Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 033 - S02E09 - What Kate Did

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
161 odpowiedzi w tym temacie

#121 ZiOn

ZiOn

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 07.01.2006 - |14:27|

Co ciekawe ten odcinek ( być może nieswiadomie przez twórców ) prowadzi do dwóch wniosków
1 Michael Dawson oszalał i wydaje mu sie lub sni ze rozmawia przez komputer <<== wątpie
2 Ważniejszy jesli rozmawia z Waltem to znaczy że komputery są połączone w siec jesli są to znaczy ze istnieje conajmniej jeszcze jedna taka stacja robocza i co za tym idze jeszcze jeden czynny bunkier z tajemniczym urządzeniem gdzie trzeba wciskac przycisk. Wynikają z tego dwa wnioski. Po pierwsze jako że urządzenie wytwarza duże ( wręcz ogromne ) pole magnetyczne to można urzyć kompasu i znaleść owe miejsce gdzie to urządzenie się znajduje, a przez znalezienie drugiego urządzenie znajdziemy siedzibe "Innych" ( ale prawdopodbnie mają zdublowane siedziby wiec i tak nie bedzie to wyjsciowa kryjówka ) . Po drugie natomiast Walt albo został uwięziony lub mieszka tam gdzie jest terminal co jest raczej wątpliwe, więc raczej "Inni" próbują wciągnąc w pulapke kolejnych członków grupy Zagubionych. PS Co ciekawe żeby miała być tam siec to z punktu informatyki jest to troche trudne ze względu za zakłocenia magnetyczne kable miedzy stacjami musiał by być ogromna aby mogły być ekranowane przed tymi zakłceniami i co jeszcze ciekawsze odległosci miedzy stacjami sięga zapewne paru kilometrów wiec po drodze muszą być urządzenia regnerujące sygnał i te urządzenia muszą być serwisowane i zasilane wiec po drodze powinno byc pare pomniejszych bunkrów z tymi urządzeniami ,a pozatym to pierwsza siec powstała gdzies tak koło 1975 chyba wiec można okreslić wiek instalacji na wyspie co niezgadza sie z wyposarzeniem zamonotwanym w bunkrze nr1 czyli tym czynnym bo jest troche zbyt nowoczesne chociaż by to oświetlenie w kuchni ,ale ty można snuc wywody bardzo długie więc poczekam na dalsze rozwinięcie sytuacji w serilau zobaczymy co będzie dalej
  • 0

#122 Kreseq

Kreseq

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 07.01.2006 - |18:48|

Witac ze nie bedzie to stricte kontynuacja poprzedniego odcinka.Ciekawe bo zapowiadalo sie na dluzsza akcje w bunkrze ;)
Co do Eko i jego powiazania z samolotem i bycia ksiedzem to wydaje sie nawet logiczne.
Jak wiemy w samolocie byl szkielet ksiedza (chyba dobrze pamietam).Mozliwe wiec ze Eko mial cos wspolnego z tymi narkotykami.
  • 0

#123 loky

loky

Kapral

• Użytkownik
  • 183 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 07.01.2006 - |19:44|

W samolocie nie bylo szkieletu ksiedza (nie widac w co jest ubrany trup w samolocie), byl na drzewie. Interesuje mnie jedna rzecz, jaki szczegol, poszlaka, cokolwiek sklania do myslenia ze Eco ma cos wspolnego z ludzmi z samolotu z dragami?
Ja tez mysle ze on jest ksiedzem, ogladam film i sa ku temu pewne przeslanki, zna psalmy, przywiazal wage do biblii, w ogole wyglada na bardzo prawego i "uduchowionego" faceta, ale skad (poza przeczuciami) przychodzi wam do glowy ze Eco ma cos wspolnego z samolotem przemytnikow?? Na zdjeciach promujacych przyszle odcinki widac ze Locke niesie figurki z prochami w plecaku, wydaje sie tez ze zlapal wspolny jezyk z Eco, widac tez ze Eco rozwala figurke z prochami, widac ze Charlie ma jakies fazy zwiazane z Matka Boska itp. nasuwa sie wiec ze Locke i Eco poszli zabrac prochy z samolotu i ukryc je przed cpunem na glodzie... To sa MOJE POSZLAKI ktore wymyslilem na podstawie odcinkow ktore widzialem i zdjec z przyszlych odcinkow, nie wyssalem ich z palca a wlasnie wyssanymi wydaja mi sie pomysly za Eco ma cos wspolnego z samolotem z prochami, nawet jesli okaze sie ze tak jest, nie bylo dotad nic co by za tym przemawialo.
Przypomina mi to jazde z tym, ze to nie Anna-Lucia strzelala do Shanon...

Użytkownik loky edytował ten post 08.01.2006 - |02:04|

• 0
Mam najstarszego warna na OT JUPPI!

#124 maruch

maruch

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 07.01.2006 - |20:32|

ZiOn - ciekawa teoria, ale Walt ukazuje się Shannon i Sayidowi.
Hmm. Przywidzenia?
Na tej wyspie wszystko jest możliwe...
  • 0

#125 komar

komar

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 324 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 08.01.2006 - |20:53|

Mimo wszystko loky ma racje.
Nie ma dowodów aby Eko miał co kolwiek wspólnego z samolotem pełnym mąki tortowej ;) i z zwisającym księdzem z drzewa.
  • 0
Noc na miescie -50PLN
Komplet nowych opon -1000PLN
Mysl ze palisz opony, gdy jedyne co sie pali to sprzeglo - bezcenne

#126 Warson

Warson

Kapral

• Użytkownik
  • 172 postów
  • MiastoSosnowiec

Napisano 08.01.2006 - |22:14|

A ja jeszcze wróce do "Button"

Oglądając znowu Wcześniejsze Odcinki Losta Ostatni odcinek 25-ty Pierwszego Sezonu.. gdy wszyscy wsiadali do Samolotu, ludzie, ktorzy wniesli Locka do Samolotu Na Koncu Powiedzieli:

"Jesli będzie Pan Potrzebował Pomocy Prosze Wcisnąć Guzik" Po Chwili Lockowi Spadły Bilety na Ziemie ale guzika nie wcisnął.. Bardzo Mnie to Zaciekawiło.. Co o tym Sądzicie??

Edit:

- Eko napewno jest Księdzem gdyż Widać na Ostatnich Zdjęciach, że Chrzci SYnka i Claire.

Użytkownik Warson edytował ten post 08.01.2006 - |22:19|

• 0

#127 loky

loky

Kapral

• Użytkownik
  • 183 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 08.01.2006 - |22:52|

A ja jeszcze wróce do "Button"

Oglądając znowu Wcześniejsze Odcinki Losta Ostatni odcinek 25-ty Pierwszego Sezonu.. gdy wszyscy wsiadali do Samolotu, ludzie, ktorzy wniesli Locka do Samolotu Na Koncu Powiedzieli:

"Jesli będzie Pan Potrzebował Pomocy Prosze Wcisnąć Guzik" Po Chwili Lockowi Spadły Bilety na Ziemie ale guzika nie wcisnął.. Bardzo Mnie to Zaciekawiło.. Co o tym Sądzicie??

To nie byl bilet tylko jakas ulotka, wyjal to oparcia przedniego siedzenia. Nie wcisnal przycisku bo kilka chwil wczesniej go bardzo upokorzyli wnoszac na rekach do samolotu. Albo po prostu olal ulotke.
  • 0

#128 Warson

Warson

Kapral

• Użytkownik
  • 172 postów
  • MiastoSosnowiec

Napisano 08.01.2006 - |23:10|

Mi sie wydaje, że te słowa moga być związane z Przyciskiem w Bunkrze!
  • 0

#129 Bartosz

Bartosz

Szeregowy

• Email
  • 41 postów

Napisano 09.01.2006 - |08:33|

A ja myslę że nie. Przecież stewardesa zawsze mówi pasażerom w samolotach że jakby czegoś potrzebowali itp, to żeby wcisnęli guzik się pojawi. Lock po prostu był upokorzony i dlatego nic nie zrobił.... A wnosił go pokład CHYBA własnie pilot i stewardesa......
  • 0

#130 maciej_KO

maciej_KO

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoBlack Rock ;)

Napisano 09.01.2006 - |11:04|

Co ciekawe ten odcinek ( być może nieswiadomie przez twórców ) prowadzi do dwóch wniosków
1 Michael Dawson oszalał i wydaje mu sie lub sni ze rozmawia przez komputer <<== wątpie
2 Ważniejszy jesli rozmawia z Waltem to znaczy że komputery są połączone w siec jesli są to znaczy ze istnieje conajmniej jeszcze jedna taka stacja robocza i co za tym idze jeszcze jeden czynny bunkier z tajemniczym urządzeniem gdzie trzeba wciskac przycisk.

Chyba niekoniecznie komputery muszą być połączone w sieć... Michael prawie na pewno nawiązał kontakt z synem ale musimy pamiętać o paranormalnych umiejętnościach Walta... może on poprzez telepatię nawiązuje kontakt...
Choć tu każde rozwiązanie jest możliwe :]
  • 0
Beer Football Girl... eee... Wife?!

#131 darekk44

darekk44

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 09.01.2006 - |11:34|

w czwartek bedziemy mieli 2 odcinki LOST. jeden Revelation - podsumowanie sezonu 1 i 2 + mam nadzieje jakies ciekawe fakty ktore nie zostaly pokazane w odcinkach, a potem kolejny odcinke 2x10.

czyli tworcy chca nam wynagrodzic ten dlugi okres oczekiwania :-)
  • 0

#132 Bojden

Bojden

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 101 postów

Napisano 09.01.2006 - |13:24|

Mi sie wydaje, że te słowa moga być związane z Przyciskiem w Bunkrze!

Bez przesady...
  • 0

#133 SAXXON

SAXXON

Szeregowy

• Email
  • 5 postów

Napisano 09.01.2006 - |15:14|

Po Waszy wypowiedziach dochodze do wniosku że to z winny ten długiej przerwy macie czas na wymyślanie takich teori. Ta scena z Lockiem polegała na bym że został upokorzony poprzez wnoszenie na rękach,czuł się taki bezradny. Nie wymyślajcie już takich histori!
  • 0

#134 GIZIU

GIZIU

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 09.01.2006 - |16:40|

Po Waszy wypowiedziach dochodze do wniosku że to z winny ten długiej przerwy macie czas na wymyślanie takich teori. Ta scena z Lockiem polegała na bym że został upokorzony poprzez wnoszenie na rękach,czuł się taki bezradny. Nie wymyślajcie już takich histori!

Zgadzam się. Co do akcji z Walt-em to myślę że znajduje się on gdzieś pod wodą (Shannon widziała go całego mokrego, jak mówił to z ust wylewała mu się woda), więc możliwe że jeden bunkier znajduje się pod wodą. Jest to możliwe ponieważ Sayid znalazł kabel prowadząćy do wody, możliwe że to kabel sieciowy łączący bunkry. Pytanie tylko czy Walt dorwał się do kompa, czy czatuje z tatuśkiem telepatycznie...

Użytkownik GIZIU edytował ten post 09.01.2006 - |16:41|

• 0

#135 SAXXON

SAXXON

Szeregowy

• Email
  • 5 postów

Napisano 09.01.2006 - |20:55|

Ja obstawiam ze telepatycznie, ponieważ napewno nie bedzie pokazego Walta który siedzie przez kompem w innym bunkrze i pisze do ojca. Tak wiec bedzie albo telepatycznie albo dowiemy w 7 sezonie

Użytkownik SAXXON edytował ten post 09.01.2006 - |20:56|

• 0

#136 Hubi

Hubi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 10.01.2006 - |15:56|

Ja obstawiam ze telepatycznie, ponieważ napewno nie bedzie pokazego Walta który siedzie przez kompem w innym bunkrze i pisze do ojca. Tak wiec bedzie albo telepatycznie albo dowiemy w 7 sezonie

na stronie fundacji hanso występuje podobna aniamcja którą widzielismy w serialu, tylko że tam pojawia się słowo: MOLE.
Wydaje mi się, że pytanie 'daddy?', nie było skierowane do Michaela, a do męża tej francuski :P wkońcu chyba nie powiedziała ona jak jej dziecko miało na imię prawda?

lub ew.
Mole to córka Desmonda, która również została porwana a Desmond dałsie zamknąć w bunkrze bo to był jedyny sposób kontaktu z córką :P - ale to jest malo prawdopodobne :P
  • 0
www.mytorrent.pl - zapraszam ;)

Nie regulaminowa grafika.

#137 loky

loky

Kapral

• Użytkownik
  • 183 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 10.01.2006 - |16:12|

no i koniec, roztrzaskales wszystko, nie ma po co juz ogladac serialu... :(

Corka francuZki ma na imie Alex, nie sadzisz ze napisalaby raczej "mummy?"

uzyj slownika i zobacz co znaczy "mole"

:angry: :/ :censored: :evil:

Użytkownik loky edytował ten post 10.01.2006 - |16:15|

• 0

#138 Slide

Slide

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 10.01.2006 - |20:24|

Nie wydaje mi się żeby to była córka francuzki. Dlaczego? Ponieważ z jej opowieści wynika, że odebrali jej dziecko po jej urodzeniu. Przynajmniej tak pamiętam.
  • 0

#139 GIZIU

GIZIU

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 10.01.2006 - |21:23|

Nie wydaje mi się żeby to była córka francuzki. Dlaczego? Ponieważ z jej opowieści wynika, że odebrali jej dziecko po jej urodzeniu. Przynajmniej tak pamiętam.

Przecież to nie może być córka Francuzki. Michael się przedstawił i wtedy na ekranie pojawiło się "dad ?". To już wyjasnia, że Michael czatuje z a ) Waltem b ) kimś z Others podszywającym się za Walta. Koniec kropka.

Użytkownik GIZIU edytował ten post 10.01.2006 - |21:27|

• 0

#140 ZiOn

ZiOn

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 11.01.2006 - |11:58|

hehe ale macie teorie niektóre mogą być ale niektóre brzmią jakbym czytał FAKT moze jdnak poczekamy na 10 odcinek ??
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych