Battlestar Galactica - sezon 4
Napisano 05.11.2007 - |20:37|
Myślę że to będą czasy za kilkadziesiąt/set lat od czasów obecnych na ziemi
Technologia i wszelkie rzeczy będą się zgrywać w serialu ..a on może nabrać nowego wymiaru
Napisano 07.11.2007 - |22:07|
Nie sądzę by odnaleziona ziemia, była tą z naszych czasów, nie wiem czy dobrze pamiętam, ale w serialu chyba wspominali coś o Jezusie, albo o religii chrześcijańskiej, co świadczyło by, że wszystko dzieje się już długo po nim.
Pozdrawiam,
Tygrysek
Napisano 07.11.2007 - |22:16|
Sami cyloni mówili ,że przez przypadek ich odkryli na Nowej Caprice.Np. jak byli na nowej caprice, to ni z gruszki ni z pietruszki, nagle przylecieli, chociaż już się wydawało że podążą własną drogą.
Że mało co by ich przeoczyli więc nie było to takie ich pojawienie sie znikąd bo oni cały czas szukali kolonistów.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 08.11.2007 - |01:21|
6tka wysadza atomówkę
promieniowanie podróżuje przez rok, na odległość 1 roku świetlnego (dla tych co nie wiedzą, to dystans: 300 000 km * 60s * 60m *24h * 365d)
Cyloni natrafiają gdzie w kuli o średnicy 1 roku świetlnego na promieniowanie z atomówki, i zaczynają poszukiwania, co wówczas nie jest takie trudne, bo wbrew pozorom to dosyć mały obszar, a jeszcze jak na nim szukamy planet, to jeszcze mniejszy...
Napisano 08.11.2007 - |07:59|
Sami cyloni mówili ,że przez przypadek ich odkryli na Nowej Caprice.
Że mało co by ich przeoczyli więc nie było to takie ich pojawienie sie znikąd bo oni cały czas szukali kolonistów.
To że oni tak mówili ludziom to nic nie oznacza, przecież nic innego powiedzieć nie mogli. A ja mimo wszystko zostaje przy tym, iż ludzie w jakiś mistyczny sposób są powiązani z cylonami i cyloni wiedzą o tym i są świadomi tego powiązania, wykorzystując je w sowim celu.
Napisano 08.11.2007 - |10:52|
Martwi mnie tylko Starbuck... Ona nie może być zła... Nie może być Cylonem... nie wiem zresztą:-/
Napisano 10.11.2007 - |15:23|
Więc moim zdanie znalazła nie tylko Ziemie. Znalazła tam również ludzi i to nie z naszego okresu bo to na pewno sie nie zdarzy. Znalazła rozwiniętą technologicznie cywilizację która pomorze BSG.
Według mnie 4 sezon będzie się opierał na wskazaniu drogi do Ziemi przez Starbuck, porozumienie się z jej mieszkańcami, i zniszczeniu rasy cylonów (bądź ogłoszenie pokoju). W między czasie wiadomo że rozwiązane zostaną tajemnice odnośnie ostatecznej 5 i 4 cylonów na pokładzie BSG, oraz Hery łącząc wszystko w całość.
Mam tez przeczucie że ostateczna 5 pochodzi z ziemi i pociąga za sznurki tak aby ludzie i cyloni się ostatecznie zjednoczyli. Choć to raczej mniej możliwe.
Napisano 10.11.2007 - |16:13|
Ja mam nadzieję, że zakończą ten serial z klasą tak, żeby potem był wzorem dla kolejnych produkcji. A świetne seriale i filmy rzadko kończą się jednoznacznie dobrze. A z drugiej strony mamy strajk scenarzystów i dość niemiłą sytuację, pożyjemy zobaczymy.
Napisano 10.11.2007 - |17:05|
Czytając co poniektóre posty zastanawiam się czy uważnie oglądaliście serial. Chodzi mi o prawdopodobne zakończenie 4 sezonu. Nie sądzę aby dotarli do ziemi i zastali zacofaną cywilizacje, bądź wyjałowioną planetę. Ziemia została pokazana na końcu i widać było zielone elementy na kontynentach. Po za tym Starbuck powiedziała że nie ma się o co martwić i że wszystko będzie dobrze. Hmm. Powiedziała by tak w obliczy takiej przewagi wroga?? Gdy BSG jest w opłakanym stanie z wieloma uszkodzeniami. W dodatku nie mogą skoczyć przez 20 min. Według mnie była bardzo spokojna tak jakby wiedziała że pokonają cylonów. I tu rodzi się pytanie. Dlaczego??
Więc moim zdanie znalazła nie tylko Ziemie. Znalazła tam również ludzi i to nie z naszego okresu bo to na pewno sie nie zdarzy. Znalazła rozwiniętą technologicznie cywilizację która pomorze BSG.
Według mnie 4 sezon będzie się opierał na wskazaniu drogi do Ziemi przez Starbuck, porozumienie się z jej mieszkańcami, i zniszczeniu rasy cylonów (bądź ogłoszenie pokoju). W między czasie wiadomo że rozwiązane zostaną tajemnice odnośnie ostatecznej 5 i 4 cylonów na pokładzie BSG, oraz Hery łącząc wszystko w całość.
Mam tez przeczucie że ostateczna 5 pochodzi z ziemi i pociąga za sznurki tak aby ludzie i cyloni się ostatecznie zjednoczyli. Choć to raczej mniej możliwe.
Nie bardzo rozumiem co mają do tego zielone elementy na kontynentach. W końcu w dzisiejszych czasach też je mamy i 10 000 lat temu tez były. Po za tym nie przywiązywał bym wagi do takich drobiazgów, raczej pokazanie Ziemi miało na celu udowodnienie, że ona istnieje i jest jakis cel tej wędrówki. W sumie to nie wiem czy Ron D. Moore już wtedy wiedział jak będzie Ziemia wyglądać, gdy koloniści tam dotrą. Jeżeli chodzi o Starbuck, to skąd mamy wiedzieć, że mówi prawdę ( proponuje obczaić Razora ).
Napisano 10.11.2007 - |20:12|

Napisano 18.11.2007 - |14:23|
Napisano 18.11.2007 - |14:35|
No cóz... trzymajmy kciuki, ze wszystko rozwiąze się pomyślnie i są to jak na razie tylko pogrózki ze strony writerów chcących więcej zyskać w negocjacjach ze studiami i sieciami.
Napisano 18.11.2007 - |20:37|
Jakiś tydzień temu RDA pisał,że nie chce/wolałby nie - aby 4 sezon BSG był podzielony na 2 części.Najpierw zaplanowali prawie rok przerwy, potem go przedłużyli o kolejnych kilka miesięcy, a ]teraz RDM bierze pod uwagę, że z 4 sezonu będą nici
. Ciekawe czy to blef, stawianie drugiej strony pod ścianą, czy faktyczne zagrożenie.
Wydaje mi się,że to co podałaś to jest częściowo wynikiem tego pomijając, że jak pisze solidaryzuje się z strajkującymi itp.
Poczekamy zobaczymy do kwietnia jest jeszcze sporo czasu.
A to mi się podoba: "....Galactica’s coming back, I frakking promise you that......."
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 19.11.2007 - |12:04|
Napisano 26.11.2007 - |09:26|
Panie administratorze może by tak uaktualnić kalendarz bo mi żonka głowę suszy o odcinek 4x01 a dopero na forum doczytałem że będzie dopiero w kwietniu
Pozdrawiam,
miniak
Napisano 27.11.2007 - |10:26|
http://www.bearmccre...og/blogmain.htm
Cytujac Beara McCreary: PS: By the way, I've already seen the first 10 episodes of Season 4 and... it's frakkin' incredible. Totally worth the wait!
Miejmy nadzieje, ze tak jest
Napisano 27.11.2007 - |17:50|
Napisano 01.12.2007 - |15:34|
Cytujac Beara McCreary: PS: By the way, I've already seen the first 10 episodes of Season 4 and... it's frakkin' incredible. Totally worth the wait!
Niech cieciu jeden zrobi jeszcze frakking fabulous score bo jak nie to go zdziele osobiście!!
Wiecie co jest najgorsze w tym wszystkim, że zazwyczaj oglądasz z zaciekawieniem serial trwa on trochę czasu, a zakończenie jest poprostu do bani. Napisał to jeden kolega powyżej i muszę się z przykrością zgodzić. Ale żyję w ubogiej nieświadomości, że tym razem może bedzie inaczej...
Pewnie do takich wniosków mocno skłoniło go zakończenie Stargate SG-1, 10 sezon skończył się arcydebilnie . OK, dadzą film, niby mega hiper super zakończenie, a w ogóle te dwa sezony o Ori są końcówką i to beznadziejną.

Napisano 03.12.2007 - |18:16|
Napisano 03.12.2007 - |19:27|
Z tego co mi wiadomo to premiera BSG S04E01 jest zaraz po końcu SG Atlantis czyli 14 marca 2008, a tu jakiś dziwne sugestie się pojawiają...
Jak zauważyłem, że kwiatek napisał w tym temacie ostatniego posta to przestraszyłem się... wszedłem, myśląc, że to jakaś zła wiadomość a tu dobra

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »