Smallville
Napisano 15.07.2007 - |22:25|
waski: a ja mam odwrotne zdanie, ta aktorka grajaca Lois to wielkie PUDLO.
Napisano 17.07.2007 - |12:33|
Napisano 30.07.2007 - |15:38|
5.5 Chuck, Dexter, True Blood,
5.0 Supernatural, Weeds, Pushing Daisies, Reaper,
4.5 Californication, Lost, Smallville, The 4400,
4.0 Heroes, Kyle XY, Prison Break.
Napisano 30.07.2007 - |22:13|
Kara = Laura Vandervoort
Szkoda tylko,że obecnie Laura Vandervoort podpisała kontrakt tylko na 7 odcinków.H O T ... bedzie sie miiiiiiilo ogladalo nowe odcinki
W każdym razie nie pozostaje nam nic innego jak poczekać do 27 września na pierwszy odcinek.
Użytkownik biku1 edytował ten post 30.07.2007 - |22:17|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 28.09.2007 - |10:55|
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel
Napisano 28.09.2007 - |17:59|
Pozdrawiam
PrometeuszQ
Napisano 28.09.2007 - |18:43|
I odrazu zaczne od scen walki ... ZALOSNE. Super przeciwnik, silniejszy niz Clark a tutaj walka trwa kilkanascie sekund. Co to ma byc?! Qrde mogli by w kocnu dac nam jakas spektakularna walke a nie ze w ostatnich 10 odcinkach Clark walczyl z 5 superprzeciwnikami a laczny czas walki to 5 minut w nich wszystkich.
Co do samego odcinka to dosc ... przecietnie.
Lex nagle po cudownym ocaleniu zmienia sie? Kto to kupuje? Kto kupuje to ze Lex po ... 9 cudownym ocaleniu nagle sie zmienil? Kurde koles powinien zginac juz z tuzin razy i dopiero teraz do niego cos dociera? eeee... nie kupuje tego.
Chloe ... mogli by ja zabic, takie przywracanie bohaterow jest troche zenujace.
Lois - tutaj nie mam nic do zarzucenia, dobrze i sensownie rozegrana jej fabula w tym odcinku.
Clark - poza scenami walki tez nic wiekszego nie ma do zarzucenia ... ani pochwalenia, przecietnie.
Ciekawe kto ukradl Lionela i po co .
Ocena: 6,5/10
Ps. Mam nadzieje ze Kara w nastepnych odcinkach odegra wieksza role i ... wrescie cos powie.
Napisano 28.09.2007 - |19:09|
Na razie nie widzę też motywu przewodniego s7.
Niby są tam jacyś super-żołnierze ale
Zobaczymy co będzie dalej zwłaszcza z superlaską.
W kategorii supermocy sprawa wygląda na razie tak:
1. s1 Bionic Woman
2. s2 Heroes
3. s7 Smallville
osobiście czekam jeszcze na s3 Supernatural i 2 lasencje, które dołączą do braci.
Użytkownik Quendi edytował ten post 28.09.2007 - |19:12|
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 28.09.2007 - |20:41|
PS: Kiedy Lana raczy umrzeć? :/
Napisano 28.09.2007 - |23:19|
Nie wiedzialem ze ma byc nowa laska w serialu a tu taka niespodzianka mila ^^
Jak w pierwszych sezonach mi sie Lana podobala to teraz az mnie skreca jak ja widze... W sumie bylo wiadomo ze w tym wybuchu nie zginela, ale mogli by sie jej jakos pozbyc, zwlaszcza teraz gdy doszedl taki ladny kwiatuszek
No i ta nieszczesna walka z widmem "omg" nie wiem czy zal im kasy zeby zrobic jakas bardziej efektowna walke, czy poprostu nie chca jeszcze robic z Clarka takiego "superman-a" ?? lipa jak narazie....
Watpie ze Lex sie nawrocil, poprostu nie chce uciekac skoro go "aniolek" uratowal - to pewnie mysli ze cos tam dla niego jest pisane
aaa i co do cholery z tym dzieckiem zrobili ? to chyba byl ten model na ktorym Lexowi tak zalezalo nie ?
You're not afraid of the dark, are you?
Napisano 28.09.2007 - |23:45|
Napisano 29.09.2007 - |00:23|
Ja tam Lane lubie i mam nadzieje ze bedzie jej jak najwiecej i za pewne bedzie skoro jest w czołowce. Lex tez pewnie szybko wyjdzie z wiezienia.Odcinek bardzo dobry. Bylem mile zaskoczony...nowa panna w serialu. Super efekty i wydarzenia. To ze Lana zyje to podejrzewalem to.. wkurza juz mnie jej charakter, podejrzewam ze nic wiecej juz o niej nie wspomna. To ze Cloi przerzyje to rowniez podejrzewalem. Zbyt szybkie pozbycie sie Clarka2, ogolnie 10/10 dobre wejscie zobaczymy co potem
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel
Napisano 29.09.2007 - |06:33|
Chyba raczej nie, o ile sie nie myle to dziecko bylo wczesniej nosicielem widma, stad sie wzielo w tym calym zamieszaniu....
aaa i co do cholery z tym dzieckiem zrobili ? to chyba byl ten model na ktorym Lexowi tak zalezalo nie ?
Napisano 29.09.2007 - |10:55|
Napisano 29.09.2007 - |11:09|
i ponadto:
Wogule 7 sezon był planowany na ostatni i będzie tu bardzo dużo ciekawych odcinków z ciekawymi gościnnymi aktorami np. Dean Cain, Helen Slater (z filmu Supergirl).
Następny odcinek będzie baaardzo mistyczny, to tylko powiem nie spoilerując.
Napisano 29.09.2007 - |19:06|
Spoiler
Wogule 7 sezon był planowany na ostatni i będzie tu bardzo dużo ciekawych odcinków z ciekawymi gościnnymi aktorami np. Dean Cain, Helen Slater (z filmu Supergirl).
Następny odcinek będzie baaardzo mistyczny, to tylko powiem nie spoilerując.
1.
2. Był planowany na ostatni. To wiem. Ale słówko "był" jest w czasie przeszłym, czy to oznacza że już się coś pozmieniało?? Będą kolejne sezony??
3. Skąd to kolejne info o mistycyzmie??
Użytkownik PrometeuszQ edytował ten post 29.09.2007 - |22:16|
Napisano 29.09.2007 - |19:47|
1. to jest spoiler, specjalnie byl zamalowany na czarno by nie psuc zabawy osoba ktore nie lubia spoilerow. Wiec prosze albo wyedytoac to ale "zamalowac" na czarno. A rozmowy na temat spoilerow.
2. NIe wiadomo, jest male szansa na to ale zawsze to JAKAS szansa.
3. Zapewne ze spoilerow ktorych pelno na sieci (np. na stronie glownej serialu, albo w treilerach czy na oficjalnym forum dotyczacym serialu).
Użytkownik Modes edytował ten post 29.09.2007 - |19:47|
Napisano 29.09.2007 - |20:31|
Początek nowego sezonu jak dla mnie świetny , Kara piękna , Lex jakby nawrócony , ciekawe co z Laionelem i jak Lana znalazła się w Chinach więc pewnie będzie to sezon który będzie zadziwiał ciekawe kiedy Clarck nauczy się latać (ehh mam nadzieje że w ostatnim odcinku mimo zastrzeżeń w umowie aktora Clarck ubierze niebieski kubrak )
ocena pierwszego odcina 9/10 (lepszy jak na razie tylko odcinek kończący 3 serie ehh ta muzyka )
Napisano 29.09.2007 - |20:35|
Ocena: 8/10
PLUSY:
+ ogólny plus za bardzo dobrze zrobiony odcinek, duży dynamizm, sporo się dzieje, świetne efekty i zapowiedź nowego sezonu z pewnymi zmianami
+ zdecydowanie na plus tzw. SuperGirl (czy tak ma się ona nazywać?). Piękna, zdolna, potężna i tajemnicza. Na pewno wprowadzi dużo świeżości do serialu, na co ja osobiście szczególnie licze. Mam nadzieję, że przeciek jakoby aktorka wystąpi tylko w 7 odcinkach się nie potwierdzi, i Kara zagości w sezonie na dłużej
+ bardzo ładna końcówka odcinka z świetnym muzycznym tłem
+ a jednak Lex nie skorzystał z okazji i nie przeszedłna ciemną stronę mocy Tutaj plus dla niego. Liczyłem się z tym, że Lex ulegnie i chętnie przyjmie pomoc Widmo_Clarka, ale coś mu powiedziało widocznie, że zabicie Clarka nic a nic mu nie pomoże, a szcezgólnie po utracie Lany (tzn. jej śmierci)
+ Lana żyje Bez przesady, ale jednak cieszę się, że jeszcze przez dłuższy czas będę mógł popatrzeć na Kristin Kreuk Mimo to, wole, aby w tym sezonie było jej mniej, w przeciwieństwie do Lois i Klary
MINUSY:
- liczyłem, że jednak ktoś zginie, a w zasadzie myślałem o Chloe. Jej czs już nadszedl, rolę dziennikarki w Daily Planet powinna przejąć Lois Lane, tym samym serial zbliżył by się do filmu (a coś mi mówi, że to własnie będzie ostatni sezon Smallville). A tak z niewiadomych powodów zrezygnowano z całkiem dobrze ukazanej śmierci Chloe dla...no własnie? Po co jej nie uśmiercono?
- dlaczego produceni serialu nawet po 7 latach zmuszają nas do oglądania Clarka cały czas w tym samym stroju. Albo ma niebieską koszulkę i czerwoną bluzę, albo na odwrót. Smieszność tej sytuacji zilustrowana w tym odcinku w czasie walki Clarka z jego alter-ego.
- czy Luthor przeżył czy nie? Bo jeśli nie, to jest to wielki minus. Smallville bez niego straciłoby dużo uroku, tak wiec liczę na to, że ten ktoś, kto go wyłowił uleczy go
- tak jak zauważył Modes, walka Clarka z Widmem zupełnie nie przystaje do wyzwania jakie stanęlo przed Clarkiem. Poza tym Widmo coś za łatwo dało się wciągnąć w te słońce.
Użytkownik Halavar edytował ten post 29.09.2007 - |20:45|
W oczekiwaniu na BSG "Caprica"
Napisano 03.10.2007 - |14:22|
Nie idzie się nie zgodzić, że walka z Widmem była CIUT za krótka Alter Clark jest silniejszy, dodatkowo wchłania meteoryty żeby się wzmocnić, a tu nagle "nasz Clark" zrozumiał co mu naprawdę zapewnia jego siłę, no i już po ptakach widmo is dead Myślałem, że chociaż poleci za nim i załatwi go w atmosferze... No, ale za szybko się rozpadł nie było sensu się fatygować Podobało mi się za to kiedy wokół Clarcka "zbierały" się promienie słoneczne dodając mu energi - ładny efekcik. Kiedy zobaczyłem jak fala zmywa radiowóz razem z Lexem pomyślałem tylko... Błagam, utop się i oszczędź nam już tego - nie wiem dlaczego w sumie bardzo lubie tą postać, chociaż i tak dla mnie Senior Luthor rządzi - od momentu kiedy wyszedł z więzienia.
Chociaż w sumie nie ma postaci której bym nie lubił... Co nie oznacza, że ubóstwiam wszystkie tak samo dla mnie czas Cloe już nadszedł... Powinna zginąć, chociażby po to żeby pokazać, że postacie w tym serialu nie są nieśmiertelne i mogą zginąć. Po tych wszystkich dźgnięciach, postrzałach, złamaniach, wstrząśnieniach mózgu, połamaniach kości, przejęciach przez obcych i pod byciem wpływu przez różne inne czynniki... Lana żyje, to raczej też oczywiste... Sytuacja podobna kiedy Lex pomagał ochronić Cloe przed starszym Luthorem, jak zniknąć to tylko przez upozorowanie własnego samobójstwa- liczyłem, że jednak ktoś zginie, a w zasadzie myślałem o Chloe. Jej czs już nadszedl, rolę dziennikarki w Daily Planet powinna przejąć Lois Lane, tym samym serial zbliżył by się do filmu (a coś mi mówi, że to własnie będzie ostatni sezon Smallville). A tak z niewiadomych powodów zrezygnowano z całkiem dobrze ukazanej śmierci Chloe dla...no własnie? Po co jej nie uśmiercono?
Mordimer Madderin licencjonowany Inkwizytor jego Ekscelencji Biskupa Hez Hezronu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych