- Kate - upadła teoria o planie, femme fatale w całej okazałości.
- Naomi - niezłe pytanie "nie chcecie być uratowani?" - cisza....
- lostowicze zaczynają się organizować do przyjęcia tamtych, ciekawe kto posłuży za przynęte?
- mina Sayida po tym jak dowiedział się o tym że Kate się wygadała - bezcenne
- scena w domku:
Jacoba widać przez moment i jak na razie co możemy założyć to to, że pojawia się kiedy jego moc się uaktywnia.
co do tego proszku (stawiam że jest to popiół wulkaniczny) to jeśli jest to jakaś zapora przed Jacobem, to brawa dla tego co to wymyślił. taka siła nie może być wypuszczona samopas. choć tak zapewne się stanie :hehe: a to zapewne jest dopiero wierzchołek jego energii. strach ma wielkie oczy - należące do Bena.
- ben przyszedł na świat "not in portland" (but close)
- sceny z dharmy również interesujące, widzimy po raz kolejny doktora Namaste opowiadającego o badaniach nad procesami zachodzącymi na wyspie. wulkany zapewne również odgrywają jakąś rolę na wyspie, widzieliśmy więcej pojazdów i codzienne życie w obozie.
zastanawia mnie jednak jak zapewne wszystkich wiek Richarda w stosunku do Bena. widać wyraźnie że on się właściwie nie zmienił. miał po prostu bujną fryzurę której teraz nie posiada. jednak jak dla mnie jest to typowy gościu przed 40 i taki też był kiedy po raz pierwszy spotkał się z Benem, późniejszym ojcobójcą.
i teraz nasuwa się wiele pytań odnośnie tego, jak udało mu się przez taki okres czasu kiedy Ben miał kilka lat zachować swój wygląd (pomijając maseczki, jogging i wizyty w spa
i strzał do Locka. szkoda trochę Johna, ale myślę że Alex dając mu broń wyraźnie dała do zrozumienia że ta podróż może być w jedną stronę. a czy podejrzewając taki obrót spraw poszła za nimi? być może to jedyny ratunek dla Locka. i jako jedyna pamiętała o urodzinach
a co tej Anne z obozu, czy to może być Russeau?

Logowanie »