Skocz do zawartości

Zdjęcie

"The X-Files" w Polsce na DVD?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
204 odpowiedzi w tym temacie

#121 pko

pko

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 10.07.2007 - |10:49|

no i pierwszy sezon przeszedl gladko mam nadzieje ze reszta poleci rownie plynnie ... wydaje mi sei ze nie bedzie wiekszych problemow po rozmowie ze sprzedawca z kiosku ruchu ktory powiedzial ze on z tygodnia na tydzien zamawia wiecej obecnie juz 5 sztuk na tydzien ale fak faktem nie w kazdym kiosku serial jest dostepny ale to juz chyba wina samych sprzedawcow
  • 0

#122 bazyl009

bazyl009

Kapral

• Użytkownik
  • 173 postów
  • MiastoŚwieradów-Zdrój

Napisano 10.07.2007 - |12:04|

A czy ktoś z was dostał już numery z prenumeraty? Bo zamówiłem jakieś 4 tygodnie temu i jeszcze nic nie dostałem.
  • 0
www.swieradow-zdroj.com.pl

#123 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 10.07.2007 - |14:10|

To ja wam powiem inny numer. De Agostini znow walnelo pierwszy numer X Files. Gdziekolwiek bym nie poszla do kiosku w Sopocie,to ciagle orzymywalam ta sam odpowiedz,, Prosze Pani,numeru 6 nie dostalismy,otrzymalismy natychmiast numer 1''. Spedzilam chyba 2 godziny na szukaniu szostki i w rzeczywistosci nie znalazlam. Wkurzylam sie do tego stopnia,ze postanowilam pojechac na Kamionke i ku mojemu zdziwieniu otrzymalam odpowiedz,, Jest 5 egzemplarzy numeru pierwszego i jeden -szosty''Nie rozumiem tego wszystkiego,ale niech im bedzie. :wacko9:
Co do prenumeraty,to wiem,ze jest znia cos nie tak.Kumpela czeka juz caly miesiac i nic.Teraz klnie jak szewc :laugh2:
  • 0

#124 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 10.07.2007 - |15:27|

A czy ktoś z was dostał już numery z prenumeraty? Bo zamówiłem jakieś 4 tygodnie temu i jeszcze nic nie dostałem.

Znajomi dostali już część numerów więc prenumerata "działa".
Być może @bazyl w Twoim wypadku im coś "nie wyszło" :wacko9: więc jak jest możliwość skontaktowania się z nimi to lepiej im się przypomnij.
Pewnie wysyłają według jakiejś sobie tylko znanej kolejności ale nie zaszkodzi ich popędzić. :cool4:
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#125 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 10.07.2007 - |16:26|

Ja dostałem numery z prenumeraty dopiero wczoraj (9 lipca). Wysłano je 28 czerwca (ok 3 tygodnie po zamówieniu), ale leżały dość długo na poczcie zanim listonosz przyniósł. Generalnie prenumerata działa póki co jak trzeba tylko poczta nawaliła, jak zwykle zresztą. Również mam nadzieję, że polecą do końca z tym wydaniem. Nie wiem jak wyniki sprzedaży, ale jestem dobrej myśli.
  • 0

#126 Slee

Slee

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 10.07.2007 - |18:42|

Ja otrzymalem dzisiaj juz 3 przesylke, czyli numery 5-6. Po zamowieniu czekalem 3 tygodnie, nastepnie kolejne przesylki docieraly do mnie w odstepie tygodnia. Co dziwne nie dostalem obiecanego bonusa, czyli koszulki :)
  • 0

#127 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów

Napisano 10.07.2007 - |19:45|

Ach ,to De Agostini nabija w ludzi w butelke......... :biggrin2:
  • 0

#128 bazyl009

bazyl009

Kapral

• Użytkownik
  • 173 postów
  • MiastoŚwieradów-Zdrój

Napisano 13.07.2007 - |09:57|

Dzwoniłem do wydawnictwa i powiedzieli, że moje zamówienie wpłynęło 19 czerwca i 6 lipca wysłali 2-3 numer, ale Poczta Polska zastrzega sobie, że taka paczka może iść nawet i dwa tygodnie. No to czekam na listonosza jak dostane przesyłkę to zadzwonię.

Acha i Pani w wydawnictwie powiedziała mi że koszulka będzie na 100%. No to się okaże.

P.S Numer do wydawnictwa do działu Archiwum to 022 488 62 01
  • 0
www.swieradow-zdroj.com.pl

#129 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 13.07.2007 - |15:47|

ale Poczta Polska zastrzega sobie, że taka paczka może iść nawet i dwa tygodnie.

Ha ha a co dziwniejsze płytki [nawet po 25 szt. w cake] które wysyłam do znajomych przez Pocztę Polską jako polecone-priorytet [koszt ok.5-8 zł] dochodzą już następnego dnia :P no chyba,że jest weekend.
Ale tu chyba maja strategie drażnienia i wzmacniania apetytu prenumeratorów.

No to w każdym razie pierwszy sezon X-files mamy już za sobą i nawet dosyć sprawnie to poszło. :D
Jedynie za nr.6 musiałem obejść kilka kiosków zamiast jak zazwyczaj skorzystać z któregoś z dwóch standardowych.
Mam nadzieje ,że sezonem 2 nie będzie coraz większych problemów i nie przestawi się DeA całkowicie na prenumeratorów.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#130 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów

Napisano 13.07.2007 - |15:58|

Fakt, Piotr ma racje. Przesylka proirytetowa przychodzi do osoby na nastepny dzien po wyslaniu. Nie wazne ,co sie w niej znajduje> mowie tu tez o ,, buteleczce z eliksirem uwielbienia'' :laugh2:
Pierwszy sezon juz za nami .Miejmy nadzieje,ze kolekcje ta DEAGOSTINI dokonczy w calosci. :wink3:
  • 0

#131 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 13.07.2007 - |20:11|

w moim kiosku przestali sprzedawać po 3cim numerze, :sad4:
zastanawiam się czy w razie w można zaprenumerować od dowolnego numeru???
  • 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#132 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów

Napisano 13.07.2007 - |20:28|

Tak,mozna zaprenumerowac od wybranego numeru. Z tym,ze Medusa-musisz sie przygotowac na otrzymywanie 2 numerow razem... :laugh2:
  • 0

#133 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 13.07.2007 - |20:29|

w moim kiosku przestali sprzedawać po 3cim numerze, :sad4:
zastanawiam się czy w razie w można zaprenumerować od dowolnego numeru???

To na której dzielnicy Ty mieszkasz skoro u siebie widziałem bez problemu do płyty nr 5? ;)
Raczej jest szansa bo chyba jeszcze nie wyprzedali całego nakładu 1 sezonu to tez będą zadowoleni,że ktoś chce kupić coś co leży w magazynie.
Ale jak nie spróbujesz to się nie dowiesz. ;)

Użytkownik biku1 edytował ten post 13.07.2007 - |20:34|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#134 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów

Napisano 17.07.2007 - |09:48|

Dzis znow sie zlalatalam po Sopocie. Swoja wycieczke miastoznawcza rozpoczelam o godzinie 7.30. Do jakiegokolwiek kiosku bym nie trafila,w kolko slyszalam ta sama odpowiedz,, nie ma'' ,badz ,, Reedycja''. W koncu natrafilam na 7 egzemplarz. Od momentu powrotu do domu ,leze wyciagnieta na lozku i ledwo dysze,bo przeciez upal jest nie do wytrzymania.. :laugh2:
  • 0

#135 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 17.07.2007 - |20:38|

znajdź sobie bazę kolportera czy ruchu oni zawsze mają tam przy firmowy kiosk. W nim najłatwiej znaleźć takie rzeczy. W takim kiosku można dostać np numery które juz kioski zwróciły(uwaga na tych co mają urlop i nie mogą kupić swojej gazety)

W Krakowie taki firmowy kiosk jest na Al.Pokoju 1-3(nie pamiętam dokładnie, od strony r.Grzegórzeckiego).
  • 0

#136 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów

Napisano 17.07.2007 - |20:40|

O,milo wiedziec. Dzieki za info. :ohmy1:
  • 0

#137 kris.m

kris.m

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 112 postów

Napisano 18.07.2007 - |06:40|

No i wczoraj odebrałem sobie pierwszy pakiet 2 sezonu!
Do osób, które mają problemy z zakupem Archiwum-X - najlepiej dogadać się z osobą prowadzącą salonik prasowy czy kiosk.
Ja tak zrobiłem i co wtorek sobie odbieram X-Files, właściciel saloniku jest zadowolony bo ma stałego klienta, a przy okazji podrzuca mi rózne ciekawostki (filmy na dvd), które często by mi umknęły...

Użytkownik kris.m edytował ten post 18.07.2007 - |06:42|

• 0

#138 Nukleon

Nukleon

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 18.07.2007 - |12:19|

Dostalem dzisiaj plyty poczta 5 i 6. Sezon pierwszy mam caly ;)
Swietnie wydany jest ten serial.
Polecam prenumerate, nie trzeba biegac po kioskach ;)
Niestety rowniez nie dostalem koszulki.

Użytkownik Nukleon edytował ten post 18.07.2007 - |12:21|

• 0

#139 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów

Napisano 18.07.2007 - |13:06|

Co do odkladania X files w kiosku,to tez to przerabiam od samego poczatku.Niestety zawsze co wtorek przychodzi 1 egzemplarz,ktory nalezy sie osobie przede mna.Tak sie sklada,ze na liscie chetnych jestem druga.Mowiac najogolniej- CHALA :happy4:
  • 0

#140 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 18.07.2007 - |15:32|

Niestety zawsze co wtorek przychodzi 1 egzemplarz,ktory nalezy sie osobie przede mna.Tak sie sklada,ze na liscie chetnych jestem druga.Mowiac najogolniej- CHALA :happy4:

To niech zamawiają 2 sztuki a nie robią sztuczne problemy. ;)
Chociaż przyznaje,że coraz ciężej jest kupować normalnie w kiosku kolejne numery.
W każdym razie w końcu udało mi się dostać nr.7 czyli pierwszy z 2 sezonu.
A co lepsze to ludzie w kolejce dziwnie się na mnie patrzyli bo akurat na okładce jest facjata niezłego monstrum. ;)

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych