Skocz do zawartości

Zdjęcie

House M.D.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
386 odpowiedzi w tym temacie

#121 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 07.04.2008 - |12:05|

4 Odcinki ? =///

To naprawde slabo jak na taki okres czekania.

Niewiem czy to tak slabo, biorac pod uwage ze strajk skonczyl sie w polowie lutego. Po strajku producenci dostali scenariusz do ocenienia, potem pewnie byly jakies poprawki, w miedzyczasie sprowadzono z powrotem aktorow i cala ekipe. Musisz takze pamietac ze taki 45 minutowy odcinek nie kreci sie w 1 czy 2 dni to zajmuje wiele dni na planie a potem jeszcze kolejne dni na obrobce.
4-5 odcinkow to jest max bo jak widzimy zaden 45 minutowy serial wznowiony po strajku nie dostal wiecej odcinkow (no, moze jest jakis wyjatek lub 2).
  • 0

#122 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 07.04.2008 - |14:04|

No dość śmiesznie to sformułowali, bo faktycznie brzmi to jakby miały być 4 odcinki jeden po drugim. Wydaje się to jednak mało prawdopodobne. Myślę, że chodziło im bardziej o to, że te cztery odcinki będą puszczone co tydzień bez żadnych przerw. A przynajmniej mam taką nadzieję, bo jakby miały wyjść naraz 4 odcinki to w życiu bym się nie wyrobił :P

Powiedzieli "4 episodes in the row". To sugeruje, ze beda wyswietlane bez przerw w naromalne dni emisjie - czyli cztery kolejne tygodnie. gdyby byly wyswietlone na raz, powiedzianoby "back to back".
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#123 AnDyX

AnDyX

Kapral

• Grupa Hatak
  • 154 postów
  • MiastoEdynburg/Wrocław

Napisano 07.04.2008 - |15:13|

Z tego co mi wiadomo to "in a row" znaczy "jeden po drugim". Może w TV troche inaczej się to określa, z takim czymś jak "back to back" się nie spotkałem, ale niewykluczone ze w ramówkach telewizyjnych tak się mówi. Tak czy inaczej - jak już pisałem, osobiście również uważam, że chodzi o 4 tygodnie:)
  • 0
Dołączona grafika

#124 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 07.04.2008 - |15:35|

Z tego co mi wiadomo to "in a row" znaczy "jeden po drugim". Może w TV troche inaczej się to określa, z takim czymś jak "back to back" się nie spotkałem, ale niewykluczone ze w ramówkach telewizyjnych tak się mówi. Tak czy inaczej - jak już pisałem, osobiście również uważam, że chodzi o 4 tygodnie:)

Tak jest. Jeden wtorek, po drugim wtorku. A "back to back" sie uzywa. Choc oczywiscie taka sytuacja zdarza sie niezbyt czesto. ostatni chyba Preason Break wyemitowal dwa odcinki jeden po drugim w ten sam wieczor.
  • 0
Genesis

#125 zis279

zis279

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów

Napisano 01.05.2008 - |20:47|

Jak zawsze.... House jest bez błędny ocena oczywiście to 10/10.

+ Za humor (Kłótnia o Willsona oraz po raz kolejny podmienienie próbki z krwią )
+ Nawet ciekawe schorzenie.

- Za krótki :/
  • 0

Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/

#126 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 06.05.2008 - |22:25|

A mi odcinek cos nie podszedl. Tzn polowa byla bardzo fajna, a druga nie bardzo. No ale humor Housa ratuje odcinek, dla mnie 9/10.
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#127 Dellirium

Dellirium

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 08.05.2008 - |05:26|

Odcinek z opera mydlana: 10/10

+house jako porywacz
+house usypiacz
+house zartujacy na temat cameron i 13
+ + +..

Najlepszy odcinek sezonu :D
  • 0

#128 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 08.05.2008 - |07:35|

To jest jak dla mnie najgenialniejszy serial medyczny w historii telewizji... i zdecydowanie góruje wśród wszystkich seriali... w końcu kogoś tam olśniło, że nie każdy serial o lekarzach musi skupiać się wokół tak "ważnych" zagadnień, jak szpitalne romanse i ciężki żywot stażystów :/

Trudno mi mówić o minusach któregokolwiek odcinka, nawet jeśli są jakieś słabsze chwile, to ja nawet tego nie zauważam, bo House zawsze ma asa w rękawie w postaci jakiegoś rozbrajającego tekstu...

Ostatni ep 10/10 i szkoda, że zostały już tylko dwa do końca... mam nadzieję, że zrobią jakieś znośne zakończenie sezonu... do tej pory nie miałam z tym problemu, bo House'a zaczęłam oglądać stosunkowo niedawno i miałam do dyspozycji 3 pełne sezony i połowę 4 :D
  • 0
Dołączona grafika

#129 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 08.05.2008 - |10:24|

uwielbiam ten serial, nie sposób się nim nie zachwycać! Najlepsze jest to, że wszystkie odcinki w skali 1-10 są nieustająco blisko tej dziesiątki. mam wręcz trudności z ocenianiem odcinków, ponieważ dla zasady nie mogę przyznać wszystkim odcinkom takiej samej oceny, zdecydowałam więc, że maksymalną ilościa punktów ocenię odcinek z pacjentką na biegunie. Reszta nie da się ocenić niżej jak 9 i oby juz tak zostało.

Z odcinka na odcinek coraz większym uznaniem chylę czoła przed aktorskim kunsztem pana Laurie. Przyznaję, ze nie od pierwszej chwili rozpoznałam w nim słodkiego Georga, czyli towarzysza broni kapitana Czarna Żmija, ale genialnośc aktora powinna mi coś podpowiedzieć.
Powinni go zapraszać na wykłady w szkołach aktorskich. "Jak być autentycznym i doskonałym w rolach w każdej kreacji od entuzjasty do zgreda - H Laurie"

podobała mi się też majówka z Housem na AXN - zachwycający pomysł. Czekam na kolejną:)
  • 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#130 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 13.05.2008 - |11:42|

415

WOW!!! Nic innego nie oddaje tego odcinka jak to wyrazenie. Rewelacyjny odcinek i rewelacyjna fabula (ogolnie caly zwiazek Amber z Wilsonem to swietny pomysl), wypadek, House desperacko walczacy o nieznana osobe praktycznie tracacy zycie w tej walce, House jakiego jeszcze nie widzielismy. Najlepszy odcinek tego sezonu a kto wie czy nie najlepszy calego serialu.

Ocena: 10/10

Ps. Wie ktos dlaczego nic nie rozumiem z sceny ktora pojawia sie w okolicach 0:22:30? Mowia, mowia ale nie potrafie zrozumiec ani jednego slowa ... ciekawe co? :P
  • 0

#131 AnDyX

AnDyX

Kapral

• Grupa Hatak
  • 154 postów
  • MiastoEdynburg/Wrocław

Napisano 13.05.2008 - |13:34|

E.P.I.C.!

Odcinek po prostu wgniata w fotel. Absolutny geniusz i nie mam słów, żeby opisać to, co tam się działo. Muszę trochę ochłonąć i ... śmigam robić napisy :)

10/10 !!!
  • 0
Dołączona grafika

#132 net34

net34

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 13.05.2008 - |19:57|

Ps. Wie ktos dlaczego nic nie rozumiem z sceny ktora pojawia sie w okolicach 0:22:30? Mowia, mowia ale nie potrafie zrozumiec ani jednego slowa ... ciekawe co? :P

To pewnie przez ta intensywną dyskusję w medycznym żargonie... bo cóżby innego?? ;) ;) ;)

A jeszcze a propo tej sceny - wie ktos może co to za muzyka leci w tle??
  • 0

#133 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 13.05.2008 - |21:19|

To pewnie przez ta intensywną dyskusję w medycznym żargonie... bo cóżby innego?? ;) ;) ;)

A jeszcze a propo tej sceny - wie ktos może co to za muzyka leci w tle??

Tam byla jakas muzyka?? :blink: :P
  • 0

#134 Banshee

Banshee

Szeregowy

• Użytkownik
  • 46 postów
  • MiastoDublin, Irlandia

Napisano 13.05.2008 - |23:27|

Majstersztyk. Ni mniej, ni więcej, jeno majstersztyk. Nie ma co opisywać, to trzeba zobaczyć. House przez cały odcinek na pierwszym planie, do tego Hugh Laurie w najwyższej formie, więc ogląda się przednio. Rzeczywiście chyba najlepszy odcinek serialu, a może nawet najlepszy odcinek czegokolwiek co zdarzyło mi się oglądać.
Dziesięć na dziesięć. Nie naciągane.

Fiuu... Kobieta po czterdzieste, ale ciało to ma nastolatki.
Z tej sceny wyłowiłem tylko jedno zdanie: "It's not fatal on adults." :D

Użytkownik Banshee edytował ten post 13.05.2008 - |23:28|

• 0
"Come out, come out wherever you are and see the young man that fell from the star."
John Crichton

#135 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 13.05.2008 - |23:33|

Fiuu... Kobieta po czterdzieste, ale ciało to ma nastolatki.

Efekty specjalne? Dublerka?
Watpie zeby na "zywo" tak wygladala. No ale oglada sie przyjemnie wiec nie ma na co narzekac :D
  • 0

#136 Zybex

Zybex

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 14.05.2008 - |23:00|

Odcinek masakra, tak się robi odcinki odbiegające od standardu w serialu...
Najgorsza scena:
" - Rozpraszam cie.
- Nie! " ;)

Acha, żadne efekty spacjalne, Cuddy tak wygląda :) jak się w to wiezy to dużo milej sie ogląda...
  • 0

#137 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 15.05.2008 - |00:12|

A to ciekawa plotka:

Thu May 08 - Let’s hope this is not another Atlantis by Arashi

We’re like bleeding edge here at next-episode. We always bring you the best and most current of news. Almost daily. Or bi-daily. Or once a week. Anyway, that doesn’t matter, because House has a spin-off in the works!

A little bird, that goes by the name of TV Guide, told a site, that told a friend, who told me on icq, that work is underway on a house spin-off. Apparently there is a new male character, with a multi-episode storyline, that will be introduced this season. If he’s popular with the ladies sheep audience we will get our spin-off. We can’t lie to you. We’re exited like the little girl Santah bitch Arashi is!

Ok checkbox time – bad humor at our own expense – check; bad humor at someone else’s expense – check; bad humor at Santah’s expense – check. We’re all set in this news piece people, let’s GO!

- Arashi

(Slightly edited by Santah)
comments [18]

Spinn-off Housa? :o Nie wyobrazam sobie tego, ten serial jest taki dobry z powodu osobowosci glownego bohatera a wiadomo ze nie wstawia drugiego serialu z kims o takiej samej osobowosci ... hmm ... ciekawe.
  • 0

#138 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 15.05.2008 - |15:03|

4x15
House rządzi w tym sezonie.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#139 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 15.05.2008 - |15:15|

Co wyjdzie gdy Hause skrzyzyje sie z BSG i lekko doprwai Lost? Odcinek 4x15.

Niesamowity. To chyba najlepszy epizod w tym serialu.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 15.05.2008 - |15:34|

• 0
Genesis

#140 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 15.05.2008 - |15:33|

Już dwa tygodnie temu tv.com informowało o planowanym spin-offie House'a. W sezonie 5 ma pojawić się nowy bohater, z którym związany będzie wątek wieloodcinkowy... jeśli widzom przypadnie ten bohater do gustu, to twórcy rozpoczną prace nad spin-offem. Osobiście nie martwi mnie to, ponieważ sądząc po zawodzie, jaki ten nowy bohater wykonuje - raczej medyczny spin-off nam nie grozi :D

Spoiler:
Spoiler

• 0
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych