Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#1381 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 08.10.2008 - |15:16|

Co do drugiego sezonu "Millennium", to chyba faktycznie wreszcie wyszedł, bo kumpel dostał info ze sklepu DVDmania.pl, że jest już dostępny. No i mają go w nowościach i ma status "dostępny".

Co do pierwszego sezonu "Battlestar Galactica", to pisał ktoś może do TIM Film Studio w tej sprawie? Wiadomo coś o polskim wydaniu? Ja pisałem do nich kilka razy na różne maile, ale odpowiedzi nie mam do dzisiaj :( . Może ktoś z Was miał więcej szczęścia?

Użytkownik Inuki edytował ten post 08.10.2008 - |15:17|

• 0

#1382 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 08.10.2008 - |18:15|

W tej chwili do środy jestem na chorobowym. Jak tylko wrócę do pracy poproszę chłopaków z Muzyki/Filmu by zadzwonili do nich z tym pytaniem. Powinienem dawno na to wpaść. Dla BSG z polskimi napisami oddam całą moją kolekcję DVD.
  • 0

#1383 HiStoryk

HiStoryk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 08.10.2008 - |18:52|

Co do pierwszego sezonu "Battlestar Galactica", to pisał ktoś może do TIM Film Studio w tej sprawie?

Obawiam się, że nawet jeżeli dostaniesz od nich odpowiedź to będzie identyczna do tej, którą ja otrzymałem w sprawie House'a - nie znamy terminu wydania. Ta firma to rozpacz w biały dzień...
  • 0

#1384 M@rtinez

M@rtinez

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów
  • MiastoElbląg

Napisano 09.10.2008 - |00:06|

Ktoś tutaj wspominał, że wysłali mu Millennium sezon drugi. Czy to jest prawdziwa informacja :) Bo normalnie poza dvdmax, to żaden sklep nie ma tej pozycji dostępnej ...

tak oczywiście wlaśnie mam w ręku .. nie wiem jak ale DVDMAX sprzedaje 199 PLN
  • 0

#1385 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 09.10.2008 - |08:39|

Indiana Jones 4 Wersja Kolekcjonerska:

http://www.empik.com...=RecommendedAll
  • 0

#1386 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 09.10.2008 - |10:51|

taaa, tylko ciekawe jak to u nich kupić, jak im ostatnio żaden z dostawców nie jest w stanie niczego dostarczyć... od razu wole skierować swoją uwagę na allegro :D

swoją drogą widziałam dzisiaj w MM cały stos BTTF za 119 zł, boxy wyglądały bardzo ładnie, świeże, jeszcze nie zdążyli ich sobie nawypożyczać ;> widziałam też nowe wydania pierwszych 3 części Indiany Jones'a, po 39,99 zł każdą

ja osobiście zeruję na Indianę Jonesa 4 w metalboxie :D
  • 0
Dołączona grafika

#1387 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 09.10.2008 - |14:13|

No i w końcu po roku od wydania 1 sezonu się doczekałem i mam już w domu 2 sezon ALIASa.
Więc potwierdzam, że faktycznie wyszło.
Poza tym mam do kolekcji wydanie z moim chyba ulubionym filmem[-ami] czyli "Powrót do przyszłości" w metalboxie. :D

Za czas jakiś pewnie wstawię opis ALIASa choć mam jeszcze trochę zaległych innych pozycji.

Jeśli chodzi o Indiane to też mam zamiar zrobić tak jak SliderOh. Choć nigdy nie mów nigdy. ;)

Użytkownik biku1 edytował ten post 09.10.2008 - |14:14|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#1388 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 09.10.2008 - |16:09|

No i w końcu po roku od wydania 1 sezonu się doczekałem i mam już w domu 2 sezon ALIASa.

Zazdroszcze ci, też przymierzam się do kupna tego sezonu i czekam na kolejne.

Użytkownik Fenx01 edytował ten post 10.10.2008 - |09:26|

• 0

#1389 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 09.10.2008 - |21:49|

W węgierskich sklepach znalazłem również ANGEL sszon 3 (6dvd), jak i poprzednie sezony to wydanie posiada również polskiego lektora i napisy pl.
Box dostępny jest już od prawie miesiąca. Widocznie u nich wydania ukazują się bardziej terminowo. Unas na ten sezon trzeba będzie pewnie jeszcze trochę poczekać, bo dopiero co wydali 2 sezon.
http://www.divido.hu...roduct_id=15835
http://www.netpiac.h...termek_id=25548
http://www.dvdabc.hu...a...7866A&sid=0

Zazdroszcze ci, też przymierzam się do kupna tego sezonu i czekam na kolejne.

Pisałem o tym i innych wydaniach już w poprzednich postach.
  • 0

#1390 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 10.10.2008 - |10:58|

taaa, tylko ciekawe jak to u nich kupić, jak im ostatnio żaden z dostawców nie jest w stanie niczego dostarczyć... od razu wole skierować swoją uwagę na allegro :D

Do tej pory zamawianie towaru wyglądało tak: składało się zamówienie bezpośrednio w Galapagos, Cenedze lub gdziekolwiek na pewną ilość sztuk danego towaru i towar przyjeżdżał. Teraz wymyślono Magazyn Centralny (MC) w którym "wszystko jest dostępne". Tylko że jeszcze nie powstał magazyn w którym wszystkiego jest w brud od ręki dla 120 salonów. W efekcie BTTF dostępny był tydzień temu w piątek w czterech-sześciu salonach a w moim do tej pory nie ma. Choć w salonie 20 minut jazdy tramwajem dalej jest.
Dostawcy się burzą, mają własną sieć dystrybucji a tu nagle ktoś narzuca im siłą inną sieć, innych kurierów. W dodatku nasz sytem komputerowych zamówień nie jest kompatybilny z ich. Nawet nie wiecie jaki bałagan z tego powodu jest w EMPiKach.
To samo dotyczy empik.com. To że "brak towaru u dostawcy" to właśnie efekt działania MC. Bo jak wytłumaczyć fakt że w empik.com Archiwum X s.6 brak, a w Merlinie czy gdzieś indziej jest?

Jakiś czas temu pisałem jak to Merlin przysłał mi pilota i drugi odcinek Przystanku Alaska zamiast pełnego sezonu 1. Właśnie dostałem maila od nich że na moim ichnim koncie mam 8.50 na zakupy. Ewentualnie mogą mi te pieniądze wpłacić na konto. Czyli oddali mi za przesyłkę reklamacyjną. Na Allegro można o czymś takim zapomnieć.
  • 0

#1391 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 10.10.2008 - |13:14|

oki, ja rozumiem, jest rozpierdziel w empik.com, zdarza się, ale to w sumie nie moja brocha, ja tylko chce kupić film i na allegro zrobię to zdecydowanie szybciej :D

A tymczasem w USA ukazała się zapowiedź SG-1: The Ark of Truth na blu-ray :)
http://www.amazon.co...r...0697&sr=8-2

oraz Moonlight, w USA dopiero teraz, a w UK już od jakiegoś czasu można składać pre-ordery
http://www.amazon.co...A...0708&sr=8-1
http://www.amazon.co...e...0768&sr=8-1

oba wydania mają być identyczne, gołe epy, bez extras :( ale cenowo w UK wychodzi masakra w porównaniu do USA :D

Użytkownik SliderOh edytował ten post 10.10.2008 - |13:15|

• 0
Dołączona grafika

#1392 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 10.10.2008 - |18:50|

tak oczywiście wlaśnie mam w ręku .. nie wiem jak ale DVDMAX sprzedaje 199 PLN

A czy można o poprosić o jakieś info na temat wydania, bo jednak na dvdmax'a to ja się nie skuszę :D
  • 0

#1393 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 11.10.2008 - |18:05|

Już za miesiąc kolejny sezon - Chirurdzy sezon 3 [7DVD] - premiera 2008-11-25
http://www.dvdmax.pl/dvd/art/id/11525
http://www.allegro.p...natomy_dvd.html
  • 0

#1394 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 11.10.2008 - |18:55|

LOL z tym linkiem do allegro.
Do końca licytacji 9 dni a sezon 3 ma się ukazać 25 listopada. Nawet jest ta informacja na dole.
Że też ludziom się chce tak mrozić pieniądze.

Poza tym fajnie, że niby [na razie] mają tak szybko wydać kolejny sezon tylko niech zejdą na ziemię z tymi cenami.
Ja rozumiem, że na zachodzie Chirurdzy są na topie ale nie w Polsce więc cena maksymalna i tak w granicach absurdu to 150 zł a nie prawie 190zł.

Użytkownik biku1 edytował ten post 11.10.2008 - |18:55|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#1395 Benson

Benson

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 13.10.2008 - |12:03|

Jest jakiś adres w Imperialu, na który mogę wysłać maila i liczyć na odpowiedź? Bo z dok@imperial.com.pl czekam już 2 tygodnie. Chyba że (sorry za OT, ale w temacie o filmie nikt mi nie odpowiedział ;) ) wiecie, czy wyjdzie u nas 2-płytowe wydanie z dodatkami "Into the Wild" ? Bo jak na razie widziałem tylko opcję "gołą", tzn. z bezpośrednim dostępem do scen.

Użytkownik Benson edytował ten post 13.10.2008 - |12:03|

• 0

#1396 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 13.10.2008 - |13:25|

Do biku1 :
A ALIAS sezon 2 to gdzie kupowałeś?
  • 0

#1397 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 13.10.2008 - |15:31|

ALIASa sezon 2 kupowałem na oceandvd ---> http://oceandvd.pl/i...m...=0&pid=6534

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#1398 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 13.10.2008 - |16:43|

Nie chce mi się tego pisać raz jeszcze :P

http://kolekcjonerdv...tce_na_DVD.html
  • 0

#1399 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 13.10.2008 - |17:27|

Na zdjęciu może to i wygląda ładnie ale w praktyce tego nie widzę. Właśnie sukcesywnie wymieniam Archiwum X od DeA na boxowe Imperiala które zajmuje tylko 3/4 miejsca tego od DeA. Okropnie nie praktyczne są te wydania. Taki Monk jeden odcinek na jednej płycie. Kto to wymyśla? Nie spróbuje to jakoś na półce zmieścić z innymi filmami i serialami. Ile miejsca zajęło by sześć sezonów 24 w ten sposób wydanych? Pudełka szły by w metry.
  • 0

#1400 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 13.10.2008 - |17:49|

Na zdjęciu może to i wygląda ładnie ale w praktyce tego nie widzę. Właśnie sukcesywnie wymieniam Archiwum X od DeA na boxowe Imperiala które zajmuje tylko 3/4 miejsca tego od DeA. Okropnie nie praktyczne są te wydania. Taki Monk jeden odcinek na jednej płycie. Kto to wymyśla? Nie spróbuje to jakoś na półce zmieścić z innymi filmami i serialami. Ile miejsca zajęło by sześć sezonów 24 w ten sposób wydanych? Pudełka szły by w metry.

Nie no, aż tak strasznie to nie będzie :lol: Weź pod uwagę, że "Archiwum X" grubością było zbliżone do normalnych pudełek DVD, więc 52 płyty faktycznie zajmowały sporo miejsca. W tych kolekcjach będą pudełka typu "DVD slim", tak więc nie będzie aż tak źle. "Nieustraszony" będzie miał 45 pudełek, a "Miami Vice" 57. "Monk", to faktycznie przegięcie (dobrze, że tego nie biorę) i faktycznie trochę miejsca zajmie; tak samo jak "Columbo", który w tej chwili na półce zajmuje mi niecałe 19cm (dokładnie to 18,7cm). Mam już 26 pudełek typu "slim" i cała kolekcja 70 płyt będzie zajmowała jakieś 52cm (nie chce mi się teraz tego dokładnie liczyć :P ). Moim zdaniem aż tak źle nie będzie; no i przynajmniej ładna grafika się z grzbietów ułoży ;)

Użytkownik Inuki edytował ten post 13.10.2008 - |17:50|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych