Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jacob

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
156 odpowiedzi w tym temacie

#121 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 12.05.2007 - |20:41|

niektórzy od razu to wykluczyli, bo głupim było stwierdzenie, że Jacob jest właśnie nim.

A gdzie padło takie twierdzenie ? Poproszę o cytat.
  • 0

#122 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 13.05.2007 - |00:26|

Teoria, że Ethan to Jacob, a co za tym idzie lista Jacoba to lista, która stworzył Ethan, jest łagodnie to ujmując dość naciągana.

A ja uważam, że Ethan i Jacob to dwie różne osoby.

Ja i chyba 99% tych którzy o tym myślą wnioskuje podobnie...

Gdyby to był Ethan (co za idiotyzm, bez obrazy)

podpisuje się pod teorią, że Ethan i Jacob to dwie różne osoby.

Ethan jako Jacob jest najmniej prawdopodobną opcją...

Mnie również nie wydaje się aby Ethan był Jacobem...

Wystarczy Ci? Następnym razem sam poszukaj...to nie trudne.
  • 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

#123 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 13.05.2007 - |01:01|

Umiesz czytać ? Gdzie padło stwierdzenie, że Ethan to Jacob ? Bo ja wyrażałem tylko taką możliwość. Chyba dostrzegasz różnicę miedzy twierdzeniem, a możliwością ?
  • 0

#124 Twarz

Twarz

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 128 postów

Napisano 13.05.2007 - |08:52|

Czyli, że Ethan miał na nazwisko Jacob, nie Rom. W rozmowie Bena z Tomem pada stwierdzenie, że "(Jacka) Shepharda nie było nawet na liście Jacoba", a jak wiadomo zadaniem Ethana w obozie rozbitków było sporządzenie listy.

:(, Wlasciwie caly ten spor jest kretynski, ale coz, Asignion nigdy nie moze byc przeciez w bledzie. xD xD xD Tak czy siak w Maternity Leave dosc jasno zostal oddzielony ON od Ethana. Ponadto, kiedy po raz pierwszy uslyszelismy imie Jacob to bylo wielce podejrzanym (i zostalo wkrotce potwierdzone w podcascie - sorry Asignion, wiem, ze ty nie mozesz posluchac podcastu, obejrzec trailera, przyjac do wiadomosci ze TLE tez jest, mala bo mala, czescia serialu, az dziw, ze mozesz czytac to forum :unsure: ), ze Jacob = On.
  • 0

#125 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 13.05.2007 - |11:40|

Umiesz czytać ? Gdzie padło stwierdzenie, że Ethan to Jacob ? Bo ja wyrażałem tylko taką możliwość. Chyba dostrzegasz różnicę miedzy twierdzeniem, a możliwością ?

Pewnie, że umiem czytać, skąd stwierdzenie, że nie? Według mnie Twoje pytanie odnosiło sie do Ethana, bo o nim gadaliśmy...
Teraz druga sprawa. Takie stwierdzenie nie padło nigdzie, tylko Ty tak myślałeś i tylko Ty tej możliwości broniłeś. Teraz widzisz że byłeś w dużym błędzie.

Uważam, ze Ethan mógł podać Hurleyowi fałszywe nazwisko i że naprawde nazywał się Ethan Jacob. Jeśli uważasz, że to naciagane, to może podaj jakieś argumenty ?

To Twoj cytat, dałeś Ethanowi nawet nazwisko Jacob. W końcu po tym odcinku wiemy, że to dwie zupełnie różne postaci (oczywiście dalej możesz bronić teorii, że jednak nie...w końcu nie pokazali nam twarzy Jacoba). Tak więc ostatecznie można już zamknąć dyskusję na temat tego, że Jacob i Ethan to ta sama osoba. Ethan już dawno w piachu leży, Hugo Ci pokaze gdzie.

Użytkownik robercik edytował ten post 13.05.2007 - |11:41|

• 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

#126 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 13.05.2007 - |18:39|

Wiem, że byłem w błędzie. Przyznałem się do tego jakieś 18 postów temu.
  • 0

#127 Luk@

Luk@

Kapral

• Użytkownik
  • 197 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 13.05.2007 - |18:47|

Masz mnie na myśli ? Nigdy nie twierdziłem, że Ethan to Jacob, twierdziłem, że jest taka możliwość. I gdy tak twierdziłem, to serial jednoznacznie tego twierdzenia nie obalał, ani nie potwierdzał, aż do odcinka 3x20. Więc, hehe, na drugi raz, hehe, czytaj uważnie, co jest napisane, hehe.

Jak byś widział moj post był utrzymany w lekko humorystycznej wersji, i nie musisz pisać co 3 wyrazy "hehe" chyba, że takim śmieszkiem jesteś. Moj post nie tyczył sie Twojej wypowiedzi, nie wiem kogo sie tyczył, nie pamietam kto był za teorią, że Jacob to Ethan. Tyle z mojej strony:)
  • 0

#128 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 13.05.2007 - |20:19|

To ja pisałem , iż istnieje możliwość, że Ethan to Jacob, więc Twoja wypowiedź się mnie tyczyła. Odebrałem ją nie jako humorystyczną, ale jako drwiny z tego, że miałem odwagę zaproponować teorię niepopularną, z którą się nikt nie zgadzał i która okazała się nieprawdziwa.
  • 0

#129 dominika1984r

dominika1984r

Plutonowy

• Użytkownik
  • 426 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 13.05.2007 - |20:22|

Oj, przestancie juz sie klocic na temat Ethan-Jacob. koniec tego, bo to i tak bezcelowe.
  • 0
Living is easy with eyes closed

#130 jacekfreeman

jacekfreeman

Plutonowy

• Użytkownik
  • 431 postów
  • MiastoLublin

Napisano 13.05.2007 - |22:43|

Oj, przestancie juz sie klocic na temat Ethan-Jacob. koniec tego, bo to i tak bezcelowe.

To i tak nie przebije dyskusji o pająkach z 3x14 :) Co nie zmienia faktu, że dyskusja jest równie bezsensowna.

Nie mamy zadnych danych na temat Jacoba, większość dowodów mówi, że jednak Eathan nim nie jest... no zobaczymy jak jest naprawde, choć czuje ze w tej kwestii zaskoczenia nie będzie i Jacobem okaże się ktoś całkowicie odmienny.

Użytkownik jacekfreeman edytował ten post 13.05.2007 - |22:45|

• 0
Rok 2007 był to dziwny rok, w którym rozmaite znaki na niebie i ziemi zwiastowały jakoweś klęski i nadzywczajne zdarzenia.

Zapraszam do Lublina :)

#131 Vismund

Vismund

Kapral

• Email
  • 249 postów

Napisano 13.05.2007 - |23:20|

to pewnie kapitan Blackrock :D który na wyspie w jakiś sposób uzyskał MOC :D

Użytkownik Vismund edytował ten post 13.05.2007 - |23:21|

• 0
"Wiiiiiiiiiiith... a HERRING!"

#132 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 14.05.2007 - |06:44|

Jacob to prawdopodobnie tylko wizja, ktoś najwyrażniej nie chce pokazać swojej twarzy [i wygląda zupełnie inaczej, niż to, co widzieliśmy w Chatce Puchatka]!
Dharma prawdopodobnie posunęła się za daleko w badaniach - więc ją zniszczył [by ratować świat], przez co podpisał na siebie wyrok. Dlatego Othersi są gotowi zabić każdego, kto dowie się zbyt dużo [są jego ochroną].
Mi po głowie zaczyna chodzić opcja połączenia "przedstawienia" z domku Jacoba z... filmikami instruktażowymi :P
@Vismund - dobre :afro: nawet mi się podoba :P
I teraz bez żartów - jeśli "Jacob" nie chce pokazać swojej prawdziwej twarzy, może użyc jako "wizerunku" ducha Magnusa Hanso.
  • 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#133 Vismund

Vismund

Kapral

• Email
  • 249 postów

Napisano 14.05.2007 - |12:15|

I teraz bez żartów - jeśli "Jacob" nie chce pokazać swojej prawdziwej twarzy, może użyc jako "wizerunku" ducha Magnusa Hanso.

A kim on, u diabła, jest?
  • 0

#134 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 14.05.2007 - |13:07|

Na tym ujeciu wyglada jak Locke. Jednakze jego oko jest okiem Desmonda.

Jak Locke czy jak Terry O'Quinn? Niby na jedno wychodzi, ale roznica wielka.

Jeśli wygląda jak Locke, to mamy kilka możliwosci:
*Locke to jacob, który sam siebie sprowadził na Wyspę i uzdrowił. W przerwach pomiędzy polowaniem na dziki, wpisywaniem numerow i wysadzaniem bunkrow siedzi po ciemnej chacie i rozmysla.
*Locke ma brata bliżniaka, dano zaginioego
*Locke jest bytem idealnym mogacym posiadac wiele emanacji. Moze wszyscy na Wyspie sa tak naprawde Lockami

Jeśli wygląda jak Terry, to mamy znow kilka możliwosci:
*z braku kogos innego, ajtor ten zagral migawakowa role Jacoba
*Terry bedzie obsadzony w podwojnej roli Locke-Jacob
*Terry ma brata blizniaka, ktory bedzie gral Jacoba

Użytkownik Jonasz edytował ten post 14.05.2007 - |13:16|

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#135 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 14.05.2007 - |13:12|

@Vismund
Magnus Hanso - wg dotychczasowych ustaleń dziadek Alvara Hanso, byc może przypłynął na "Black Rock" :P
Nie pokazano dokładnie jak wygląda "Jacob", a na filmach instruktażowych doktorek dla każdej stacji przedstawia się inaczej :P - ten sam motyw?
  • 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#136 Vismund

Vismund

Kapral

• Email
  • 249 postów

Napisano 14.05.2007 - |13:30|

Magnus Hanso - wg dotychczasowych ustaleń dziadek Alvara Hanso, byc może przypłynął na "Black Rock"

Huh, nie słyszałem o nim w serialu (pewnie to informacja z TLE do którego jestem nastawiony bardzo sceptycznie).
A jeśli przypłyną Blackrock to jest chyba prapradziadkiem Alvara :D
  • 0

#137 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 14.05.2007 - |13:44|

Na mapce Radzińskiego jest zaznaczone "miejsce spoczynku Magnusa Hanso" [a rozwinięcie w TLE - owszem].
Kiedy przypłynął "Black Rock" na wyspę?
  • 0

#138 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 14.05.2007 - |13:53|

Na mapce Radzińskiego jest zaznaczone "miejsce spoczynku Magnusa Hanso" [a rozwinięcie w TLE - owszem].
Kiedy przypłynął "Black Rock" na wyspę?

w polowie XIX wieku. Ponad 150 lat temu. Przyjmujac teorie dlugowiecznosci, Jacob mogl pochodzic z Blach rock. A jak to "miejsce spoczynku Magnusa Hanso" brzmialo w orginale (angielskim)?
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#139 Przemek Z.

Przemek Z.

Szeregowy

• Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 14.05.2007 - |15:06|

"Known final resting place of Magnus Hanso/Black Rock".
  • 0

#140 amst

amst

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 14.05.2007 - |21:31|

Abstrahując od powyższych dyskusji:

-wszelkie dotychczas poznane ważne dla Dharmy osoby mieszkały na stałe POZA wyspą...dlatego - skąd pomysł, że Jacob jest kimś "w-tym-sensie-ważnym"
- jako ważnego, mądrego, obdarzonego - inni okreslali wczesniej też np. Walta - może taki sens ma okreslenie "ważny, mądry, potężny"
- dla mnie osobiście Jacob wygląda jak Dennis Hooper albo Franciszek Pieczka w roli Jancia Wodnika, stąd dopóki do obsady nie dołączy ktoś nowy - sen spekulacji jest żadne, bo nic nie wnoszą...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych