Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 063 - S03E16 - One of us

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
231 odpowiedzi w tym temacie

#121 tomek

tomek

Szeregowy

• Email
  • 34 postów
  • MiastoKraków

Napisano 13.04.2007 - |18:50|

Podejrzewałam, że Juliet ma lepszy gust, jeśli chodzi o facetów, a ta do łózka polazła z Goodwinem - ręce, nogi, majtki opadają :sam2:

No wiesz, może Goodwin jest bezpłodny, a ona nie lubi się zabezpieczać :afro: Przecież sama powiedziała, że to się dzieje w momencie zapłodnienia.

Tak na poważnie, jak to jest z tym jej związkiem z Benem? Byli ze sobą w ogóle kiedyś? Tom rzekł, że sporo ze sobą przeszli. Może chodziło mu o te kłótnie Juliet z Benem o powrót? Czy jednak o związek? Bo jeśli nie, to:
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

• 0

#122 Northim

Northim

Kapral

• Użytkownik
  • 212 postów

Napisano 13.04.2007 - |19:12|

Panie i panowie najlepszy spoiler miesiąca :D Gratuluję znaleziska panie Tomku i życzę powodzenia w dalszym poszukiwaniu. :P
Co do tych nawiązań Jacob Rachel Benjamin - ja cię kręcę ci co wymyślali imiona do serialu to musieli trochę popracować. Tu Locke - filozof tu Desmond (nie pamiętam tego drugiego imienia) jego uczeń, tu Sawyer con man poor dad, ludzie trzeba mieć łeb żeby coś takiego powymyślać. I za to lubię Lost.
  • 0

#123 SzYmOnIk

SzYmOnIk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 13.04.2007 - |19:16|

1. Zastanawiające są ciążę na wyspie:
- Skoro Ben mówi że urodził się na wyspie no to najprawdopodobniej i matka jego zaszła w ciąże na wyspie.
- Żadne kobiety nie urodziły a jednak w wiosce Innych jest troche ludzi.
- Danielle urodziła na wyspie więc w ciąże zaszła wcześniej.
- Claire urodziła na wyspie bez przeszkód a zaszla w ciaze poza wyspą.
- Sun nie wiemy gdzie zaszła w ciążę ale być może na wyspie.

- Być może Sun będzie "pierwszą" kobietą która urodzi na wyspie mimo to że zaszła na niej w ciążę bo jeśli nie to umrze... no chyba że poza wyspą zdradziła męża... no ale tak to chyba wcześniej by się o tym dowiedziała.
- W następnym odcinku Sun dowie się pewnie od Juliet o kobietach na wyspie. Może wreszcie dowiemy się czegoś nowego.
- Najprawdopodbniej problem ciąży tkwi w warunkach zapłodnienia. Nie jestem lekarzem, ale może na wyspie przeszkadza zbyt duże pole magnetyczne.

2. Jakim cudem dymek ma zbierac informacje o rozbitkach skoro nie wszyscy stanęli oko w oko z nim a i tak Inni o nim wszystko wiedzą.
np. Sayid - Juliet wiedziała o jego torturach.
Sawyer też chyba nie widział się blisko z "cerberusem" a jednak znają jego imię.

Mikhail Bakunin raczej ma jakieś inne źródła. No bo Ben powiedział - Chcę szczegółowych danych odnośnie każdego pasażera. Być może Jacob ma jakieś swoje poddane typu jasnowidzki, które potrafią o każdym coś powiedzieć. Zobaczymy...mam nadzieje ze jeszcze w tym sezonie dowiemy się o tych informacjach.

3. Co do konfrontacji Jack kontra Sayid & Sawyer to było by coś. Jestem za. np. Irakijczyk torturuje Jacka za to że kazał wierzyć wszystkim w dobre zamiary Juliet.

P.S. Mnie ciekawi co dzieję sie teraz na świecie. Czy naszych rozbitków ktoś szuka? Fajnie, gdyby pokazali co teraz jest z matką Claire - jak jej zdrówko.

Użytkownik SzYmOnIk edytował ten post 13.04.2007 - |19:17|

• 0

#124 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 13.04.2007 - |19:24|

No tak, sorry, przeciez zapomnialem, ze to normalna wyspa i nie da sie tam wyladowac. Sorry, pomylilem chyba seriale, bo w tym wcale nie ma cudow typu "ludzie przezywaja katastrofe rozerwanego na 3 czesci samolotu", ani tez dziwow typu "czarny dym lata po wyspie". Zapomnialem, ze w tym serialu nie ma nic dziwnego, i jak dziecko czyta w nim komiks o niedzwiedziu, to tego niedzwiedzia na pewno nie bedzie, bo nie ma na wyspie czegos co by spelnialo marzenia. No i oczywiscie masz racje, bo Dharma = Inni.

Nie ma żdnych przesłanek, że samolot miał wylądowac na Wyspie. Nie ma zadnych przesłanek, że na Wyspie jest odpowiedni pas startowy. A teraz powiem Ci dlaczego tam nie ma takiego pasa startowego - gdyby był , to zostałby sfotografowany przez satelity szpiegowskie, co skutkowałoby niepożadanym zainteresowaniem pozornie bezludną wyspą. Zwróć uwagę, że pomiędzy stacjami Dharmy nie ma połaczen drogowych, za to mapa w Swanie i schemat połaczen elektrycznych , który zabrał Sayid z Flame'a wskazują na istnienie podziemnych tuneli. Dlaczego podziemne ? Bo sa ukryte przed wszelkimi obserwatorami i nie zdekonspirują obecności Dharmy na Wyspie.
I powiedz mi co ma wspólnego lądowanie samolotu z Czarnym Dymem i tym, że rozbitkowie przezyli katastrofę ? Czyzbyś sugerował, że istnienie Czarnego Dymu jest dowodem na to, że odrzutowiec pasażerski może wylądowac bez pasa startowego ? Na plaży albo w dzungli ? Jesliby tak było na tej wyspie cudów, to zapewne łodź podwodna nie potrzebowałaby przystani, prawda ?
  • 0

#125 margoq

margoq

Kapral

• Użytkownik
  • 156 postów
  • Miastosie wzial dymek?

Napisano 13.04.2007 - |19:29|

duzo sie ostatnio mowi o Juliet i jakie sa plany Bena wobec niej i jej zadania...
Moim zdaniem wciaz chodzi o plody, ale nie jestem pewna czy Othersi wiedza o Sun. Coz - w kazdym razie teraz sie dowiedza pewnie dzieki Juliet. Niemniej, wydaje mi sie, ze mozemy miec jeszcze jedna potencjalna matke - Kate. Ben widzial Kate i Sawyera razem w klatce, byc moze liczy na kolejne "kroliki" dla swoich badan, zawlaszcza, ze

wprawdzie zajmie to ogromnie duzo czasu, by dowiedziec sie, czy Kate jest w ciazy czy nie, ale byloby warto, poniewaz
- im dluzej Juliet przebywa na plazy, tym lepiej ma sie z LOSTies
- jesli Kate i Sawyer maja sie az tak ku sobie, predzej czy pozniej Kate zajdzie w ciaze... ;)

Ten post pochodzi z odzysku znaczy sie z offtopa

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 15.04.2007 - |21:15|

• 0

#126 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 13.04.2007 - |19:32|

Nie ma żdnych przesłanek, że samolot miał wylądowac na Wyspie. Nie ma zadnych przesłanek, że na Wyspie jest odpowiedni pas startowy. A teraz powiem Ci dlaczego tam nie ma takiego pasa startowego - gdyby był , to zostałby sfotografowany przez satelity szpiegowskie,

To nie ma znaczenia, gdyż Wyspa jest niewidoczna.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#127 tomek

tomek

Szeregowy

• Email
  • 34 postów
  • MiastoKraków

Napisano 13.04.2007 - |20:07|

Panie i panowie najlepszy spoiler miesiąca :D Gratuluję znaleziska panie Tomku i życzę powodzenia w dalszym poszukiwaniu. :P

To nie spoiler, gdzieś ktoś napisał, że
. Oglądając 2 raz ten odcinek zaobserwowałem, jak bardzo Ben bał się Julii. Poza tym ukradł Alex, bo własnych nie może mieć :]

To tak tylko pół żartem, pół serio :D

@Jonasz: Chyba była :)

Użytkownik tomek edytował ten post 13.04.2007 - |20:08|

• 0

#128 DHARMA Soldier

DHARMA Soldier

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 13.04.2007 - |21:13|

Od czasu wybuchu bunkru Swan (Łabędź) już jest.
Mimo wszystko i tak nie będą wiedzieli gdzie ich znaleźć, bo jak ktoś oglądał uważnie na jednym z monitorów było nagranie z wiadomości, na pasku napisane, że samolot Oceanic 815 zniknął gdzieś nad Pacyfikiem.

Użytkownik DHARMA Soldier edytował ten post 13.04.2007 - |22:36|

• 0

#129 confidence man

confidence man

Kapral

• Email
  • 236 postów

Napisano 13.04.2007 - |21:27|

odcinek super.

1. Zastanawiające są ciążę na wyspie:
- Skoro Ben mówi że urodził się na wyspie no to najprawdopodobniej i matka jego zaszła w ciąże na wyspie.
- Żadne kobiety nie urodziły a jednak w wiosce Innych jest troche ludzi.
- Danielle urodziła na wyspie więc w ciąże zaszła wcześniej.
- Claire urodziła na wyspie bez przeszkód a zaszla w ciaze poza wyspą.
- Sun nie wiemy gdzie zaszła w ciążę ale być może na wyspie.

ciekawe spostrzeżenia. z jednej strony to że na wyspie kobiety nie mogą donosić ciąży idealnie pasuje do całej historii z Clair, zastrzykami i z retrospekcjami Juliet. z drugiej zmyliło mnie to co na końcu powiedział Ben. wspomniał coś o implancie który miał wywołać u Clair 'chorobę'. nie wiem czy w końcu są jakieś skutki uboczne tej kuracji czy to zwykła bujda wymyślona przez Bena. jeżeli tak to kiedy inni umieścili ten implant? wtedy kiedy Ithan porwał Clair? zastanawia mnie również to jak Danielle urodziła na wyspie. może coś przeoczyłem. normalnie bym przeczytał poprzednie posty ale wyjątkowo nie mam czasu więc proszę o wyrozumiałość jeżeli już to było.

Użytkownik confidence man edytował ten post 13.04.2007 - |21:29|

• 0

#130 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 13.04.2007 - |21:53|

Jest niewidoczna ? Jakim cudem ? I skąd taki pomysł ?

Wyspa jest doskonale widoczna, ale Dharma i jej mocodawcy oraz system Cerberus rozwinęli nad nią parasol ochronny, który sprawia, że bardzo cięzko tam trafić. Wyspa jest położona z dala od szlaków żeglugowych i lotniczych, przypuszczam, że Dharma mogła się pokusić o usunięcie jej z map, a na dodatek Cerberus manipuluje umysłem każdego obserwatora, który pojawi się za blisko, tak żeby mu się wydawało, że nic nie widzi lub żeby nawet zmienił kurs dostrzegając nieistniejące zagrożenie. W przypadku szybko poruszajacych się intruzów, gdy nie ma czasu na subtelną manipulację, Dymek stosuje bardziej agresywne rozwiązania (lot 815, nigeryjski samolot z przemytnikami narkotyków).
  • 0

#131 Shalom

Shalom

Plutonowy

• Użytkownik
  • 375 postów
  • MiastoBędzin

Napisano 13.04.2007 - |22:11|

815 rozbił się bo Desmond nie wpisał kodu ;)
a czy dymek manipuluje kimkolwiek nie wiadomo
czy wyspa jest niewidzialna nie wiadomo

swoje teorie piszcie w temacie o teoriach, a nie o odcinkach :)
  • 0

#132 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 13.04.2007 - |22:29|

815 rozbił się bo Desmond nie wpisał kodu ;)
a czy dymek manipuluje kimkolwiek nie wiadomo
czy wyspa jest niewidzialna nie wiadomo

swoje teorie piszcie w temacie o teoriach, a nie o odcinkach :)

Chcesz powiedzieć, że pole elektromagnetyczne ze Swana rozerwało kadłub odrzutowca na trzy cześci i wyrwało silnik ze skrzydła ? Bardzo brawurowa teoria .... Musiałyby być co najmniej dwa pola elektromanetyczne działające w przeciwnych kierunkach i musiałyby być bardzo precyzyjne, żeby tak zgrabnie uchwycić samolot. Ale to jest przecież nieistotne, samoloty robi się z aluminium, które jest metalem niemagnetycznym. Nie wpisanie kodu przez Desa i katastrofa w tym czasie to po prostu zbieg okoliczności, pole elektromagnetyczne mogło co najwyżej zakłocić instrumenty pokładowe. A ponieważ samoloty tak po prostu same z siebie nie rozpadają się w powietrzu, to jedynym wyjasnieniem, jakie tu widzę, jest Czarny Dym.

I jesli Dymek nie manipulował Desmondem, to czemu mu się nie udało odpłynąc z Wyspy ?

Użytkownik Asignion edytował ten post 13.04.2007 - |22:48|

• 0

#133 Shalom

Shalom

Plutonowy

• Użytkownik
  • 375 postów
  • MiastoBędzin

Napisano 13.04.2007 - |23:17|

myśle że kiedyś się tego dowiemy, ale szczerze wątpie w twoją teorię :)
  • 0

#134 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 13.04.2007 - |23:35|

Wątpisz ... a więc Cię nie przekonałem. Zatem jaki jest Twoja teoria ? Co spowodowało katastrofe lotu 815, skoro to nie był Desmond ? Dlaczego nie odpłynał z Wyspy ?

PS. Ponieważ katastrofa samolotu to wielka wpadka serialu - katastrofa przedstawiona w 2 sezonie była zupełnie inna, niż ta z trzeciego - to mam nadzieję, że usłyszymy kiedyś jakieś satysfakcjonujące wyjasnienie, a nie kolejną wpadkę, czyli ze to była wina pola elektromagnetycznego ze Swana.
  • 0

#135 jaceq

jaceq

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów
  • MiastoSopot

Napisano 14.04.2007 - |00:16|

Odcinek swietny, w koncu stary dobry lost powrocil!
Nie wiedziec czemu, ale podczas ogladania przypomniala mi sie koncowka 2 sezonu - scena kiedy 2ch facetow wykrywa cos i dzwonia do dziewczyny desmonda - zastanawiam sie czemu tworcy nie kontynuuja tego watku, czyzby nie zamierzali juz do tego nawiazac w obecnym sezonie?
  • 0

#136 Jellyeater

Jellyeater

Plutonowy

• Użytkownik
  • 452 postów
  • Miastoz Odległych Rubierzy

Napisano 14.04.2007 - |04:22|

Wiemy już, że Wyspa materializuje lęki i pragnienia bohaterów (ojciec Jacka, uzdrowienie Locke'a, niedźwiedź).

nie wiemy. możemy jedynie przypuszczać, że taka opcja jest prawdopodobna.

Bardzo prawdopodobna, biorąc pod uwagę, że te niedźwiedzie były tam wcześniej. Straszna materializacja. Ludzie głowę pod kran zanim zaczniecie pisać takie rzeczy ponownie. :(
  • 0
Wszsytko tłumaczy paradoks bliźniąt.

Thank you and Nestle!

#137 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 14.04.2007 - |09:03|

Bardzo prawdopodobna, biorąc pod uwagę, że te niedźwiedzie były tam wcześniej. Straszna materializacja. Ludzie głowę pod kran zanim zaczniecie pisać takie rzeczy ponownie. :(

Więc może Inni są niewolnikami wyspy i robią to co ona chce w ten sposób też spełniając życzenia :D. Bo z pewnością niedźwiedź byłby martwy zanim by doszedł do osady.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#138 lead

lead

Kapral

• Użytkownik
  • 205 postów

Napisano 14.04.2007 - |11:49|

dlazcego niedzwiedz mialby byc martwy??
  • 0

Dołączona grafika

#139 Jellyeater

Jellyeater

Plutonowy

• Użytkownik
  • 452 postów
  • Miastoz Odległych Rubierzy

Napisano 14.04.2007 - |12:05|

Bo jest biały, polarny i być może by się upiekł z gorąca. Nie wiem czemu miałby być martwy. Z resztą myślisz, że Inni przytransportowali tam tego niedźwiedzia?

Wyspa niewidzialna, wyspa materializująca lęki... Jaka jeszcze jest ta wyspa?
  • 0
Wszsytko tłumaczy paradoks bliźniąt.

Thank you and Nestle!

#140 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 14.04.2007 - |13:48|

zapewne nic by go nie powstrzymało przed przejściem przez zagrodę wiochmenów :).
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych