Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 068 - S03E21 - Greatest Hits

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
302 odpowiedzi w tym temacie

#121 Santiago

Santiago

Kapral

• Email
  • 170 postów
  • MiastoThe Swan

Napisano 18.05.2007 - |11:12|

(...) Pierwsza retrospekcja z piosenką w radiu najlepsza - fajny irlandzki klimat :) (...)

Raczej Brytyjski, Charlie jest anglikiem:)
  • 0
"If we can't live together, we're gonna die alone."

#122 radkorek

radkorek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 18.05.2007 - |11:30|

Locke to Chrystus - niósł ojca jak krzyż na plecach

Kiedyś była mowa że to Desmond jednak przypomina Chrystusa...
  • 0

#123 Mumin

Mumin

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów
  • MiastoGórny Ślonsk

Napisano 18.05.2007 - |11:47|

Odcinek bardzo dobry :) . Świetne wprowadzenie do ostatecznego finału. 9,5/10. Z palnu Jacka musi po części coś nie wyjść, bo przecież z niecierpliwością musimy czekać do początku IV sezonu. Moim zdaniem istnieje duże prawdopodobieństwo, że to Sayid zginie w finale a zabije go Bakunin. Moim zdaniem jego słowa będą prorocze. Czemu Jack nie zgodził sie żeby i Rousseau strzelała do dynamitu? Jack ma iść do nadajnika, a nie strzelać- dotrze tam piechotą? Miło, że pokazali Rose i Bernarda :) . Co do Charliego- penie mu sie uda. Ciekawe czy te panie to żołnierze Bena czy członkowie DHARMY? Retro Charliego dość nudanawe, ale dobrze wkomponowane w treść odcinka. Do zbaczenia w finale :D .
  • 0

#124 lead

lead

Kapral

• Użytkownik
  • 205 postów

Napisano 18.05.2007 - |11:49|

po tym jak ktos napisal ze looking glass oznacza tez okno sluzace do podgladania, to stacja z kroliczkiem w logo i 2 kobietkami na pokladzie nabiera dla mnie nowego, perwersyjnego znaczenia... :D
  • 0

Dołączona grafika

#125 kulek

kulek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 18.05.2007 - |11:58|

po tym jak ktos napisal ze looking glass oznacza tez okno sluzace do podgladania, to stacja z kroliczkiem w logo i 2 kobietkami na pokladzie nabiera dla mnie nowego, perwersyjnego znaczenia... :D

hehe.. że niby tak wyspowicze obchodzili problem z rodzeniem ?. Wtedy stacja nazywała by się rozrodczą. Ciekawe czy jan na tej podwodnej stacji kobieta zajdzie w ciążę to siły wyspy ją uśmiercają ?

Po namyśle to może nie być stacja rozrodcza tylko "dom schadzek" gdzie się zapładnia ;) , żeby kobieta nie umarła.

Użytkownik kulek edytował ten post 18.05.2007 - |12:47|

• 0

#126 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 18.05.2007 - |12:01|

Jasne lead Dharma powstała za kasę ze sprzedaży "Playboya", bajeczki o Hanso to mega, mega ściema [w końcu przez cały 3 sezon Ben tez wykazuje ciągoty w kierunku mega-podglądactwa].
:afro: :P :afro:
Nie udawaj, że nigdy nie widziałeś porządnego oceanarium :afro:

Na poważnie - zdaje się oni eksperymentowali nie tylko na niedźwiadkach... Rekin z logiem sam się nie stworzył :P
Robi się coraz ciekawiej...
Może właśnie stanęliśmy przed drzwiami centralnego laboratorium [króliczki doświadczalne - panowie - bez skojarzeń z podtekstami]??? Bo do tej pory nie wyglądało, aby było ono na wyspie...
I kto powiedział, że właśnie centralne laboratorium nie może być pod wodą?

Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 18.05.2007 - |12:06|

• 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#127 Jellyeater

Jellyeater

Plutonowy

• Użytkownik
  • 452 postów
  • Miastoz Odległych Rubierzy

Napisano 18.05.2007 - |12:15|

Stacja jest ogólną niedoróbką. Nie ma co jej analizować. To, że nie da się emitować fal elektromagnetycznych spod wody to już było powiedziane. Ponadto skąd stacja czerpie energię (ten kabel jest za cienki) i skąd czerpie powietrze. Twórcy chcieli coś pokazać i pokazali. Ale wyszło jak zawsze.

Aczkolwiek to z logo ciekawe czemu raz jest biały, a raz czarny ten królik. Tu raczej niedoróbki nie ma. Akurat takich pierduł pilnują. :)
  • 0
Wszsytko tłumaczy paradoks bliźniąt.

Thank you and Nestle!

#128 NeptyK

NeptyK

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 18.05.2007 - |12:21|

Gdy INNI obiecywali Jackowi powrót do domu łodzią podwodna,może droga powrotu był ten bunkier :unsure:

Poprzez ten drugi wymiar co pisaliście kilka postów wstecz

Użytkownik NeptyK edytował ten post 18.05.2007 - |12:21|

• 0

#129 vojtyla91

vojtyla91

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów
  • MiastoBiałystok :D

Napisano 18.05.2007 - |12:22|

ta stacja podwodna to jedyne miejsce, w którym mieszkaja jeszcze "prawdziwi" pracownicy dharmy. Ben nie mial jak sie tam dostac i ich nie wytlukl ;P albo i swoich ludzi na wyspie w balona robi ze nikogo tam nie ma...;] czekam na kolejny odcinek:D

Pierwszy post!! xD
  • 0

#130 elektrownik

elektrownik

Kapral

• Użytkownik
  • 158 postów

Napisano 18.05.2007 - |12:28|

Stacja jest ogólną niedoróbką. Nie ma co jej analizować. To, że nie da się emitować fal elektromagnetycznych spod wody to już było powiedziane. Ponadto skąd stacja czerpie energię (ten kabel jest za cienki) i skąd czerpie powietrze. Twórcy chcieli coś pokazać i pokazali. Ale wyszło jak zawsze.

Aczkolwiek to z logo ciekawe czemu raz jest biały, a raz czarny ten królik. Tu raczej niedoróbki nie ma. Akurat takich pierduł pilnują. :)

Możliwe że kable zasilające i powietrze idą pod dnem, kabel z plaży wydaje się nowszy niż stacja i taki prowizoryczny...
A co do stacji to nie wiemy do końca co robiła, na pewno zakłucała sygnał i była dokiem dla łodzi podwodnych, a co jeszcze... może się dowiemy

ta stacja podwodna to jedyne miejsce, w którym mieszkaja jeszcze "prawdziwi" pracownicy dharmy. Ben nie mial jak sie tam dostac i ich nie wytlukl ;P albo i swoich ludzi na wyspie w balona robi ze nikogo tam nie ma...;] czekam na kolejny odcinek:D
Pierwszy post!! xD

nie nie to nie orginalni pracownicy dharmy, obejrzyj sobie trailer do finału

Użytkownik elektrownik edytował ten post 18.05.2007 - |12:27|

• 0
Yes!!! Go Jack!! Blow them all to hell hahahaha!!

Wow....Hurley pregnant. Explains why there has been no weight loss.

Z pcworld.pl
DVD zabezpieczone chipem
komentarze:
Polak kupi papier scierny i zetrze powłokę
Rusek poleje płytę denaturatem i powłoka sie rozpuści
Amerykanin kupi płytę lub sciagnie ją z łączą 10Mb/s

#131 steyr

steyr

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 18.05.2007 - |12:43|

nie nie to nie orginalni pracownicy dharmy, obejrzyj sobie trailer do finału

moron
  • 0

#132 elektrownik

elektrownik

Kapral

• Użytkownik
  • 158 postów

Napisano 18.05.2007 - |12:54|

moron

eee ? To moożna było i tak wywniąskować z odcinka... po pierwsze bez dostaw jedzenia raczej by tam nie pociągneły długo, po drugie, nie mają strojów dharmy, coś jeszcze ?
  • 0
Yes!!! Go Jack!! Blow them all to hell hahahaha!!

Wow....Hurley pregnant. Explains why there has been no weight loss.

Z pcworld.pl
DVD zabezpieczone chipem
komentarze:
Polak kupi papier scierny i zetrze powłokę
Rusek poleje płytę denaturatem i powłoka sie rozpuści
Amerykanin kupi płytę lub sciagnie ją z łączą 10Mb/s

#133 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 18.05.2007 - |12:55|

Że te babki nie mają mundurów Dharmy, to jeszcze nie oznacza, że są z bandy Bena :afro:
  • 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#134 Nasedo

Nasedo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 18.05.2007 - |13:05|

Tylko ja zwrocilem uwage na wedlug mnie wpadke tworcow? Jakim cudem inni nagle znalezli sie na tej drugiej wyspie? Bo skoro Karl plynal lodzia do rozbitkow to bez watpienia z drugiej wyspy. I jak bez lodzi Locke dostal sie na ta wyspe z cialem ojca?

Użytkownik Nasedo edytował ten post 18.05.2007 - |13:05|

• 0

#135 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 18.05.2007 - |13:17|

Bo skoro Karl plynal lodzia do rozbitkow to bez watpienia z drugiej wyspy.

Lol, skąd taki wniosek ? Ogladaj i słuchaj uważnie ...
  • 0

#136 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 18.05.2007 - |13:20|

Tylko ja zwrocilem uwage na wedlug mnie wpadke tworcow? Jakim cudem inni nagle znalezli sie na tej drugiej wyspie? Bo skoro Karl plynal lodzia do rozbitkow to bez watpienia z drugiej wyspy. I jak bez lodzi Locke dostal sie na ta wyspe z cialem ojca?

Inni ciągle sa na głownej Wyspie. Opuścili wioskę i rozbili obóz gdzies blisko brzegu. Karlowi po prostu najszybciej było do rozbitków dostac się wodą.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#137 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 18.05.2007 - |13:52|

Wg filmów instruktażowych ma być 6 stacji Dharmy. W serialu odkryliśmy własnie 7 stację:
1. Strzała
2. Łabędź
3. Laska [stacja medyczna]
4. Perła
5. Hydra
6. Płomień
7. Lustro [Looking Glass]
Która stacja NIE JEST stacją Dharmy???
Albo - Marvin Candle jest jeszcze lepszym manipulatorem niż Ben i filmiki to kicha.

Z lostpedii - daje do myślenia:
"Looking Glass" was the code name for an airborne command post that the U.S. military employed from 1961 to 1990. Formally known as the Airborne Nuclear Command Post, it was designed to survive a nuclear attack that wiped out ground-based command posts. The code name was a reference to the fact that the ABNCP duplicated (or "mirrored") command facilities on the ground. It was also said to be a reference to the fact that the ABNCP was actually a series of identical airplanes, at least one of which was always in the air.
  • 0

#138 strawberry

strawberry

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 18.05.2007 - |13:59|

ja jak zawsze jestem zadowolona z odcinka :)
zaczyna się coś dziać i to dużo dziać, a ja nie lubię, jak ktoś przerywa coś kiedy zaczyna się dziać.
przed nami jeszcze 1 dwugodzinny ostatni odcinek tej serii.
ciekawe ile nam przyjdzie czekać na kolejną serię?
forum pewnie trochę uschnie przez ten czas... :(

ciekawa jestem też LOST s03 The Answers - ktoś już widział?
  • 0
pozdrawiam wszystkich - strawberry

#139 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 18.05.2007 - |14:14|

ja jak zawsze jestem zadowolona z odcinka :)
zaczyna się coś dziać i to dużo dziać, a ja nie lubię, jak ktoś przerywa coś kiedy zaczyna się dziać.
przed nami jeszcze 1 dwugodzinny ostatni odcinek tej serii.
ciekawe ile nam przyjdzie czekać na kolejną serię?
forum pewnie trochę uschnie przez ten czas... :(

ciekawa jestem też LOST s03 The Answers - ktoś już widział?

Wcale nie dwugodzinny tylko 1h i 30 min, a co do czekania to z tego co mi wiadomo to 10 miesięcy
  • 0

#140 kylokrzysiek

kylokrzysiek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 18.05.2007 - |14:16|

Czytam wasze opinie i czytam.. nie widzicie jednej oczywistej sprawy.
Na razie wszystko dzieje się tak jak w wizji Desmonda, bo tylko on może ją skorygować, a nie zrobił nic. Więc to, że w Charliego celują jakieś kobitki niczego nie zmienia. TRZYMAJMY SIĘ FAKTÓW.

O odcinku - nie zachwycił mnie, retrospekcje - zapchajdziury (najważniejsze chwile w życiu - też mi istotne w końcówce sezonu). Faktycznie jak już ktoś wcześniej wspomniał - znakomita gra aktorska, nie lubię postaci Charliego, ale aktor, który gra tą rolę robi to wyśmienicie, poza tym Desmond, Sayid, Jack to już oczywiście norma, że zawsze grają znakomicie.

Następny odcinek nazywa się "The looking glass" tak? Wydaje mi się, że gdy Desmond się obudzi od razu popłynie ratować Charliego. Nie mogę się doczekać już ;P Niech ktoś mi teraz powie, że Lost stracił swój urok!
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych