Odcinek 050 - S03E03 - Further Instructions
Napisano 24.10.2006 - |23:21|
Napisano 25.10.2006 - |00:26|
Zreszta, moja teoria jest taka. ze Des żyje w innej czasoprzeztreni i tylko Hurley ma z nim kontakt.
"I see dude people"
Napisano 25.10.2006 - |05:01|
Że tak powiem kolokwialnie trawka prawdopodobnie go penis obchodziła. Znalazł sie we wspólnocie która dała mu poczucie przynależności i stowrzyła rodzinę. Tamci uprawiali trawkę, i John im pomagał, bo taka była cena za przynależność do wspólnoty. Ot taka komuna lub sekta. I nie będzie to miało żadnego wpływu na odcinki. Teraz jak będą chcieli to mogą zrobić flashbacki Locka w wiezieniu. Jak nie będą chcieli to nie muszą, bo mógł dostać wyrok w zawiasach. Tak czy siak powstanie kolejna zapchaj dziura. No chyba, ze w wzięzieniu straci władzę w nogach.(dlaczego Locke maczał palce w uprawie trawki??)...
Wypaz tekst!!!"I see dude people"
Co do Desmoda to się nie wypowiadam, bo ciężko tu być prorokiem.
I jeszcze co do tego jak się znaleźli poza bunkrem. Nikt ich nie wyniósł, bo nie miał kiedy. Czy wynosił ich w momencie przekręcania kluczyka? Czy moze tuż po przekręceniu jak zaczęła się implozja? I w ogóle to jest dziwne. Bo Charli powiedział, że nic się nie stało, a tu taka dziura. Po prostu scenarzyści się plączą w zeznanaich. Powstaje z tego spagetti.
Odcinki coraz gorsze co widać po ilości komentarzy. Nic się w nich nie dzieje i nie ma o czym pisać
Użytkownik Jellyeater edytował ten post 25.10.2006 - |17:23|
Thank you and Nestle!
Napisano 26.10.2006 - |06:59|
Napisano 26.10.2006 - |19:18|
Także może to być małym potwierdzeniem teori, że coś wyciągneło Eko, Lockea i Desa z bunkru, mogli przez jakiś czas znajdowac się w innej rzeczywistości czy tp, w tym czasie na wyspie mogło minąć kilka sekund a dla nich nie wiadomo ile to mogło być...
Zapraszam do Lublina
Napisano 27.10.2006 - |00:36|
Napisano 31.10.2006 - |19:04|
Możliwa jest jeszcze teoria spiskowa: ten ktoś/to coś co wyciagnęło trójcę z bunkra, specjalnie szukało jeszcze na magnesie krzyżyka, aby zawiesić go na szyi Eka (czy jak sie go tam odmienia). :bag:
Użytkownik Conry edytował ten post 31.10.2006 - |22:47|
Napisano 31.10.2006 - |19:17|
wszyscy tu mają coś z głowami, ale chyba w tym pozytywnym znaczeniu. zachwycający jest WASZ zachwyt nad filmem. niezła bania, a najsmieszniejsze są te szczegóły, szczególiki.....
film jt ok
i tyle...
Napisano 18.11.2006 - |00:05|
Niby dlaczego w jaskini niedźwiedzia leżą sobie szkielety wcale nie bardzo zdekompletowane? niedźwiedź niby mięsko wyżarł a kosteczki zostawił? powinien przecież zjeść te ciała prawie w całości. no chyba że szkielety już tam sobie leżały kiedy przyszedł miś.
Napisano 19.11.2006 - |17:53|
Napisano 19.11.2006 - |18:10|
Sądzę, że to rozważanie wybiega daleko poza realia serialu. Powiedzmy tak, gdyby chciano się trzymać realiów zologiczno-kilinarnych, to oczywiście kości byłyby pokruszone i rozrzucone, ale wtedy nie dowiedzielibyśmy się, ze to pozostałosci operatora z Perły. Scenarzyści chcieli nam to pokazać (kolejny easter-egg) dlatego szkielet jest nienaruszony i ciągle ubrany w kurtkę firmową.sorry jeżeli to już było albo jeżeli przesadzam
Niby dlaczego w jaskini niedźwiedzia leżą sobie szkielety wcale nie bardzo zdekompletowane? niedźwiedź niby mięsko wyżarł a kosteczki zostawił? powinien przecież zjeść te ciała prawie w całości. no chyba że szkielety już tam sobie leżały kiedy przyszedł miś.
Genesis
Napisano 22.11.2006 - |00:33|
Po prostu wie jaka jest róznica pomiędzy swojską maryśką, a mordercżą heroiną.Chciałbym podzielić sie z forumową społecznością pewnym spostrzeżeniem po obejrzeniu odcinka. Otóż jak wszyscy juz wiemy nasz inwalida lubił sobie przypalić conieco, dlaczego więc z takim zapałem walczył z narkotycznym nałaogiem Charlie'ego?? Nie chciałbym tylko żeby ten watek przerodził sie na forum w debate o narkotykach twardych/miękkich dziękuje za uwage
Użytkownik Jonasz edytował ten post 22.11.2006 - |00:33|
Genesis
Napisano 26.12.2006 - |00:50|
1. Dlaczego Eko znalazł się taki kawał od miejsca implozji. Nie kupuje możliwości, żeby wielkie zwierze z olbrzymimi pazurami zaciągło (też niemałego) faceta do Jaskini, nie czyniąc mu wielkiej szkody, chyba że Dharma nauczyła misi sztuki perswazji i hipnozy :/ Pamiętacie co misiek zrobił z dzikiem?
2. Po co w ogóle go tam zaciągały? Jedyne wyjaśnienie jakie mi przychodzi do głowy, to że 1 niedźwiedź przyprowadził jedzonko np. dla swoich młodych. Ale zgadzam sie z wcz. postami: Eko tylko leciutku poturbowany, a kości w jaskini na swoim miejscu - coś nie gra :/
A tak nawiasem - czy wejście do jaskini to nie było coś jak wejście do wybiegu dla zwierząt w zoo (w sensie że było przygotowane dla niedźwiedzi właśnie).
Aha, na lasce (która spadła oczywiście w równie idealnym czasie i miejscu, jak łysy Koreańczyk w poprz. odcinku) był napis chyba do Johna sierowany, żeby szedł na pn, tak?
Co do hipotez: wszyscy będący w 2x24 w bunkrze mieli po implozji ubrania na sobie, oprócz Des'a: więc on doświadczył czegoś innego ...
Emp
ΘΞΟΙ ΤΟΣΑ ΔΟΙΞΝ ΟΣΑΦΡΞΣΙ ΣΗΣΙ ΜΞΝΟΙΝΑΖ. The fire pit burns brightly to ash
"What lies in the shadow of the statue?" - "Ille qui nos omnes servabit"
8+15=23; 4+15+23=42 || Empty Existence
Napisano 07.02.2007 - |11:10|
Wow, wreszcie powrót Locke'a. Ogólnie nieżle ale na motyw z miśkiem jestem wściekły.
1. Dlaczego Eko znalazł się taki kawał od miejsca implozji. Nie kupuje możliwości, żeby wielkie zwierze z olbrzymimi pazurami zaciągło (też niemałego) faceta do Jaskini, nie czyniąc mu wielkiej szkody, chyba że Dharma nauczyła misi sztuki perswazji i hipnozy :/ Pamiętacie co misiek zrobił z dzikiem?
2. Po co w ogóle go tam zaciągały? Jedyne wyjaśnienie jakie mi przychodzi do głowy, to że 1 niedźwiedź przyprowadził jedzonko np. dla swoich młodych. Ale zgadzam sie z wcz. postami: Eko tylko leciutku poturbowany, a kości w jaskini na swoim miejscu - coś nie gra :/
A tak nawiasem - czy wejście do jaskini to nie było coś jak wejście do wybiegu dla zwierząt w zoo (w sensie że było przygotowane dla niedźwiedzi właśnie).
Aha, na lasce (która spadła oczywiście w równie idealnym czasie i miejscu, jak łysy Koreańczyk w poprz. odcinku) był napis chyba do Johna sierowany, żeby szedł na pn, tak?
Co do hipotez: wszyscy będący w 2x24 w bunkrze mieli po implozji ubrania na sobie, oprócz Des'a: więc on doświadczył czegoś innego ...
Emp
sprawa z miśkiem, Eko i laska trochę za bardzo "naciągana". też odczułem cos takiego nie pasującego i wymagającego wyjaśnienia. bo niby z kąt ta laska spadła? (z kątowni? )
Użytkownik confidence man edytował ten post 07.02.2007 - |11:10|
Napisano 26.02.2007 - |12:39|
Jak na razie z odcinka na odcinek coraz slabiej ... ale podobno ma sie porawic, tak wiec czekam na kolejne odcinki. Kredyt zaufania do tego serialu maleje, ale sporo sie go uzbieralo po rewelacyjnych 2 pierwszych sezonach
Magus the malkontent
Napisano 26.02.2007 - |16:02|
Napisano 01.05.2007 - |22:44|
Napisano 01.05.2007 - |22:49|
Wiem, że jestem ostatnim, który powinien krytykować innych za literówki, ale "zadzic" kojarzy mi się z robieniem czegoś zadem.i kto powienien zadzic wyspa.
Genesis
Napisano 01.05.2007 - |22:53|
Wiem, że jestem ostatnim, który powinien krytykować innych za literówki, ale "zadzic" kojarzy mi się z robieniem czegoś zadem.
Ja wiem, kurde, to przez klawiature. Czasem "zjada" mi literki
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych