Wydaje mi się, że ta klawiatura nie miala ani ALT, ani CTRL, ani DEL
Odcinek o tyle dobry, że pokazano retrospekcje "radiotelegrafisty" Said'a.
Moje pierwsze skojarzenie dotyczące "hieroglifów", to oznaczenia bunkrów... wyzerowanie licznika powoduje otworzenie włazów (ale chyba za dużo spojlerów się naczytałem).
Błedy w tłumaczeniu (pełen szacunek dla Pani tlumaczki), ale balon na ogrzane powietrze + hel raczej nie ma ponad 100 metrów wysokości. Moja angielska bardzo kiepska, ale latam balonami i troszeczke wiem na ten temat. Wydaje mi się, że "inny" mówi 140 stóp (ok. 43 metrów). Poza tym takie balony nie maja podwieszonego pod powłoką kosza, tylko kabine prawie że kosmiczną z wszelkimi GPS, ARD + ABS, które nawet podczas uderzenia o ziemie nie powinny sie zepsuć (chyba, że to bezwładny lot pionowy, tylko wtedy wszyscy giną). http://www.stevefoss...n_04july02.html i fotki http://www.stevefoss...alloonpics.html . Czyli pan z Minnessoty kłamie
PS. Witam na forum .
Swietny post
pisz wiecej, dobrze miec znawcow na forum
Twoj post + zachowanie goscia + imie i nazwisko = jest othersem, a buty mial bo chcial do nich dotrzec, wejsc w grupe, pewnie specjalnie dal sie zlapac.
... hmmmm...nie wiem co myśleć nie 108 tylko 23108-42 , chyba to zbieg okoliczności jednak ... chociaż dziwnie te napisy wyraźne (i tak powstaje plotka )
No wlasnie , przeciez tu widnieje slynne 108 jak na zegarze To na pewno nie zbieg okolicznosci.
Czyzby baza wojskowa? Sarin, 108, kwarantanna ... ciekawe co bedzie w kolejnym odcinku
Te cyfry powtazaja sie po stokroc: nr lotu, nr na bunkrze, nr Churliego, licznik hummerze churleya, nr bramki na lotnisku itd. itp.
Danielle chciała go zabić, jak Sayid go oswobodził. sądże, że sama by sobie z nim poradziła. W torturach jest dość dobra. Nieżle sprawiła Sayida w Solitare.
to mnie wlasnie zastanawia czemu ona chce im go podrzucic, ale jednoczesnie daje wskazowke ze to jeden z innych... jakies pomysly?
Co do samego zegara to z pewnoscia jest mozliwy do skonstruowania, w zasadzie nie ma co sie nad tym co zastanawiac bo ten zegar tam jest, lepiej pomyslec nad tym co pokazal i co mialo to znaczyc niz stwarzac sobie nowe problemy
. Doczytalem ze w egipcie znaczenie maja tez kolory czarny i czerwony, czarny symbolizuje smierc a czerwony ich ziemie, pustynie ale tez wroga podobno.
I co do hieroglifów najnowsza opinia to to iż znaczą dokladnie 'to die' czyli czasownik umrzeć, zachodni maniacy losta (^^') wywnioskowali z tego ze chodzi o spowodowanie smierci czyjejs. A nie bezposrednie zabojstwo czy cos w tym stylu.
Zastanawialem sie tez czy te znaki nie pokazuja czegos co bylo w odcinku, jesli jest tam labedz to mamy bunkier z tym sybolem. Jest tez cos na ksztals strzaly, strzale dostal nasz nieznajomy.