Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 039 - S02E15 - Maternity Leave

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
427 odpowiedzi w tym temacie

#121 Redeemer

Redeemer

Szeregowy

• Email
  • 4 postów

Napisano 03.03.2006 - |15:48|

Ta dziewczyna z bunkru to musi być Alex, bo po pierwsze jest nastolatką, więc przypuszczalnie ma te 16/17 lat. Po drugie po co naukowcy kiedyś gdy rozpoczynali projekt mieli by brać własne dzieci. Ta dziewczyna mając tyle lat nie pasowałaby do naukowców, jednak wątpie żeby na wyspę wysyłali amatorów. Poza tym sama Claire to zasugerowała ( a przecież jej dialogi są pisane przez scenarzystów, więc właściwie to ich sugestia )

Przypuszczam ze pod koniec drugiego sezonu dowiemy się co nieco o naukowcach albo wszystko. A dopiero kolejny sezon to zmierzenie sie z innymi.
  • 0

#122 maciej

maciej

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 03.03.2006 - |15:51|

Kilka uwag:
a) po odcinku:
- jest duzo lepiej ze scenarzystami
- skoro Sawyer jest taki interesowny na nowy stuff "do wymiany" to dlaczego nie poszedl na damska wyprawe (nawet pomimo sprzeciwu Kasi - tylko bez postow o uczuciach prosze)
- mamy 1 1/2 z poczatkowo zakladanych 3 sezonow czyli nawet niezle tempo (zakladajac pol serialu a 3 z 6 bunkrow odkryte)
- Locke rzucajacy naczyniami to jak na czlowieka ktory siedzial sobie w samochodziku po kradziezy nerki to wielka zmina
- reakcja Koreanki na text o byciu matka - czyzby temat na kolejne retrospekcje?
B) po analizie tematu:
- sam sie kiedys na tym lapalem ze czytanie boli ale pisac po kilka razy ze Zeke to nie ojciec Locka to lekka przesada [moznaby co nieco postow pousuwac?]
- teorie spoko - fajnie ze glowkujemy (o to biega)
c) moja teoria:
- Aron pewnie i tak jest zarazony (moze to wczesne stadium) a skoro jest szansa (nic nie pisze by nie psuc) na powrot naszego stadionowego biegacza to skoro podzielil sie napojem energetycznym to i szczepionka sie podzieli (obstawiam ze to szczepionke sobie wstrzykuje)

Warto poczekac!

PS: My dozyjemy moze finalu serialu ale czy nasze dzieci zobacza to w TVP to nie wiem ; )
  • 0
http://studentnik.tu.kielce.pl/

#123 Soviet

Soviet

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 03.03.2006 - |15:52|

Ktoś wspominał, że Claire mogła nie do końca być trzeźwa umysłowo będąc w bunkrze :). Coś w tym jest, Libby wspominała, że mogą się jej mieszać wspomniania z tym co już kiedyś przeżyła przed katastrofą. Druga sprawa: skoro "mieszkańcy" bunkra zabrali wszystkie szafy, to dlaczego zostawili fotel bujany? Dlaczego na samolocikach są loga Oceanic? Jest też oczywiście kilka (raczej dużo) wątpliwości (przebranie, lodówka itp.).

Co do Mr. Eko: to raczej nie droga krzyżowa, z tego co pamiętam, to on wszystkie drzewa oznaczał "x".

reakcja Koreanki na text o byciu matka - czyzby temat na kolejne retrospekcje?

Raczej coś co wyjaśnia się w trailerze 2x16.

Użytkownik Soviet edytował ten post 03.03.2006 - |15:55|

• 0

#124 Eko

Eko

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 03.03.2006 - |16:01|

Ktoś wspominał, że Claire mogła nie do końca być trzeźwa umysłowo będąc w bunkrze smile.gif. Coś w tym jest, Libby wspominała, że mogą się jej mieszać wspomniania z tym co już kiedyś przeżyła przed katastrofą.

I co z tego? Jest bunkier, jest Ethan, fotelik bujany, skarpetka - skąd jakiekolwiek wątpliwości, że wspomnienia Claire mogą nie być prawdziwe?

Zwróćcie uwagę na jedną rzecz: w odcinku z Claire, raised by another, ma ona sen - jest w nim łóżeczko stojące w dżungli - takie samo jak w bunkrze, z gwiazdą i samolotami Oceanic wokół niej. Proroczy sen?
  • 0

#125 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 03.03.2006 - |16:08|

Ktoś wspominał, że Claire mogła nie do końca być trzeźwa umysłowo będąc w bunkrze :). Coś w tym jest, Libby wspominała, że mogą się jej mieszać wspomniania z tym co już kiedyś przeżyła przed katastrofą. Druga sprawa: skoro "mieszkańcy" bunkra zabrali wszystkie szafy, to dlaczego zostawili fotel bujany? Dlaczego na samolocikach są loga Oceanic? Jest też oczywiście kilka (raczej dużo) wątpliwości (przebranie, lodówka itp.).

Co do Mr. Eko: to raczej nie droga krzyżowa, z tego co pamiętam, to on wszystkie drzewa oznaczał "x".
Raczej coś co wyjaśnia się w trailerze 2x16.

Zabawkę z samolocikami (tą sama, taką samą) Claire widziała w śnie z Raised by Onother w pierwszym sezonie. To stwierdzenie Libby, oczywiscie otwiera droge do kolejnych spekulacji. Jełsi wspomnienia mogą byc zniekształcone, lub wymieszane z innymi to tak naprawde to wszystko mogło się nei wydarzyc lub mogło sie stać zupełnei co innego. az się boje myślleć.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#126 GIZIU

GIZIU

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 03.03.2006 - |16:20|

Według mnie to odcinek który najbardziej namieszał w naszych mózgach od początku LOST-a :] Co do Alex to myslę że to ona, nie widze powodu dlaczego miała to by jednak nie być ona... Chciałbym w tej chwili prosić aby parę osób przestało pisać "Inni" na naukowców. Ten odcinek wyjaśnił że Zeke i spółka to nie "Inni", tylko naukowcy. Więc oprócz LOST-owiczów mamy Naukowców i Innych (bosostopych) którzy prawdopodobnie są chodzącymi eksperymentami które się nie udały. I napiszcie mi w końcu skąd wzieliście nazwę "mr. Friendly" ?????
  • 0

#127 Icek

Icek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 03.03.2006 - |16:24|

Hunting Party - Zeke denerwuje się na wspomnienie o Ethanie ("interesująca teoria.."0
Nowy Odcinek - Zeke denerwuje się na Ethana, ale widać, ze wie o kogo chodzi, teoria o dwóch różnych grupach Other upada, coraz bedziej skłaniam sie do teorii o nieudanych eksperymentach.
  • 0

#128 IwCiA

IwCiA

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 03.03.2006 - |16:34|

tez jestem za teoria o nieudanych eksperymentach! szkoda tylko ze Kate nie skupila sie za bardzo na tym stroju z szafki i doczepianej brodzie... i szkoda ze nie przeszukala innych szafek...;/ ale odcinek spoko-
9/10. jeden minus za tez szafki nieprzeszukane.
  • 0

#129 Chuck Norris

Chuck Norris

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 03.03.2006 - |17:01|

Jak dla mnie w tym odcinku nie było zadnej nudy, cały czas siedziałem w napięciu, oczekując co będzie dalej. Czy się doczekałem? JASNE
-Wyjaśniło się w 98%, że Zeke zna się z Ethanem, czyli nie działają osobno.
-Widzimy postać poprzedniego "Brodacza", bez brody :afro: - wiemy że się przebiera, jest tego jakis powód.
-Nowy bunkier!
-Danielle przedstawiona w nowym świetle
-Po zachowaniu Eko, dochodzą do mojej najnowszej teorii, że nasz baloniarz zostanie oskalpowany ;P
-Locke zamyka się w sobie, ogólnie popadnie w autyzm.
-Baloniarz jest sprytniejszy niż nam sie wydawało
-Jack śmierdzi
-Sawyer lubi Kasię :P
-Clair to straszna panikara
-Libby popuści szpary Hurleyowi
.... no dobra, rozpędziłem się :clap:

BTW. Nie nadąrzam za Waszymi postami, nie czytałem 2 stron, więc jak juz ktoś coś podobnego narysował, to niech mnie Chuck pociągnie z półobrotu :D
  • 0

#130 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 03.03.2006 - |17:07|

Czy ktos zwrócił uwagę na scenę, gdy w czasie przechadzki poza bunkier, Ethan podaje Clair jakis napój w manierki. Claire wydaje się on bardzo kwaśny. Ethan go próbuje (lub udaje) i twierdzi, że nie jest.

jakies Komentaże? Pomysły?

Użytkownik Jonasz edytował ten post 03.03.2006 - |17:07|

• 0
Genesis

#131 nandor

nandor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 03.03.2006 - |17:08|

Alex prawdopodobnei nie zdaje sobie sprawę, że jaj matka żyje na wyspie. Dlaczego pomogła Alex. Niektórzy twierdzą, że człowiek jest z natury dobry, tulko okoliczności go korumpują. Alex wiadziała, że jej towarzyszą chodzi o dziecko, a matka prawdopodobnie zostanie zabita. dziwczyna co najwyżej parę lat starsza od niej. Żal się jej zrobiło i pomogła, a raczej zmusiła do ucieczki.

Bycmoze dlatego że Aleź jej pomogła oni sie wyniesli z bunkra.Mogli ją podejrzewać ze wsszystko opowie pozotałym rozbitkom.Niekoniecznie ta amnezja Cleire była zaplanowana,mogli o tymniewiedziec.A alex mogła poniesc jakies konsekwencje tego że pomogła w ucieczce.
P.S.Bardzo ładna ta Alex
  • 0

#132 blondass

blondass

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 03.03.2006 - |17:16|

Witam.

Nikt nie napisal (moze nikt nie zauważył :unsure: ), że po 26 minucie w scenie, gdy Clarie i Ethan siedza na konarze drzewa i potem kiedy kamera się obraca w ostatnim ujeciu widac kogos w tle. Kogo:? sami zobaczcie :D
  • 0

#133 Meetos

Meetos

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 03.03.2006 - |17:16|

Czy ktos zwrócił uwagę na scenę, gdy w czasie przechadzki poza bunkier, Ethan podaje Clair jakis napój w manierki. Claire wydaje się on bardzo kwaśny. Ethan go próbuje (lub udaje) i twierdzi, że nie jest.

Tzw "głupi Jasiu" - to oczywiste aby ją otępić.
  • 0

#134 nandor

nandor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 03.03.2006 - |17:17|

Baracia Karamazow to straszna cegla, powiesc osadzona w nobliwej rodzinie arystokracji rosyjskiej gdzie doszlo do aktu ojcobojstwa - heheh Lock mialby chyba ochote na taki trick po tym jak jego "tatus" nerke sobie pozyczyl.

Wcale bym się niezdziwił gdy tak było.Jakoś lock na ten wuzek musiał trafić ,musiało sie cos gwałtownego wydarzyc!!!
  • 0

#135 jakoobek

jakoobek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 03.03.2006 - |17:34|

Kogo:? sami zobaczcie :D

Jak na mój gust, to nikt inny jak Claire (chociażby taka sama bluzka). IMO relizatorzy serialu chcieli tym tylko pokazać, że to co się jej przypomina zdarzyło się, tam gdzie wspominająca Claire się znajduje :) Żadnej wybujałego znaczenia bym się tu nie dopatrywał :D

Co do odcinka... nic nowego, co nie byłoby juz powiedziane, do dodania nie mam :P
9/10
  • 0

#136 Eko

Eko

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 03.03.2006 - |18:14|

Hunting Party - Zeke denerwuje się na wspomnienie o Ethanie ("interesująca teoria.."0

Nie był zdenerwowany, ale zaintrygowany. To różnica.

Libby popuści szpary Hurleyowi

Robiąc z siebie debila chcesz coś osiągnąć?

Może były tam jakieś środku odurzające. Claire smak napoju wydał się dziwny, Ethan zaprzeczył. To oczywiste.

Jak na mój gust, to nikt inny jak Claire (chociażby taka sama bluzka).

Bluzka? Widać dokładnie że TO JEST CLAIRE. Ilekroć w filmie/serialu pojawia się odrobina inwencji w pokazywaniu pewnych zdarzeń, niektóre prymitywne umysły zaczynają się przegrzewać. Bez urazy, ale tak jest.
  • 0

#137 Oceanic Airlines

Oceanic Airlines

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 03.03.2006 - |18:17|

Jak na mój gust, to nikt inny jak Claire (chociażby taka sama bluzka). IMO relizatorzy serialu chcieli tym tylko pokazać, że to co się jej przypomina zdarzyło się, tam gdzie wspominająca Claire się znajduje :) Żadnej wybujałego znaczenia bym się tu nie dopatrywał :D

Co do odcinka... nic nowego, co nie byłoby juz powiedziane, do dodania nie mam :P
9/10

Temu kto to napisal nie chodiz o Claire widoczna w oddali ale o to co pokazuje sie bezposrednio podczas obroty kamery. Ja tam widze czyjes wlosy dokladnie tył głowy z pokreconymi brazowymi wlosami. Proponuej sobei puscic 26 minute klatka po klatce i zobaczycie.

Tak jak by ktos "niewidzialny?" przygladal sie Claire i Ethanowi stojac za Claire.

Użytkownik Oceanic Airlines edytował ten post 03.03.2006 - |18:22|

• 0

#138 veN

veN

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów

Napisano 03.03.2006 - |18:23|

1. Dobry odncinek i dobra dyskusja! :)

2. Cala ekipa wyniosla sie z bunkra gdyż Ethan nie wrócił, ponad to nie wiedzieli że Claire nic nie pamięta, straciła pamięć czy tam zablokowala sie w wyniku uderzenia przez francuske... do momentu jej spotkania wolala Ethana i chciala oddac dziecko pozniej wszystko zapomniala. Co do dziecka to wydaje mi sie jeszcze ze oni chcieli je jeszcze w srodku i Claire nigdy nie miala wrocic do obozu. Cala sprawe komplikuja jedynie te powyrywane kable i poprzewracane szafki ;/

3. Ciekawe co buduje Eko :D, sadze ze znaznaczal drzewa o odpowiedniej wysokosci bo potrzebuje dlugich kawalkow lub tez cienkich bo grube to one nie byly ;)

4. Ethan był zły on chciał dziecko do jakiś badań a nie w wyniku troski, Vol7 brales/as cos :P?

5. Gosc to Zeke poznalem po glosie choc twarz mnie nieco zdziwila

6. Ta dziwczyna bylaa podobna do Francuski ale nie mamy 100% pewnosci ze to byla Alex, chociaz Jonasz swietnie zauwazyl ze brodacz wolal ja w HP.

7. Viator to idealny przyklad osoby ktora obejrzala 1 sezon w kilka dni, gora tydzien i teraz sie nudzi bo akcja zwolnila, otoz nie zawsze toczyla sie tak wolno...

8. Arthut zaladaj do slownika czasem ;)

9. Gale ma doskonaly sluch, Ethan mial sporo sily pomimo tego ze nie byl specjalnym atleta, ci inni sa podejrzani :>

10. Reakcja Locke'a ciekawa, w zasadzie zrozumiała nikt nie może tlumić w sobie wiecznie różnych uczuć i napieć. Czlowiek peka w momĘcie kiedy ktoś to cos zauwazy i zazwyczaj ostro reaguje, dziwi mnie tylko ze Lock z doswiadczenie i inteligencja ktore posiada nie zawazyl ze zostal sprowokowany.
  • 0

#139 t_o_w_i

t_o_w_i

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 03.03.2006 - |18:56|

...brawa dla scenarzystów w końcu odcinki które nie wnoszą wielkich rewelacji ale ciekawie pokazane...

...Sawer znów coś czyta bo nazywa Kaśkę "Thelmo"

...ciekwawe kiedy wszyscy odwiedzą nowy bunkier... ??

...swoją drogą Desmond nie zabrał wszyskich szczepionek (bynajmniej jak dobrze pamiętam) wiec mogli by coś dać dzieciakowi :)

..."Temu kto to napisal nie chodiz o Claire widoczna w oddali ale o to co pokazuje sie bezposrednio podczas obroty kamery. Ja tam widze czyjes wlosy dokladnie tył głowy z pokreconymi brazowymi wlosami. Proponuej sobei puscic 26 minute klatka po klatce i zobaczycie." ..... przecież to drzewo :clap: , nie popadajmy w obłęd.

...no i trzeba wytrwać do nastepnego odcinka :censored:

...aha i jeszcze jedno... dlaczego nie wyłączono światła w nowym bunkrze, widać, że nie jest to światło ppoż.
  • 0

#140 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 03.03.2006 - |19:05|

...Sawer znów coś czyta bo nazywa Kaśkę "Thelmo"

Może Thelma? Muszę to zbadać.
  • 0
Genesis

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych