Skocz do zawartości

Zdjęcie

Heroes

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
688 odpowiedzi w tym temacie

#121 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 15.10.2006 - |22:39|

a ja nadal nie rozumiem, jak malarzowi odrosla ucieta reka, i jak, po zakopaniu kilku trupow na pustyni, lopata moze byc taka nowa i blyszczaca. :)
ale ogolnie, serial wciaga. razem z Jericho - dwa nowe, dobre tytuly.
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#122 Anaris

Anaris

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 15.10.2006 - |22:45|

Jaka ucięta ręka?
  • 0

#123 małpka

małpka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 16.10.2006 - |03:32|

Serialem łamiącym wszelkie konwencje jest Lost - podobno pod koniec drugiego sezonu mieli uśmiercic doktora:)

http://img47.imagesh...e=group1ey4.jpg

Sorry, ale Lost, jeden z nudniejszych seriali, łamie wszelkie konwencje? Masz spore zaległości w serialach.

Niedawno napisałem że premierą sezonu jest Vanished. Jestem zmuszony zmienić zdanie. Heroes zjada go na śniadanie.
  • 0

#124 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 16.10.2006 - |08:17|

Jaka ucięta ręka?

pierwszy pilot dostępny w sieci od paru miesięcy miał scenę, w której malarz odciął sobie rękę. Sam się zdziwiłem, że teraz ją ma spowrotem ;) Wygląda jednak na to, że pilot emitowany na jesieni już tej sceny nie miał...
  • 0

#125 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 16.10.2006 - |11:24|

no to mial, czy nie?

moze wypowie sie ktos, kto widzial ten nowszy odcinek 01?
bo albo w miedzyczasie zmienili scenariusz, albo bylo jakies zawirowanie czasowe (moze Japonczyk cos pokrecil?? ;) ), ktorego nie zauwazylismy?
slicznie lezaca na podlodze w kaluzy krwi dlon tak latwo nie odrasta...
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#126 pablocoo

pablocoo

Kapral

• Grupa Hatak
  • 249 postów

Napisano 16.10.2006 - |11:31|

Tak jak mówi borderline.
W wersji preair, kiedy znaleźli Isaacka w mieszkaniu, miał odciętą rękę (co by przyszłości więcej nie malował :)).
Ale w wyemitowanym pilocie znaleźli Isaacka "tylko" po przedawkowaniu (rękę miał na swoim miejscu ;))
  • 0

#127 Marlowe

Marlowe

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 16.10.2006 - |12:42|

Serialem łamiącym wszelkie konwencje jest Lost - podobno pod koniec drugiego sezonu mieli uśmiercic doktora:)

Chyba mało seriali widziałeś, bo tam schemat goni schemat.
  • 0

#128 Embes

Embes

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 17.10.2006 - |14:52|

O jak szybko napisy sie ukazały do 1x04,podziekował:)
  • 0

#129 forbes

forbes

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów
  • MiastoSłupsk

Napisano 17.10.2006 - |15:23|

no i juz po 104, sytuacja nadal sie rozwija, juz powoli zaczynaja sie zblizac do siebie wiec moze w krotce powstania jakas grupa herosow. Jak dla mnie nakamura wymiata, zwlaszcza ostatnia scena.
  • 0

#130 JediAdam

JediAdam

Kapral

• Grupa Hatak
  • 206 postów

Napisano 17.10.2006 - |16:16|

Dodam swoje trzy grosze i napisze bardzo krótko :
TEN SERIAL JEST NIESAMOWITY !!! :)

Kto nie oglada, niech zaluje i niech zacznie :)

Od poczatku lubilem Claire, ale teraz Hiro zaczyna wychodzic na prowadzenie :P:)
Ciekawe kim jest ten czarnoskory gosc co policjanta powalil, moze to SYLAR?
  • 0

#131 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 17.10.2006 - |16:26|

WoW!! ... normalnie brakuje mi slow na opisanie 104, poprostu majstersztyk.
Fabula jest tak zagmatwana ze trudno sie polapac, rozwoj postaci nieprzewidywalny (hiro, claire), do tego dochodzi dobra muzyka, ciekawa akcja oraz watki humorystyczne, calosc tworzy mieszanke poprostu wybuchowa.

POLECAM!!
  • 0

#132 lucasgdy

lucasgdy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 17.10.2006 - |16:50|

Serial naprawde wymiata, poziom trzymaja niezly, oby tak dalej :) naprawde polecam, mój hit serialowy roku
  • 0

#133 MorFeuS

MorFeuS

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 253 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 17.10.2006 - |19:01|

Powiem tak: Heores zaczyna mi się bardziej podobać aniżeli Lost.

Kańcówka 1x04 z Hiro i ten jego tekst: 'Wygladasz inaczej bez blizny' wymiata. Dostałem poprostu gęsiej skórki, bo moj mózg zaczyna myśleć, co się może dziać w przyszłości...

Nie mogę się doczekać kolejnego odcinka, by usłyszeć wiadomość.

A tak przy okazji - jak myślcie, czy zatrzymywanie czasu nie działa na tych 'mutantów' czy tak się Hiro wyrobił, że potrafi wybrać osoby, które nie mają się zatrzymać?
  • 0

#134 micro

micro

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 17.10.2006 - |19:40|

Powiem tak: Heores zaczyna mi się bardziej podobać aniżeli Lost.

Kańcówka 1x04 z Hiro i ten jego tekst: 'Wygladasz inaczej bez blizny' wymiata. Dostałem poprostu gęsiej skórki, bo moj mózg zaczyna myśleć, co się może dziać w przyszłości...

Nie mogę się doczekać kolejnego odcinka, by usłyszeć wiadomość.

A tak przy okazji - jak myślcie, czy zatrzymywanie czasu nie działa na tych 'mutantów' czy tak się Hiro wyrobił, że potrafi wybrać osoby, które nie mają się zatrzymać?

Mysle ze młody petrelli ma moc faktycznie polegajaca na "kopiowaniu" mocy innych z ktorymi przebywa, to by tłumaczylo to ze mogl rozmawiac z Hiro :)
  • 0

#135 mortis4321

mortis4321

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 17.10.2006 - |19:44|

Odcinek niezly, w koncu bohaterowie zaczynaja sie odnajdywac. Ciekawi mnie co sie stalo z policjantem, tekst "jutro to nie bedzie mialo znaczenia" moze oznaczac albo wymazanie tego wydarzenia z jego pamieci albo jego smierc. Tak samo czy do Nathana poszla Niki czy jej "drugie ja". Troszke radykalna przemiana Claire, ale to plus tego odcinka. Hiro jak zwykle rewelacyjny :) .
Bylo pare dluzyzn, ale serial nadal trzyma poziom, bardzo dobrze, ze zdecydowali sie na prowadzenie jednego glownego watku (glownie), przez co serial trzyma w napieciu do kolejnego odcinka :) .

[...]

Mysle, ze jednak tak sie "wyrobil" w korzystaniu ze swoich umiejetnosci.
  • 0

#136 micro

micro

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 17.10.2006 - |19:46|

Tak samo czy do Nathana poszla Niki czy jej "drugie ja"

Myślę ze to "drugie ja"
  • 0

#137 _Coen_

_Coen_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów
  • MiastoGrabina k. Warszawy

Napisano 17.10.2006 - |20:21|

Serial trzyma nadal wysoki poziom, oby tak do końca.
Postać Hiro faktycznie rewelacyjnie się rozwija :clap:

Ciekawe kim jest ten czarnoskory gosc co policjanta powalil, moze to SYLAR?

Już pisałem wcześniej o tym, że IMHO to nie Sylar.
Tu zdjęcie Sylara podczas porwania dziewczynki.
http://img208.images...ge=sylerbz7.jpg
  • 0

#138 Scofi

Scofi

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 326 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 17.10.2006 - |20:25|

ogolnie serial dobrze skonstruowany...nie ma przesady. fabula? miodzio :) jeden z niewielu seriali, na ktorego kolejne odcinki czekam, jak na dobrego SG
  • 0
Dołączona grafika

O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed

- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!

nie bedzie znakow diakrytycznych

ON - LINE again :)

#139 Luizjana

Luizjana

Kapral

• Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 17.10.2006 - |21:03|

Myślę, że coraz bardziej interesujący robi się mąż Niki, ciągle o nim nie pozwalają nam zapomnieć scenarzyści, więc koleżka ma jakieś zadanie do odegrania w serialu, kolor skóry ich syna sugeruję, że jest czarny, ale raczej to nie jeden z Herosów, Syler jest (z tego co mozna było dostrzec) biały, więc ten trop również odpada, przekonamy się tak, czy owak, w tym odcinku pokazał się także dziwny osobnik podczas rozmowy młodego Suresha ze starszym z braci, wypowiedział jedną kwestie "Są wszędzie", w tak napakowanym wątkami serialu, nikt kwestii nie dostaje za darmo, więc czuję, że ten facet też się przypomni, a sama kwestia może oznaczać jego flustracje wobec 'obecności herosów', więc koleś może mieć z nimi na pieńku (jego wątła aparycja może być klasyczną zmyłką). Poza tym widać, że "ojciec" Claire, rządzi i dzieli, jest kilka kroków przed wszystkimi (i to sporo, skoro adoptował Claire gdy była małym dzieckiem), jak na razie wszystko wskazuje, że pracuje dla 'władz' i będzie szarą eminecją pomiędzy nimi, a ich wolnością działania, dąży do ich kontroli i jak widać, z niezłym skutkiem.
  • 0

#140 MorFeuS

MorFeuS

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 253 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 17.10.2006 - |21:29|

Mysle ze młody petrelli ma moc faktycznie polegajaca na "kopiowaniu" mocy innych z ktorymi przebywa, to by tłumaczylo to ze mogl rozmawiac z Hiro

Źle mnie zrozumiałeś. Może masz i racje ale nieświadomie by czasu nie zatrzymał. Pozatym to Hiro musiał się w czasie przenieść by mu przekazać wiadomośc, a nie a nie Petrelli mu.

Teoria, że Petrelli może używać innych mocy była by fajna, ale narazie jest za wcześnie by to mówić. Bo tak naprawdę to tylko wiemy, że potrafi latać. Jego brat też lata, a że sa braćmi to i młody petrelli potrafi. Narazie tylko to możemy powiedzieć. Natomiast nie możemy powiedzieć, że młodziak może innych mocy używac - nie widzieliśmy jeszcze jego innych mocy.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych