Niezly odcinek. Powtorka z "Rambo" Przy okazji poglebiono posatc Ronona.
ocena: 8,5
Odcinek 44 - S03E04 – Sateda
Rozpoczęty przez
SGTokar
, 10.04.2006 - |17:39|
127 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 15.06.2007 - |00:22|
..::THE_FOE::..
foe (małpa) cinet (kropa) pl
foe (małpa) cinet (kropa) pl
Napisano 17.09.2007 - |23:48|
odcinek poprostu wypasiony, jeden z lepszych. zobaczyliśmy prawdziwe oblicze twardziela-Ronona[respekt], dużo akcji, strzelaninki...świetne! dotego b. poruszająca rozmowa Teyli z Shep'em... no i Carson siłujący się z Rodneyem o karabin i ostatnia scena "kto pilotuje ten statek?" ogólnie jak dla mnie super!
Napisano 28.09.2007 - |13:45|
odcinek perełka - 9,5/10
począwszy od McKaya z przerażoną miną patrzącego na swój tyłek i krzyczącego "It's not just happened" i kuśtykającego do wrót, przez przeszłość Ronona, świetnie zrobioną wioskę, powrót na Satedę, sceny walki jak z Rambo - Super-Ronon w akcji, psychodelicznego dowódcę Wraith, Shepparda w skórze, moment ratunku, psychologiczny rys Dex'a, końcówka - kto pilotuje ten statek? - ja..
oglądało się z ogromną przyjemnością i satysfakcją.
począwszy od McKaya z przerażoną miną patrzącego na swój tyłek i krzyczącego "It's not just happened" i kuśtykającego do wrót, przez przeszłość Ronona, świetnie zrobioną wioskę, powrót na Satedę, sceny walki jak z Rambo - Super-Ronon w akcji, psychodelicznego dowódcę Wraith, Shepparda w skórze, moment ratunku, psychologiczny rys Dex'a, końcówka - kto pilotuje ten statek? - ja..
oglądało się z ogromną przyjemnością i satysfakcją.
- And a hug is just like a public dry hump.
- I think you're hugging wrong.
- I think you're hugging wrong.
Napisano 21.08.2008 - |14:13|
Dobry epizod. Poznaliśmy sporo przeszłości Ronona do tego ta "zabawa" Wraith z Rononem (a może na odwrót ) i duża dawka humoru. Dobry był Sheppard zawyżający sobie ilość zabitych Wraith .
Ocena: 9/10.
Ocena: 9/10.
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]
Napisano 02.02.2009 - |02:10|
Ogladam od nowa SGA - i to jest ten odcinek przy ktorym poprzednio wysiadlem, rzucilem to w kat i przestalem ogladac. Poziom naiwnosci i kretynizmu scenarzystow przebil tu wszystko.
Fakt - za 2 razem juz mnie tak nie zlosci, teraz ogladam SG traktujac to bardziej jak komedie niz porzadne sf :>
Fakt - za 2 razem juz mnie tak nie zlosci, teraz ogladam SG traktujac to bardziej jak komedie niz porzadne sf :>
Napisano 25.03.2009 - |17:48|
Odcinek bardzo dobry z dwóch powodów: przede wszystkim wreszcie znacząco pogłębiona zostaje postać Ronona - dowiadujemy się sporo na temat jego przeszłości i poznajemy nieco jego historii. Długo na to czekał od momentu dołączenia do zespołu ale w końcu się doczekał. No a po drugie duża dawka humoru w wykonaniu McKaya po oberwaniu strzałą w "gluteus maximus" - ogólnie duecik McKay-Beckett rządzi w tym odcinku pod względem humorystycznym Jedyny minus, który mnie osobiście nieco raził to scenki matrixowe - to nie ta bajka!
9/10
9/10
Napisano 13.09.2009 - |20:25|
Taki sobie odcinek. Motyw poluących Wraith żywcem przypomina zwyczaje rasy łowców (nie pamiętam jak się nazywali) z ST Voyager.
Ciekawe były wstawki z przeszłości Ronana.
Ciekawe były wstawki z przeszłości Ronana.
I've been waiting a long time for this...
Napisano 13.09.2009 - |20:48|
Hirogeni.Motyw poluących Wraith żywcem przypomina zwyczaje rasy łowców (nie pamiętam jak się nazywali) z ST Voyager.
Tyle, że oni byli 100% rasowymi łowcami którzy polowali na "wszystko co się rusza" aby zdobyć swoje trofea i tylko to się dla nich liczyło.
A Wraith robią to bardziej "dla zabawy" i pokazu dla reszty ludzi w tej galaktyce aby nikt im już więcej nie fikał.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych