Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#121 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 24.09.2007 - |08:26|

nie do tego amazonu uderzasz :D www.amazon.com

Niestety do właściwego ;) bo tam gdzie podałaś --> .com to dla mnie osobiście problemem jest odtwarzanie pozycji z R1. :(

A za to mogę potwierdzić co do pozycji z angielskiego amazonu i gdzieś to tu było wspominane.
Iż najbardziej wkurzające :angry: :angry: jest to ,że jak właśnie patrzę na pudełka to takie seriale jak choćby np. BSG [wszystkie 3 sezony] czy Firefly czy Tru Calling i jeszcze inne to WSZYSTKO to jest tłoczone w Polsce.
I w takim momencie trafia człowieka cholera ,żeby to chociaż można było tu u nas kupić taniej w jakimś sklepie przy tej tłoczni.

Użytkownik biku1 edytował ten post 24.09.2007 - |15:31|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#122 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 24.09.2007 - |08:49|

A u nas ceny tłumaczą między innymi wysokimi cenami produkcji płyt :|

Użytkownik greco edytował ten post 24.09.2007 - |08:50|

• 0

#123 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 25.09.2007 - |08:05|

Niestety do właściwego ;) bo tam gdzie podałaś --> .com to dla mnie osobiście problemem jest odtwarzanie pozycji z R1. :(

:( sorry, ja to już pod tym względem nie myślę trzeźwo, bo się na tych Mantach rozbestwiłam B)

A za to mogę potwierdzić co do pozycji z angielskiego amazonu i gdzieś to tu było wspominane.
Iż najbardziej wkurzające :angry: :angry: jest to ,że jak właśnie patrzę na pudełka to takie seriale jak choćby np. BSG [wszystkie 3 sezony] czy Firefly czy Tru Calling i jeszcze inne to WSZYSTKO to jest tłoczone w Polsce.
I w takim momencie trafia człowieka cholera ,żeby to chociaż można było tu u nas kupić taniej w jakimś sklepie przy tej tłoczni.

Niestety w naszym kraju to jest niewykonalne, bo przecież nie można iść ludziom na rękę i dać coś po przyzwoitej cenie, nawet bez wersji PL, byle umożliwić zakup... no gdzież to tak :| Chcecie Unię Europejską i biednego ZAIKsa, ZAPE i innych spawaczy okradać z należnych im pieniędzy:P I jeszcze tanio i od ręki?? No co wy :| A tak kiedyś wydadzą takie X-Files Complete Series za 1500 zł w papierowym pudełku jednorazowego użytku, sprzedadzą łącznie sztuk 3, słownie TRZY i będą mogli z czystym sumieniem po raz kolejny potwierdzić, że nie opłaca się wydawać seriali w Polsce, bo nikt tego nie kupuje... To przecież wszystko jest już przemyślane, opracowane, należycie wdrożone i jak na razie funkcjonujące znakomicie :lol: Takiego systemu nie można podburzać :>
  • 0
Dołączona grafika

#124 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 25.09.2007 - |08:28|

Jest jeszcze kolejna opcja czyli sklepy australijskie , czasami płyty mają nawet pl napisy.
Do tego płytki mają nawet po kilka regionów i co mi się spodobało to to, że niektóre mają albo przeliczniki na złotówki [klikając w link Currency Converter w tym pierwszym adresie] albo odrazu podają też cenę w złotówkach jak ten drugi.
A do tego jeśli komuś nie przeszkadzają regiony to dolar australijski jest w końcu tańszy od amerykańskiego więc może i uda się coś znaleźć w atrakcyjnej cenie jak się tylko dobrze poszuka.
Mi okropnie spodobało sie nowe kompletne wydanie Farscape + plecak według ich przelicznika za 379 zł --> http://www.ezydvd.co...item.zml/789479
W tym sklepie mają 4429 płytek z regionem drugim więc może się coś trafi interesującego.

Dwa fajne sklepy australijskie może się komuś przyda.

1. http://www.ezydvd.com.au/
2. http://www.dvdcrave.com/default.jsp

Użytkownik biku1 edytował ten post 25.09.2007 - |08:30|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#125 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 25.09.2007 - |17:14|

niestety w Australii przypadku seriali ceny są zazwyczaj dosyć wysokie, natomiast zdecydowanie można znaleźć fajne wydania filmów, np. SPEED - Definite Edition z DTS, multianglami, toną dodatków i napisami PL, razem z wysyłką dałam niecałe 80 zł... EZYDVD wysyła lotniczą i płyty docierają w tydzień :D

EDIT:

na EzyDVD pojawiła się zapowiedź pełnego pakietu SG-1, to chyba największe wydanie, bo ma aż 61 płyt, ale cena, jak to tam zwykle bywa w przypadku seriali, jest jeszcze bardziej wywalona w kosmos niż sam serial

razem z wysyłką (125 $!!!) wychodzi prawie 1200 zł...

http://www.ezydvd.co...item.zml/795740

Użytkownik SliderOh edytował ten post 27.09.2007 - |08:03|

• 0
Dołączona grafika

#126 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 27.09.2007 - |21:44|

na EzyDVD pojawiła się zapowiedź pełnego pakietu SG-1, to chyba największe wydanie, bo ma aż 61 płyt, ale cena, jak to tam zwykle bywa w przypadku seriali, jest jeszcze bardziej wywalona w kosmos niż sam serial
razem z wysyłką (125 $!!!) wychodzi prawie 1200 zł...

Nieźle ciekawe tylko czy to nie jest jakaś literówka z tą ilością tych płyt.
A co dziwniejsze to chyba oni wszyscy nie wiedzą ile tych płyt będzie bo już widziałem takie info z ilościami płyt : 54 , 59 i teraz 61. ;)
Jak tak dalej pójdzie to dojdą do 100 :P
Poczekamy zobaczymy.

A mnie cieszy to ,że w końcu sezon 2 SG-A staniał dzisiaj z jeszcze niedawno ok.50 do 24 funtów .

I przy okazji @Toudi zwrócił mi dzisiaj uwagę,że zauważył na stronie Galapagos iż 2 sezon Supernatural wyjdzie dopiero w 2008 - a to już są normalnie jaja.

Użytkownik biku1 edytował ten post 27.09.2007 - |21:53|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#127 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 28.09.2007 - |11:40|

I przy okazji @Toudi zwrócił mi dzisiaj uwagę,że zauważył na stronie Galapagos iż 2 sezon Supernatural wyjdzie dopiero w 2008 - a to już są normalnie jaja.

No proszę, koleżanka się czaiła i znowu sobie poczeka. Ja na szczęście mam już pakiecik wydany w USA 11 września (ale datę wybrali ;>), wydanie w sumie bardzo podobne do S1, digipak, podobny projekt graficzny i ogólny wygląd... chcą chyba robić taki wygląd tematyczny, żeby każdy sezon był wzrokowo przypisywany do serialu. Ciekawa jestem na co się szarpnie Galapagos...
  • 0
Dołączona grafika

#128 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 29.09.2007 - |19:00|

Dzisiaj po pracy przeszedłem się po sklepach i niestety jak dotąd nie wyszedł box z 1 s. Herosów ani z pierwszym sezonem PB.

Zobaczymy czy to czasem nie będzie tak jak z innymi pozycjami ,że okazały się tylko ładnymi hasłami-zapowiedziami i jak dotąd na tym się skończyło.
Nasi kochani wydawcy mogli sie pochwalić ładnym "katalogiem pełnym premier" :(
A niby niektóre pozycje miały wyjść już miesiąc temu i teraz powoli coraz więcej z nich zostaje opóźnionych albo w ogóle przesuniętych na bliżej nie określony termin.

Tak sobie właśnie patrzę na angielskim amazonie 1 sezon Herosów ma wyjść "10 Dec 2007" czyli i z naszym wydaniem chyba jednak poczekamy.

Użytkownik biku1 edytował ten post 30.09.2007 - |11:01|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#129 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 30.09.2007 - |10:55|

Dzisiaj po pracy przeszedłem się po sklepach i niestety jak dotąd nie wyszedł box z 1 s. Herosów ani z pierwszym sezonem PB.

Pierwszy sezon "Herosów" został przesunięty na 15.10.2007 a "Prison Break" ma wyjść 16.10.2007
  • 0

#130 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 30.09.2007 - |21:32|

A ja przylookalam w sklepie wysylkowym Buffy. Zdziwila mnie cena. Tylko 140 pare zlotych. Nie rozumiem ,dlaczego Gotowe Na Wszystko kosztuja az 170!!!!!. Moze Buffcia jest juz przechodzona? :blink:
  • 0

#131 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 30.09.2007 - |21:38|

A ja przylookalam w sklepie wysylkowym Buffy. Zdziwila mnie cena. Tylko 140 pare zlotych. Nie rozumiem ,dlaczego Gotowe Na Wszystko kosztuja az 170!!!!!. Moze Buffcia jest juz przechodzona? :blink:

Buffy wciąż się nie ukazała a mimo to jest w sklepach netowych dostępna już od sierpnia w zamówieniach LOL .
I tak jest droga jak za 13 odcinków pierwszego sezonu.
No i wciąż sami nie wiedzą kiedy ją na pewno wydadzą.
A Gotowe można było kupić taniej wspólnie z 2 sezonem nie wiem czy jeszcze to obowiązuje.

I jak się poszuka to można trafić taniej niż 170 zł, zresztą ja kupowałem DH 2 w MM za jakieś 139 zł. :P

Użytkownik biku1 edytował ten post 30.09.2007 - |21:49|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#132 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 01.10.2007 - |08:06|

Jak ktoś ma zbędne 900 $ (LOL), to może nabyć taki pakiet na amazon.com :D

http://www.tvshowson...dle-Amazon/8169

http://www.amazon.co...amp;camp=211189

:D ale jazda :D
  • 0
Dołączona grafika

#133 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 01.10.2007 - |08:20|

LOL jak lol, ale pakiet piękny

#134 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 01.10.2007 - |09:57|

LOL jak lol, ale pakiet piękny

nu piękny, ale ja osobiście tylko częścią byłabym zainteresowana, a resztę by się pchnęło na allegro :D
  • 0
Dołączona grafika

#135 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 01.10.2007 - |14:36|

nu piękny, ale ja osobiście tylko częścią byłabym zainteresowana, a resztę by się pchnęło na allegro :D

Ja podobnie bo cześć już mam ale fakt pakiecik intrygujący. B)

A z naszego rynku: - w końcu ktoś poszedł po rozum do głowy i obniżył z tych zapowiadanych 225zł do 115zł cenę za pierwszy sezon The Unit.

Użytkownik biku1 edytował ten post 01.10.2007 - |15:18|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#136 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 01.10.2007 - |21:09|

Na 13 listopada Imperial zapowiedział pierwszą serię "Chirurgów"
  • 0

#137 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 01.10.2007 - |21:21|

Na 13 listopada Imperial zapowiedział pierwszą serię "Chirurgów"

O to ja poproszę - skąd ta informacja pochodzi?
Bo ta pozycja mnie interesuje.

Mam nadzieję ,że nie skończy się to jak inne zapowiedzi Imperiala bo oni to jak widzę chyba chcą sie wykazać przed świętami i dostać premie bo ostatnio ich katalog jest pełen "wyimaginowanych" premier.

W sklepie DVDMania przy Millennium s.1 pojawiła się niedawno data premiery na listopad 2007.

Użytkownik biku1 edytował ten post 01.10.2007 - |21:22|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#138 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 02.10.2007 - |07:05|

Nie tyle ja, co moja kumpela jest bardzo zainteresowana Chirurgami, więc mam nadzieję, że mendy wydadzą :D
  • 0
Dołączona grafika

#139 zis279

zis279

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów

Napisano 02.10.2007 - |11:18|

Czy jest jakaś strona w necie gdzie mógł bym znaleźć jakie Seriale zostały w Polsce wydane na DVD? z góry dzięki za info...
  • 0

Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/

#140 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 02.10.2007 - |11:25|

O to ja poproszę - skąd ta informacja pochodzi?
Bo ta pozycja mnie interesuje.

Informacja ta pochodzi z oficjalnej strony Imperial-CinePix (pozostałe również)
http://www.imperial....irurdzy-SEZON-1

Zapowiedziano kolejne płyty drugiego sezonu "Prison Break":
- płyta 1, 2 i 3 (23.10.2007)
- płyta 4 (30.10.2007
- płyta 5 (6.11.2007)
- płyta 6 (20.11.2007)
Dodam jeszcze, że BOX z pierwszą serią przesunęli również na 23.10.2007 (jak tak dalej pójdzie to pojedyncze płyty drugiej serii wyjdą wcześniej niż ten BOX)

Oprócz tego w zapowiedziach pojawił się również trzeci sezon serialu "Lost: Zagubieni" z datą 20.11.2007 (niech już lepiej zmienią ją na 20.11.208 :rolleyes: )
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych