[Plany] TauriCon 2007
Napisano 22.01.2007 - |21:25|
Każdy inny organizator.
Głos wspólny : Ja, Vi, zapewnie Leonikus i parę innych osób.
Yo, ho, haul together,
hoist the Colors high.
Heave ho,
thieves and beggars,
never shall we die.
Napisano 22.01.2007 - |21:52|
Napisano 22.01.2007 - |21:54|
Co do reszty... pewnie, że wolałbym Sieraków, wspomnienia i ogólnie do mnie to przemawia, nie wspominajac o tym, że brak jakiejkolwiek innej lokalizacji. A że wiadomo teraz o tych "kłopotach" (chociaż czy tak naprawdę są to poważne kłopoty?) to inna kwestia... powstały one pewnie niedawno, jak się BST postanowił zarezerwować ośrodek, a ze organizuje SIeraków to powstała taka a nie inna opcja. Zresztą wcześniejsze Zloty też trwały mniej więcej tyle samo i nikomu krzywda się nie stała...
Więc zanim zaczną padać mocne słowa proponuję poczekać na jakąkolwiek inną propozycję, komu są potrzebne jakieś animozje? No komu?
Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 22.01.2007 - |21:56|
->1019<-
Napisano 23.01.2007 - |00:01|
Dzięki temu ludzie jachali i przez pół Polski, żeby się spotkać kilka godzin, na przykład Częstochowa.
Teraz wygląda to inaczej, nie jest ważne kto i gdzie tylko, tu i my:
To mi wygląda na stwierdzenie, jeśli chcecie się z nami spotkać to tylko tu, a jak nie to się nie spotkamy....jedziemy tylko jezeli zlot bedzie w Sierakowie ... na zlot w innym miejscu nie jedziemy (ja + saggi)
Coś nie czuję tu tej radości ze spotkania się z innymi osobami z tego forum, my nie jesteśmy ważni, tylko miejsce...
Ja to tak odbieram, więc stwierdzenie:
brzmi dość przekonująco.Każde inne miejsce.
Każdy inny organizator.
Chyba, że się mylę w interpretacji... może sama saggi też coś powie...
Napisano 23.01.2007 - |00:34|
A wiec dobrze chcecie szczegóły prosze bardzo.
Jak zapewne cześć z Was wie stajemy na własne nogi z saggi, co za tym idzie nie mamy zbyt duzo pieniędzy na zloty i inne wydatki, ale dla Sierakowa jesteśmy wstanie zacisnąć pasa bo tam poznaliśmy się i tam zakochaliśmy sie w sobie, kazdy kto kiedyś był zakochany zrozumie nas.
Tam, gdzie anioł odarty z uczuć okrywa cieniem Dolinę Ciemności.
I spotkam Ciebie pośród światła, patrząc w jutrzenkę bez cienia.
Wtedy umrę w Twych ramionach...
SKLEP - TAURISHOP
Napisano 23.01.2007 - |00:45|
Każde inne miejsce.
Każdy inny organizator.
Głos wspólny : Ja, Vi, zapewnie Leonikus i parę innych osób.
Możecie mnie wpisać na listę "tych innych osób".
Pamiętam takie czasy, jak ludzie mówili, nie ważne gdzie, nie ważne kiedy, byle z Wami.
Dzięki temu ludzie jachali i przez pół Polski, żeby się spotkać kilka godzin, na przykład Częstochowa.
Dzięki kwiatek
Teraz wygląda to inaczej, nie jest ważne kto i gdzie tylko, tu i my:
(...)
To mi wygląda na stwierdzenie, jeśli chcecie się z nami spotkać to tylko tu, a jak nie to się nie spotkamy.
Coś nie czuję tu tej radości ze spotkania się z innymi osobami z tego forum, my nie jesteśmy ważni, tylko miejsce...
Ja to tak odbieram, więc stwierdzenie:
(...)
brzmi dość przekonująco.
Z ust mi to wyjąłeś
Jak to w końcu z Wami jest Poznaniacy? Hmm? Czy gdyby zlot np. odbywał się w Gliwicach, Łodzi, Krakowie, Częstochowie też dali byście sobie spokój? Nie mówię tutaj o zlocie kilkudniowym nawet... Jedno-, dwu-dniowy mam na myśli... Gdzie się podziała ta Saggi którą znałem? Która przyjechała do Częstochowy nie zważając na porabane połączenie? która świetnie bawiła się podczas bilarda, albo ostatnio poszukując "skarbów"?
Pamiętam czasy (zabrzmiało to jakbym był nie wiadomo jak stary
W sumie jak się zastanowić, to zloty są naszą tradycją, nie miejsca gdzie się spotykamy. Owszem te miejsca dodają kolorytu, stanowią tło, niekiedy nieodłączne, ale nie jesteśmy z miejscami związani na stałe. Bo gdyby tak było - to co? Do nowego miejsca nie pojedziemy? A Świeradów Zdrój? Nigdy tam zlotu nie było... A jednak ludzie nań jadą... A Zegrze? Zlot był tam jeden jedyny raz i to też 3 dniowy, a ludzie bawili się przednie. A Opole? Zabawa była wspaniała, nikt nie przejmował się, że jest np. pierwszy raz w Opolu...
To że zloty są takie a nie inne to zasługa ludzi w nich uczestniczących, a nie miejsca. Dzięki zlotom poznałem wielu wspaniałych ludzi... Was... Jest mi troszkę przykro gdy czytam, jak zaczyna się zagęszczać atmosfera, tylko dlatego że pojawiła się niewielka różnica zdań...
Ludzie proszę opamiętajcie się!! Poczekajcie na pojawienie się kontr propozycji... Nie stawiajcie wszystkich pod murem od ręki... No chyba że macie jakieś plany - ale w takim przypadku myślę, że nawet jeśli jest to jakaś niespodzianka, powinniście uchylić choć rąbek tajemnicy, tak by Wasi koledzy i koleżanki mogli Was zrozumieć.
Użytkownik Katharn edytował ten post 23.01.2007 - |00:49|
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...
Napisano 23.01.2007 - |06:52|
Ludzie proszę opamiętajcie się!! Poczekajcie na pojawienie się kontr propozycji... Nie stawiajcie wszystkich pod murem od ręki... No chyba że macie jakieś plany - ale w takim przypadku myślę, że nawet jeśli jest to jakaś niespodzianka, powinniście uchylić choć rąbek tajemnicy, tak by Wasi koledzy i koleżanki mogli Was zrozumieć.
akurat tu Kathran wydaje mi sie, ze pisales ten tekst równo z BST i nie doczytales jego posta.... bo on wyjaśnił, dokładniej już chyba nie mógł... i ja go w tym rozumiem...
Ty masz argumenty przeciw Sierakowskie - tez rozumiem...
ale żeby od razu takie ostre słowa? no przestań...
Każdy ma swoje za i przeciw... BST i Saggi pojada ze względów osobistych do Sierakowa - i tam mogą zorganizować - tylko to napisali... przecież w takiej sytuacji nie będą gdzie indziej organizować...
Zoiste pisze każdy inny organizator, każda inna lokalizacja - rzeczywiście dość ostre słowa, ale może tak wyszły, nie miały być w zamierzeniu tak ostre (mam taka cichą nadzieję)...
Poznałam Was na Zlocie w Częstochowie... od tego mojego pierwszego Zlotu słyszałam od wszystkich tylko Sieraków... Sieraków... Sieraków.. że taka tradycja, że tak fajnie.... a tu widzę po niektórych wypowiedziach, że jednak nie tak fajnie
Proszę Was - spokojnie... nie używajmy ostrych słów.. poczekajmy na kontrpropozycje... czy ktoś podejmie się organizacji gdzie indziej w terminie sobota - sobota.. całej organizacji....
Mnie osobiście jest wszystko jedno gdzie, jako że nigdy w Sierakowie nie byłam, to znam tylko z Waszych opowieści, ale jak rozumiem jest to jakaś Tradycja... te +- kilka dni (1 w tym wypadku) nie jest chyba tak straszne...
Napisano 23.01.2007 - |09:52|
Ostro to zabrzmiała opcja - albo Sieraków, albo nie jedziemy.
Mam nadzieję, że wkrótce pojawią się konkrety aternatywnego miejsca zlotu.
do serca człowieka
zimnego jak głaz
Ale ja – jak woda
co cierpliwe czeka
aż skałę zniszczy czas

Mój świat
Napisano 23.01.2007 - |09:58|
Powiedz, jak dawno już wiedziałeś że Sieraków w opcji sobota-sobota nie wypali.
Teraz forsujesz zaciekle Sieraków szantażując Nas tym że nie przyjedziecie.
Macie sentyment do Sierakowa?? OK.
To sobie go odwiedzajcie, macie niedaleko.
Zlot od mniej więcej czerwca zeszłego roku był planowany w innych dniach niż 1.05-6.05.
Dlatego będę przeciw Sierakowie i przeciw BST jako organizatorowi.
Już na zlocie w Sosoence strzelaliście focha apropos zakwaterowania.
Teraz robicie to samo z lokalizacją.
Co to jest??
Ja organizowałem już 3 zloty, ale tak się nigdy nie zachowałem.
Yo, ho, haul together,
hoist the Colors high.
Heave ho,
thieves and beggars,
never shall we die.
Napisano 23.01.2007 - |10:20|
Nikogo nie szantazuje ani nie forsuje niczego, ja podjełem sie organizacji Sierakowa i mozecie przystac na oferte Sierakowa lub nie. Gdy sie ona wyklarowała to ja przedstawiłęm wszystkim.
W sosence strzelaliśmy focha? Moze dlatego ze zakwaterowanie dostaliśmy w domku z uszkodzonym wezłem sanitarnym w dwójke na łózku metrowym w przechodnim pokoju z dwiema innymi osobami.....
Tam, gdzie anioł odarty z uczuć okrywa cieniem Dolinę Ciemności.
I spotkam Ciebie pośród światła, patrząc w jutrzenkę bez cienia.
Wtedy umrę w Twych ramionach...
SKLEP - TAURISHOP
Napisano 23.01.2007 - |10:23|
Film sci-fi AI o AI i tworzony przez AI
"Cząstka Przeznaczenia"
Napisano 23.01.2007 - |10:51|
Widzę, że dyskusja schodzi na tematy warunków sanitarnych i komfortu. W tej kwestii raczej nie ma sensu się sprzeczać.
Bo jest tak, że każdy z ośrodków miał swoje wady - tak Sieraków, jak i Sosenka, czy Zegrze. W Sosence mogły to być warunki sanitarne (z tym że nie słyszałem wielu głosów niezadowolenia - wróć z tego co pamiętam to ich nie było), w Sierakowie mogły to być domki z nie działającym ogrzewaniem (tu głosów niezadowolenia było więcej - z tego co pamiętam z Sierakowa 2006 było ich zdecydowanie dużo). Co do Sosenki dodajmy że w osobnym budynku były Prysznice i to w bardzo dobrym stanie. A co do pokoju - każdy domek tak miał i jakoś nikt nie skarżył się na to.
Prawdę mówiąc za te pieniądze nie można spodziewać się nie wiadomo czego. Liczy się spotkanie ze znajomymi i przyjaciółmi... Jak Ci na nich zależy to będziesz w stanie nawet spać na kocu rozłożonym na podłodze (wiem jak to jest bo spałem tak w Gliwicach, u Snipera w akademiku, po zlocie gliwickim).
Użytkownik Katharn edytował ten post 23.01.2007 - |11:07|
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...
Napisano 23.01.2007 - |13:21|
Użytkownik Hans Olo edytował ten post 23.01.2007 - |13:21|
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 23.01.2007 - |13:31|
Śmiesznie mi się teraz czyta początek tematu, gdy wszyscy za Sierakowie.. oj zmieniamy się zmieniamy
Użytkownik SGTokar edytował ten post 23.01.2007 - |13:33|
Napisano 23.01.2007 - |14:08|
Pani mi skasowała tył auta przepychając je na inne stojące przede mną.
http://Pangrys.fotos...umy/117936.html
Co do ośrodka.
Mam go zarezerwowany tylko dla nas i wiedząc od BST o problemach z Sierakowem zacząłem drążyć temat.
Warunki są niezłe, każdy dom ma WC i prysznic za kwotę 120 zeta od domku dziennie, odpada koszt wynajęcia salki, wyżywienie też nie jest musowe.
Ośrodek ma własną plażę.
Celowo nie podawałem lokalizacji by nie wpierdzielać się w ewentualny Sieraków.
Chciałem tylko umieścić zdjątka by każdy z Was mógł ocenić czy warunki Wam odpowiadają.
Niestety mogę to zrobić dopiero w sobotę
Nie chciałem robić kontrZlotu lecz było to wyjście awaryjne na wypadek kłopotów z Sierakowem.
Wy zdecydujcie gdzie chcecie jechać, ja tylko podaje awaryjne rozwiązanie.
I ja podejmuję się pełnej organizacji jeśli BST nie będzie chciał uczestnić.
Ale napewno pojawi drużyna SG-7777,która teleportuje Saggi i BST na teren Zlotu jesli nie miałby sie odbyć w Sierakowie . :clap: :clap:
Napisano 23.01.2007 - |14:30|
W sobotę tam bedę na wizji lokalnej to porobie zdjątka i podam więcej szczegółów.
Narazie załatwiałem sprawy związane z kolizją.
Napisano 23.01.2007 - |17:01|
pytania ;]
1. salka jest? lub inne miejsce zbiorcze? na dworze przy zlej pogodzie nie za bardzo to widze ;]
2. rzutnik jest?
3. miejsce na ognisko jest? chyba ze pozostalibysmy przy grilach
4. czy jakims atutem osrodka sa pobliskie sklepy? tesco? biedronka? lokalne? osrodkowe?
5. inne atuty? boiska? bilard?
rozumiem ze wizja lokalna wszystko wyjasni ;]
Problemy? Ogrzewanie? Wiedzialem ze to nie zimne napoje mnie tak zalatwily w 2005 ;]
Napisano 23.01.2007 - |18:00|
Rzutnik bedzie na 90% (z mojej firmy)
Miejsce na ognisko i boisko do siatkówki jest.
Jakieś 5 -7 km od ośrodka jest Netto i Biedronka i 2 monopolowe 24H a jakieś 300m od ośrodka jest sklepik z monopolem.
Tesco ok 15 km od ośrodka.
Resztę muszę sam sprawdzić
Napisano 23.01.2007 - |18:03|
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »