Mapa na drzwiach w bunkrze
Napisano 02.04.2006 - |12:54|
Napisano 02.04.2006 - |14:08|
-Calvin żyje z kimś w bunkrze (mająbyc tam 2 osoby) - kiedy jeden pilnuje kodu to drugi poszedł zbadać wyspę... Nie dotarł jednak do wszystkich miejsc...
-Calvin był z tym gościem z Dharmy, wiedzieli jak działa bunkier - któregoś razu nanieśli to co zapaiętali na drzwi, ale tylko tak, zeby oni mogli ją odczytac... przy mapie umieścili też swoje spostrzezenia
-Kumpel Calvina ginie, pojawia się desmond - calvin nie mówi mu o mapie..
-calvin ginie, desmond jest sam - miał kupę zarcia, a żył tam dosc długo - pewnie odbył chociaż 1 lockdown..
I tu pojawia się moje pytanie... Jezeli skutkiem lockdownu jest zamknięcie drzwi, i włączenie ultrafioletów, to czemu desmond nie powiedział rozbitkom o mapie?? Powiedział im tyle ile wiedział na temat kompa... Chyba że kłamał...
Napisano 02.04.2006 - |14:21|
Napisano 02.04.2006 - |15:39|
natomiast po za osmiokatem mamy zapisy CapsLockiem i wg mnie oba style pisma nie naleza do tego samego klienta bunkra.
tak wiec hipotezy na temat czestych lockdownów, zamiany rol dwojki w bunkrze, zmiany ich miejsc przebywania (jeden mogl byc przy kompie a drugi wewnatrz, przy mapie) itd moga byc prawdziwe
btw - z lewej strony, w okolicy gornego rogu mamy cos w rodzaju podpisu autora. wyglada na to ze mapa byla najpierw tworzona przez faceta ktory zapisal sie wewnatrz figuru - pomyslal ze warto sie podpisac. tak wiec prawdopodobnie mape odkryl jakis tam zmiennik i zaczal ja uzupelniac.
takie jest moje spojrzenie ..
Napisano 02.04.2006 - |17:01|
http://www.blackrock...r_islandmap.jpg
http://www.blackrock...door_brains.jpg
Napisano 02.04.2006 - |18:24|
A z kim miałby się podzielić....w kolejności na wyspie mamy:Myślę, że Locke nie podzieli się tym co zobaczył na drzwiach z nikim, albo raz kiedyś. I znowu kolejna głupota. Gdyby powiedział co widział to wszyscy mogliby to jakoś przemyśleć... Chociaż ... Locke nie widział tego na tyle długo aby zapamiętać każdy fragment, dużo sentencji po łacinie, też nie miał jak tego zapamiętać, więc co ma powtórzyć... "Hej na drzwiach które mnie przygniotły widziałęm taką jakby mapę w ultrafiolecie, potem zgasła, co wy o tym powiecie ? " ....
Eko niby ksiądz poprzednio morderstwa,narkotyki itp.
Jack kto go tam wie,i ten tatuaż z Tajlandii
Ana Lucia policjantka ,dwie ofiary na koncie w tym Shannon
Sayid żołnierz ,tortury itd
Charlie narkoman z przewidzeniami
Kate, kajdanki ,spalony ojczym
Sawyer ,morderstwo ,kombinator ,cała broń jego
Hurley następny odcinek
Sun jest w ciąży
Jin nic nie kuma
Rose i Bernard mają swój świat
Libby (każdy psychiatra jest trochę nienormalny)wiadomo
...kto jeszcze zada pytanie czemu nikt na wyspie nie dzieli się informacjami z pozostałymi ,tam poprostu ciężko komuś zaufać .
Napisano 02.04.2006 - |18:39|
A z kim miałby się podzielić....w kolejności na wyspie mamy:
Eko niby ksiądz poprzednio morderstwa,narkotyki itp.
Jack kto go tam wie,i ten tatuaż z Tajlandii
Ana Lucia policjantka ,dwie ofiary na koncie w tym Shannon
Sayid żołnierz ,tortury itd
Charlie narkoman z przewidzeniami
Kate, kajdanki ,spalony ojczym
Sawyer ,morderstwo ,kombinator ,cała broń jego
Hurley następny odcinek
Sun jest w ciąży
Jin nic nie kuma
Rose i Bernard mają swój świat
Libby (każdy psychiatra jest trochę nienormalny)wiadomo
...kto jeszcze zada pytanie czemu nikt na wyspie nie dzieli się informacjami z pozostałymi ,tam poprostu ciężko komuś zaufać .
Napisano 02.04.2006 - |18:44|
Napisano 02.04.2006 - |18:53|
dobra poczekam na "?" biggrin.gif , ale zauważ że tam jest dużo osób które mają drugiego człowieka na "sumieniu" , może to coś znaczy, a jeszcze wszystkich dokładnie nie znamy.
Ale przeciez nikt nie wiem że Sawyer (to wie tylko Kate) czy AL kogoś zabili.
Napisano 02.04.2006 - |19:08|
Ana Lucia zabiła Shannon, to wiedzą wszyscy, a o tym gościu z 2x08 faktycznie nie każdy musi wiedzieć. . Schodzimy na offtopic, wracamy do tematu o mapie na bunkrze. (Gdzie moderatorzy ? )Ale przeciez nikt nie wiem że Sawyer (to wie tylko Kate) czy AL kogoś zabili.
Napisano 02.04.2006 - |21:00|
chodzi o to że Lock'e nie ma się z kim podzielić tym co zobaczył (mapka) czyli cały czas jesteśmy w temacie .......Moderatorzy niepotrzebni !!!Ana Lucia zabiła Shannon, to wiedzą wszyscy, a o tym gościu z 2x08 faktycznie nie każdy musi wiedzieć. . Schodzimy na offtopic, wracamy do tematu o mapie na bunkrze. (Gdzie moderatorzy ? )
Co do tego co napisałem wyżej...każdy na wyspie jest "zagadką" przynajmniej dla Locke'a , niewiadomo komu zaufać !
Napisano 02.04.2006 - |21:34|
hmm jedyna osoba ktorej Lock moze powiedziec o mapie jest chyba Jack ...
Napisano 02.04.2006 - |21:56|
Napisano 02.04.2006 - |22:02|
nawet jesli nie jest to i tak nic co powie nie sprawi ze lostowicze zaczna mu wierzyc. klamal co do swojej tozsamosci wiec nie mozna niczego byc pewnym. ale podziwiam go ze pod torturami sie nie zlamalmoze Henry sie jakos wytlumaczy bo nie sadze aby on byl z tych others
to chyba o czyms swiadczy, ze zostal nauczony jak opierac sie torturom, skoro sayid - wykapany kat, nie umial go zlamac. dzieki bogu ze FHG nie widzial tej mapki bo znowu zaczalby mieszac, ze niby wie gdzie co jest, co oznacza i lostowicze musieliby z nim wspolpracowac
a tak sayid albo AL moga go zabic
Napisano 02.04.2006 - |22:12|
chyba go nie zabija ... beda probowac wydobyc z niego informacje -> chyba ze znowu Charli pociagnie za spust ?
Napisano 02.04.2006 - |22:25|
o nie!szkoda go troche ... wyglada na takeigo spokojnego czlowieka
chyba go nie zabija ... beda probowac wydobyc z niego informacje -> chyba ze znowu Charli pociagnie za spust ?
charlie nie moze go zabic, albo sayid albo AL.
jesli FHG wie cos na temat tego bunkra (w koncu gdzie byl jak locke go wolal, gdy wszystko wrocilo do normy?) to moze wie cos na temat innych bunkrow
oraz coraz bardziej wydaje mi sie ze FHG celowo dal sie zlapac
nie wiem czemu, poprostu tak jest
teraz locke bedzie robil wszystko aby znowu zerknac na ta mape
przynajmniej ja bym tak zrobil
Napisano 02.04.2006 - |22:28|
Jeszcze na chwilę wrócę do łacińskich zwrotów (mam nadzieję, że uda mi się ostatecznie zamknąć kwestię odczytania i tłumaczeń tych zdań)
[...]
PS: Przepraszam za objętość, ale jak już się filolog rozpisze...
To chyba najlepszy post jaki w ogóle na tym forum czytałem. Więcej takich i zagadka Losta padnie szybko
Napisano 03.04.2006 - |10:26|
Napisano 03.04.2006 - |11:57|
http://tinyurl.com/kxys3
Nie zauważyłem jej wśród wcześniejszych linków. Ta wersja przedstawia dokładne odwzorowanie (jednak trochę obcięte z góry i z prawej strony) tego, co można było zobaczyć podczas odcinka.
*
Niektórym się wybitnie nudzi:
http://i2.tinypic.com/swsem8.jpg
Użytkownik Quentin edytował ten post 03.04.2006 - |12:46|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych