Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stargate Universum

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
328 odpowiedzi w tym temacie

#121 Sky_walker

Sky_walker

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 04.09.2006 - |16:32|

Hej sky_walker!,

więc to jest to wyzwanie.... już odpisuje. Twoje posty pisane italiciem, moje normalnie.

tak jakos przegladajac interenet znalazlem w sieci forum SW na ktorym sie rozpisywaliście na temat swojej gry.
Bastion - dla nie kumatych
Mianowicie mam kilka pytan. Nie bede ukrywal ze nadal jestem sceptykiem co do Waszego projektu, czy wogole on istnieje i czy nadal go robicie.
Sceptykiem może być każdy - mamy wolność słowa. Projekt istnieje, tutaj musisz uwieżyć nam (autorom) na słowo. Robimy - po dłuuugiej przerwie, ale robimy :)
Co do pierwszego to moze cos zaczeliscie robic ale drugie to bardzo mnie zastanawia tymbardziej
ze forum i wasza stronka nadal nie dzialaja:(

Działają - zmiana adresu na etw.0f.pl
Miesiac temu pisales ze macie awarie serwera i rozmawiacie z adminami nt. przywrocenia go do stanu uzytecznosci publicznej:P
I tak też było. Ostatecznie wszystko działa
Dla informacji oto adres twojej stronki: www.etw.uq.pl;
To samo odpisales mi w majlu pare dni temu...to jak to jest z tym Waszym serwerem?
Czy moglbys chociaz ukazac rąbek tajemnicy waszego projektu i...odpowiedziec na pare pytań?

Siur, już odpowiadam...

Kolejny raz ponawiam prosbe o wyslanie mi schematu waszej bazy danych...o ile ona wogole istnieje i jest zaprojektowana.
Mam nadzieje ze użyłeś tego DB Designera to zaprojektowania bazy w mysql'u a nie Corela, jak to chciałeś zrobić:P

Istnieje, schematu ci nie wyśle (sorry, że nie odpisałem... ale po prostu zapomniałem), gdyż 1. Jestem zajęty i ciężko mi nawet wynająć czas na ETW 2. Średnio chce mi się przepisywać całą bazę do DBD tylko dla Ciebie. Ja tego nie potrzebuję - mam ConTEXta i ołówek, nic więcej mi nie trzeba.

W jakim PHP to piszecie(jakiej wersji) i ogolnikowe pytanie...(może lamerskie z mojej strony bo nie znam PHP).
php 5.1.4 jak chcesz wiedzieć konkretnie.

Z tego co pamietam to pisales mi ze projekt robicie od poczatku roku ale daty forum ktore widzialem są z lipca ub. roku, czyli robicie go troche dluzej a jak narazie ani widu ani slychu waszego projektu. 1 screeen jest(był półki stronka nie znikneła) zaprezentowanny, ktory tym bardziej juz jest nie aktualny skoro przerabiasz projekt i jego GUI, to jak to jest z tym terminem?

Od początku roku trwały testy wersji alpha (konkretnie od 16 stycznia). Przepraszam, jeśli z jakiś przyczyn źle mnie zrozumiałeś.

Ja nie bede ukrywal zakladalem ze we wrzesniu miala byc premiera wersji beta, jednak termin sie opoznia ze wzgledu na zmiany calego narzedzia, w tej chwili jestem juz na etapie tego co mialem w czerwcu:P czyli w punkcie wyjscia ale poprawilem wiele bledow.

Ja też zakładałem, że przed końcem wakacji zrobię testy beta, ale niestety wyszło jak wyszło :/

Tak mnie zastanawia jedna rzecz, czy aby przypadkiem projekt nie upadl i poprostu glupio ci sie przyznac skoro mnie tak zbluzgales na forum SG:P:)
Hehehe, jeśli czułeś się zbluzgany to bardzo przepraszam - to nigdy nie było moją intencją.

No i mam pewne podejrzenia do malego klamstewka...mianowicie cos okolo maja o ile dobrze pamietam pytalem ile was jest. Napisales ze 2 programistow i akurat jestes na etapie werbowania 3ciej osoby. Dziwna rzecz mi utknela w pamieci bo na tym forum SW forum jest napisane to samo tj: (bla bla bla)
Marr już z nami pracuje od pewnego czasu, więc są 3 osoby. Na forum ETW był stosowny post. Więc są 3 osoby.

Chyba ze to była ściema? Najbardziej mi się podoba jedna rzecz. Ja w założeniu pierwotnym mam stworzenie projektu bez zadnych ras itp. tylko jedna blizej nieokreslona dla kazdego gracza a ty w zalozeniach tamtego forum rozpisujesz sie ile bedziecie miec bajerow i ras(o ile dobrze to okreslilem)
stron, nie ras.
to zycze powodzenia w robieniu rzeczy dla kazdej rasy. W przypadku mojej nieokreslonej rasy baza danych sklada sie juz z 37 tabel po ok 5-15 kolumn, w zaleznosci jak zoptymalizujesz to wszystko bedziesz i tak miec wypasioną baze danych! Powodzenia!
To zależy jak się do tego podejdzie. Zainteresowanych odsyłam na forum - tam jest szerzej opisane.

Kolejna dodatkowa uwaga: mam pytanie odnosnie rozgrywek i jak byś miał zamiar wyeliminować taki problem. zakladamy ze mamy 3 uzytkownikow A,B i C i uzykownik (bla bla bla)
Ja będę robił to tak, że przy logowaniu sprawdzane są miejsca docelowe każdej z flot - czy dotarła, jeśli tak to czy była bitwa, jeśli tak to liczy bitwe, później następna flota itd. itd. Jednocześnie jeśli jest bitwa, to sprawdza, czy jakaś flota nie miała danej planety (orbity) obranej za miejsce przeznaczenia - jeśli tak to standardowe testy i po problemie.

Kolejne pytanie: w jaki zabezpieczycie aplikacje przed tym zeby inni uzytkownicy nie mogli uzywac 2x tego samego konta? tzn. chyba nie bedzie mozna sie zalogowac 2x na to samo konto jesli ktos jest online?
1.a: zakladamy ze np. mamy okno glowne w pliku index.php i np. okno glowne gdy(po zalogowaniu) w pliku game.php, a adres gry to www.etw.pl co sie stanie jesli odpale wasz projekcik z takiej sciezki www.etw.pl/game.php badz www.etw.pl/game, czy bede mogl z poziomu przegladarki zajrzec pod adresy tych plikow bez autoryzacji?

pewnie, że będziesz mógł zajrzeć: dostaniesz zwrot o niezalogowaniu i papa.
2. Co w przypadku gdy np. mam 2000 tys metalu i chce wybudowac2 jednostki ktore kosztuja 500metalu czyli 2*500= 1000. Jesli zrobie w Firefoxie(IE) CTRL+N i otworze nowe okno przegladarki to i w obu klikne na buduj to co wybuduja mi sie 4 jednostki?:P w jaki sposob chcesz uniknac takich rzeczy...pytam bo ciekaw jestem jakich zabezpieczen sie stosuje w takich przypadkach w PHP.
Testy czy starcza surowców na wybudowanie po każdorazowym kliku + blokada dwuklika (w js) - a jak se otworzy okienko dwa razy i kliknie 2 razy buduj i mu starczy surowców to nie ma problemu - buduje 4. Ale MUSI mieć wystarczającą ilość surowców.

P.S. Mała poprawka: znalazlem nową stronke ETW: www.etw.of.pl ->widze ze postawiliscie wkoncu stronke ale nie znajduje tam zadnych nowinek na temat projektu poza jednym, "prace zostąły wznowione". Tak dla informacji, nei da sie zalogowac, macie jakis bug.

Ta, poprawie...

ps. sorry za ortografy.
  • 0

#122 sherkan

sherkan

Starszy szeregowy

• Email
  • 89 postów

Napisano 05.09.2006 - |07:30|

Średnio chce mi się przepisywać całą bazę do DBD tylko dla Ciebie. Ja tego nie potrzebuję - mam ConTEXta i ołówek, nic więcej mi nie trzeba.

Dziwne masz podejscie, DB Designer jest stworzony do projektowania baz danych i automatycznie generuje Ci skrypt sql ktory odpalasz w kliecie serwera.
Jesli recznie tworzycie dodatkowe kolumny i usuwacie polaczenia to zycze powodzenia bo w ten sposob utrudniacie sobie zycie. W profesjonalny sposob modeluje sie baze wlasnie w takich narzedziach, tymbardziej gdy posiada on wiecej niz 10 tabel bo mozna sie pogubic w tym wszystkich, a jesli masz graficzna prezentacje to mozesz sobie w nim wygenerowac schemat do bmp/png i wydrukowac.
W przypadku Javy jest i drugi sposób mozesz sobie w EJB 3.0 wygenerowac tabele bezposrednio z Beanów, taki maly fajny bajer.
W takim przypadku mogles sie nie deklarowac ze wyslesz mi BD, ale niewazne...

Mógłbyś mi odpowiedzieć tez na to pytanie?

1.a: zakladamy ze np. mamy okno glowne w pliku index.php i np. okno glowne gdy(po zalogowaniu) w pliku game.php, a adres gry to www.etw.pl co sie stanie jesli odpale wasz projekcik z takiej sciezki www.etw.pl/game.php badz www.etw.pl/game, czy bede mogl z poziomu przegladarki zajrzec pod adresy tych plikow bez autoryzacji?

Kiedys pytales jak zrobiłem stocznie...akurat wczoraj przysiedzialem pare godzinek i wydaje mi sie ze udalo mi sie zrobic system produkcji w stoczni, przyznam ze faktycznie troche zakrecony jest...jak narazie mozna budowac satelity spziegowskie ale w weekend zlece duplikacje kodu dziewczynie ktora mi pomaga w projekcie..:)
Czy moglbys mi opisac w takim pseudo kodzie swoj algorytm, badz slowami jak zrobiliscie/zrobicie stocznie?

Projekt istnieje, tutaj musisz uwieżyć nam (autorom) na słowo. Robimy - po dłuuugiej przerwie, ale robimy

W takim razie musze uwierzyc na słowo, skoro nic nie chcesz pokazac, nawet takiem sceptykowi jak ja.:P
Czy moglbys w takim razie powiedziec co mozna robic na chwile obecna w waszym projekcie?
Ja jestem na etapie produkcji stoczni, a dzis jak wroce sprawdze produkcje nastepnej jednostki i jak algorytm sie sprawdzi to przechodze do robienia obrony.
A w tej chwili mozna, tworzyc wlasne konto, zarządzac planetą(zmieniac nazwe, przechodzic do kolonii), zarządzać produkcją zmieniac doplyw eenergi do budynkow itp., budowac wszystkie budynki, rozwijac wszystkei technologie, zarządzac swoim kontem w panelu administracyjnym i czesciowo zrobilem tez wczoraj panel administratora. No i jak narazie mozna produkowac sondy szpiegowskie. Mam w tej chwili ponad 500:P tyle prob musialem zrobic:P heeh

Od początku roku trwały testy wersji alpha (konkretnie od 16 stycznia).

Rozumiem ze nie pokazesz mi nawet ani jednego screenu z testow alpha?

No musicie poprawic swoje forum bo ani sie zarejestrowac ani zalogowac nie da!

No to wkoncu projekt powinien ruszyć pełną parą skoro macie 3 programistow! To powinniscie wykosic konkurencje teraz i oczekuje konkretnych opisow w dziale "Nowosci" u Was na stronce a nie opisó "Dodalismy poziomą linie oddzielającą budynki", wybacz ze sie czepiam ale uwielbiam ten tekst. Prosze nie kasuj go! :) :lol:

Testy czy starcza surowców na wybudowanie po każdorazowym kliku + blokada dwuklika (w js) - a jak se otworzy okienko dwa razy i kliknie 2 razy buduj i mu starczy surowców to nie ma problemu - buduje 4. Ale MUSI mieć wystarczającą ilość surowców.

Czy nie uważasz ze lepszym rozwiązaniem nie byłoby sprawdzanie autoryzacji i sesji uzytkownikow za pomocą odpowiednich skryptów w PHP, nie pisze o powyzszym ale ogolnie o zabezpieczeniach aplikacji. Przypisujesz role i grupy uzytkownikom, polecam takie rozwiazanie. Rozumiem tez ze bedziesz robic jakis panel administracyjny dla superuserow/adminow czy jak to kazdy nazywa?
Polecam wykorzystanie AJAX'a w Waszej aplikacji jest to wypasiona technologia!

A czy zamirzeasz udostepnic na swojej stronce jakies materialy/screeny itp? odnosnie swojego projektu?
Czy poprostu rozglosicie wszystkim "HURRA, Robimy Gre SW, ale nikomu jak narazie jej nie pokazemy!" a potem nagle hopp-siup i juz bedzie beta test?
Czy zamierzasz umiescic w sieci jakis screen z projekciku i napisac "ooo, patrzcie to jest stocznia i tak bedzie sie produkowac okrety!".
Napisz oczywiscie jesli moge co juz macie zrobione?
Ja akurat juz jestem w drugiej połowie tworzenia wszystkich komponentow zarzadzania planetą a pozniej bede robic galaktyke, bitwy itp.

Taka małą uwaga, zrobcie update w dziale nowosci bo oprocz tekstu ze projekt znow jest tworzony ma sie wrazenie ze nie do konca skoro updaty datują się na początek tego roku, a juz jesien w okno zagląda powoli!
Pozdrawiam

Użytkownik sherkan edytował ten post 05.09.2006 - |14:28|

• 0

#123 Sky_walker

Sky_walker

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 05.09.2006 - |14:55|

Nie prześladuj mnie tak na skrzynce :>
Tak jak poprzednio, italic twoje, normalne pismo - moje.
ps. Czy... ta dyskusja w tym temacie na tym forum ma jakikolwiek sens? Ciekawe co na to admini? Bo związku tych postów ze Stargatem najmniejszego nawet nie widzę.

Jesli recznie tworzycie dodatkowe kolumny i usuwacie polaczenia to zycze powodzenia bo w ten sposob utrudniacie sobie zycie. W profesjonalny sposob modeluje sie baze wlasnie w takich narzedziach,
1. To jest projekt AMATORSKI co od powstania witryny ETW widnieje na stronie głównej. A nawet gdyby nie widniało to: 2. jakoś nie specjalnie zwracam uwagę na to co według ciebie jest profesjonalne, a co nie.

Kiedys pytales jak zrobiłem stocznie...akurat wczoraj przysiedzialem pare godzinek i wydaje mi sie ze udalo mi sie zrobic system produkcji w stoczni, przyznam ze faktycznie troche zakrecony jest...jak narazie mozna budowac satelity spziegowskie ale w weekend zlece duplikacje kodu dziewczynie ktora mi pomaga w projekcie..:)
Czy moglbys mi opisac w takim pseudo kodzie swoj algorytm, badz slowami jak zrobiliscie/zrobicie stocznie?

Poszukaj na forum ETW - kiedyś o tym było.

W takim razie musze uwierzyc na słowo, skoro nic nie chcesz pokazac, nawet takiem sceptykowi jak ja.:P
Screen z wersji alpha jest na forum ETW.
Czy moglbys w takim razie powiedziec co mozna robic na chwile obecna w waszym projekcie?
Ja jestem na etapie produkcji stoczni, a dzis jak wroce sprawdze (bla bla bla)

Aktualnie pracujemy nad: panelem admina
Przeróbkami przy systemie budowania
Szlifami interfejsu

No musicie poprawic swoje forum bo ani sie zarejestrowac ani zalogowac nie da!
już działa

Czy nie uważasz ze lepszym rozwiązaniem nie byłoby sprawdzanie autoryzacji i sesji uzytkownikow za pomocą odpowiednich skryptów w PHP,
wow... przecież właśnie tak jest - gratuluje... :lol:
nie pisze o powyzszym ale ogolnie o zabezpieczeniach aplikacji. Przypisujesz role i grupy uzytkownikom, polecam takie rozwiazanie. Rozumiem tez ze bedziesz robic jakis panel administracyjny dla superuserow/adminow czy jak to kazdy nazywa?
Polecam wykorzystanie AJAX'a w Waszej aplikacji jest to wypasiona technologia!

Jeśli wogóle będziemy kożystać z ajakxa to napewno nie dla całej aplikacji, tylko dla pojedyńczych elementów (eg. wiadomości) w późniejszej fazie rozwoju gry. Wolimy nie rzucać się z motyką na słońce ;)

A czy zamirzeasz udostepnic na swojej stronce jakies materialy/screeny itp? odnosnie swojego projektu?
Czy poprostu rozglosicie wszystkim "HURRA, Robimy Gre SW, ale nikomu jak narazie jej nie pokazemy!" a potem nagle hopp-siup i juz bedzie beta test?

Screeny będą, ale najprawdopodobniej tydzień-dwa przed testami w ramach wabika ;) a potem testy, czyli już porządna rozgrywka.
Czy zamierzasz umiescic w sieci jakis screen z projekciku i napisac "ooo, patrzcie to jest stocznia i tak bedzie sie produkowac okrety!".
:lol: ... czyli to co Ty robisz aktualnie? też miło.
Napisz oczywiscie jesli moge co juz macie zrobione?
Forum

Pzdr.
i jak chcesz se podyskutować o ETW to zapraszam na forum ETW, albo jakieś forum dla programistów, gdyż w żadnym wypadku to nie jest stosowne miejsce.
  • 0

#124 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 05.09.2006 - |17:10|

i jak chcesz se podyskutować o ETW to zapraszam na forum ETW, albo jakieś forum dla programistów, gdyż w żadnym wypadku to nie jest stosowne miejsce.

Widze jeden roządny głos . I uprzedzam ,ze kolejne posty , które wedłóg mnie bedą obrzucaniem się błotem z jednej strony na drugą , spowodują że topic zostanie ZAMNKIĘTY do oddwołania .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#125 Buzzek

Buzzek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów
  • MiastoSg-1

Napisano 20.09.2006 - |14:47|

Kiedy będzie ta gra i na jakiej stronie??
nie moge sie doczekać
  • 0

#126 sherkan

sherkan

Starszy szeregowy

• Email
  • 89 postów

Napisano 21.09.2006 - |07:44|

Projekt jest juz ukonczony w 50%, W tej chwili mozna juz wszystko budowac, rozwijac technologie, budowac flote w stoczni, i obrone. Obecnie pracuje nad przegladaniem planet i zarządzaniem flotą, a za kilka tygodni zamierzam zabrac się za system walk.

Finalną wersję beda planuję ukonczyc do konca roku...zobaczymy jak wyjdzie.

Mam wielką prosbe czy ktos zna moze adres stronki na ktorej są screeny okrętów wojennych. A najlepiej jak by to byly duze screeny + dane techniczne bądź szkice (przekroj plus rzuty)
To samo tyczy się jednostek naziemnych (Machin kroczących, czołgów, piechoty itp.)
Tematyka filmow dowolna, w sumie fajnie by bylo jak by to bylo z SG lub Atlantis, ale tam nie bylo czolgow i machin kroczących więć w rachube wchoddzi Star Wars.
Dodatkowo wygląd jednostek i tak się musi troche zmienic ze względu na prawa autorskie.

Użytkownik sherkan edytował ten post 21.09.2006 - |07:49|

• 0

#127 DjMarco

DjMarco

Starszy szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 109 postów
  • MiastoPiastów

Napisano 21.09.2006 - |14:35|

Będzie w grze kóraś z moich propozycji????

Patrz wcześniejsze posty.
  • 0
HALLOWED ARE THE ORI

Dołączona grafika

#128 sherkan

sherkan

Starszy szeregowy

• Email
  • 89 postów

Napisano 22.09.2006 - |07:34|

nie wiem czy na tym etapie pracy mozna cos jeszcze dodac ale proponuje jakąś rase dodac ktora by tylko walczyla. cos na wzór replikatorów. pozerajacych surowce i niszczacych planety ale tylko co jakis czas taki nalot replikatorow i mozliwosc opracowania technologi chroniacej planete przed nimi. A im busmy mieli bardziej zawansowana technologie tym wieksze prawdopodobienstwo ze nas zatakuja.

Replikatory będą w zdarzeniach losowych (globalnych i lokalnych).
Nie przewiduje tworzenia ras, będzie blizej nieokreslona rasa...Rasy jedynie będą się pojawiac w zdarzeniach losowych.
Zwiazane jest to z tym ze projekt rozrosl by sie znacząco a jest juz w tak zaawansowanym etapie ze nie bede zmienial calej jego struktury...Najpierw musze wypuscic grę w wersji beta, bo jak wziac bede zmienaic jego strukture to nie rusze do przodu...Ostatnio dodalem pare nowych jednostk (machiny kroczące, forteca orbitalna). Podpiąłem AJAX'a do projektu i znow mam opoznienie 2 tygodnie.

Co do przejmowania transportow to naprawde sam mam mieszane uczucia...czy inni forumowicze mogliby sie wypowiedziec na ten temtat...

Jak w praktyco to mialoby sie sprawdzac...jakie macie za i przeciw temu
  • 0

#129 Buzzek

Buzzek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów
  • MiastoSg-1

Napisano 02.10.2006 - |07:59|

jak potrzebujesz jakieś screeny statków zerknij na ogame.pl
  • 0

#130 gros1k

gros1k

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 05.10.2006 - |11:34|

hmm co do obrazków to mam nadzieję, że ni będą wszystkie takie jak w ogame
np. lotniskowiec można by dać battlestara
jeżeli chcesz to powiedz jakiej rozdziałki mają być obrazki to można cosik z różnych seriali sf pokombinować :)
  • 0

#131 sherkan

sherkan

Starszy szeregowy

• Email
  • 89 postów

Napisano 05.10.2006 - |11:58|

Kategoria filmow dowolna: dlatego ze rozmawialem z kolezanka co studiuje prawo a ona dla mnei sie doinforomowala i dokladnie rzecz biorąc wygląd okrentów moze w 30% przypominać te z SG czyli praktycznie zadnego podobienstwa nie mogą miec. Tak przynajmniej jest w polskim prawie.
2. Czy li skoro robic podrobke np. Tel'tak'a to lepiej zrobic swoj okret ktory bedzie groznie wygladal.
Oczywiscie wszystkie bazujac na skreenach w tych filmow i tak bedziemy zmieniac. Wiec jak ktos cokolwiek ma za screeny, budynkow, technologi, okretow wojennych i jednostek naziemnych to PRZYSYLAJCIE na majla za wszystko serdcznie dziekuje.
W temacie listu wpiszcie Universum.

Użytkownik sherkan edytował ten post 09.10.2006 - |13:52|

• 0

#132 Lee1

Lee1

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 08.10.2006 - |17:55|

Mam pomysł na jeszcze jednostki bojowe lądowe. A mianowicie:
Tiger- jednostka lądowa z rzędy ubotdroidów poruszająca się na dwóch odnóżach zaopatrzona w wyrzutnie rakie
TigerSe- nowszy model tigera zaopatrzony w wyrzutnie granatów
Panther- potężnaj ednostka lądowa z rzędu mechubotów poruszająca się na dwóch odnóżach zaopatrzone w ciężkie działo laserowe, wyrzutnie rakiet nuklearnych oraz lekką powłoke ochronną.
JEDNOSTKI MOGE DOKŁADNIEJ OPISAC JEŻELI SPODOBA SIE POMYSŁ!!! :)
  • 0

#133 sherkan

sherkan

Starszy szeregowy

• Email
  • 89 postów

Napisano 08.10.2006 - |18:19|

oraz lekką powłoke ochronną.

Co to znaczy lekka powłoka ochronna?

Tiger- jednostka lądowa z rzędy ubotdroidów poruszająca się na dwóch odnóżach zaopatrzona w wyrzutnie rakie

A Czy nie chodzi ci o taką jednostke z karabinami i wyrzutniami rakiet?
Posted Image
Bo jesli tak to jest już w screenach powyzej, jako "Lekka machina krocząca",
będą jeszcze srednie i ciezkie, to mozna pomyslec o obrazku dla nich bo grafik jeszcze nie zrobil...
  • 0

#134 Lee1

Lee1

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 08.10.2006 - |22:06|

lekka powłoka ochronna czyli mała powłoka ochronna. Można by było jeszcze dodać drugą oedycje tigera z wyrzutnią granatów skuteczną na niszczenie bunkrów. No i panthera. Byłaby najsilniejszą istotą kroczącą. Z ciężkim działem laserowym i bronią nuklearną. Żeby usyskaćbroń nuklearną zrobiło by się technologie nuklearną z użyciem naqadahu żeby było ją trudniej wyprodukować. Mogłoby już się obyć bez powłoki. Zdjęcie pantery gdzieś bym wykombinował.
  • 0

#135 sherkan

sherkan

Starszy szeregowy

• Email
  • 89 postów

Napisano 09.10.2006 - |08:37|

Jest lekka osłona:
Każde urządzenie obronne moze posiadac małą osłonę np. mamy 21 wyrzutni rakiet, to mozemy wybudować 21 oslon.

Jest też wielka Globalna osłona planetarna. Ta jest tylko jedna i mozna zarządzac doplywem energie do niej. tzn. mamy oslone na 3 posiomie ktore np. tworzy pole ochronne o mocy 4000 i czerpie 500energi. Jesli nikt nas nie atakuje mozemy wylaczyc oslone i przeznaczyc recznie energie do pracy kopaln. Jesli natomiast zbliza sie wroga flota mozemy wylaczyc prace kopaln i przznaczyc cala moc na oslone.

Wtedy walka wyglada taK: oslona ma 4000pkt ochrony, wiec najpierw wroga flota uderza w naszą oslone a my strzelamy do wrogiej floty, dopiero w momencie zniszczenia oslony niszczone sa nasze urzadzenia obronne:)

No i panthera. Byłaby najsilniejszą istotą kroczącą

Mozna pod Pantere podpiac Ciezkie machiny kroczące. Tak na marginesie lekkie machiny kroczace są klasy "Goliat", wiec Ciezkie moga byc klasy "Pantera". W grze nie ma rozroznienia na pojedyncze nazwy jednostek, sa klasy.

Moglbys podeslac jakies screeny takich machin jakie bys proponowal? Bo wiele jednostek jeszcze nei jest zrobionych a chetnie skorzystam.
  • 0

#136 Fafik

Fafik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów
  • MiastoŁódź/Łask

Napisano 09.10.2006 - |09:49|

Witam serdecznie!! Jestem pełen podziwu, że ktokolwiek podjął sie czegos takiego. Dla mnie to troche czarna magia stworzyć takie coś. Gram w ogame ok roku i przyznam, ze marzyło mi sie ogame w swiecie Sg. Kilka postów wcześniej padło pytanie o miksowanie różnych produkcji sf. Więc wypowiem sie na ten temat. Ja jestem Definitywnie za tym żeby był to tylko i wyłącznie świat STARGATE. Ale decyzja oczywiście należy tylko do Twórcy gry. Wydaje mis ie że początkowo była idea stworzenia gry online sg. tylko po drodze powpadały jakieś miksy. Pozdrawiam i życzę POWODZENIA.
  • 0

#137 sherkan

sherkan

Starszy szeregowy

• Email
  • 89 postów

Napisano 09.10.2006 - |10:06|

Wydaje mis ie że początkowo była idea stworzenia gry online sg

Tak zgadza się, jednak niestety nie moge stworzyc kompletnie odwzorowanej gry na SG, bez zgody tworcow, wiec tworze projekt ktory ogolniowo bedzie czerpal z roznych filmow, ale bardzo staram sie wzorowac na SG.
Sprostowanie do samego siebie:

tworze projekt ktory ogolniowo bedzie czerpal z roznych filmow, ale bardzo staram sie wzorowac na SG.

Tylko wygląd jednostek bedzie podobny do roznych produkcji. Mozliwe ze technologie tez zaczerpne...ale takie bajery jak Gwiezdne Wrota, Replikatory itp. beda w Uni, tylko pod inną nazwą, ale funkcjonalnosc bedzie podobna.

Rodzaje okretow tez beda ogolnikowe, nie bedzie nazwy np. Dedal itp. beda okrety klasy: xxx, co do klas np. Ha'Tak, (nie wiem czy dobrze napisalem), musze sie dopytac czy takie juz uszczegolowienie moge zawrzec w projekcie. Co do screenow tylko 30% wygladu danej jednostki moze byc podobnej do oryginalu, w swietle Polskiego prawa.

Użytkownik sherkan edytował ten post 09.10.2006 - |10:08|

• 0

#138 Lee1

Lee1

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 09.10.2006 - |13:32|

Podaj mi sherkan adres e-mail to ci wyśle pare obrazków.
  • 0

#139 Lee1

Lee1

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 10.10.2006 - |16:42|

@Sherkan
Obrazy już wysłałem. Mam jeszcze dwie propozycje: Możnaby było utrudnić uzyskanie surowców przez recykling. Dodało by się oczyszczanie złomu. Doszłaby wtedy nowa technologia np. elektoliza, która wymagałaby technologii energetyczne i nowy budynek np. wielki piec, który potrzebowałby niewielką ilość energii do oczyszczenia złomu. Druga propozycja brzmi następująco: ze śmieci w kosmosie byłaby np. 1% szansy (szansa ta byłaby tylko wtedy kiedy bitwa nie byłaby w pobliżu planety np.na falandze) na utworzenie planetoidy, meteoru lub coś w tym stylu. To co by powstało leciałoby na losową planetę w układzie. Możnaby było ją oczywiście zniszczyć (ilość statków do zniszczenia zależałaby od wielkości meteoru), ale jakby nie została zniszczona wtedy zjechałaby całą obronę danego gracza. Ze zniszczonej planetoidy czy meteoru byłby oczywiście złom.

A tak po za tym czy jest już coś w stulu GŚ?
  • 0

#140 sherkan

sherkan

Starszy szeregowy

• Email
  • 89 postów

Napisano 12.10.2006 - |07:07|

Obrazy już wysłałem. Mam jeszcze dwie propozycje: Możnaby było utrudnić uzyskanie surowców przez recykling. Dodało by się oczyszczanie złomu. Doszłaby wtedy nowa technologia np. elektoliza, która wymagałaby technologii energetyczne i nowy budynek np. wielki piec, który potrzebowałby niewielką ilość energii do oczyszczenia złomu.

No ja ogolnie mysle ze trzeba wymyslic cos universalnego oprocz recyklerow, zeby to nie wyglodalo jak idealna kopia z ogame.
Tak na marginesie dodam ze mozna po bitwie odzyskac metal,krystal,zloto i naquadah (chyba bo nie pamietam czy jest krysztal, tak dawno projektowalem baze ze nie pamietam a pisze z pracy):P

W sumie ciekawy pomysl z tym wielkim piecem, tylko oczywiscie trzeba powodowac straty tzn. im mniejszy poziom rozbudowy pieca tym wieksze straty przy odzyskiwaniu rudy...w takim razie chyba by trzeba zrezygnowac z krysztalu, co o tym sadzisz?

Ja obecnie przerabiam podglad galaktyki , wiec sprawa z recyklerami jest otwarta bo budynki i jednostki sa juz ukonczone i nie chce mieszac w nich zeby nie wracac nonstop do tego, wiec moge dorobic piec jak bede robil wysylanie floty w galaktyce.

Trzeba by tez wymyslic jakis ciekawy wzor na przeliczenie strat dla pieca...

Dopisek:
W sumie to jest bardzo ciekawy pomysl z tym piecem, np. na 1 poziomie moglbyby byc straty w odzysku rzedu 80% i im wyzszy poziom odzysku tym mniejsze straty by byly.

Użytkownik sherkan edytował ten post 12.10.2006 - |09:12|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych