Skocz do zawartości

Zdjęcie

Spoiler Zone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2652 odpowiedzi w tym temacie

#1541 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 22.11.2006 - |08:06|

---A ciekawe zkąd to wiesz...
I to, bo to jeszcze większa rewelacja...---

Domysł własny na podstawie stanu bunkrów :afro: Przypomnij sobie np. jak wchodzili do "Łabędzia" - drabinka w "szybie ewakuacyjnym" w jakim była stanie?
Jeśli te bunkry budowano dla Dharmy (i mają one 30-parę lat), to wykonawcy odwalili straszną chałturę :afro:

---Jeśli oni siedzieli wcześniej w bunkrach i zostali przez Dharmę zwerbowani to możliwe jest że wszyscy byli żołnierzami... Osobiście wątpię, że oni wszyscy siedzieli w bunkrach, wątpię też w to, że oni wszyscy są naukowcami...---
Moim zdaniem Othersi to mieszanka - część to byli naukowcy Dharmy, część to wcześniejsi mieszkańcy wyspy, część - sługusy osobnika zwanego ON (Mittelwerk lub Paik), być może "byli" przestępcy, sądząc po manierach, jakie prezentują (w szczególności Pickett - najbardziej działający mi na nerwy).
Skąd wojsko? Słyszałeś/czytałes o systemie Eszelon? Instalacje na wyspie "pachną" mi czymś w podobnym klimacie.

---Yhy, no tak...ale to według mnie nie on.---

Mi bardziej pasuje do tej układanki Mittelwerk, ale skoro sam Lindeloff sugeruje Paika? Chyba, że "wpuszcza nas w kanał".
Albo - wpadliśmy na wyspę w momencie, gdy Paik i Mittelwerk walczą o wpływy na wyspie i w Fundacji Hanso. Wtedy - Ben i jego banda to ludzie Paika, Jednooki (nie wiadomo ilu ma ewentualnych podwładnych) - to prawdopodobnie ludzie Mittelwerka (to byłoby chyba jedyne sensowne wyjaśnienie obecności Vanderfielda na wyspie). Ale w takiej sytuacji LOST zostaje już całkowicie odarty z tajemniczości - zwykły film o porachunkach gangsterskich.
Chyba nie o to chodzi... :afro:

---Tylko Ben to powtarza...---
Nie tylko... Ethan (do Claire) i Goodwin (do AL) gadali to samo.

---Strzelają do niego? Czy co? Haha! Jakoś mi to nie pasuje... Granica i dymek... Othersi też nie wyglądali na przestraszonych i zaniepokojonych jak byli na "terenie rozbitków"...---
A iluż to Othersów mieliśmy na terenie grupy "plażowej"? Ethana, który łaził za Lockiem jak "ogonek" i Bena, którego (nieprzytomnego ze strzałą w ramieniu) do bunkra przyniósł Sayid... A po wypuszczeniu przez Michaela Ben sie z tamtego rejonu dość szybko "ulotnił".
Do Dymku nie strzelają - bo to raczej nierealne, ale sam Dymek ma prawdopodobnie ograniczony zasięg.
W rejonie, gdzie spadli "ogonowcy" Dymek sie nie pokazał ani razu, nie było też zjaw/zwierząt, mogących sugerowac jego działanie.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spojlerasy (upolowane dziś w sieci) - ciekawe czy się sprawdzą :P [wybrałam te, które mnie zainteresowały]
- Juliett zastrzeli Picketta - huuurrraaaaaa :clap:
- Ben przeżyje - łehehehehehe, hahahahahaha, hihihihihihihi - wniosek: nie tylko fizykę i inne, ale też medycynę na tej wyspie można wywalić do kosza...
- Jednooki ma na imię Rainer (narodowość na razie nieokreślona)- dedykuję miłośnikom teorii o Jacobie... czyżby Danielle nie zastrzeliła wszystkich ze swojej ekipy?

Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 22.11.2006 - |10:31|

• 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#1542 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 22.11.2006 - |12:40|

Również część Szwajcarii gada po francusku :afro:
Stąd też nikt jeszcze nie podał jego narodowości.
Ale w szeptach mieliśmy wypowiedź po niemiecku - więc twoje też może pasować.

To info na razie pasuje do "spojlerków ogólnych" co były jeszcze przed sezonem, że Danielle nie zabiła wszystkich ze swojej ekipy.

Aha, M. Fox w jednym z wywiadów ujawnił, że Jednooki zawróci w głowie... pięknej blond Juliet :afro: - to info dla tych, co sie załamali romansikiem Kate z Sawyerem i szczerzeniem ząbków przez Juliet do doctorka :afro:
Romansowo nam sie robi, hihihi

Eeeehhh, przez Jednookiego i teorię, że to Jacob Vanderfield zaczęłam czytywać spojlery :huh:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A teraz niektórych zdenerwuję :P
Pod koniec sezonu wraca Dejtukmajsan, z Waltem oczywiście :afro:

Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 22.11.2006 - |12:56|

• 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#1543 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 22.11.2006 - |17:33|

Domysł własny na podstawie stanu bunkrów

To pisz proszę: "Myślę, że..." albo coś wtym stylu przed wypowiedzią.

Moim zdaniem Othersi to mieszanka

Ładny początek- "Moim zdaniem..."
Zgodzę sie z Tobą w tym punkcie.

Nie tylko... Ethan (do Claire) i Goodwin (do AL) gadali to samo.

A no tak! Zapomniałem o nich...

Ethana, który łaził za Lockiem jak "ogonek"

Co? Chyba Ci się pomyliło.

Ben sie z tamtego rejonu dość szybko "ulotnił".

Bo był podejrzany o podwójne morderstwo...? Bo bał się Saida...? Nie...,w tv akurat puszczali mecz i się śpieszył! Chyba logiczne czemu tak szybko zwiał? Nie?!
Co do Twojej teorii to nie wiemy gdzie jest czyj teren, nie wiemy prawie nic o tej wypsie-gdzie co jest, są tylko domysły i spekulacje na ten temat... Ale OK. Niech Ci będzie: BEZ KOMENTARZA.
  • 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

#1544 satorian

satorian

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 22.11.2006 - |18:21|

Tylko Ben to powtarza...

Bo tylko Ben jest dobry :)
  • 0

#1545 MaraS

MaraS

Szeregowy

• Użytkownik
  • 61 postów

Napisano 22.11.2006 - |22:46|

SEZON 3 SPOILERY ! ...

Mix ostatnich spoilerów, jakie ostatnio ujrzały światło dzienne:

W odpowiedzi na ostatnie plotki Ausiello z TV Guide jednoznacznie twierdzi : "Jack nie zginie w "Zagubionych"".

1) Pomimo krążących plotek Juliet nie zastrzeli Jacka. Zastrzeli za to Picketta, który będzie nadal próbował zabić Sawyera. To postawi ją to w bardzo niebezpiecznej sytuacji względem "Innych".
2) Jack może zniknąć na kilka odcinków. Matthew Fox w czasie kręcenia kolejnych odcinków będzie promował swój film "We are Marshall" i będzie gospodarzem jednego odcinka "Saturday Night Live".
3) Sawyer i Kate powrócą na plażę pod koniec ósmego odcinka.
4) Jack będzie kontynuował operację Bena. Po tym dowiemy się, czy zostanie spełniona obietnica Bena.
5) Ben przeżyje i prawdopodobnie dostanie swoje flashbacki w finale 3 sezonu.
6) Dr Artz może powrócić w tym sezonie w czyjś flashbackach.
7) Do końca sezonu mogą zginąć jeszcze dwie ważne postacie.
8) Imię mężczyzny, który był widziany na ekranie w odcinku 3x05 to "Rainer" lub "Ranier".
9) Aktorka Bai Ling pojawi się odcinku dziewiątym (retrospekcje Jacka).
10) Libby nie dostanie flashbacków w tym sezonie. Postacie z którą skrzyżowały się jej losy, nie zostały jeszcze przedstawione.
11) Odcinek 3x11 "Enter 77" będzie miał retrospekcje Sayida. W odcinku tym zostanie przedstawiona irakijska para, posiadająca restaurację w Paryżu.
  • 0

#1546 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 23.11.2006 - |07:54|

4) Jack będzie kontynuował operację Bena. Po tym dowiemy się, czy zostanie spełniona obietnica Bena.
Wysłania Jacka do domu?
A można w ogóle wypłynąć z wyspy po implozji? Na którymś z podcastów pojawił sie spojler, że pod koniec sezonu wróci Dejtukmajsan z Waltem - czyli z wyspy nie można odpłynąć?
No i jak Ben może spełnić obietnice, jak najprawdopodobniej już nie będzie rządził?

5) Ben przeżyje i prawdopodobnie dostanie swoje flashbacki w finale 3 sezonu.

To oznacza, że na tej wyspie zasady medycyny można wywalić do kosza.
Z medycznego punktu widzenia Ben nie ma prawa przeżyć tej operacji.
Ale - plus dla twórców LOST - bez głupich min Bena byłoby jakoś... smutno...

7) Do końca sezonu mogą zginąć jeszcze dwie ważne postacie.

Chodzą ploty, że Charlie lub Claire :sam2:

8) Imię mężczyzny, który był widziany na ekranie w odcinku 3x05 to "Rainer" lub "Ranier".
Ranier? Chyba Rainier...

@satorian
Co do jego "dobroci" to mam spore wątpliwości :afro:

@robercik
Przeczytaj moją sygnaturkę :afro:
  • 0

#1547 Sawyer88

Sawyer88

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów

Napisano 23.11.2006 - |12:00|

Mam nadzieję, że 4 sezon będzie ostatnim, jak zytam te spoilery to martwię się, że rozciągną ten serial jak flaki z olejem, ale cóż trzeba się uzbroić w cierpliwość.
  • 0

#1548 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 23.11.2006 - |19:47|

Przeczytaj moją...
Co do Twojej sygnaturki to raczaj nie tyczy się wszystkiego co piszesz...

Chodzą ploty, że Charlie lub Claire

Nie ploty, tylko to Twój wniosek po obejrzeniu 03x03... na chyba,że u siebie w bloku to usłyszalłaś-wtedy to plota-Fakt!

Pomimo krążących plotek Juliet nie zastrzeli Jacka. Zastrzeli za to Picketta, który będzie nadal próbował zabić Sawyera. To postawi ją to w bardzo niebezpiecznej sytuacji względem "Innych".

Lepiej zeby to Sawyer zrobił...:)

Jack może zniknąć na kilka odcinków. Matthew Fox w czasie kręcenia kolejnych odcinków będzie promował swój film "We are Marshall" i będzie gospodarzem jednego odcinka "Saturday Night Live".

Popłynie kursem 325...

Jack będzie kontynuował operację Bena. Po tym dowiemy się, czy zostanie spełniona obietnica Bena.

Jack jest lekarzem i nie pozwoli swojemu pacjentowi umrzeć...tego się było można spodziewać!
Gdyby umarł teraz nie miało by to żadnego sensu...Sens ma to, że umrze osoba która na top zasługuje, która straciła coś ważnego, sens ma śmierć Dannego...

Dr Artz może powrócić w tym sezonie w czyjś flashbackach.

Może w wspomnieniach nowej serialowej pary?

Do końca sezonu mogą zginąć jeszcze dwie ważne postacie.

Może ich nawet zginąć 10... To pewne, że ktoś zginie pytanie tylko kto? Koleżanka uważa, że Charlie lub Claire...nie powiem, żę nie, choć uważam, że twórcy nas bardziej zaskoczą!

Imię mężczyzny, który był widziany na ekranie w odcinku 3x05 to "Rainer" lub "Ranier".

Niech się nazywa nawet Coman Barbarzyńca...co nam po jego imieniu? Chyba tylko tyle, że niektórzy się cieszą, że ich teoria o tym, że to nie Jacob wydaje się być słuszna... Niech go Said sprzątnie i będzie święty spokój!

Libby nie dostanie flashbacków w tym sezonie. Postacie z którą skrzyżowały się jej losy, nie zostały jeszcze przedstawione.

CHODZĄ PLOTY, że dostanie flaschbacki w 12 sezonie, po tym jak w odcinek wcześniej okarze się, że na wyspie nie obowiązują prawa medycyny i tak naprawde nik nie umarł!!!!
  • 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

#1549 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 24.11.2006 - |07:54|

@robercik
O tym, że może to być Charlie lub Claire - to już czytałam na conajmniej kilku forach.
Na Hobbita ponoć sie skończyły pomyśły twórcom LOST-a, a Claire? Posiadanie dziecka przed niczym nie chroni - nie zapominaj, że mały ma na imię Aaron - a z Biblii sobie przypomnij, że Mojżesza nie wychowywała jego matka...
Zresztą - wystarczy przeanalizowac sytuację:
Sayid? A kto zorganizuje "brygadę ratunkową"? Benowi też trzeba skopać zadek za ucieczkę z bunkra (i ioczywiście dokończyć przesłuchanie) :afro:
Locke? Dalej otrzymuje "wezwania" od Wyspy...
Desmond? - jasnowidz
Jin i Sun - skoro ON to Paik, to ich śmierć akurat mało prawdopodobna [a jeśli nawet to prędzej Jin]
Claire- już piorun próbował na nią "zapolować"....
Charlie - przestał brać prochy, nawrócony...

---Popłynie kursem 325 [Jack]---
I gwarancja, że wróci na wyspę jak Desmond...
Na koniec sezonu ma też wrócić Dejtukmajsan :P

Nie chodzi o to, że Jacko zabije Bena podczas operacji (gdyby tak zrobił, to nie byłby lekarzem a zwykłą świnią), tylko że w normalnym świecie operacja takiego guza na kręgosłupie=śmierć (na stole operacyjnym).

---Niech go Said sprzątnie i będzie święty spokój! [Jednooki]---
Raczej obawiam się czegoś dokładnie odwrotnego... Że to właśnie on porozstawia całe towarzystwo po kątach... Z pomoca Lostzilli... :afro:
Ciekawiej się zrobi, jak się okaże, że on należy do tych, co budowali tę 4-palczastą stopkę... :afro: :afro: :afro:
A gdyby podali dokładnie jak ma na imię - mogłoby być przez przypadek zbyt dużą podpowiedzią, co do jego ewentualnego pochodzenia:
http://www.behindthename.com/nm/r.php - mała "ściąga" na temat imion :P
Mogliby coś w końcu zacząć wyjaśniać - mam nadzieję, że ma to związek z szeptami i "wizjami" Lostowiczów.
A to, że to nie Jacob? To było do przewidzenia od samego początku... Na czym się opierała "teoria Jacoba"? Fotce znalezionej w opisach do TLE? Trochę mało...

12 sezonów? Nie kracz... :P
Bo jedna z polskich stronek podawała, że Santoro podpisał kontrakt na 3 lata! Czyli jeszcze minimum 3 sezony LOST? :afro: :afro: :afro:

PS - suuuper sygnaturka :afro:

Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 24.11.2006 - |12:36|

• 0

#1550 zkar1

zkar1

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 07.12.2006 - |18:33|

@Tajemnicza_Wyspa

Rzucił mi sie w oczy post o bunkrach. Otóż przyczyną różnic, które zauważyłeś jest zapewne to, że tam jest zupełnie inny klimat. Możliwe, że padaja tam kwaśne deszcze, wszystko jest obrośnięte, żaniedbane, nikt tego nie czysci (ewentualnie tylko wewnątrz). Bunkier w Stępinie jest zadbany i budowali go Niemcy (słynna jakosć) na swoim terenie, a nie ekipa budowlana, która sama nie wie gdzie jest. Wyobraźcie sobie tylko jak musiała wyglądac wyspa gdy skończono budowę bunkrów. Wszystko zdewastowane (ciezki sprzęt).

Powracajac do spoilerów:
Jack moim zdaniem nie zabije Bena, bo ten "obiecał" pomóc mu w wydostaniu sie z wyspy. Jeśli Jack sie wydostanie to i tak nie powróci, ponieważ wyspa jest.... no własnie logicznego wytłumaczenia nie ma. Kiedyś sie dowiemy.
Co do Sayidowego sprzątania, to szczerze w to wątpię, poniewaz naukowcy byli zawsze o krok przed zagubionymi. No może ten jeden raz, kiedy chodzi o nowotór Bena. No i z czym ma Sayid sprzątać. Został mu pistolet, karabin powtarzalny, w schowku możliwe, że też jakiś pistolecik pozostał, strzelba, G3 i SVD (oczywiście, jeżeli twórcy będą sie trzymac tego, co nam podali w drugim sezonie) i garstka amunicji.
  • 0

#1551 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 11.12.2006 - |12:42|

@zkar1
Widziałeś najnowsze spojlery?
Bo mnie zastanawia ten:
-twórcy serialu mówią o tym, że nie mogą obiecać "powrotu" "szeptów", lecz tajemniczo wspominają, że dopiero zaczynają odkrywać najmroczniejsze strony wyspy, które nie są związane ani z "potworem", ani z "Innymi".
Nietrudno się domyślić z kim i czym te "najmroczniejsze" strony będą związane :afro:
Skoro mamy "Good Boys" - czyli Bena i jego ekipę - to opozycją do nich będą "Bad (Evil) Guys", hehe
Przynajmniej w oficjalnym nazewnictwie i przekonaniu Bena że to oni są "dobrzy", a tamci "źli"... Będzie ciekawiej, jak okaże się dokładnie odwrotnie (jedno jest pewne - gdy Lostowicze zawitają do "The Flame" - to na 100% nie zostaną powitani kawą, hihi) :afro:
Czy Jednooki jest pracownikiem Dharmy? Na pewno nie należy wnioskować po tym, że ubiera sie w "mundurek" ze znaczkiem Dharmy...

Bunkry: Kwaśne deszcze?
Drabinka w stanie "agonalnym" była pod pokrywą włazu, a pokrywa praktycznie przyspawana "na amen" (że potrzebny był dynamit). Kwaśny deszcz przeniknął pokrywę, jej samej nie uszkodził, a zniszczył drabinkę?
Sorki, ale nie kumam :afro:
Jak dla mnie - przynajmniej część bunkrów została zbudowan wcześniej, a Dharma sobie zaadaptowała, to co było na wyspie.

Jeden ze spojlerków podpowiada, że Juliett w tym swoim mini-filmiku powiedziała prawdę o Benie (mam nadzieję, że w 03x07 się wyjaśni, co ona o nim wie).
Locke ma iśc na północ (jak Mr Eko wydrapał na swoim kiju), no ale na tej wyspie to kompas chyba można wywalić do kosza, bo niekoniecznie pokazuje północ :afro:
  • 0

#1552 zkar1

zkar1

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 11.12.2006 - |14:44|

Nie chodziło mi tutaj o drabinkę włazu. jej stan moze mieć wytłumaczenie w tym, że jak na moje oko tam panuje duża wilgoć. Bunkry są zbyt futurystyczne jak na to, żeby ktos je budował wczesniej. Na Oceanie spokojnym (w częsci Amerykańskiej) bunkry były budowane na wyspach bardziej rozbudowanych, z jakimiś portami. Po stronie Japońskiej nasi lostowicze do disiaj znajdowali na wyspach jakieś bardz owodoczne ślady obecnosci ludzi. Choćby nawet resztki łusek po walkach, okopy czy coś w tym stylu. japończycy niechętnie budowali też betonowe umocnienia (widac to nawet w takich grach jak Medal of Honor Pacific Assault).

Co do spilerów to mam taką interpretację:
- są naukowcy Dharmy, którzy wciaz siedza w bunkrach
- i oczywiscie Ben ze swoją ekipą

Byc moze mamy bunt częsci naukowców?
  • 0

#1553 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 11.12.2006 - |15:08|

@zkar1
Jeśli przyjąć, że budowali je ludzie, to fakt - są futurystyczne, więc nie moga być zbyt stare - lata 70-te to max. wiek.
Jeśli przyjąć, że są pozostałością po jakiejś dawnej cywilizacji - mogą miec nie-wiadomo-ile lat - tyle, co 4-palczasta stópka?
Słyszałes może teoryjkę, że słynne piramidy w Gizie są odlane z betonu? Przynajmniej tak wykazuje analiza części skalnych bloków, użytych do ich budowy - są niejednorodne, gęściejsze u dołu bloku (tak jak zastygający beton). Sayid ocenił budowę "Łabędzia", że użyto beton podobny do tego w Czarnobylu...
Część zniszczeń na Sfinksie jest pochodzenia z morskich pływów - znaczy Sfinks powstałby, gdy na obszarze dzisiejszego Egiptu było morze (lub duże jezioro)...
Do tego mamy - nie wiadomo dlaczego - tajemnize hieroglify. Co ma to wspólnego z Dharmą, bazującą na buddyzmie/hinduzizmie (pogrzeb Coleen - hinduski rytuał)???
Dawna cywilizacja, co potem przeniosła się do Egiptu???

Na razie Lindelof straszy, że Othersi i Potwór, to NIC, w porównaniu z tym, co jeszcze śmiga po wyspie...
Czyżby prawdziwi mieszkańcy wyspy? W końcu - jedna z książek "okołolostowych" sugerowała, że oni rzeczywiście mogą nas solidnie wystraszyć - mają 4-palczaste stopy?
Ale ja nie chcę kosmitów na naszej wyspie :sam2:
Ani dawnych cywilizacji... :sam2:
Niech już mają zdolności paranormalne (jak w "Carrie" Kinga) ale niech to będa ludzie...
  • 0

#1554 Sawyer88

Sawyer88

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów

Napisano 11.12.2006 - |16:19|

Taa ... w 10 sezonie okaże się, że dr. Hammond postanowił po tragedii na Isla Sorna założyć kolejną wyspe z dinozaurami, ale w efekcie mutacji wyszło jakieś humanoidalne monstrum, pół człowiek, pół dinozaur i to teraz są mieszkańcy wyspy i mają po 4 palce u stopy ... zaczyna mnie to irytować przy całej mojej sympatii dla serialu, ale kończcie, wstydu oszczędźcie ... J.J zrób coś z tym no !

A tak na serio jak już ktoś wcześniej napisał, wydaje mi się, że Ben potrzebował Jacka do operacji, a Sawyera do jakiegoś przekrętu, karta przetargową była Kate ... Ben mówi, że są dobrzy, jak są dobrzy to muszą być i źli, zapewne w końcówce 3 sezonu spotkamy tych złych ... i cały 4 sezon będzie o tym ... w 5 scenarzyści przypomną sobie o Penelope ... Desmond odkryje, że jest jak Magneto z X-men ... w 6 Jack dokona operacji zmiany płci u Charliego po tym jak okaże się, że Clair jest les ... w 7 sezonie nastapi przełom i Sayid wróci z akcji odbicia Locka z zatrzaśnietego WC, do którego John udał się w 5 sezonie aby złożyć ofiarę wyspie ... jaką ? nietrudno się chyba domyślić, musiał się chłop oczyścić, 8 sezon będzie oparty głównie na balastach .... w 9 zostaniemy zaskoczeni, gdyż na wyspie pojawi się ekipa strefy 11 ... a w 10 ... skończy się kasa i serial się urwie .....

ufff ... dałem upust swojej frustracji :/ uwielbiam ten serial, ale kończcie go .... póki można to zrobić z jakimkolwiek sensem ...

Użytkownik Sawyer88 edytował ten post 11.12.2006 - |16:27|

• 0

#1555 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 12.12.2006 - |07:49|

Na jednej ze znanych stron ze spojlerami w komentarzach pojawił sie DarkUFO, gdy rozmowa zeszła na tajemniczego "Jacoba". Padła sugestia "biblijna" o Jakubie, co miał 12 synów a najmłodszy nazywał się Beniamin :afro:
Eeee, to jeszcze 11 grup Othersów gania po wyspie (bo są sugestie, że ona jest rzeczywiście duuużo większa - skala na mapce Rousseau jest prawdziwa i wyspa ma 240 km długości)?
Nooo, chyba że np. Tom, Picket, Goodwin, Ben to ... bracia (reszta nie żyje, albo nawiała w las)?
A Jednooki? Jak to w Biblii było z tym bratem, co go sprzedali do Egiptu?

@Sawyer88
Tutaj raczej jest dość względne, kto jest "dobry", a kto "zły" :afro:
"Dobrzy" ludzie porywają dzieci, kobiety w ciąży, ukręcają głowy Lostowiczom?
A ci "źli" to ci, co wskazali naszym Lostowiczom źródła i jaskinie, uzdrawiają, wykorzystując moce wyspy, czy sprowdzili spadochron z żarciem? No rzeczywiście są "źli"... :afro:
  • 0

#1556 Bojden

Bojden

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 101 postów

Napisano 13.12.2006 - |17:05|

A i owszem - Jakub miał 12 synów.

Jak to w Biblii było z tym bratem, co go sprzedali do Egiptu?

Do Egiptu sprzedali najstarszego - Józefa. Młodsi byli o niego zazdrośni i sprzedali go w niewolę, a swojego ojca - Jakuba okłamali, że jego pierworodny umarł. Józef w Egipcie przepowiadał trafnie znaczenie snów, przez co przypodobał się faraonowi.
Wracając do Jakuba. W Bibli napisano, że imię to znaczy "trzymający za piętę", czyli "oszukujący". Jakub miał brata bliźniaka - Ezawa (ten wyszedł pierwszy z łona). Przy porodzie, Jakub trzymał brata za piętę, co (chyba) było przepowiednią jego chachmęcenia. Podstępnie odkupił od brata prawa pierworodnego oraz, podpuszczony przez matkę, oszukał ślepego już ojca (Izaaka) otrzymując od niego błogosławieństwo. Później, gdy ojciec zrozumiał komu błogosławiał, matka Jakuba powiedziała mu by ten uciekał, do jej brata. Niepamiętam miejscowości, ale wiem, że tam miał, u swego wuja, 2 żony i 2 służące, z którymi legalnie wychowywał 12 synów ;] .
  • 0

#1557 lead

lead

Kapral

• Użytkownik
  • 205 postów

Napisano 14.12.2006 - |10:30|

co sadzicie na temat najnowszego lost moment?

mnie osobiscie zmiazdzylo... Cindy zyje i do tego jest po stronie innych? jakosc jest dosc slaba wiec dosc trudno jest stwierdzic kto inny tam stoi ale czyzby to inni porwani?
  • 0

Dołączona grafika

#1558 Yona

Yona

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 14.12.2006 - |10:39|

Yyyy.... Nie wiem co powiedzieć. Co do lepszej wersji to sobie ściągnij na dysk :P. Może Inni zwerbowali Cindy? Bo gdyby była w prawdziwym świecie jaką mieliby gwarancję że by przeżyła? Z drugiej strony Inni mają kontakt ze światem zewnętrznym więc może Cindy została przez nich zwerbowana przed lotem. Oczywiście zakładają, że rozbicie się samolotu było zaplanowane.
Sama nie wiem co o tym myśleć... :huh:.
  • 0

#1559 ZdL

ZdL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 118 postów
  • MiastoOpole

Napisano 14.12.2006 - |14:50|

kilka rzeczy wiadomo... porwani żyją, Jacka nie sprzątną, a klatki Kate i Sawyera są puste...
  • 0
LOST
Prison Break
24
Jericho
CSI: Miami
House
Knight Rider

#1560 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 15.12.2006 - |01:15|

Może i serial będzie nadal ciekawy i wciągający, ale ja po tym momencie mam poważne wątpliwości czy to idzie w dobrym kierunku... Pierwszy sezon to był LOST, drugi już mniej, a obecny sezon mocno od LOST`a odbiega! Twórcom skończyły się pomysły wiec znowu wzięli się za Cindy, która dla odmiany jest po stronie Othersów...

Użytkownik robercik edytował ten post 15.12.2006 - |12:36|

• 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych