Skocz do zawartości

Zdjęcie

Spoiler Zone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2652 odpowiedzi w tym temacie

#1461 ZdL

ZdL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 118 postów
  • MiastoOpole

Napisano 05.10.2006 - |17:13|

Mógłbyś zrobić wrzutkę tego trailera ?? ...

na glównej stronie są linki, ale ok :

• 0
LOST
Prison Break
24
Jericho
CSI: Miami
House
Knight Rider

#1462 Kiz

Kiz

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 05.10.2006 - |17:29|

To bedzie w odcinku 3x03 Glass Balerina:

Sayid plánuje najít Jacka a ostatní za každou cenu, vystaví tak Sun i Jina velkému nebezpečí. Kate a Sawyer jsou mezitím v zajetí nuceni pracovat za velice tvrdých podmínek. Henry Gale předloží Jackovi velice lákavou nabídku, která se stane pro Jacka velkým pokušením. Ve skupině přeživších se ve stejné době výrazně vyprofiluje nová postava, třicetiletá žena jménem Colleen, která dříve pracovala u ochranky a na ostrově věří jen několika málo lidem.

Przetlumacz ktos to :D

"Sayid planuje znaleźć Jack'a za wszelką cenę wystawiając Sun i Jin'a na wielkie niebezpieczeństwo.Kate i Sawyer są tymczasem w niewoli zmuszani pracować w bardzo (?)trudnych warunkach [ miało by sens, jak się poogląda trailer'y do drugiej części- padają tam słowa "dozorcy" (?)
-Odezwiecie się do siebie bedzięcie porażeni paralizatorem, będziecie zwalniali ( w domyśle pewnie :wykonywanej pracy,) będziecie porażeni paralizatorem
Wtedy Kate się odzywa:
-Niczego nie będę robić aż nie zobaczę się z Jack'iem

I zgadnijcie kogo potraktuje "dozorca" (?) paralizatorem ??? Oczywiście Sawyer'a :D]

Henry Gale przedstawi Jack'owi bardzo ponętną(khmm-ale takie mniej więcej jest tłumaczenie tego słowa) ofertę , która się stanie dla Jack'a wielką pokusą (?). W grupie lostowiczów się - w podobnym czasie- wyraźnie "wyklaruje" się nowa postać trzydziestolenia kobieta imieniem Colleen, która dawniej pracowała w ochronie a na wyspie ufa jedynie niewielu ludziom"

DODANE:
Ta wersja tłumaczenie jest już brdziej dokładniejsza- według tego słownika http://www.rewin.cz/
Co do lini z Kate i Sawyer'em to by się chyba zgadzało- według kanadyjskiego trailer'a na stronie głównej.

Użytkownik Kiz edytował ten post 05.10.2006 - |18:12|

• 0

#1463 kaka6mom

kaka6mom

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 05.10.2006 - |20:45|

Wyspa jest miejscem o niesamowitej sile ( zdarzajace sie na niej cuda, ludzie zaczynajace pojmowac swoje zycie)
proste dawniej na wyspie zyla dziwna cywilizacja ktora zginela w niewyjawsnionych okolicznosciach. minelo wiele lat i grupa bogaczy i naukowców
postanowila zalozyc projekt ktory mial na celu obserwowac ludzkie zachowania ...lecz naukowcy nie znali prawdziwego oblicza wyspy i pewniej w trakcie projektu wydarzylo sie na wyspie cos dziwnego
(nie wiem dawna cywilzacja dala o sobie znac) i przetrwalo nie wielu ludzi z pierwszej ekspedycji i onni zostali spadkobiercami wyspy
dalej jakis bogacz postanowil kontyunowac projekt... nagle niespodziewanie na wyspie rozbiaja sie samolot . inni majac swietny wywiad i dostep do wysokiej technologi zdobywaja informacje o lostowiczach
i prawdopodobnie badaja ich zachowanie bo chca miec pewnosc czy nadawali by sie na spadkiebiercow wyspy a ci co nie sa im potrzebni moga zginac albo opsucic wyspe jesli spelnia jakies ich rzadanie..

glosy to nic innego jak glosniki znajdujace sie pod krzakami, a caly potwor i dymek to "zwierzeta dawanej cywialzcji" nad ktora inni przejeli kontrole ...

inni na wyspie prowadza normalne zycie i pogodzili sie ze swoim poswieceniem dla dobra nauki ( kontunojac projket jakis bogacz namowil ludzi zeby zostali na wyspie dozywotniO on im zapewni jedzenie informacje itp) ale zdarzyla sie okazja na szybki powrot do domu poPrzez przekazanie"pałeczki" lostowicza inni musza tylko miec pewnosc ze lostowicze beda kontynuowac projekt. cala tajemnica lost:) ktroa zostanie wyjasniona 50 innyc odcinkcach

A CALE FLASBACKI TO NIC INNEGO JAK SPRAWADZENIE PRZESZLEGO ZYCIA LOSTOWICZOW PRZEZZ INNYCH ( NP BADAJA C akta )

Użytkownik kaka6mom edytował ten post 06.10.2006 - |13:11|

• 0

#1464 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 05.10.2006 - |21:13|

- Klub czytelniczy "Inni" dyskutował o "Carrie" Stephena Kinga. Jest to historia nieśmiałej dziewczyny obdarzonej mocami telekinezy.
- Parę tygodni temu można było zobaczyć zdjęcia Matthew Foxa kręcącego scenę, w której ratował małą dziewczynkę. Tej sceny nie ma w tym odcinku.
- Juliet mówi Jackowi, że znajdują się w stacji "Hydra". Logo Hydry znajduje się blisko klatki z Sawyerem.
- Liczby 15 i 23 na pagerze w samochodzie Jacka.
  • 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#1465 estenskar

estenskar

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 05.10.2006 - |22:15|

odcinek rewelacja... po raz kolejny sprawdzilo sie,ze najprostsze rozwiazania sa najlepsze :)
kaka6mom nie bardzo rozumiem :blink: to jest spoiler czy co?? i prosze popraw swojego posta,bo straszne bledy robisz...
  • 0
kto sie kretynem urodził,ten kretynem umrze...

#1466 satorian

satorian

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 05.10.2006 - |22:40|

jaki tam spoiler. Koślawa teoryjka. Chociaż rzeczywiście coś może być na rzeczy z tym "wychowywaniem" na następców... BTW, ciekawe kto pierwszy odwali kitę (bo trailer do 3x1 to jednoznacznie zapowiada). Obawiam się trochę o Sawyera i Sayida... Mogliby raczej skasować Sun, albo Jin-a.
  • 0

#1467 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 05.10.2006 - |23:09|

ciekawe kto pierwszy odwali kitę (bo trailer do 3x1 to jednoznacznie zapowiada). Obawiam się trochę o Sawyera i Sayida... Mogliby raczej skasować Sun, albo Jin-a.

Dokładnie...na kogoś będzie musiało wypaść:( Sawyer już dostaje w kość, a Said sam pcha się w tarapaty! Szkoda by ich było!
A nie wydaje wam się, że Rousseau może też być jedną z Others? Jest na wyspie od 16 lat i nigdy żadnego z nich nie widziała? Czy to możliwe? Wedaje mi się, żę nie!
  • 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

#1468 Kiz

Kiz

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 06.10.2006 - |20:18|

Jak omawiamy spoiler'y do Lost'a to omawiamy ( Mi tam nie przeszkadza oglądanie spoiler'ów a potem cały odcinek )

W drugim spoiler'ze dowiadujemy się, że Fenry (tak jakoś mi pasuje to "imię") dowiaduje się od kogoś, że widziano "Elizabeth", żaglówkę z Sayid'em Sun i Jin'em.Fenry mówi- chcę tę łódź ! i wysyła ludków po nią.Widać Sun jak po postrzale wpada do wody, hmmm-tylko w innym trailer'ze Sun mdleje pod wpływem jakiegos gazu - może to była zmyłka producentów.

W trailer'ze kanadyjskim Sawyer dostaje wycisk he,he( no może 'wycisk'to dużo słowo, ale znowu złość Innnych skupia się na nim- zresztą opisane jest wyżej do tłumaczenia czeskiego) . I jeszcze jedna rzecz-może nie aż taka ważna a być może to tylko ciekawoska- nie wszyscy Others chodzą po "cywilnemu" tzn. w cywilnych ubraniach.Na samym początku kanadyjskiego trailer'a babka wyciągająca Kate jest ubrana w "roboczy" strój czyli w czym chodzą po lesie dla zmyłki-czyżby "rozróżnienie rangi" albo jest to tylko takiego koloru bluzka- bo raczej wszyscy już chodzą w normalnych ubraniach.
  • 0

#1469 Bojden

Bojden

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 101 postów

Napisano 07.10.2006 - |15:58|

A nie wydaje wam się, że Rousseau może też być jedną z Others? Jest na wyspie od 16 lat i nigdy żadnego z nich nie widziała? Czy to możliwe? Wedaje mi się, żę nie!

wydaje mi się, że przesadzacie. To już jest żałosne powoli. Pamiętam jak jeszcze ktoś mówił, że Jack też jest the other. czemu na siłe niketórzy robią ze wszystkich "INNYCH"?

"glosy to nic innego jak glsoniki znajdujace sie pod krzakami"

LOL. Powiedz, że żartowałeś.

"A CALE FLASBACKI TO NIC INNEGO JAK SPRAWADZENIE PRZESZLEGO ZYCIA LOSTOWICZOW PRZEZZ INNYCH "

Kolejna bzdura. Twierdzisz, że Inni "wywołują" flaszbaki? Wystarczy spojrzeć na minę i grę aktorską bohaterów, żeby np. zobaczyć jak Jack cierpi po utracie żony, kiedy w ułamku sekundy (dla niego - ułamku, dla nas jest to oczywiście pełen obraz jego przeszłości) przypomina sobie jak uciekła do drugiego mężczyzny.
  • 0

#1470 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 09.10.2006 - |18:00|

wydaje mi się, że przesadzacie. To już jest żałosne powoli. Pamiętam jak jeszcze ktoś mówił, że Jack też jest the other. czemu na siłe niketórzy robią ze wszystkich "INNYCH"?

Nie robię ze wszystkich Othersów...nawet nie robię z niej Othersa! Zastanawia mnie tylko ta kwestia... Pomyśl tak na zdrowy rozum - być w jakimś miejscu przez 16 lat i ani razu nie widzieć innego człowieka? Nie znaleźć żadnej stacji badawczej skoro jest ich kilka (Danielle bardzo się dziwiła jak pokazano jej właz do Łabędzia)? Nigdy nie natrafić na wioskę innych ludzi? Trochę to głupie! Od 16 lat tylko zawsze słyszała szepty...fajnie, że Inni się z nią drażnili!
A tak ogólnie to Danielle wie o wyspie dużo...wie, że potwór jest systemem obronnym wyspy..., wie że Inni chcieli przyjść po chłopca..., wie co było trzeba wtedy zrobić (te jej trzy jedyne wyjścia)..., wie że pewien obszar to Dark Territory itd. Ale skąd ona to wszystko wie? No skąd? Ja uważam, że to podejrzana sprawa i czasem może się okazać, że Rousseau jest jedną z nich. A jeśli tak jest to raczej kimś ważnym, bo postrzeliła naszego dotychczasowego lidera z łuku...
  • 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

#1471 Kiz

Kiz

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 10.10.2006 - |15:34|

To ,że nie widziała włazu to może być jedno z wyjaśnień- jak coś jest dobrze ukryte to można przechodzić koło tego wiele razy i bardzo długo nie widzieć.

To, że Fenry'ego postrzeliła z kuszy bo uciekał i tyle- poza tym ostrzegła rozbitków przd Innymi więc chyba ich widziała ( nie pamiętam dobrze jak odebrali jej córeczkę- chyba przyszli po nią czy coś tym stylu).
Mówiła, że nadawała przez nadajnik wiadomośc, ale Others zajęli wzgórze czy miejce gdzie się znajdował owy nadajnik.

Potwora mogła widzieć , ale nie pisnęła słówka jak wygląda- może nie miała zaufania do rozbitków.A dlaczego....

Bo po tym co spotkało ją po utracie dziecka i żyjąc przez 16 lat samotnie na wyspie nie ma prawa (?) być osobą łatwowierną w stosunku do przypadkowych rozbitków a może jest lekko postrzelona ;)

Co do , że jest Inną- Może po tym incydencie 16 lat temu ( serialowego czasu) naukowcy na wyspie się podzielili, niektórzy zachorowali i były starcia pomiędzy dwoma grupami- a ona była w grupie tej która się oddzieliła od "grupy " Fenry'ego ????

Ot, tak zgaduję

Ciekawe czy scenarzyści będą drążyć wątek Rosseau
  • 0

#1472 Adrian

Adrian

Kapral

• Email
  • 195 postów

Napisano 10.10.2006 - |17:41|

Rousseau mówi ,że nie widziała żadnego z innych to skąd wie ,że inni sa przy wieży i nie widziała nikogo gdy porwali jej dziecko ?
  • 0

#1473 Kiz

Kiz

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 11.10.2006 - |20:54|

No, no Fenry lubi podglądać- w najnowszym sneak peek'u widać jak w bunkrze Hydra (53 sekunda) ma zestaw monitorów na podgląd ,takie jakie były w Pearl'e !!!
  • 0

#1474 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 12.10.2006 - |02:12|

Jak zwykle kierownictwo spóźnia się z otwarciem wątku nowego epizodu. Kanadyjska emisja zakończyłą się już siedem minut temu.

Epizod znakomity, pełen napięcia tak w retrospekcji (Sun-Jin), wątku na jachcie, wątku sawyera i Kate. Znakomita rozmowa Bena z Jackiem. Dowiedzieliśmy się istotnego szczegółu na temat Innych. Z tym poczekam jednak, aż większość z was obejży. Propozycja dana Jackowi jest bardzo nieoczekiwana.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#1475 InVer

InVer

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 12.10.2006 - |06:45|

odcinek 3x02 - fotki Capture screen co kilka sekund cały odcinek - nie polecam czekającym na odcinek, aby nie psuć sobie zabawy z oglądania filmu
http://gallery.lost-....php?album=1181

nowe promocyjne fotki 3x03 - polecam
http://gallery.lost-....php?album=1185

pozdrawiam
PS.: admin mógłby w końcu odblokować wątek odcinka 3x02 !!!!
  • 0

#1476 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 16.10.2006 - |23:54|

No nie...Zwiastuny genialne! Zapowiada się kolejny świetny odcinek! Powróci nasz potwór i stary dobry Lock! Na to już od dawna czekałem! Widać w jednaj scenie jak Eco leży na ziemi i zaczyna krzyczeć jakby coś dobierało mu się do nóg...może to tylko miało tak wyglądać i poprostu ma przygniecona nogę, a inni podnoszą leżacy na niej przedmot... Hmmm! Co do snu Locka to bardzo mi się podoba! Według tego zwiastunu faktycznie wydaje się, że chodzi o Jacka... Zastanawia mnie też to dlaczego Lock milczy? Odzywa się tylko do wyspy? Tak zrozumiałem...
  • 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

#1477 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 17.10.2006 - |00:17|

Nie zastanowiło was, że nie wiemy o kim będzie 6 odcinek za to wiadomo, że 7 jest o Kate? Czyżby producenci szykowali nam wielką niespodziankę i pokazali na zakończenie tego jakby mini sezonu flashbacki kogoś z innych? (albo chociaż Danielle).
  • 0

#1478 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 18.10.2006 - |11:22|

Najświeższe informacje:

ABC ogłosiła listę tytułów kolejnych odcinków-

3x03 "Further Instructions" - Locke - 18 października
3x04 "Every Man For Himself" - Sawyer - 25 października
3x05 "The Cost of Living" - Eko - 1 listopada 2006
3x06 "I Do" - Kate - 8 listopada 2006
3x07 "Not in Portland" - Juliet - [zima 2007]

Kilka nowych spoilerów:

- Według informacji w następnym odcinku (3x03) nie dowiemy się co spowodowało, że Locke jeździł na wózku inwalidzkim.
- Zobaczymy Shannon w jednym z flashbacków.
- Claire i Charlie będą uwikłani w kolejny "trójkąt miłosny".
- W 3 sezonie rozbitkowie znajdą stację "Flame".
  • 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

#1479 Valorum

Valorum

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 18.10.2006 - |11:37|

Odcinki z udziałem Kate są dość przewidywalne, w zeszłym sezonie odcinek miał tytuł "What Kate Did" i rzeczywiście było o tym what Kate did. Teraz "I Do" oznacza chyba przysięgę małżeńską przed ołtarzem.
  • 0

#1480 ZdL

ZdL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 118 postów
  • MiastoOpole

Napisano 18.10.2006 - |15:50|

szczerze to liczyłem na flashe Bena, ale Juliet też może być... ważne, że ktoś z pierwszego planu u Innych. A Ben, imho będzie w finale.
  • 0
LOST
Prison Break
24
Jericho
CSI: Miami
House
Knight Rider

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych