Przecież u pradawnych nie ma cywilów.. tam są tylko tęgie głowy co wiedzą wszystko...
To ja się zastanawiam czemu na wojnę nie wysyłają naukowców, przecież oni wszystko wiedza, on zna na pamięć jak jest zbudowany czołg, wie na jakiej zasadzie wystrzeliwany jest pocisk itp. tylko ludzi z których większość wie ze jak naciśnie czerwony guzik to strzeli. Według takiego rozumowania to 1 naukowiec powinien być równoważny kilkudziesięciu żołnierzom.
a czemu mieli by panikować... mają osłony które powodują że są nietykalni.. a w panice to się ucieka...
A czemu ludzie w stresie zapominają wszystko na egzaminie mimo ze 5 minut temu na korytarzu dokształcał innych, albo dlaczego podczas wypadku niektórzy stoja jak wryci zamiast pomagać lub uciekać
Nigdy nie wiesz jak się zachowasz podczas bardzo stresującej sytuacji dopóki się ona nie wydarzy.
Bez urazy, ale usiąść na krześle i pomyśleć "Odpal dronę i traf" to chyba umie każdy...
Przecież nie mówimy tu o walce na miecze, tylko o bitwach kosmicznych.. debile statkami to chyba nie latają, co nie?
Jasne, już widzę ciebie w takiej sytuacji. Jedziesz do Iraku, jedziesz super opancerzonym wozem, trafiasz na zasadzkę widzisz jak żołnierze umierają, a ty siedzisz sobie spokojnie i myślisz co będzie na obiad, a potem bieżysz spluwę i dziesiątkujesz przeciwników, bo co to za problem, przecież to tylko pociągnąć za spust.
Na polskich drogach, to bym maluchem wygrał z bolidem F1... więc bez przesady.. F1 są przystosowane do pracy na odpowiednich torach.. a przykład Kubicy pokazuje, jak bardzo łatwo stracić sterowność...
I tu strzelasz sobie samo buja bo przyznajesz ze taka sytuacja może się zdarzyć, wszystko zależy od warunków, to ciekawe czemu Wraith w swoich maluchach nie mogli rozgromić F1 pradawnych ?
poza tym ja nie jestem, żadnym wojownikiem ale z karabinu maszynowego z bunkra wytłukę 1000 twardzieli z kijami i pałkami; Wraith nie mieli technologii, żeby to była równorzędna walka(przynajmniej nie na początku); Pradawni za osłonami naciskaliby guziczki; a może myślisz, że do tego też się nie nadawali?
Wkurza mnie to że każdy z siebie twardziela robi, ja bym zrobił to tamto, a jakby przyszło co do czego to może 1 na 10 wiedział by co zrobić, reszta albo by zaczęła panikować, uciekać gdzie popadnie albo by stała w miejscu.
Trzeba też pamiętać że Pradawni tworzyli rzycie, a nie je niszczyli, nie byli mordercami, zapewne w ich społeczeństwie morderstwa były bardzo rzadkie, nie mówiąc już o innych drobniejszych przestępstwach
Użytkownik Widar edytował ten post 13.06.2007 - |15:29|