Skocz do zawartości

Zdjęcie

NIE BÓJ SIE ZAPYTAĆ

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
786 odpowiedzi w tym temacie

#121 wupasek

wupasek

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów

Napisano 14.02.2006 - |16:44|

Ej plebanio, czy ktoś wie / gdzieś jest podane (tylko pewniak) ile Lost ma mieć sezonów?

jesli chodzi o seriale to nie ma pewniakow..
kiedy skoncza to skoncza a nie skoncza gdy nie :D
  • 0

#122 Arwen

Arwen

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 325 postów

Napisano 14.02.2006 - |18:48|

Jonasz może by otworzyć nowy temat ? Myślę, że wysnułeś ciekawą tezę.
Kilka bardzo podstawowych informacji o New Age:
Oryginał: www.racjonalista.pl/kk.php/d,55
NEW AGE [ang.], Nowa Era, Era Wodnika, ruch zapoczątkowany przez weteranów kontrkultury lat 60., rozwinięcie podstawowych wątków młodzieżowej rebelii tamtych czasów i próba przeniesienia ich w realia schyłku XX w. Ideologowie New Age twierdzą, korzystając z przepowiedni teozofów, że wraz z przesunięciem się punktu wiosennej równonocy ze znaku Ryb do znaku Wodnika nastąpi kres epoki konfliktów i nastanie era braterstwa wszystkich żyjących istot. Ruch New Age jest negatywną reakcją na dominację technologii i instrumentalnego traktowania człowieka. Przeciwstawia się jednocześnie współczesnemu pragmatyzmowi i wierze w cywilizacyjny postęp, proponując w zamian zwrócenie się ku mistyce i kultywowaniu idei kosmicznej harmonii. New Age podważa wartości tradycyjnego humanizmu oraz koncepcji religijnych, które przyznają człowiekowi panowanie nad światem. Jest kontrpropozycją wobec oficjalnie działających Kościołów, instytucji naukowych i wychowawczych. Ruch New Age odwraca się od tradycji judeochrześcijańskiej i całej spuścizny racjonalizmu, afirmując religie i filozofie orientalne (np. buddyzm, zen, krysznaityzm) oraz intuicję jako najwłaściwszy sposób poznawania rzeczywistości. Najważniejsze jest przekonanie o jednakowej wartości wszystkich kultur. Ideologia New Age jest konglomeratem wielu koncepcji filoz., religijnych i naukowych. Oprócz popularyzatorów ruchu, takich jak M. Fergusson, F. Capra czy Sh. MacLaine, za duchowych patronów New Age uznaje m.in. filozofa J. Krishnamurtiego, psychologa C.G. Junga, twórcę antropozofii R. Steinera, pisarza A. Huxleya. [MNEP PWN 2000]
  • 0

#123 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 14.02.2006 - |18:53|

To bardzo, bardzo ciekawe. Kiedy ta era wodnika miała by się zacząć?
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#124 zuzia1

zuzia1

Szeregowy

• Email
  • 35 postów

Napisano 14.02.2006 - |19:38|

co to znaczy ,jak pod moim nickiem pojawił się napis OSTZEZEŃ (0%) a pod tym 4 kwadraciki. Sorki za takie głupie pytanie ,ale jestem tu nowa
  • 0

#125 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 14.02.2006 - |20:01|

co to znaczy ,jak pod moim nickiem pojawił się napis OSTZEZEŃ (0%) a pod tym 4 kwadraciki. Sorki za takie głupie pytanie ,ale jestem tu nowa

To znaczy, że nia masz żadnych ostreżen za łamanie regulaminu forum. Cztery ostrzeżenia to ban, jak się domyśłam
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#126 Robson101

Robson101

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 14.02.2006 - |21:37|

Witam.

mam pytanie co do specjalnego odcinka pt: "Revealed". Czy mógłby ktoś przetłumaczyć i zrobić do niego napisy? Byłbym bardzo wdzieczny.

Pozdrawiam
Robson
  • 0

#127 Kane666

Kane666

Szeregowy

• Email
  • 16 postów
  • MiastoSiemianowice

Napisano 14.02.2006 - |22:55|

slyszalem ze Lost jest krecony na hawajach, tylko dokladnie na jakiej wyspie ? Bo składa się z ośmiu wysp - Hawaii, Oahu Kauai, Molokai, Lanai, Maui, Niihau i Kahoolawe, moze ktos wie ? :> prosze o odpowiedz a nie zbesztanie :D
  • 0

#128 Bunio

Bunio

Kapral

• Użytkownik
  • 191 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 14.02.2006 - |23:47|

nikt nikogo nie bedzie besztal, przejrzyj po prostu ten watek, konkretnie strone numer 2 :)
  • 0

#129 zuzia1

zuzia1

Szeregowy

• Email
  • 35 postów

Napisano 15.02.2006 - |08:41|

To znaczy, że nia masz żadnych ostreżen za łamanie regulaminu forum. Cztery ostrzeżenia to ban, jak się domyśłam

Dzieki zo pomoc jonasz, bo juz myslałam ,że coś nabroiłam. Ale dlaczego tylko ja mam to ostrzezenie(o%).
  • 0

#130 typcio

typcio

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • Miasto

Napisano 15.02.2006 - |10:31|

Bo każdy widzi tylko swoje ostrzeżenia.
  • 0

#131 Arwen

Arwen

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 325 postów

Napisano 15.02.2006 - |11:48|

To bardzo, bardzo ciekawe. Kiedy ta era wodnika miała by się zacząć?

W olbrzymim skrócie cytując z http://www.astro.eco.pl/wodnik.html:
Nasza Ziemia, krążąc po orbicie wokół Słońca obraca się jednocześnie jak dziecięcy bąk wokół własnej osi. I podobnie jak w przypadku tej zabawki, jej oś obrotu zatacza niewielkie koło. Zjawisko to nazywamy precesją. Sprawia ono, że gwiazdozbiory wyznaczone w czasach babilońskich odsunęły się od swojego dawnego położenia. Z tego powodu zodiak nie pokrywa się dziś z tymi gwiazdozbiorami, na których tle leżał tysiące lat temu.
Według powszechnie znanej astrologom teorii, za sprawą precesji punkt Barana (zwany inaczej punktem równonocy) przesuwa się i wędruje przed kolejnymi gwiazdozbiorami, jednak w przeciwną stronę niż znaki zodiaku. Teoria ta mówi, że zależnie od tego, na tle którego gwiazdozbioru aktualnie się on znajduje, na Ziemi następuje zmiana kolejnych Er. Każda Era liczy ok. 2000 lat. Pełny obieg trwa 26 000 lat (dokładnie 25 770 lat). Nasi uczeni ten okres nazywają "rokiem platońskim", Aztekowie "słońcem", a Majowie "światem". Obecnie zbliżamy się do końca "świata" według kalendarza Majów, co nie oznacza wcale końca ludzkości, lecz koniec kolejnego, liczącego 26 000 lat cyklu ewolucyjnego, którego początkiem były narodziny planety Wenus.
W mijającej właśnie Erze punkt Barana znajdował się w gwiazdozbiorze Ryb, a obecnie zbliża się on do gwiazdozbioru Wodnika. Przemiany wobec których staniemy mają być wielkie i wprost niewyobrażalne, podobnie jak wielka jest różnica między archetypowymi cechami obu tych znaków. W pewnym sensie już znajdujemy się w nowej erze, a jednocześnie trwamy w starej. Jak wiadomo zmiana Er nie następuje nagle, lecz stopniowo więc i w tym przejściowym okresie ery przenikają się i mieszają swoje wpływy. Wodnik próbuje rozsiąść się wygodnie na tronie władcy, ale stary król ani myśli abdykować. Stale wybuchają między nimi spory i trwają przepychanki. Dawna era nie zamierza oddać władzy, a nowa nie zamierza się wycofać. To zapowiada okres wstrząsów i niespodzianek. Możemy się więc spodziewać niespodziewanego.
Czeka nas jeszcze wiele zmagań. Na świecie żyją całe rzesze ludzi, którzy śpią i nie chcą się obudzić. Stary system nie podda się tak łatwo i zrobi wszystko, by jeszcze udowodnić swoją władzę. Ryby symbolizują również ofiarę, więc musimy liczyć się z tym, że tych ofiar będzie jeszcze bardzo wiele. Przepowiednie zapowiadają wielkie zmiany na 2012 rok, ale zanim ten rok nastanie wydarzy się zarówno wiele złego, jak i dobrego.

Użytkownik Arwen edytował ten post 15.02.2006 - |11:56|

• 0

#132 Kane666

Kane666

Szeregowy

• Email
  • 16 postów
  • MiastoSiemianowice

Napisano 15.02.2006 - |12:03|

ma ktoś moze cały spis piosenek wystepujacych w Zagubionych ? :> bardzo bym prosił, jak nie macie calego to troche starczy na poczatek ;P
  • 0

#133 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 522 postów
  • MiastoRabka - Zdrój/Kraków

Napisano 15.02.2006 - |16:46|

A oto spis piosenek dla ciebie:
Patsy Cline - "Leavin' On Your Mind"
Joe Purdy - "Wash Away"
Willie Nelson - "Are You Sure"
Drive Shaft - You All Everybody
Blind Boys of Alabama - "I Shall Not Walk Alone"
Charles Trenet - La Mer
Damien Rice - Delicate
The Mamas & The Papas - "Make Your Own Kind Of Music"
:afro:
  • 0
Każdą rewolucyjną ideę można podsumować trzema fazami - to niemożliwe, nie będę marnować czasu - to możliwe ale nie warte zachodu - mówiłem przez cały czas, że to był dobry pomysł
Prawo Clarke'a

#134 Kane666

Kane666

Szeregowy

• Email
  • 16 postów
  • MiastoSiemianowice

Napisano 16.02.2006 - |16:43|

SUPER DZIEKUJE CI :D:D akurat jest ta co mi sie podobala :* :* :*
  • 0

#135 Kane666

Kane666

Szeregowy

• Email
  • 16 postów
  • MiastoSiemianowice

Napisano 17.02.2006 - |23:36|

A wie ktos jak sie nazywa piosenka ktora sluchal Hurley na discmenie i w tym momencie baterie sie wyczerpały ?? :>

Użytkownik Kane666 edytował ten post 17.02.2006 - |23:36|

• 0

#136 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 18.02.2006 - |20:44|

Co się stało na www.lost-media.com ?? Hakerzy przejęli stronę?? O co chodzi? Czy to znaczy, że nie naprawią już tego i nie będzie www.lost-media.com?? :/
  • 0
Cause you never think the last time is the last time, you think there'll be more.

#137 Elle

Elle

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 18.02.2006 - |21:47|

Co się stało na www.lost-media.com ?? Hakerzy przejęli stronę?? O co chodzi? Czy to znaczy, że nie naprawią już tego i nie będzie www.lost-media.com?? :/

właśnie chciałam zadać to samo pytanie...nie mogą tego zrobić bo tam są najlepsze fotki na świecie! :/ :/ :/ :/
  • 0

#138 Damian

Damian

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów

Napisano 18.02.2006 - |23:16|

Jakby co to fotki są tu: http://lost-media.co...permine/albums/
  • 0

#139 Woo

Woo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 19.02.2006 - |01:29|

Hej! Wiem, że nie powinnam tego robić, ale jesteście świetni i muszę wam podziękować :D. Właśnie w ciągu dwóch dni nadrobiłam drugą serie i od wczoraj męczy mnie co to była za piosenka którą puszczono Jackowi w bunkrze, chciałam szukać po słowach, weszłam tu i proszę, bum, jak znalazł :D. Bardzo dziękuję.
Strasznie mi się ta scena podobała.

Przeważnie jak czegoś nie wiem to staram sama dowiedzieć, ale by tak nie offtopować, spytam. Coś mi ubzdurało, że będę już mogła śledzić na bieżaco dalsze odcinki na AXN, ale w końcu tam są dopiero na 5! :/ Nie bez powodu reszte oglądałam z napisami, może wiecie z jakiego programu telewizyjnego są zgrywane pozostałe, oglądacie je czy też tylko ściągacie.
W rogu na filmie jest TV14L, tu piszecie coś ABC, na tym programie lecą? weszłam na jakąś strone ABC, nie bardzo mogłam w niej połapać, ale przejrzałam chyba tydzień z programu TV na niej i nic. HELP.
  • 0

#140 Kane666

Kane666

Szeregowy

• Email
  • 16 postów
  • MiastoSiemianowice

Napisano 19.02.2006 - |14:11|

http://www.losthatch.com/soundtrack/s1/LOST%20-%20S1E18%20-%20Hurley's%20H2%20Hummer%20Song.mp3

kto wie jak ta piosenka sie nazywa ?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych