Skocz do zawartości

Zdjęcie

Quiz

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1386 odpowiedzi w tym temacie

#1381 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 09.03.2012 - |12:43|

Nie jest dla mnie jasne czy w Ark of Truth Morgana uleczyła Teal'ca czy wręcz wskrzesiła... Rana wyglądała dość poważnie i chłopak już leżał na glebie i się nie ruszał.

Prawdziwe wyzwanie to policzyć ile razy Daniel Jackson umarł, ale kto by to zliczył ;)
  • 0

#1382 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 09.03.2012 - |14:27|

Jackson ma na koncie bodajże 7 zgonów nie licząc oczywiście alternatywnych wersji i sobowtórów.
  • 0
don't try

#1383 xetnoinu

xetnoinu

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 185 postów
  • MiastoPraga, a za rzeką Warszawa

Napisano 09.03.2012 - |15:10|

W odcinku z wirtualnym treningiem, to chyba realny Teal'c był reanimowany, więc trzeba chyba doliczyć do "realnych" zgonów.
  • 0

Zapraszam http://trek.pl/discord

Wbijajcie :) 

#1384 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 09.03.2012 - |17:55|

No tu się można sprzeczać bo jeżeli udało im się go reanimować to jednak nie zaliczył zgonu i nie trzeba było na nim używać jakiejś wysoce zaawansowanej aparatury do przywracania z martwych.
  • 0
don't try

#1385 xetnoinu

xetnoinu

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 185 postów

Napisano 09.03.2012 - |20:31|

Jeśli dobrze sobie przypominam (a nie mam w podorędziu teraz płytek) to jego stan był jednak taki, że bez interwencji byłby normalniutki zgon. Coś tam było z adrenaliną - chyba mu wstrzyknęli (ale bardzo mgliste jest moje wspomnienie). Trzeba byłoby jednak sprawdzić, czy on umarł, maszynę odłączono i go reanimowano (wtedy ewidentny zgon), czy to było wycieńczenie i zagrożenie życia itd itd.(i można się z Tobą zgodzić, że tego można nie liczyć w zakresie śmierci w realu bo to już przesada). Odcinka teraz nie mam, nie sprawdzę.

A tak szukając w sieci, czy ktoś już podobnego pytania nie zadał - znalazłem listę, nazwijmy to, urazów Teal'ca. Trochę się jednak chłopakowi poobrywało ;)

Link się obcina, więc po haśle: Teal'c: Injuries Received na Stargate Wiki

Użytkownik xetnoinu edytował ten post 09.03.2012 - |20:40|

• 0

#1386 Delenn

Delenn

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 09.07.2015 - |16:15|

Myślę, że mogę zadać:
Dlaczego J. Sheridan skoczył w przepaść na Z'ha'dumie?(B5)
  • 0

#1387 xetnoinu

xetnoinu

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 185 postów

Napisano 10.08.2015 - |19:00|

O ile dobrze pamiętam, ale już dawno B5 nie odświeżałem, to skok był mimo wszystko w odcinku racjonalny. Dawał jakąś szansę na przeżycie i komendant otrzymał podpowiedź, aby to zrobić. Chyba w dalszych sezonach było wyjaśnione, że Sheridan w procesie nauczania był "dotknięty" przez Kosha. A Kosh w ten sposób "nie wszystek umarł" i ingerował. Ale za moją pamięć nie ręczę.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych