Skocz do zawartości

Zdjęcie

Supernatural - stary wątek

• Zamknięty Temat jest zamknięty
918 odpowiedzi w tym temacie

#121 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 31.03.2006 - |19:54|

wreszce po przerwie jest 1x17
cóż jak o mnie, to w tym odcinku, przy sporej dawce humoru, ukryte jest pewno przesłanie, ale poczytajcie sami, jeśli macie ochotę
recenzja

Użytkownik Toudi edytował ten post 31.03.2006 - |19:54|

#122 Bladeweaver

Bladeweaver

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 01.04.2006 - |16:18|

Bladeweaver nim zacznę z tobą dywagować o porównaniu do Xfiles.
Dwa pytania:
Ile odcinków Xfiles widziałeś?
I kiedy je oglądałeś?

1 Tyle ile puszczano w TV
2 Wtedy kiedy puszczano ... i jeszcze calkiem niedawno pare odcinkow - kumpel sciagnol to pare z nim obejrzalem ...

Podtrzymuje dalej swoja opinie iz sa to 2 rozne seriale ... no dobra maja podobna tematyke
  • 0

#123 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 01.04.2006 - |17:19|

a co powiesz o podobieństwach głownych wątków?
poszukiwanie (oba) a co za tym idzie motywacja głównych bohaterów
pojedyńcze odcinki - pojedyńcze potwory
W supernatural cheć zniszczenia demona odpowiedzialnego za śmierć matki, dziewczyny i wielu innych kobiet
w XFiles choć zniszczenia siatki ukrywających istnienie obcych...

#124 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 02.04.2006 - |20:46|

Do podobienstw Fabuly ktore Toudi wymienil i z ktorymi sie jak najbardziej zgadzam, nalezy tez wymienic podobienstwa w glownych bohaterach (2 dobrych 1 zly, ktory jest kierowany przez "tajemnicza" sile)
  • 0

#125 Bladeweaver

Bladeweaver

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 03.04.2006 - |08:14|

a co powiesz o podobieństwach głownych wątków?
poszukiwanie (oba) a co za tym idzie motywacja głównych bohaterów
pojedyńcze odcinki - pojedyńcze potwory
W supernatural cheć zniszczenia demona odpowiedzialnego za śmierć matki, dziewczyny i wielu innych kobiet
w XFiles choć zniszczenia siatki ukrywających istnienie obcych...

Jesli patrzymy tak ogolnie to ok popatrze twoim sposoem postrzegania tego serialu
1 Poszukiwnaie ... hmmm wydaje mi sie ze w prawie kazdym serialu ktos czegos szuka i sa to zeczy materialne jak i "duchowe" np: SG-1 poszukiwanie kultur, innych cywilizacji, technologi
2 Pojedyncze odcinki - to samo wiekszosc seriali ma pojedyncze watki np: SG-1 wizyty na poszczegolnych planetach
3 Przejde odrazu do przykladu SG-1 chec pokonania i zniszczenia zlych ocych ...

Wiec wychodzi ze do X-Files podone oprocz Superaturala jest tez SG-1 i pewnie jeszcze wiele innych seriali
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PS: iestety nie bedzie nam dane dokonczyc tej dyskusji poniewarz 4 kwietia ide do woja wiec odpowiem na twojego kolejego posta jesli napiszesz go dzisiaj ...

Pozdrawiam.
  • 0

#126 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 03.04.2006 - |09:04|

Bladeweaver masz rację, że jeśli patrzeć na seriale ogólnie, to wszystkie są podobne (bo to seriale), ale xfiles i supernatural łaczą :
ilosć głównych bohaterów, motywacja, lekko zmieniona teamatyka (choć xfiles też o zjawiskach paranormalnych mówiło) i to, że niektóre odcinki supernatural bardzo mocno nawiazują do xfiles
np wendigo (sorrki, ale jako że mam awarię głównego kompa, nie podam ci odpowiedniego tytułu z xfiles) (ale Fox uganiał się polesie za takimi "ludzmi"
skin (był odcinek o zmieniającym kształ, co prawda nie mordował, ale zapładniał)

a tak na marginesie, obstawiam że Superantural dociągnie do 7-8 sezonu, a na końcu nam powiedzą, że Demona nie można zniszczyć, bo równowaga musi być zachowana...

PS. kto mi teraz powie, jaką datę podaja w finale Xfiles, jako dzien inwazji?

#127 Bladeweaver

Bladeweaver

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 03.04.2006 - |16:00|

Dla mnie w Supernatural jest 3 glownych bohaterow
1 Sam
2 Dean
3 Samochod - Chevrolet Impala 1967 :>

PS: Sorry za beke ;P ale wlasnie wychodze a piwo i nie bede pisal nic dlugiego
  • 0

#128 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 10.04.2006 - |17:05|

Obejrzałem ostatni odcinek z tych, które się pojawiły. I o ile na początku mnie nie zachwycił, tak teraz stwierdzam, że jest to jeden z ciekawszych seriali. Wątek walki z czymś paranaturalnym, w połączeniu z dobrą muzą i ciekawymi kreacjami - to naprawdę zachęca do oglądania. Jak dla mnie serial wszedł bardzo wysoko w ramkingu oglądalności.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#129 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 21.04.2006 - |12:14|

dla zainteresownych, dziś była premiera kolejnego odcinka, o wampirach....

a dla wszystkich:
Rzut okiem Jensena Ackles na Super drugą połowę. wywiad z 10 stycznia, zamieszczam teraz, bo wpadłem na niego kilka dni temu...

#130 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 25.04.2006 - |09:34|

Trochę rozczarowł mnie ten odcinek o wampirkach. Choć z drugiej strony wnosi do serialu 3 nowości: informację, że istnieli już inni łowcy paranormalnych łowców, że istnieje broń zdolna zabić wszystko co jest nie z tego świata (ciekawe, jak to Colt zrobił) no i wreście fakt połączenia sił ojca i dzieciaków, czego mi trochę brakowało w tym serialu. Ciągłe mówienie o ojcu, który niby jest, ale go nie ma wcale nie jest najlepszym wyjściem.
  • 0

#131 Delphi

Delphi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 145 postów

Napisano 29.04.2006 - |12:50|

Serial rozwija sie w dobrym kierunku. Od poczatku mi sie spodobal i jest coraz lepiej. Nie jest moze odkrywczy i niepowtarzalny, ale bardzo dobrze sie go oglada i nie zal zadnej minuty spedzonej na jego ogladaniu. Polecam nawet osobom nie gustujacym w tego typu serialach. Warto ogladac szczegolnie teraz podczas posuchy w naszym serialowym swiatku.
Nie sadze tak jak Toudi, ze serial bedzie mial 7-8 sezonow.......max 3 moze 4 i jestem przekonany, ze demona zalatwia. Pomimo mrocznego zabarwienia ogolnie wszytko w nim konczy sie happy endem.
  • 0

#132 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 29.04.2006 - |17:29|

Im więcej sezonów, tym niej pomysłów. Jest to zasada, która sprawdza się w wielu serialach. W każdym razie nie ma co dzielić skóry na żyjącym niedźwiedziu :P . Zaś co do happy endu - to już domena amerykańska. Jeszcze nie widziałem filmu, który nie miałby takiego zakończenia. Co prawda, nie zawsze jest to w stylu żyli długo i szczęśliwie, ale przynajmniej gdzieś w tych granicach koniec się mieści :D

Ps. Właśnie skończyłem oglądać 20 odcinek. Jednym słowem - powala.

Użytkownik jack edytował ten post 02.05.2006 - |11:08|

• 0

#133 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 05.05.2006 - |05:25|

Kilka spraw:

między 3 a 4 nad ranem naszego czasu odbyła się premiera finałowego odcinka Superantural, czyli "to już koniec" :/
Ale spokojnie 2 sezon jest murowany, więc nie ma się czym martwić.

Związku z powyzszym będzie można się spodziewać prawdziwych podsumowań, w przeciagu najbliższych dni...

a i ostatnia sprawa, jest już zapowiedziane wydanie DVD pierwszego sezonu, na 5 września, szczegóły tam gdzie zawsze :)

(dobra skoro już się obudziłem, to ide oglądać ten finał, po co ma leżeć na dysku i czekać?)

#134 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 05.05.2006 - |08:15|

Czyli sezon liczy tylko 21 odcinków? A z drugiej strony cieszy, że będzie kolejna saga rodu karabinów (Winczesterów czy jak to się pisze)
  • 0

#135 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 05.05.2006 - |11:41|

jack: w jakim ty czasie zyjesz :P 21 byl tydzien temu, dzis jest 22 ;). Sezon liczy 22 ;)

Ludzie tlumaczyc napisy, bo mnie miejsce potrzebne na dysku nie nagram bez napisow przeca :P

Ps.
Winchester to bron palna.
Karaiby to wyspy.
Jakim cudem jedno kojarzy ci sie z drugiem pozostaje dla mnie zagadka :P.

Użytkownik Modes edytował ten post 05.05.2006 - |11:42|

• 0

#136 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 05.05.2006 - |13:19|

To coś mi się rzeczywiście po.. :censored: Ale coś ciepło, słoneczko i te sprawy .......
Ale mówiłem o karabinach nie Karaibach :D
  • 0

#137 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 05.05.2006 - |14:17|

modes napisy utknęly u mnie :) bo mnie nie było w domu, będą wieczorem na pewno :)

a finał był świetny, a zakończenie prawie takie jak w BSG s1.

Powiem tyle, Superantural to najlepszy serial z nowości :)

#138 dragonius

dragonius

Szeregowy

• Email
  • 15 postów

Napisano 05.05.2006 - |15:45|

Mi tam bardziej podobał się Masters of Horror, ale to pewnie dla tego że jestem głównie fanem horrorów, więc to kwestia gustu choć Supernatural też nie jest zły, różni się znacząco od MoH choćby tym że Supernatural zachowuje ciąglość a w MoH każdy odcinek to odzielny epizod, łączy je jedno oba będą miały drugą serie:)
  • 0

#139 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 05.05.2006 - |21:46|

No i na oba będzie trzeba czekać - ciekawe do kiedy? Czy ktoś wie może kiedy będzie druga seria? A co do końcówki - hm - zaskakujące i intrygujące :P - to na gorąco, ale Toudi ma trochęracji z tym nawiązaniem.
  • 0

#140 Gwalin

Gwalin

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 11.05.2006 - |12:32|

heh.. no i dziwacznie zakonczyl sie ten pierwszy sezon... w sumie to ja myslalem ze ze dwa odcinki jeszcze beda.... boje sie ze juz drugi nie bedzie wygladal tak samo... bedzie podobnie jak z Dead Zone... bardziej skupia sie na rozwiazaniu globalnego "demonicznego" spisku niz pokonywaniu pojedynczych potworow w malych miasteczkach :) Bardzo Szkoooda by bylo....

ma ktos moze jakie info kiedy sie spodziewac 2 sezonu?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych