Skocz do zawartości

Zdjęcie

Torchwood

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
127 odpowiedzi w tym temacie

#121 anubis2010

anubis2010

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 31.08.2011 - |06:15|

4x08 End of the Road - oprócz odkrycia urządzenia poza ziemskiego pochodzenia nuda, nuda, nuda...
Na razie kompletnie nic się nie dzieje ( Jack podejrzewał od początku iż w cud zamieszani są obcy i/lub obca technologia ).
Widać dotkliwie w tym odcinku, że Amerykanie to mistrzowie przedłużania fabuły aż do przesady.
Cały serial pewnie zmieściłby się spokojnie w 6 epizodach i nie byłoby takich nudnych dłużyzn.
Mam nadzieję że 4x09 i 4x10 zrehabilitują się i całość sezonu 4 będzie można ocenić na bardzo duży plus.
  • 0

#122 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 03.09.2011 - |15:47|

Trochę przewidywalne te flashbackie w 4x07 ale przynajmniej już (chyba) wiadomo od czego zaczął się ten dzień cudu.

@Magnes, ja jak najbardziej oglądam, ale że zazwyczaj jestem jakiś tydzień za emisją w USA to po prostu boję się tu zaglądać żeby jakiegoś mocnego spoilera nie uświadczyć. Ale na pewno po zakończeniu tego sezonu, podsumuję go tutaj według własnego odczucia.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#123 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 01.10.2011 - |13:17|

Nie podobało mi się, gdzie podążyli z fabułą, a początek był taki fajny i miał tyle potencjału, podejrzewam, że nie będzie kolejnego sezonu.
  • 0

#124 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 01.10.2011 - |17:32|

W USA pewnie nie będzie, ale może z powrotem w UK?
  • 0

#125 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 01.10.2011 - |17:46|

No nie wiem, może bez RTD albo jeśli odrzucą jego projekty w USA? Z tego co czytałem to BBC było gotowe robić nowy sezon w UK bez Starz, ale RTD bardzo nalegał z tego powodu by również skorzystać na tym osobiście. Wiem, że już pracuje na jakimiś projektami, jeden robi dla Showtime.

Teraz Starz podpisało ten pakt z BBC America na współpracę więc może różnie się to potoczyć.

btw. ostatnio oglądałem trochę brytyjskich seriali i ogólnie o ile u nich ratio gniotów do dobrych seriali jest na pewno mniejsze niż w przypadku US to zgodzicie się ze mną, że Brytyjczycy ładnie potrafią zacząć, ale nie potrafią dobrze skończyć? Torchwood to kolejny przypadek w nieodległym czasie.
  • 0

#126 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 05.10.2011 - |06:58|

Amerykanie rzadko kiedy kończą i dlatego unikają tego problemu, więc nie ma z czym porównywać. ;)
  • 0

#127 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 05.10.2011 - |07:13|

Ale chodzi mi o zakończenie sezonowe.
  • 0

#128 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 05.10.2011 - |08:38|

W tym sezonie Torchwood było o wiele więcej problemów niż same zakończenie. Dla mnie zaczeły się w odcinku 5 i idiotycznym zachowaniu dr Juarez w obozie śmierci.

Co do brytyjskich zakończeń to nie mam poza Doctorem Who i Sherlockiem innych odniesień. Doctor Who zawsze przesadza na koniec z rozmachem akcji i deus ex machinami, a Sherlock sezon 1 się ładnie cliffhangerem skończył.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych