Skocz do zawartości

Zdjęcie

Spoiler Zone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2652 odpowiedzi w tym temacie

#1381 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 20.09.2006 - |17:48|

Inni mówią, chyba Jackowi, że dokładnie wiedzą kim jest. Ale Kim??

Wytatułowanym neurochirurgiem z LA.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#1382 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 20.09.2006 - |23:00|

"Przeczytałem całe "Tale of Two Cities" i zauważyłem jeszcze kilka szalenie ciekawych motywów, które mogą być wykorzystane przez J.J. Abramsa, biorąc pod uwagę teamtykę odcinka i retrospekcji:
- dwóch facetów kocha tę samą kobietę. Ona wybiera jednego, ale ten popada w tarapaty i zostaje skazany na śmierć. Ten drugi, niewybrany, kochając kobietę, poświęca życie by uratować tamtego
- inny gość siedział uwięziony przez wiele lat, ale w końcu wychodzi. Potem poznaje faceta, którego ojciec był przyczyną owych nieszczęść . Ale wybacza mu.
Wnioski wyciągnijcie sami..."

Ciekawe... Pisaliście, że ponoć Sawyer ma umrzeć czyli mamy już tutaj jakieś nawiązanie do książki! Pisałem już wcześniej, że jeżeli Sawyer miałby za kogoś umierać to tylko za Jacka... ale i tak zauważam tu pewne nieścisłości: otóż gdyby tak miało się stać (oby nie!) Kate musiałaby wybrać Jacka... wszystko ok, tyle że według waszych informacji wybierze tego drugiego (o ile nie trzeciego;). Poza tym w sercu Jacka ma namieszać Juliet... Trochę to może skomplikowane, ale podażając tym tropem dochodzę do wniosku, że żaden z nich tak szybko nie umrze!
  • 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

#1383 Sawyer

Sawyer

Plutonowy

• Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 21.09.2006 - |14:27|

..... Plan ...... Youre ........ Escape .....

Użytkownik Sawyer edytował ten post 21.09.2006 - |14:28|

• 0
Whatever happens, happens !!!

#1384 Adrian

Adrian

Kapral

• Email
  • 195 postów

Napisano 21.09.2006 - |15:11|

Więc wiemy ,że Kate wtedy nie szła do ślubu - bo miała na rękach kajdanki !
  • 0

#1385 Kiz

Kiz

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 21.09.2006 - |15:23|

Albo Kate pozwolili pożegnać Sawyer'a, albo to Sawyer pożegnał Kate ?
  • 0

#1386 Adrian

Adrian

Kapral

• Email
  • 195 postów

Napisano 21.09.2006 - |15:33|

A gdy jest obok klatki z Sawyerem to płacze , a moze dlatego ,że ma wybór i widzi sawyera a od chwilii porwania nie widziała Jacka @!!! Lub może wybrac którego uwolni aby tak jak ona nie był w niczym zamknięty i widzi Sawyera i żal jej jest jego bo chce uwolnic Jacka !!!
  • 0

#1387 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 21.09.2006 - |15:36|

A gdy jest obok klatki z Sawyerem to płacze , a moze dlatego ,że ma wybór i widzi sawyera a od chwilii porwania nie widziała Jacka @!!! Lub może wybrac którego uwolni aby tak jak ona nie był w niczym zamknięty i widzi Sawyera i żal jej jest jego bo chce uwolnic Jacka !!!

I wy sądzicie, że bądąc porwaną, gdy byc może jej zycie jest zagrożone, jej największym problemem jest kogo wybrać? To absurd. A może Inni postawili jej ultimatum - wybrac albo umrzec.
  • 0
Genesis

#1388 Adrian

Adrian

Kapral

• Email
  • 195 postów

Napisano 21.09.2006 - |15:38|

W jednym ze spoilerów pisało ,że porwani podczas "pobytu" u innych muszą się zmierzyc ze swoją przeszłością i sprawami dręczoącymi jej może naprawdę Kate musi wreszcie wybrac !!
  • 0

#1389 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 21.09.2006 - |16:29|

myślę, że Adrian miał na myśli "musi wreszcie wybrać pomiędzy Saywer'em a Jack'iem"...
  • 0

Dołączona grafika

#1390 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 21.09.2006 - |16:38|

myślę, że Adrian miał na myśli "musi wreszcie wybrać pomiędzy Saywer'em a Jack'iem"...

Też tak myślałem, ale jaki jest dramat w samym wyborze. raczej w jego konsekwencjach. Czy odrzucony będzie zabity, wykastrowany, odesłany do realu. Nie chodzi o wybór, lecz o jego konsekwencje.
  • 0
Genesis

#1391 Kiz

Kiz

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 21.09.2006 - |18:43|

Cholercia, ale zamęt- człowiek poogląda jeszcze raz nowy trailer ,poczyta wypowiedź @Sawyer'a88 ze strony 69 i jakby nie patrzeć, to jednak Kate żegna Sawyer'a, który będzie pierwszą śmiertelną ofiarą nowego sezonu :/ .

No bo niby dlaczego Kate tak rzewnie płacze odchodząc od klatek na polanie gdzie trzymają Sawyer'a, ( od 40 sekundy trailer'a do 44 sekundy?)
Chyba, podkreślam, chyba śmierć Jack'a jest nierealna jako głównego bohatera ( tak, są pozostali, ale to Jack jest główną postacią). Troche się podtopi , a potem z tego bunkra wyjdzie. To są moje dywagacje- więc nie brać na poważnie.

A teraz takie pytanie : czy to Sun ( w pomarańczowej koszulce polo) czołga się gdzies i zostaje potraktowana jakimś gazem (?) (od 36 sekundy trailer'a do 38 sek.) Czyżby Jin, Sayid i Sun odnaleźli jakąś część siedzib Others !!!!
  • 0

#1392 Mr.UnFriendly

Mr.UnFriendly

Starszy szeregowy

• Email
  • 122 postów

Napisano 21.09.2006 - |19:13|

A teraz takie pytanie : czy to Sun ( w pomarańczowej koszulce polo) czołga się gdzies i zostaje potraktowana jakimś gazem (?) (od 36 sekundy trailer'a do 38 sek.) Czyżby Jin, Sayid i Sun odnaleźli jakąś część siedzib Others !!!!

Bardzo możliwe, zastanawiałem się co zrobią Sayid, Jin i Sun jak zorientują się, że Inni nakazali Michaelowi prowadzić Rozbitków w inne miejsce niż przewidywali. Moim zdaniem w końcu nadszedł czas, aby odnaleźć radionadajnik. Być może Jin, Sun i Sayid się na niego natkną i trafią na grupę Innych pilnujących nadajnika.
A tak btw. Czy Hugo wie którędy ma wracać na plażę rozbitków?? Czy Inni nie zasłonili oczu porwanym?
  • 0

#1393 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 21.09.2006 - |19:26|

Bardzo możliwe, zastanawiałem się co zrobią Sayid, Jin i Sun jak zorientują się, że Inni nakazali Michaelowi prowadzić Rozbitków w inne miejsce niż przewidywali. Moim zdaniem w końcu nadszedł czas, aby odnaleźć radionadajnik. Być może Jin, Sun i Sayid się na niego natkną i trafią na grupę Innych pilnujących nadajnika.
A tak btw. Czy Hugo wie którędy ma wracać na plażę rozbitków?? Czy Inni nie zasłonili oczu porwanym?

Może się wydarzyć wiele. Np. Sayid może spotkać Mickela płynącego kutrem i go przesłuchać. W trailerze wyrażnie widać Sayida i Jina strzelających lub gotowych do strzału. Sun czołga się w jakims tunelu. Wcześniej widać biegnącego Locke, co może sugerować, że wyruszono w pogoń dopiero po powrocie Hurliego. Wyrażnie tez widać sawyera poza klatką z Kate. Możliwości jest wiele.
  • 0
Genesis

#1394 Kiz

Kiz

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 21.09.2006 - |19:44|

Może chcą, żeby Hugo troche pobłądził , a jak pobłądzi to trochę zrzuci na wadze :). Być może, to jest niedopatrzenie w scenariuszu. Chociaż z drugiej strony to i tak reszta lostowiczów mogą "naskoczyć" Others'om, gdyż są (prawdopodobnie) zatraszeni i trzymają się razem, więc nie w głowie im "buszuwanie" w buszu ;). No Ci co mogliby pomóc Hugo to raczej są niosiągalni-Sayid, Jin, Locke (chociaż chwilowo jest nieosiągalny- po tym co się stało w bunkrze-pewnie się "deczko" zniechęci.)Poza tym co niektórzy piszą na tym forum, że ma powrócić paraliż Locke'a. Charlie - bez żartów.
Więc, Others'i mają prawie wszystkich ważnych, którzy mogliby im zaszkodzić i są ponownie panami sytuacji .
Być może nowe postacie w nowym sezonie wykażą wolę przetrwania i wezmą sprawy w swoje ręce ? Może ktoś z nowych bohaterów będzie osobą oddelegowaną do wykrycia wyspy i przerwania eksperymentu :huh: .
  • 0

#1395 Adrian

Adrian

Kapral

• Email
  • 195 postów

Napisano 21.09.2006 - |21:31|

Coś z tym nadajnikiem by mi pasowało, Danielle mówiła ,że teraz tam sa innii ale nie określiła dokładnie gdzie to jest ale skoro nadajnik to nie może byc w dżungli bo wtedy by nie złapał sygnału to musi byc albo na górze lub przy brzegu. I może Sayid, Jin i Sun właśnie zauważyli othersów ,którzy pilnują nadajnika - któś już o tym wspomniał jak dla mnie dobre wyjaśnienie sytuacji na łodzi albo drugie ,że to właśnie othersi wyruszyli z porwanymi łodziom i natknęli się na Sayida i Koreańczyów (nie realne) !!
  • 0

#1396 wojtek

wojtek

Zagubiony

• VIP
  • 359 postów
  • MiastoZielona Góra, Ośno Lub.

Napisano 22.09.2006 - |09:40|

http://forum.gwrota....s...st&p=200442
  • 0

#1397 Adrian

Adrian

Kapral

• Email
  • 195 postów

Napisano 22.09.2006 - |12:44|

Zdjęcia totalna rewelka , czy Desmond jest tylko w koszulce ?
Ale wyszli z wybuchu bez większego szwanku John i Desmond !
Ale gdzie Eko ?
  • 0

#1398 Vasco

Vasco

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 22.09.2006 - |13:00|

Tylko czemu Locke pisze coś Charlie'mu na kartce?? Może jednak odniósł jakis uraz :angry:
  • 0

#1399 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 22.09.2006 - |13:21|

Chłopak, który jest w retrospekcji Locke ma koszulkę z nadrukiem okładki albumu Geronimo Jackson. ten sam album był w kolekcji w bunkrze.
  • 0
Genesis

#1400 Cyrric

Cyrric

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 134 postów

Napisano 22.09.2006 - |13:59|

Tylko czemu Locke pisze coś Charlie'mu na kartce?? Może jednak odniósł jakis uraz :angry:

moze nie moze mowic? na zdjeciu widac jakby wskazywal na gardlo. czyzby kontynuowal budowe kosciola Eco?

a mnie intryguje jeszcze jedna sprawa. jeden ze spoilerow mowil ze dowiemy sie o potworze i ze podobno widzielismy go w 2 sezonie. macie koncepcje gdzie?
  • 0
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych