Skocz do zawartości

Zdjęcie

Najlepszy serial SF

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
279 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Najlepszy serial SF (143 użytkowników oddało głos)

Najlepszy serial sci-fi EVER!!!

1. Andromeda (2 głosów [1.60%])

Procent z głosów: 1.60%

2. Babylon 5 (23 głosów [18.40%])

Procent z głosów: 18.40%

3. Earth: Final Conflict (2 głosów [1.60%])

4. Farscape (16 głosów [12.80%])

Procent z głosów: 12.80%

5. Seaquest (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

6. Smallville (4 głosów [3.20%])

Procent z głosów: 3.20%

7. Space Above & Beyond (SAAB) (3 głosów [2.40%])

Procent z głosów: 2.40%

8. Stargate: SG-1 (35 głosów [28.00%])

Procent z głosów: 28.00%

9. Star Trek: The Original Series (0 głosów [0.00%])

10. Star Trek: Next Generation (8 głosów [6.40%])

Procent z głosów: 6.40%

11. Star Trek: Voyager (0 głosów [0.00%])

12. Star Trek: Deep Space 9 (2 głosów [1.60%])

13. Star Trek: Enterprise (1 głosów [0.80%])

Procent z głosów: 0.80%

14. X-Files (4 głosów [3.20%])

Procent z głosów: 3.20%

15. The 4400 (3 głosów [2.40%])

16. BSG 2004 (17 głosów [13.60%])

Procent z głosów: 13.60%

17. SG Atlantis (3 głosów [2.40%])

18. LEX (0 głosów [0.00%])

19. Point Pleasant (0 głosów [0.00%])

20. Tripping the Rift (0 głosów [0.00%])

21. Doctor Who (1 głosów [0.80%])

22. Earth 2 (1 głosów [0.80%])

23. Kosmos 1999 (0 głosów [0.00%])

24. Buffy The Vampire Slayer (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#121 coldmaN

coldmaN

Starszy kapral

• Email
  • 294 postów
  • MiastoGlobalna Wioska

Napisano 12.06.2005 - |16:16|

Mój głos padł na Farscape, ale też nie można powiedzieć ze jest to mój super naj itd ulubiony serial. Stawiam go wyżej niż np Stargate i Babylon 5 bo ma klimat i to coś co do niego przyciąga i powoduje że chcemy go oglądać dalej i dalej...
Co do pozostałych seriali to moimi faworytami są: Stargate, Andromeda,SAAB, BSG, Lost, the 4400, invisible man... i wiele innych ale te to moje TOP 7 ^_^ pozostałych ulubinych seriali zaraz po Farscape.
  • 0
The man in black fled across the desert, and the gunslinger followed...

We are walking on a thin line and you better avoid the risk ...

#122 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 22.06.2005 - |05:49|

nie ogladalem wszystkich tych seriali ale i tak dla mnie nic nie przebije Andromedy. widzialem prawie kazdy odcinek poza piate seria(tylko pierwsze odcinki) bo angielskiego jeszcze nie znam na tyle(chdze do gimnazjum) a tlumaczenie ze slownikiem zabiera cala frajde....
                                    ANDZIA THE BEST

Wyświetl post

I dlatego takie głosy jak Twój wypaczają ankietę. Może nie głosuj skoro Cię ankieta nie dotyczy. WYpada znać jakieś 80% seriali coby tu zagłosować.
A między nami głos na ANdromedę jest IMHO całkiem błędny.
  • 0

#123 peterel

peterel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 22.06.2005 - |10:46|

1. stargate sg-1
2. stargate atlantis
3. smallville
4. doctro who
5. point pleasant
6. farscape

a wielkie nadzieje pokładam w "supernatural" (jesli go zaczna krecic:) bo pilot jest wprost fantastyczny. a seriale typu andromeda nie nadaja sie na ta liste :)
  • 0

#124 Raven

Raven

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • MiastoKraków

Napisano 27.06.2005 - |22:08|

Oddałem głos na Voyagera, na drugim miejscu The Next Generations. To chyba profanacja na tym forum :afro: ale jeszcze nie oglądałem SG-1 (ale spoko kończe przegrywać płytki od kumpla).

Nie są to może seriale stricte sf, ale również są rewelacyjne i stoją wysoko w moim rankingu - mam na myśli Brimstone (Potępieniec), i Highlander. Wtym pierwszym koleś grający Lucka był genialny :P
  • 0

#125 Ishara

Ishara

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 14.07.2005 - |08:44|

Ja zagłosowałam bez żadnego wachania na Farscape'a. Czemu?
1. Wciągnął mnie już od samego początku miał w sobie to coś co przyciąga a z każdym następnym podobało mi się coraz bardziej.
2. Nareszcie Ziemia przestała być pępkiem świata a Amerykańce (a w szczególności prezydent) wielkimi bohaterami :D
3. Ciekawe spojrzenie na obcych, każda rasa się czymś wyróżnia ale i wśród kazdej rasy widac że dużo zależy od osobnika.
4. Nie ma podziału ten jest true good a ten true evil. ażda postać ma jak to mawiam swoje za uszami wszyscy mają wady i zalety nawet czarne charaktery.
5. Ciekawy wątek miłosny, bardzo naturalny.
6. Nieubustwiany główny bohater taki normalny, naturalny.

Sg-1 nie oglądałam niestety zbyt duzo ale uważam to za ciekawy serial ale nie miał tego czegoś co wciągneło by mnie w niego.
Babylon 5 oglądałam jak leciał w telewizji mnie nie wzruszył i nie wciągnął też nie mial tego czegoś...

Za to największą porażką jest dla mnie Andromeda. Nie mogłam tego znieść obejrzałam chyba 15 min jednego odcinka i dłużej nie mogła zostać w pokoju...

nie ogladalem wszystkich tych seriali

To znaczy które oglądałeś? Bo wydaje mi się że żadne...
  • 0

#126 duMas

duMas

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów
  • MiastoBielsko-Biala /Monachium

Napisano 30.07.2005 - |16:56|

Oczywiście, że Stargate SG-1, od zawsze byłem nim zafascynowany i dalej tak jest, zwłaszcza, że 9 sezon jest na plusie.

na kolejnych miejscach są:
Buffy The Vampire Slayer
Stargate: Atlantis
Andromeda
SAAB
  • 0
Oglądam:
Eleventh Hour - 10/10
Ghost Whisperer - 8/10
House - 8/10
Two and a Half Men - 8/10
Sanctuary - 7/10
Medium - 7/10
Harpers Island - 5/10
Dollhouse - 6/10
Smallville - 4/10
Heroes - 4/10

#127 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 19.08.2005 - |14:43|

Odnoszę wrażenie , że należałoby zaktualizować sondę :P . Mamy nowy, wspaniały serial: BATTLESTAR GALACTICA. I nie można na niego głosować :angry: . W moim prywatnym rankingu BSG przebojem weszło do pierwszej trójki. Teraz jest to:
1. Farscape
2. Battlestar Galactica
3. Star Trek: Deep Space 9

Może by założyć nowy topic - ze zaktualizowaną listą (np. The 4400 też brakuje) i BEZ SG1. Jak już kiedyś tam pisałem, ankieta zawierająca SG1, na tym forum nie ma sensu. I tak wygra każdy ranking (przewaga fanów jest przytłaczająca). Nie chcę zakładać "podobnego" tematu bez pozwolenia, dlatego pytam: Co na to szefostwo?
  • 0

#128 indi

indi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 21.08.2005 - |15:35|

O tak! Battlestar Galactica również u mnie znajduje się na samym czele stawki i aż wstyd, że nie ma go jeszcze uwzględnionego w tym zestawieniu rankingowym, skoro już od dobrych paru miesięcy króluje wśród nowości serialowych w zachodnich ramówkach TV sci-fi. W zastępstwie za BSG oddam na razie głos pocieszenia na Enterprise, który niestety w tragicznych okolicznościach musiał przed wcześnie zakończyć swój żywot nim się faktycznie zdąrzył na dobre rozkręcić.
  • 0

#129 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 21.08.2005 - |18:22|

Może za wcześnie na umieszczanie Battlestar? Dopiero zaczął się drugi sezon, kto wie co nam scenarzyści pokażą?

gulus
  • 0

#130 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 21.08.2005 - |18:34|

Jako że zaczęły się pojawiać głosy o tym że przydała się nowa ankieta - jest nowa .
Niektóre seriale , są podane dlatego że były dosyć specyficzne (animowany i prześmiewczy Trippnig the Rift , czy też dziwny klimatycznie LEX ) i zasadniczo są jedyne w swoim rodzaju .
Zapraszam do głosowania .

Użytkownik SGTokar edytował ten post 21.08.2005 - |19:00|

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#131 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 21.08.2005 - |18:54|

Trochę to nie fair, umieszczanie seriali, które mają jeden pełny sezon, trwa drugi, może kolejne, to jakby wstawić Andromedę tylko 1 i 2 sezon. A gdzie na przykład Charlie Jade?

gulus tym razem nie głosując (Babilon 5 ma -1 głos)
  • 0

#132 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 21.08.2005 - |19:04|

Trochę to nie fair, umieszczanie seriali, które mają jeden pełny sezon, trwa drugi, może kolejne, to jakby wstawić Andromedę tylko 1 i 2 sezon. A gdzie na przykład Charlie Jade?

Niestety , ankieta ma ograniczoną liczbę pozycji . Dlatego nie udało się zamieścic seriali wymienionych chociażby tylko w tym dziale .
Aczkolwiej , jeżeli pojawi się możliwośc zwiększenia pozycji , na pewno bedziemy sie starać by uzupełnić ankietę .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#133 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 21.08.2005 - |19:16|

Hmm.... ja juz tu chyba glosowalem. Wydaje mi sie jednak ze z 'resetem' glosowania przybyloo seriali. Przyznam sie ze ciezko bylo mi wybrac jeden serial najlepszy.
Bo i sa one bardzo rozne tematycznie a i ogladalem je w roznych okresach zycia.
Ale zaglosowalem na SG1 Stargate.

Jednak, zeby byc w zgodzie ze soba powiem ze lubilem/lubie takze inne seriale na ktore mozna bylo tu glosowac jak:

- Kosmos 1999

- SG Atlantis - jako klon SG1

- Xfilesy - poniewaz nikgdy nie wiedzialem o co w tym filmie chodzi :hyhy:

- Star Trek: The Original Series - bo byl to wtedy jedyny taki serial...

-....i jeszcze pare innych moze juz bez takiego entuzjazmu, no ale nie bede wszystkich wyliczal ... B)
  • 0
Dołączona grafika

#134 Muoteck

Muoteck

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 130 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 21.08.2005 - |20:45|

Dla mnie na 1 miejsci był SG-1... Do czasu, kiedy obejrzałem pilota BSG ;) I to BSG dostaje mój głos. A pozostałe:

2. SG-1
3. Farscape
4. SAAB
5. Lexx
  • 0
Iloraz inteligencji tłumu jest równy IQ najgłupszego jego przedstawiciela podzielonemu przez liczbę uczestników.

#135 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 23.08.2005 - |00:46|

Serdecznie dziękuję Obiemu za uwzględnienie mojej sugestii. Nadal uważam, że nie powinno tu być SG-1, ale nie można mieć wszystkiego ;) .
  • 0

#136 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 23.08.2005 - |20:08|

Serdecznie dziękuję Obiemu za uwzględnienie mojej sugestii. Nadal uważam, że nie powinno tu być SG-1, ale nie można mieć wszystkiego wink.gif

Zgodnie z topikiem , jest to wybór najlepszego serialu SF . a nie następnego po SG1 .
Dlatego w ankiecie zostało uwzględnione SG1 i SGA .

Użytkownik Obi edytował ten post 28.08.2005 - |18:17|

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#137 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 28.08.2005 - |00:13|

Dałem ponownie Babyulon 5 choć długo spoglądałem zamyślony na Farscape. Jednak to BS 2004 uważam za najlepszy serial na ten moment. Tylko, że połowa 2go sezonu to za mał ociągle żeby klasyfikować go na równi z serialami zakończonymi. Przecież BS 2004 może się jeszcze stoczyć, a Atlantis być skasowany. Serial musi być zamknięty jako produkcja lub mieć minim 3 sezony, żeby zestawiać go z innymi serialami zakończonymi. Oceniać trzeba też logikę, ciągłość i logikę akcji. DLatego głos na Babylon 5 ma dziś dla mnie ciągle sens. I to, że BS 2004 zanosi si się dziś na serial lepszy nie zmienia faktu, że połowa 2go sezonu to za mało dla głosowania w temacie ankiety.
  • 0

#138 Rosomak

Rosomak

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 29.08.2005 - |00:09|

Stargate: SG1
Richard Dean Anderson wiecej nie trzeba pisac.
  • 0

#139 airs

airs

Szeregowy

• VIP
  • 45 postów
  • MiastoKraków (nadal... ;)

Napisano 10.09.2005 - |00:36|

(...) Tylko, że połowa 2go sezonu to za mał ociągle żeby klasyfikować go na równi z serialami zakończonymi. Przecież BS 2004 może się jeszcze stoczyć, a Atlantis być skasowany. Serial musi być zamknięty jako produkcja lub mieć minim 3 sezony, żeby zestawiać go z innymi serialami zakończonymi. Oceniać trzeba też logikę, ciągłość i logikę akcji.
(...) połowa 2go sezonu to za mało dla głosowania w temacie ankiety.

Wyświetl post

... dobrze Waść prawisz !! :)

Nie napisze, czy i na ktory serial glosowalem, ale pozwole sobie napisac ze roznych przygodowek to nam nigdy nie zabraknie...
Natomiast niektóre "dzieła" mają w sobie to "coś" co nas pogłębia i ubogaca - i cieszymy sie z tego, że są.
  • 0

Wpadam tu naprawdę rzadko ostatnio...
Ale SG-1 oglądnąłem w całości 5,5 razy !! B)

#140 Grishka

Grishka

Starszy kapral

• VIP
  • 277 postów
  • MiastoMiasto Świętej Wieży

Napisano 10.09.2005 - |10:09|

Ciągle i ciągle cenię sobie najbardziej chyba SG-1 potem SGA i BSG ostatnio też baardzo mile wciągnęło mnie 4400 - jak to rzekł kwiatek kilkakroć: "masakra w oczekiwaniu na kolejny sezon". Co do reszty - to też pewnie jak najbardziej fajne - ale musiałbym pooglądać w spokoju - a czasu już mi nie staje :(
Ale nic to może kiedyś w końcu się uda :P

Natomiast niektóre "dzieła" mają w sobie to "coś"...

- oto słowa mądrości... :rolleyes:

Użytkownik Grishka edytował ten post 10.09.2005 - |10:11|

• 0
* złość, wstyd, strach, zazdrość, smutek - nie dają nic a zatruwają duszę... żyj tak, by ich nie doświadczać...
* ciesz się życiem - ale tak, by nigdy nikogo nie krzywdzić, by każdemu móc spojrzeć w twarz i nie pluć sobie w lustro z rana...
* szczęście, które dajesz wraca do ciebie w trójnasób
* wybaczaj i nie bój się prosić o wybaczenie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych