Skocz do zawartości

Zdjęcie

Smallville

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
580 odpowiedzi w tym temacie

#121 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 15.07.2007 - |22:25|

H O T ... bedzie sie miiiiiiilo ogladalo nowe odcinki :D

waski: a ja mam odwrotne zdanie, ta aktorka grajaca Lois to wielkie PUDLO.
  • 0

#122 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 17.07.2007 - |12:33|

Jakos nie moge przekonac sie do tego serialu.Mialam przyjemnosc widziec pare odcinkow,no i niestety jakos nie podeszlo.Juz nawwet zmienialam pory seansu.A to rano,a to wieczorem.Niestety nic z tego i chyba nie bedzie zmian :happy4:
  • 0

#123 Jarekk

Jarekk

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 99 postów
  • MiastoBełchatów/Wrocław

Napisano 30.07.2007 - |15:38|

A tak przy okazji to TVN znów "skasował" Supernaturala, a przy okazji Smallville. 4 odcinki 4 serii i tyle... Oni chyba się nie nauczą, że lepiej tego typu produkcje emitować w TVN7.
  • 0
6.0 House, Six Feet Under, Lie To Me,
5.5 Chuck, Dexter, True Blood,
5.0 Supernatural, Weeds, Pushing Daisies, Reaper,
4.5 Californication, Lost, Smallville, The 4400,
4.0 Heroes, Kyle XY, Prison Break.

#124 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 30.07.2007 - |22:13|

Kara = Laura Vandervoort :)

H O T ... bedzie sie miiiiiiilo ogladalo nowe odcinki :D

Szkoda tylko,że obecnie Laura Vandervoort podpisała kontrakt tylko na 7 odcinków.
W każdym razie nie pozostaje nam nic innego jak poczekać do 27 września na pierwszy odcinek.

Użytkownik biku1 edytował ten post 30.07.2007 - |22:17|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#125 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów
  • MiastoWarszawa, Bielany

Napisano 28.09.2007 - |10:55|

No i pierwszy odcinek nowego sezonu za nami. Bardzo mi sie podobał. 11/10. Bylo w nim wszystko czego mogłbym sie spodziewać. Bardzo moce wejscie w nowy sezon. Pewnie 7x02 bedzie slabszy by sie wyrownalo, ale mam nadzieje ze dobry poziom bedzie sie utrzymywał.
  • 0
6.0 Babylon5, BSG, Friends, Heroes, That 70's Show
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel

#126 PrometeuszQ

PrometeuszQ

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów
  • MiastoLesko

Napisano 28.09.2007 - |17:59|

Oj niezły kwiatuszek z tej Kary. Mam nadzieję iż będzie ona często gościć w następnych odcinkach (ona jest postacią pozytywną??) w przeciwieństwie do Lany. Prawdę mówiąc mam już jej dosyć. A tak z innej beczki ależ byłem dziś ucieszony widząc najnowszy odcinek do ściągnięcia. Z niecierpliwością czekam na 2 odc.
Pozdrawiam
PrometeuszQ
  • 0

#127 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 28.09.2007 - |18:43|

701

I odrazu zaczne od scen walki ... ZALOSNE. Super przeciwnik, silniejszy niz Clark a tutaj walka trwa kilkanascie sekund. Co to ma byc?! Qrde mogli by w kocnu dac nam jakas spektakularna walke a nie ze w ostatnich 10 odcinkach Clark walczyl z 5 superprzeciwnikami a laczny czas walki to 5 minut w nich wszystkich.

Co do samego odcinka to dosc ... przecietnie.
Lex nagle po cudownym ocaleniu zmienia sie? Kto to kupuje? Kto kupuje to ze Lex po ... 9 cudownym ocaleniu nagle sie zmienil? Kurde koles powinien zginac juz z tuzin razy i dopiero teraz do niego cos dociera? eeee... nie kupuje tego.
Chloe ... mogli by ja zabic, takie przywracanie bohaterow jest troche zenujace.
Lois - tutaj nie mam nic do zarzucenia, dobrze i sensownie rozegrana jej fabula w tym odcinku.
Clark - poza scenami walki tez nic wiekszego nie ma do zarzucenia ... ani pochwalenia, przecietnie.

Ciekawe kto ukradl Lionela i po co ;).

Ocena: 6,5/10

Ps. Mam nadzieje ze Kara w nastepnych odcinkach odegra wieksza role i ... wrescie cos powie.
  • 0

#128 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 28.09.2007 - |19:09|

Także bez rewelacji.
Na razie nie widzę też motywu przewodniego s7.
Niby są tam jacyś super-żołnierze ale

Zobaczymy co będzie dalej zwłaszcza z superlaską.

W kategorii supermocy sprawa wygląda na razie tak:

1. s1 Bionic Woman
2. s2 Heroes
3. s7 Smallville

osobiście czekam jeszcze na s3 Supernatural i 2 lasencje, które dołączą do braci.

Użytkownik Quendi edytował ten post 28.09.2007 - |19:12|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#129 Vismund

Vismund

Kapral

• Email
  • 249 postów

Napisano 28.09.2007 - |20:41|

Fajny odcinek, pomimo wszystkiego brakowało mi tego serialu :D Normalnie oceniłbym go na 8/10 ale za super-laskę stawiam mu 10/10:D

PS: Kiedy Lana raczy umrzeć? :/
  • 0
"Wiiiiiiiiiiith... a HERRING!"

#130 Soul_of_Warrior

Soul_of_Warrior

Kapral

• Użytkownik
  • 177 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 28.09.2007 - |23:19|

No fajnie fajnie :)
Nie wiedzialem ze ma byc nowa laska w serialu a tu taka niespodzianka mila ^^
Jak w pierwszych sezonach mi sie Lana podobala to teraz az mnie skreca jak ja widze... W sumie bylo wiadomo ze w tym wybuchu nie zginela, ale mogli by sie jej jakos pozbyc, zwlaszcza teraz gdy doszedl taki ladny kwiatuszek :)
No i ta nieszczesna walka z widmem "omg" nie wiem czy zal im kasy zeby zrobic jakas bardziej efektowna walke, czy poprostu nie chca jeszcze robic z Clarka takiego "superman-a" ?? lipa jak narazie....
Watpie ze Lex sie nawrocil, poprostu nie chce uciekac skoro go "aniolek" uratowal - to pewnie mysli ze cos tam dla niego jest pisane :P
aaa i co do cholery z tym dzieckiem zrobili ? to chyba byl ten model na ktorym Lexowi tak zalezalo nie ?
  • 0

You're not afraid of the dark, are you?

#131 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 28.09.2007 - |23:45|

Odcinek bardzo dobry. Bylem mile zaskoczony...nowa panna w serialu. Super efekty i wydarzenia. To ze Lana zyje to podejrzewalem to.. wkurza juz mnie jej charakter, podejrzewam ze nic wiecej juz o niej nie wspomna. To ze Cloi przerzyje to rowniez podejrzewalem. Zbyt szybkie pozbycie sie Clarka2, ogolnie 10/10 dobre wejscie zobaczymy co potem
  • 0

#132 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów
  • MiastoWarszawa, Bielany

Napisano 29.09.2007 - |00:23|

Odcinek bardzo dobry. Bylem mile zaskoczony...nowa panna w serialu. Super efekty i wydarzenia. To ze Lana zyje to podejrzewalem to.. wkurza juz mnie jej charakter, podejrzewam ze nic wiecej juz o niej nie wspomna. To ze Cloi przerzyje to rowniez podejrzewalem. Zbyt szybkie pozbycie sie Clarka2, ogolnie 10/10 dobre wejscie zobaczymy co potem

Ja tam Lane lubie i mam nadzieje ze bedzie jej jak najwiecej i za pewne bedzie skoro jest w czołowce. Lex tez pewnie szybko wyjdzie z wiezienia.
  • 0
6.0 Babylon5, BSG, Friends, Heroes, That 70's Show
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel

#133 dUD3k

dUD3k

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 29.09.2007 - |06:33|

...
aaa i co do cholery z tym dzieckiem zrobili ? to chyba byl ten model na ktorym Lexowi tak zalezalo nie ?

Chyba raczej nie, o ile sie nie myle to dziecko bylo wczesniej nosicielem widma, stad sie wzielo w tym calym zamieszaniu.
  • 0

#134 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 29.09.2007 - |10:55|

Ten model na którym Lexsowi zalezalo to była ta latająca babka... mowili ze tylko modelu 503 im brakuje. Podejrzewam że to o nią własnie chodzi.
  • 0

#135 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 29.09.2007 - |11:09|

Nie o nią chodzi, możliwe, że to jest coś, co dopiero zobaczymy w 7 sezonie. A ta latająca babka to Kara jakby coś i o niej będzie odcinek 7x02. A zLana przeżyła tylko dlatego, że... :

Spoiler

i ponadto:

Spoiler

Wogule 7 sezon był planowany na ostatni i będzie tu bardzo dużo ciekawych odcinków z ciekawymi gościnnymi aktorami np. Dean Cain, Helen Slater (z filmu Supergirl).

Następny odcinek będzie baaardzo mistyczny, to tylko powiem nie spoilerując.
  • 0

Dołączona grafika

#136 PrometeuszQ

PrometeuszQ

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów
  • MiastoLesko

Napisano 29.09.2007 - |19:06|

Spoiler

Wogule 7 sezon był planowany na ostatni i będzie tu bardzo dużo ciekawych odcinków z ciekawymi gościnnymi aktorami np. Dean Cain, Helen Slater (z filmu Supergirl).

Następny odcinek będzie baaardzo mistyczny, to tylko powiem nie spoilerując.

1.
Spoiler

2. Był planowany na ostatni. To wiem. Ale słówko "był" jest w czasie przeszłym, czy to oznacza że już się coś pozmieniało?? Będą kolejne sezony??
3. Skąd to kolejne info o mistycyzmie??

Użytkownik PrometeuszQ edytował ten post 29.09.2007 - |22:16|

• 0

#137 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 29.09.2007 - |19:47|

PrometeuszQ:
1. to jest spoiler, specjalnie byl zamalowany na czarno by nie psuc zabawy osoba ktore nie lubia spoilerow. Wiec prosze albo wyedytoac to ale "zamalowac" na czarno. A rozmowy na temat spoilerow.
2. NIe wiadomo, jest male szansa na to ale zawsze to JAKAS szansa.
3. Zapewne ze spoilerow ktorych pelno na sieci (np. na stronie glownej serialu, albo w treilerach czy na oficjalnym forum dotyczacym serialu).

Użytkownik Modes edytował ten post 29.09.2007 - |19:47|

• 0

#138 Taselchof

Taselchof

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 29.09.2007 - |20:31|

Z tego co czytałem to ma być jednak ostatni sezon Smallville szkoda ;) bo wiele sezonów przezywało się razem ale na bok sentymenty :P
Początek nowego sezonu jak dla mnie świetny , Kara piękna :) , Lex jakby nawrócony :P , ciekawe co z Laionelem i jak Lana znalazła się w Chinach :P więc pewnie będzie to sezon który będzie zadziwiał ciekawe kiedy Clarck nauczy się latać :P (ehh mam nadzieje że w ostatnim odcinku mimo zastrzeżeń w umowie aktora :P Clarck ubierze niebieski kubrak :D )
ocena pierwszego odcina 9/10 (lepszy jak na razie tylko odcinek kończący 3 serie ehh ta muzyka ;) )
  • 0

#139 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 29.09.2007 - |20:35|

No i wreszcie się doczekałem. Mimo iż serial nie należy do moich ulubionych, to jednak oczekiwałem nowego sezonu, szczególnie dlatego, że miało w nim się coś zmienić. I z jednej strony się ucieszyłem, ale z drugiej zawiodłem.

Ocena: 8/10

PLUSY:

+ ogólny plus za bardzo dobrze zrobiony odcinek, duży dynamizm, sporo się dzieje, świetne efekty i zapowiedź nowego sezonu z pewnymi zmianami
+ zdecydowanie na plus tzw. SuperGirl :) (czy tak ma się ona nazywać?). Piękna, zdolna, potężna i tajemnicza. Na pewno wprowadzi dużo świeżości do serialu, na co ja osobiście szczególnie licze. Mam nadzieję, że przeciek jakoby aktorka wystąpi tylko w 7 odcinkach się nie potwierdzi, i Kara zagości w sezonie na dłużej
+ bardzo ładna końcówka odcinka z świetnym muzycznym tłem
+ a jednak Lex nie skorzystał z okazji i nie przeszedłna ciemną stronę mocy :) Tutaj plus dla niego. Liczyłem się z tym, że Lex ulegnie i chętnie przyjmie pomoc Widmo_Clarka, ale coś mu powiedziało widocznie, że zabicie Clarka nic a nic mu nie pomoże, a szcezgólnie po utracie Lany (tzn. jej śmierci)
+ Lana żyje :) Bez przesady, ale jednak cieszę się, że jeszcze przez dłuższy czas będę mógł popatrzeć na Kristin Kreuk :D Mimo to, wole, aby w tym sezonie było jej mniej, w przeciwieństwie do Lois i Klary :D

MINUSY:

- liczyłem, że jednak ktoś zginie, a w zasadzie myślałem o Chloe. Jej czs już nadszedl, rolę dziennikarki w Daily Planet powinna przejąć Lois Lane, tym samym serial zbliżył by się do filmu (a coś mi mówi, że to własnie będzie ostatni sezon Smallville). A tak z niewiadomych powodów zrezygnowano z całkiem dobrze ukazanej śmierci Chloe dla...no własnie? Po co jej nie uśmiercono?
- dlaczego produceni serialu nawet po 7 latach zmuszają nas do oglądania Clarka cały czas w tym samym stroju. Albo ma niebieską koszulkę i czerwoną bluzę, albo na odwrót. Smieszność tej sytuacji zilustrowana w tym odcinku w czasie walki Clarka z jego alter-ego.
- czy Luthor przeżył czy nie? Bo jeśli nie, to jest to wielki minus. Smallville bez niego straciłoby dużo uroku, tak wiec liczę na to, że ten ktoś, kto go wyłowił uleczy go
- tak jak zauważył Modes, walka Clarka z Widmem zupełnie nie przystaje do wyzwania jakie stanęlo przed Clarkiem. Poza tym Widmo coś za łatwo dało się wciągnąć w te słońce.

Użytkownik Halavar edytował ten post 29.09.2007 - |20:45|

• 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#140 Jason

Jason

Kapral

• VIP
  • 172 postów

Napisano 03.10.2007 - |14:22|

No to tak :D
Nie idzie się nie zgodzić, że walka z Widmem była CIUT za krótka :angry: Alter Clark jest silniejszy, dodatkowo wchłania meteoryty żeby się wzmocnić, a tu nagle "nasz Clark" zrozumiał co mu naprawdę zapewnia jego siłę, no i już po ptakach widmo is dead :blink: Myślałem, że chociaż poleci za nim i załatwi go w atmosferze... No, ale za szybko się rozpadł nie było sensu się fatygować :) Podobało mi się za to kiedy wokół Clarcka "zbierały" się promienie słoneczne dodając mu energi - ładny efekcik. Kiedy zobaczyłem jak fala zmywa radiowóz razem z Lexem pomyślałem tylko... Błagam, utop się i oszczędź nam już tego :P - nie wiem dlaczego w sumie bardzo lubie tą postać, chociaż i tak dla mnie Senior Luthor rządzi :) - od momentu kiedy wyszedł z więzienia.

- liczyłem, że jednak ktoś zginie, a w zasadzie myślałem o Chloe. Jej czs już nadszedl, rolę dziennikarki w Daily Planet powinna przejąć Lois Lane, tym samym serial zbliżył by się do filmu (a coś mi mówi, że to własnie będzie ostatni sezon Smallville). A tak z niewiadomych powodów zrezygnowano z całkiem dobrze ukazanej śmierci Chloe dla...no własnie? Po co jej nie uśmiercono?

Chociaż w sumie nie ma postaci której bym nie lubił... Co nie oznacza, że ubóstwiam wszystkie tak samo dla mnie czas Cloe już nadszedł... Powinna zginąć, chociażby po to żeby pokazać, że postacie w tym serialu nie są nieśmiertelne i mogą zginąć. Po tych wszystkich dźgnięciach, postrzałach, złamaniach, wstrząśnieniach mózgu, połamaniach kości, przejęciach przez obcych i pod byciem wpływu przez różne inne czynniki... ;) Lana żyje, to raczej też oczywiste... Sytuacja podobna kiedy Lex pomagał ochronić Cloe przed starszym Luthorem, jak zniknąć to tylko przez upozorowanie własnego samobójstwa :D
  • 0
" Kiedy w mieście ginie Inkwizytor, czarne płaszcze ruszają do tańca "

Mordimer Madderin licencjonowany Inkwizytor jego Ekscelencji Biskupa Hez Hezronu

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych