Technika się rozwija więc i z czasem parametry ripów będą coraz lepsze. Wersje w niskich rozdzielczościach w końcu umrą śmiercią naturalną, tak jak i ripy o wielkości 175 czy 80 MB. Może MiNT jest prekursorem nowego "stylu"
Powiem szczerze, że dla mnie całe te zasady scenowe, to jakaś czarna magia i nie rozumiem całego cyrku wokół nich. Śmieszy mnie też czasem to, jak ludzie niecierpliwie czekają na każdy kolejny odcinek. Telewizja właśnie nadała odcinek a ludzie już krzyczą "Gdzie jest rip?". Sorry ale to głupota. Rozumiem, że między grupami istnieje wyścig, kto pierwszy wrzuci film do internetu, ten lepszy, ale jak było widać po niektórych odcinkach 9 sezonu SG-1 nie zawsze to wychodzi na dobre.
Co do omawianego wyżej torrenta odcinka CRNTV, to musiał go robić jakiś debil. Jeśli sam odcinek jest ponoć OK a jego sample jest skopany, to nie wiem jak oni to robili. Przecież sample ma oddawać jakość i parametry odcinka docelowego a nie być kodowany oddzielnie. Co komu po samplu o innych parametrach niż "oryginał". Na chłopski rozum bierze się z gotowego odcinka fragment i mamy sampla. Ja osobiście nigdy w życiu nie wypuściłbym takiego zonka, nawet jeśli miałoby to oznaczać, że nie będę pierwszy na scenie.
Ja osobiście odkąd zacząłem oglądać wersje "HDTV" nie mam zamiaru przesiadać się na niższe jeśli nie będę musiał. Mimo tego, że stacjonarne odtwarzacze tego nie łykają jestem zagorzałym zwolennikiem takiego rozwiązania. Z czasem sprzęty zaczną odtwarzać te pliki, bo powiedzmy sobie szczerze. Po co producent implementuje w sprzęcie możliwość odtwarzania divxów? Jeśli chce być do przodu przed innymi to niebawem dołoży obsługę wyższych rozdzielczości.

Logowanie »