aha. ok no to faktycznie moze dalo sie dodzwonic na tamta planete. ale nie zmienia to faktu ze ashenowie byli bardzo rozwinieci i ich cywilizacja prawdopodobnie nie zginela. gdzies tam sa.Nie , Czarna dziura miała wchłonąć tylko cześć masy tamtego słońca , potrzebną aby wywołać eksplozję. Potem ma wskutek eksplozji , tunel albo rzzkoczył na inne wrota , albo wrota zostały sniszczone . A nawet jakby zostało wciągneta gwiazda do czarnej dziury to i tak zostało by miejsca na conajmiej kilka innychale przeciez czarna dziura juz byla zajeta od czasu gdy wysadzili gwiazde kilka odcinkow wczesniej (4x22 chyba)? tzn chodzi mi o adres. poza tym nawet jakby nie byl to przeciez ashenowie byli bardziej rozwinieta cywilizacja i nie wiadomo czy by sobie poradzili.
.
nie wiem czy ten fragment byl do notki ktora ja pisalem. jesli tak, to ja pisalem o zajeciu wrot a nie zapychaniu czarnej dziury. chodzi o to ze jak jest utworzony korytarz pomiedzy wrotami to wtedy nie ma mozliwosci nawiazac innego polaczenia. ale jak juz napisalem wyzej - kilka faktow mi ulecialo heheJesli zas chodzi o czrne dziury - sadze iz nie ma mozliwosci zapchaniaich jakakolwiek materia

Logowanie »