Sci-Fi Channel POLSKA!
Napisano 28.10.2007 - |18:58|
Napisano 28.10.2007 - |19:34|
A kto jest właścicielem tych stacji w PL? Bo Whois mi milczy w sprawie domen
DOMENA: nazwa domeny: universalchannel.pl serwery nazw: ns1.netnames.net. ns2.netnames.net. ns5.netnames.net. ns6.netnames.net. ostatnia modyfikacja: 2007.08.16 opcja: brak opcji na nazwe domeny ABONENT: firma: Domain Administrator organizacja: SCI FI Channel Europe L.L.C. ulica: Oxford House 76 Oxford Street miasto: W1D 1BS London lokalizacja: GB telefon: +44.2073076657 fax: +44.2073076695 ostatnia modyfikacja: 2007.08.16
DOMENA: nazwa domeny: scifichannel.pl serwery nazw: ns1.netnames.net. ns2.netnames.net. ns5.netnames.net. ns6.netnames.net. ostatnia modyfikacja: 2007.08.16 opcja: brak opcji na nazwe domeny ABONENT: firma: Domain Administrator organizacja: SCI FI Channel Europe L.L.C. ulica: Oxford House 76 Oxford Street miasto: W1D 1BS London lokalizacja: GB telefon: +44.2073076657 fax: +44.2073076695 ostatnia modyfikacja: 2007.08.16
Napisano 29.10.2007 - |00:34|
Napisano 29.10.2007 - |01:55|
NBC Universal zarejestrował polskie domeny
Amerykański koncern NBC Universal, który planuje wprowadzenie swoich kanałów filmowych do Polski, zarejestrował dwie polskie domeny internetowe.
Należąca do NBC Universal spółka Sci-Fi Channel Europe z siedzibą w Londynie wykupiła domeny internetowe: Scifichannel.pl i Universalchannel.pl. Pierwsza może się stać w przyszłości serwisem kanału Sci-Fi Channel emitującego filmy i seriale science fiction, natomiast druga domena - całodobowej stacji o profilu filmowym Universal Channel. Zarówno Sci-Fi Channel, jak i Universal Channel będą mogły wykorzystywać bibliotekę filmową wytwórni Universal Pictures.
Wiosną NBC Universal poinformował, że będzie dążył do rozszerzenia zasięgu swoich kanałów tematycznych w całej Europie, wymieniając Polskę wśród krajów potencjalnych inwestycji. Miałoby to nastąpić jesienią br. lub w przyszłym roku.
Link
Napisano 30.11.2007 - |12:45|
Na Nce można złapać testowe nadawanie Sci Fi i Universal. Format obrazu to niestety 4:3, ale za to jakość obrazu naprawdę bardzo dobra (AXNy przy tym to pikseloza). Możliwość wyboru polskiej lub oryginalnej wersji językowej i napisów (ale aktualnie się nie wyświetlają). Logo Sci Fi w lewej górnej części ekranu. Co prawda to szczegół, ale liczyłem że będzie jak w USA w prawym dolnym rogu.
Użytkownik Pawel edytował ten post 30.11.2007 - |17:49|
Napisano 30.11.2007 - |20:58|
Napisano 01.12.2007 - |09:43|

Napisano 01.12.2007 - |10:56|
Co do ramówki to ja jestem spokojny. Każda nowa serialowa stacja która startowała ostatnio dopiero z biegiem czasu uatrakcyjniała swoją ramówkę.
Dzisiejszego wieczoru na pewno obejrzę Universal Channel bo od 21 lecą kolejno: Cane, Dexter i Brotherhood.
Napisano 11.12.2007 - |10:13|
W poprzednim tygodniu brak lektora na jednym z epizodów Czarodziejek. Ponoć powycinanie niektóre sceny z pilota BSG (nie oglądałem na Sci Fi więc nie wiem, czytałem tylko na jednym z for). W tym tygodniu na dobry początek brak lektora na jednym z odcinków Enterprise, dzisiaj pominęli jeden epizod Czarodziejek (ciekawe czy finał sezonu też pominą, w końcu po co komu tak mało ważny epizod jak finał sezonu) oraz brak lektora na kolejnym epizodzie.
Na razie więc Sci Fi zachowuje się gorzej niż Polsat z lat 90.
edit: Cenzurują nie tylko BSG. Czarodziejki mają powycinanie niektóre sceny dotyczące okultyzmu, Angel też leci z wyciętymi scenami. Raz się zdarzyło że odcinek Angela na Sci Fi trwał 35 minut więc wycieli prawie 10 minut.
Użytkownik Pawel edytował ten post 11.12.2007 - |10:26|
Napisano 11.12.2007 - |14:39|
edit: Cenzurują nie tylko BSG. Czarodziejki mają powycinanie niektóre sceny dotyczące okultyzmu, Angel też leci z wyciętymi scenami. Raz się zdarzyło że odcinek Angela na Sci Fi trwał 35 minut więc wycieli prawie 10 minut.
Ehh jak tak to wygląda i tego nie zmienią to chyba przestane żałować że moje poczciwe UPC nie ma tego kanału u siebie...
Swoją drogą to trochę dziwna strategia jak na kanał o tematyce SF, w końcu to nie TV Trwam...
Napisano 11.12.2007 - |17:22|
Kurcze aż nie mogę w takie buble uwierzyćNiestety na razie Sci Fi Channel zaczyna przypominać parodię kanału TV. Nie chodzi mi tutaj o zawartość programową (bo ta jest całkiem OK) ale o wpadki techniczne.
...........................
Na razie więc Sci Fi zachowuje się gorzej niż Polsat z lat 90.
Aż bym się zapytał jak w Shreku: serio, serio - takie wpadki mają ?
E dziwne praktyki, rozumiem całkowicie nowo powstała stację gdzie ludzie dopiero się uczą ale tu .............
Ja podobnie.Ehh jak tak to wygląda i tego nie zmienią to chyba przestane żałować że moje poczciwe UPC nie ma tego kanału u siebie...
Swoją drogą to trochę dziwna strategia jak na kanał o tematyce SF, w końcu to nie TV Trwam...
Może się obawiają, że w takim katolickim kraju takie momenty nie przejdą.
Może nie wiedzą, że Angel, Buffy, Dark Angel i Charmed już leciały w naszej tv.
Aż się boję co porobią przy Fireflayu.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 15.12.2007 - |15:23|
No proszę nawet na TVNie reklamują Sci Fi Channel. Ciekawe czy informują że już praktycznie wszystko na tym kanale leci w oryginale. Lektor poszedł chlać
Czy ja dobrze rozumiem,że polska
Żadnych napisów, lektora czy coś w tym stylu ?
Użytkownik biku1 edytował ten post 15.12.2007 - |15:29|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 15.12.2007 - |15:55|
Szczerze mówiąc to gdyby tak było, to ten kanał by mnie przyciągał o wiele bardziej niż w wersji z lektoremCzy ja dobrze rozumiem,że polska
![]()
wersja SCI FI CH emituje wszystko TYLKO po angielsku ?
![]()
Żadnych napisów, lektora czy coś w tym stylu ?
Napisano 15.12.2007 - |16:02|
Ale chyba nie po to uruchamiali polską wersję w naszym kraju tego kanałuSzczerze mówiąc to gdyby tak było, to ten kanał by mnie przyciągał o wiele bardziej niż w wersji z lektorem
Jak dla mnie ideałem byłaby możliwość wyboru według własnych potrzeb lektor-napisy-oryginał i tak powinno być na każdym kanale.
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 17.12.2007 - |21:19|
I tak miało być. Masz do wyboru wersję oryginalną (na napisy pl nie licz są tylko rumuńskie) i polską (z lektorem). Niestety od kilku dni lektora na wersji polskiej zupełnie nie ma. Dzisiaj cały dzień na tych pseudo kanałach (Universal i Sci Fi) brak lektora pl. A kolejne odcinki kolejnych seriali przelatują koło nosa.Szczerze mówiąc to gdyby tak było, to ten kanał by mnie przyciągał o wiele bardziej niż w wersji z lektorem
Napisano 30.12.2007 - |18:19|
I mogę potwierdzić słowa z powyższych postów, że faktycznie cenzurują nadawane pozycje.
Akurat leciał jeden odcinek Dark Angel i patrzę a tam nagle bam i przeskok akcji a scena pocięta.
Przed chwilą odpaliłem płytkę i sprawdziłem jak to było w oryginale i rzeczywiście wycieli scenę.
Chodziło o scenę z pierwszego odcinka kiedy Bruno [chyba] strzela do Max w tanim motelu a ona wpada do basenu.
Tu scena wyglądała tak Bruno wybiega za Max z motelu i strzela , widać plusk wody w basenie i on ucieka.
A w oryginale Max biegnie, "dostaje" w plecy, wpada do wody, Bruno podchodzi i widzi ją "nie żywą" pływającą pod wodą w basenie i dopiero wtedy ucieka. buuuuuuu
Jeśli tak to wygląda w innych pozycjach to nie podoba mi się taka pocięta koncepcja kanału SF.
Ciekawe czy wybuchające Vipery czy Raidery z BSG też wytną tudzież sceny "satanistyczne" z Angela czy Charmed ?
Miało być tak pięknie a wyszło jak ...............
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 02.01.2008 - |16:09|
I tak się dzieje, przynajmniej jeśli idzie o Angela i Czarodziejki bo pilota BSG nie chciało mnie się już 15 raz oglądaćJeśli tak to wygląda w innych pozycjach to nie podoba mi się taka pocięta koncepcja kanału SF.
Ciekawe czy wybuchające Vipery czy Raidery z BSG też wytną tudzież sceny "satanistyczne" z Angela czy Charmed ?![]()
![]()
Naprawili przynajmniej problem dotyczący polskiej ścieżki dźwiękowej (czyli lektora), a od 14 stycznia debiutuje Futurama.
Napisano 02.01.2008 - |20:41|
Napisano 03.01.2008 - |19:40|

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...
Napisano 03.01.2008 - |19:49|
Obecnie jest na wyłączność w "n".Mam pytanko - czy to jest dostępne tylko w ence? Czy może jest albo będzie w cyfrze+?
Może kiedyś będzie gdzie indziej.
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »