Tak sobie czytam te wszystkie posty i muszę powiedzieć, że trochę się wam wszystkim dziwię. Może to i trochę za wcześnie na takie wywody, ale obejrzałam wczoraj 3 pierwsze odcinki 10 serii i wcale nie uważam żeby były takie złe. Jest tu wiele postów, w których piszecie, że to dobrze, że kończą ten serial, że nowe sezony ( mam na myśli 9 i 10 ) nie są już tak ciekawe. Tymczasem zaglądam na ocenę odcinków i co widzę? Oceny całkiem wysokie, szczególnie trzeciego odcinka, którym wszyscy się zachwycali (większość to były 10!!!). Więc czegoś tu nie rozumiem.
Wiem, że tego nie można ciągnąć w nieskończoność, zgadzam się, że idealnym zakończeniem był sezon 8 , gdzie zostało zakończonych wiele wątków, m.in Goauldów, Anubisa, ascendowania Daniela, replikatorów. Ale serial się nie skończył, postanowili kręcić dalej. Powstały nowe wątki, nowi bohaterowie. Wiadomo, że to nie będzie już to samo, nawet gdyby ciągnęli te same wątki z tymi samymi bohaterami nie byłoby to samo. Aktorzy się zmienili, postarzeli. Też nie lubię Mitchella ale szczerze mówiąc nie jestem pewna czy chciałabym z powrotem O'Neilla. Był rewelacyjny, jak dla mnie najlepszy ze wszystkich. Ale co mi po nim jeżeli miałby siedzieć za biurkiem jak w 8 serii? Lepiej jak odszedł niż gdyby mieli go trzymać na siłę. Nie wiem, może jak obejrzę 200 odcinek to zmienię zdanie i będę go chciała z powrotem:P W każdym razie teraz też mamy kupę śmiechu dzięki Vali

Mi ta postać bardzo przypadła do gustu, uwielbiam jej duet z Danielem.
Wiadomo, że Ori i legendy arturiańskie to nie to samo co Goauldowie i starożytny Egipt, ale to już co kto woli. Ja osobiście cieszę się, że wreszcie rozwinął się wątek Pradawnych i jestem ciekawa jak to się wszystko rozwiąże, jak Pradawni zareagują, jeżeli w ogóle zareagują.
Poza tym jak już zaczęli to powinni skończyć. Najgorszą rzeczą byłoby zostawienie nierozwiązanych wątków. Nie po to ogląda 10 sezonów żeby na koniec pozostawić pytania bez odpowiedzi. Nie zniosłabym gdyby mieli teraz na siłę kończyć serial w 10 serii :angry2: To dopiero byłaby tragedia...
To tyle nazie, idę oglądać resztę