a ja myslalem ze 20...Czytaj regulamin - należy pisać zgodnie z tematem wątku. To jest wątek dotyczący 22 odcinka.
moja teoria jest taka ze Inni uslyszeli Jacka ale sie wycwanili i wyslali Michaela (uciekal, mial pochodnie, tak przez przypadek ich nie znalazl). Walta Jackowi nie oddali - oddali Michaela. Chcą Henry'ego - Michael dostaje misję - uwolnienie Henry'ego za Walta. Nie wiem o co moze chodzic z AL - mowi "I'm sorry" - wynika z tego ze musial to zrobic ale nie chce tego zrobic.Teraz pytanie: po co to zrobił?
1. Chciał Henrego? Dostałby go bez problemu
2. Miał wydostać Henrego? Przecież Inni nie chcieli go od Jacka i Kate
3. Miał infiltrować Rozbitków? To zabójstwo raczej niczego nie ułatwiło
4. Miał zabić AL? Inni przecież - jak już widzieliśmy - z łatwością mogą każdego z osobna załatwić.
5. Jest sprzymierzony z Innymi? To po co szykuje na nich atak?
taa... ach te trailery...Moim zdaniem Michael przeżyje.
... weź sobie chlopie obejrzyj 15 odcinek...A co do tych ludzi, o których Michael opowiadał... Opowiadał o bosonogich (o tych 'ludziach', których widział Jin z Mr.Eko). Bardzo możliwe, że jest tak jak mówił: są słabo uzbrojeni, żyją "w biedzie" . Natomiast Ethan, Fenry, Goodwin to zupełnie inna grupa, bardziej cywilizowana. Przychodzi mi nawet na myśl, że ci bosonodzy są chorzy (to o czym mówiła francuzka).
Ja się w LOST zacząłem gubić. Tak od Lockedown. Później Dave to byla masakra (nie wiadomo kto jest kim, co jest prawdziwe a co nie i tak naprawde to teraz nawet tego nie wiemy) a Michael i wymiana to kolejna zamotana sprawa... Do tego dochodzi przywodca Innych, Henry, brodacz, obóz Innych, czarny dym itd itp... JEdnym slowem nie chce mi sie juz ukladac teorii i ich komentowac bo obecnie jest to tak zamotane ze szkoda czasu na szukanie wyjasnienia...