieniu na północy wyspy'... zakładam, że chodzi tu na 'naszych' Innych... czyli w takim razie o kim mówi Ben gdy wspomina o 'good guys' ? skoro są 'good' to muszą być i 'bad'... to samo Juliet kiedy Jack ją zapytał czy pracują dla Dharmy...

myślę, że kwestia istnienia drugiej grupy 'Innych' czy to naukowców z Dharmy czy Bóg wie kogo jest rozwiązna... taka grupa istnieje i tylko kwestią czasu jest kiedy się o niej dowiemy... czy z serialu czy ze spoilerów...
  • 0
LOST
Prison Break
24
Jericho
House
Knight Rider

#1571 Yona

Yona

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 13.01.2007 - |00:37|

Też myślę, że istnieją dwie grupy innych.
No, ale jest jedno ale :P. Z perspektywy Bena, Inni są dobrymi ludźmi. Desmond uznaje ich za wrogie plemię.
Jack też uważał, że są złymi ludźmi, ale wcale jak na razie nie okazali się tacy niedobrzy :P. No, może poza Pickettem, ale wiadomo - mści się za śmierć żony :D.
Może się jeszcze okaże, że się poświęcją i pracują w jakimś szczytnym celu :P.
  • 0

#1572 Bojden

Bojden

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 101 postów

Napisano 13.01.2007 - |13:50|

Nie okazali się złymi ludźmi?? Co też opowiadasz. Ethan zabił jakiegoś anonimowca w pierwszym sezonie, by sprowadzić z powrotem Claire. Mógł zabić Charliego. Goodwin uśmiercił Nathana. A w pierwszej nocy w drugim obozie rozbitków zabito chyba z 2 osoby. Jeśli to są "good people" to jest ciekaw kto jest "bad people". Twórcy na pewno wymyślą coś na usprawiedliwienie Innych, gdyż ci zapewne robili to w imię "greater good". Póki co Othersi są tymi złymi.
  • 0

#1573 Yona

Yona

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 13.01.2007 - |14:15|

Ale mi chodzi, że od kiedy nasza trójka została złapana to się zachowują tak bardziej... po ludzku :P.
Inni nazywają siebie dobrymi. Z perspektywy rozbitków są złymi.
  • 0

#1574 ZdL

ZdL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 118 postów
  • MiastoOpole

Napisano 14.01.2007 - |10:49|

z wywiadu, którek udzielił Michael Emerson jakiemuś amerykańskiemu pismu, dowiadujemy się, że zginie Charlie... podaję sznur za chaotic.blox.pl

Wywiad

I co wy na to ?

@EdiT

Na stronie jest kolejny up do trailerów... w tym z dailymotion widać... matkę Kate imho... jak rozmawia z Jackiem o jego tatuażach... albo mi się wydaje albo matka Kate żyje...

Jeśli to nie matka Kate to kto ? napewno już ją widzieliśmy...

@EdiT 2

Fakt widzieliśmy... tyle że w Prison Break'u... w jej garażu była ukryta kasa Westmoreland'a... Sorry za zamieszania, ale tak to jest jak się ogląda kilka seriali naraz...

Użytkownik ZdL edytował ten post 14.01.2007 - |17:13|

• 0
LOST
Prison Break
24
Jericho
House
Knight Rider

#1575 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 18.01.2007 - |14:37|

Za Entertainment Weekly

But I will gladly offer you four fantastic teases:

1. The first line in the episode is ''Hello,'' and it is uttered by one of the most menacing and mysterious characters in the Lost verse.

2. If you want to get a head start on the homework you'll be doing after watching the episode, investigate the following: Edmund Burke, A Clockwork Orange, and A Brief History of Time.

3. For the second straight episode, there is a fleeting yet conspicuous reference to the name ''Jacob.'' This time, the context is decidedly religious.

4. According to recent statements by the producers, and per the timeline that's been suggested in the show, the events that are currently transpiring in Lost are taking place in late November 2004, possibly very early December 2004. At the end of ''Not In Portland,'' a character reveals the exact amount of time that he/she has been on the island. When you do the math, you will get an Estimated Date that comes suspiciously close to the exact date of an infamous, real-world catastrophe. Coincidence?

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#1576 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 25.01.2007 - |12:42|

Oto tytuły kolejnych odcinków + flashbacki:

3x07 Not in Portland (Juliet)
3x08 Flashes Before Your Eyes (Desmond)
3x09 Stranger in a Strange Land (Jack)
3x10 Tricia Tanaka is dead (Hugo)
3x11 Enter 77 (Sayid)
3x12 Par Avion (Claire)
3x13 … (Locke + <gościnny występ Somerhalder'a> Boone)
3x14 … (Paolo and Nikki)
3x22 Snake in the box (Ben?)

A oto spoilery dotyczące 7 odcinka:
-Pierwsza scena odcinka rozgrywa się na wyspie.
-Przekonamy się, że różnice pomiędzy rozbitkami, a Innymi nie są wielkie.
-Poznamy siostrę Juliet.
-Pierwszym zwrotem w odcinku będzie słowo „Hello”.
-Uciekający Sawyer i Kate odkryją niewielki właz.
-Dowiemy się ile tak naprawdę jest wysp.
-Podczas tego odcinka Sawyer wypowie zdanie: "Miło cię poznać, Sheena" (myślę, że chodzi o Alex).
-Poznamy odpowiedź na pytanie, dlaczego niebo zrobiło się fioletowe w ostatnim epizodzie 2 sezonu.
-Zobaczymy bardzo emocjonalną scenę Jack & Kate.
  • 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

#1577 ZimoN

ZimoN

Kapral

• Email
  • 165 postów

Napisano 25.01.2007 - |14:41|

3x07
właz który znajdą Kate i Sawyer uciekając - będzie w nim chłopak Alex(Karl), siedzący z otwartymi na siłę oczami a przed nim odtwarzany będzie jakiś niezwykle zamącony, zapętlony film, ponoć mnóstwo przeskakujących scen

a o to i film www.lostpedia.com/wiki/Psychology_Test_Orientation_Video
  • 0
Nastepne odcinki Losta
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

#1578 Mercenor

Mercenor

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 118 postów

Napisano 25.01.2007 - |17:53|

@up
nie pisz jeden post pod drugim...

Co do filmiku to jest świetny, a najbardziej mnie rozwaliły te napisy na końcu:

Who were they?
Where did they go?
Why didn't they return?
Whatever happend to the Dharma Initiative?

Co ciekawe, na tym filmie jest... czarny koń, prawdopodobnie ten sam, którego widziała Kate!! :D

Te niektóre sceny to są bardzo pokręcone... radioteleskopy, wybuchy, łabędzie (kilka razy się pojawiają, czyżby stacja Swan była bardzo ważna? :huh: ), niedźwiedzie polarne, helikopter, itp... Duże tego i wszystko jest związane z tym co już wiemy, a nas zastanawia... bardzo ciekawe... ;]
  • 0

#1579 Bojden

Bojden

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 101 postów

Napisano 25.01.2007 - |19:41|

właz który znajdą Kate i Sawyer uciekając - będzie w nim chłopak Alex(Karl), siedzący z otwartymi na siłę oczami a przed nim odtwarzany będzie jakiś niezwykle zamącony, zapętlony film, ponoć mnóstwo przeskakujących scen

a o to i film www.lostpedia.com/wiki/Psychology_Test_Orientation_Video

To jest właśnie, wcześniej zapowiedziane, nawiązanie do "A Clockwork Orange"
  • 0

#1580 Sawyer88

Sawyer88

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów

Napisano 30.01.2007 - |22:06|

Witam po dłuższej nieobecności.
Ktoś w jednym z postów dotyczących Lost Moments stwierdził, że wóz przy którym znajdują się Jin i Sawyer jest podobny do tego z odcinka 4 sezonu II którym jeździł Hugo i jego kumpel.
Sprawdziłem i rzeczywiście ... nawet kolory całkiem podobne ... możliwe nawet, że samochód należał do kumpla od Hurleya, wtedy powiązanie było by całkiem logiczne ( Hugo znajduje samochód ze szczątkami swojego kumpla).
Wyjaśniało by to poddenerwowanie naszego grubaska i jego reakcje, gdy Vincent "przyniósł" rękę z kluczykami. Może poznał breloczek czy coś w tym stylu ??
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych