Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sci-Fi Channel POLSKA!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
184 odpowiedzi w tym temacie

#121 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 28.10.2007 - |18:58|

A kto jest właścicielem tych stacji w PL? Bo Whois mi milczy w sprawie domen :(
  • 0

#122 franek

franek

Kapral

• Użytkownik
  • 240 postów

Napisano 28.10.2007 - |19:34|

A kto jest właścicielem tych stacji w PL? Bo Whois mi milczy w sprawie domen :(

DOMENA:
nazwa domeny:	universalchannel.pl
serwery nazw:	 ns1.netnames.net.
			  ns2.netnames.net.
			  ns5.netnames.net.
			  ns6.netnames.net.
ostatnia modyfikacja:	2007.08.16

opcja: brak opcji na nazwe domeny

ABONENT:
				firma:  Domain Administrator
organizacja: SCI FI Channel Europe L.L.C.
ulica:  Oxford House
	   76 Oxford Street
miasto: W1D 1BS London
telefon:  +44.2073076657
fax:  +44.2073076695
ostatnia modyfikacja: 2007.08.16

DOMENA:
nazwa domeny:	scifichannel.pl
serwery nazw:	 ns1.netnames.net.
			  ns2.netnames.net.
			  ns5.netnames.net.
			  ns6.netnames.net.
ostatnia modyfikacja:	2007.08.16

opcja: brak opcji na nazwe domeny

ABONENT:
				firma:  Domain Administrator
organizacja: SCI FI Channel Europe L.L.C.
ulica:  Oxford House
	   76 Oxford Street
miasto: W1D 1BS London
telefon:  +44.2073076657
fax:  +44.2073076695
ostatnia modyfikacja: 2007.08.16

• 0

#123 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 29.10.2007 - |00:34|

Czyli niema fili w Polsce? Wszystko jest jest załatwiane w UK?
  • 0

#124 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 29.10.2007 - |01:55|

NBC Universal zarejestrował polskie domeny

Amerykański koncern NBC Universal, który planuje wprowadzenie swoich kanałów filmowych do Polski, zarejestrował dwie polskie domeny internetowe.

Należąca do NBC Universal spółka Sci-Fi Channel Europe z siedzibą w Londynie wykupiła domeny internetowe: Scifichannel.pl i Universalchannel.pl. Pierwsza może się stać w przyszłości serwisem kanału Sci-Fi Channel emitującego filmy i seriale science fiction, natomiast druga domena - całodobowej stacji o profilu filmowym Universal Channel. Zarówno Sci-Fi Channel, jak i Universal Channel będą mogły wykorzystywać bibliotekę filmową wytwórni Universal Pictures.

Wiosną NBC Universal poinformował, że będzie dążył do rozszerzenia zasięgu swoich kanałów tematycznych w całej Europie, wymieniając Polskę wśród krajów potencjalnych inwestycji. Miałoby to nastąpić jesienią br. lub w przyszłym roku.

Link :).
  • 0
::. GRUPA TARDIS .::

#125 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 30.11.2007 - |12:45|

Działa już strona Sci Fi Channel, jest tam już program stacji.

Na Nce można złapać testowe nadawanie Sci Fi i Universal. Format obrazu to niestety 4:3, ale za to jakość obrazu naprawdę bardzo dobra (AXNy przy tym to pikseloza). Możliwość wyboru polskiej lub oryginalnej wersji językowej i napisów (ale aktualnie się nie wyświetlają). Logo Sci Fi w lewej górnej części ekranu. Co prawda to szczegół, ale liczyłem że będzie jak w USA w prawym dolnym rogu.

Użytkownik Pawel edytował ten post 30.11.2007 - |17:49|

• 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#126 terekuku

terekuku

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • Miastogdansk

Napisano 30.11.2007 - |20:58|

Właśnie chciałem o tym napisac ze stronak chodzi ale powiem jedno ramówka na 2+ nic ciekawego . Mialem nadzieje że bedzie coś nowszego aq nie flash gordon
  • 0

#127 k-rol

k-rol

Starszy plutonowy

• Grupa Hatak
  • 535 postów
  • Miastowlkp.

Napisano 01.12.2007 - |09:43|

No fakt, ramówka taka sobie, ale może wreszcie doczekamy się emisji całego BSG w polskiej tv ;) najwięksa wada to ograniczenie tylko do "enki", mam nadzieję, że po jakimś czasie to się zmieni i kanał trafi do kablówek, tak jak było to np. z Comedy Central :) w każdym razie trzymam kciuki za powodzenie Sci Fi w Polsce :]
  • 0

Dołączona grafika

#128 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 01.12.2007 - |10:56|

Najgorsze jest to że przez cały grudzień powtarzać będą w kółko pilota BSG. Oj chyba nie doczekamy się całego BSG w naszej tv :angry: .

Co do ramówki to ja jestem spokojny. Każda nowa serialowa stacja która startowała ostatnio dopiero z biegiem czasu uatrakcyjniała swoją ramówkę.

Dzisiejszego wieczoru na pewno obejrzę Universal Channel bo od 21 lecą kolejno: Cane, Dexter i Brotherhood.
  • 0

#129 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 11.12.2007 - |10:13|

Niestety na razie Sci Fi Channel zaczyna przypominać parodię kanału TV. Nie chodzi mi tutaj o zawartość programową (bo ta jest całkiem OK) ale o wpadki techniczne.

W poprzednim tygodniu brak lektora na jednym z epizodów Czarodziejek. Ponoć powycinanie niektóre sceny z pilota BSG (nie oglądałem na Sci Fi więc nie wiem, czytałem tylko na jednym z for). W tym tygodniu na dobry początek brak lektora na jednym z odcinków Enterprise, dzisiaj pominęli jeden epizod Czarodziejek (ciekawe czy finał sezonu też pominą, w końcu po co komu tak mało ważny epizod jak finał sezonu) oraz brak lektora na kolejnym epizodzie.

Na razie więc Sci Fi zachowuje się gorzej niż Polsat z lat 90.

edit: Cenzurują nie tylko BSG. Czarodziejki mają powycinanie niektóre sceny dotyczące okultyzmu, Angel też leci z wyciętymi scenami. Raz się zdarzyło że odcinek Angela na Sci Fi trwał 35 minut więc wycieli prawie 10 minut.

Użytkownik Pawel edytował ten post 11.12.2007 - |10:26|

• 0

#130 Lukassuss

Lukassuss

Kapral

• Użytkownik
  • 215 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 11.12.2007 - |14:39|

edit: Cenzurują nie tylko BSG. Czarodziejki mają powycinanie niektóre sceny dotyczące okultyzmu, Angel też leci z wyciętymi scenami. Raz się zdarzyło że odcinek Angela na Sci Fi trwał 35 minut więc wycieli prawie 10 minut.

Ehh jak tak to wygląda i tego nie zmienią to chyba przestane żałować że moje poczciwe UPC nie ma tego kanału u siebie...

Swoją drogą to trochę dziwna strategia jak na kanał o tematyce SF, w końcu to nie TV Trwam...
  • 0
Nie to ładne co mówią ale to co się komu podoba... czyli "de gustibus..."

#131 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 11.12.2007 - |17:22|

Niestety na razie Sci Fi Channel zaczyna przypominać parodię kanału TV. Nie chodzi mi tutaj o zawartość programową (bo ta jest całkiem OK) ale o wpadki techniczne.
...........................
Na razie więc Sci Fi zachowuje się gorzej niż Polsat z lat 90.

Kurcze aż nie mogę w takie buble uwierzyć :blink:
Aż bym się zapytał jak w Shreku: serio, serio - takie wpadki mają ? ;)
E dziwne praktyki, rozumiem całkowicie nowo powstała stację gdzie ludzie dopiero się uczą ale tu .............

Ehh jak tak to wygląda i tego nie zmienią to chyba przestane żałować że moje poczciwe UPC nie ma tego kanału u siebie...

Swoją drogą to trochę dziwna strategia jak na kanał o tematyce SF, w końcu to nie TV Trwam...

Ja podobnie.
Może się obawiają, że w takim katolickim kraju takie momenty nie przejdą.
Może nie wiedzą, że Angel, Buffy, Dark Angel i Charmed już leciały w naszej tv. ;) :P hi hi hi hi

Aż się boję co porobią przy Fireflayu.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#132 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 15.12.2007 - |15:23|

Cytat z tematu o Flashu G.

No proszę nawet na TVNie reklamują Sci Fi Channel. Ciekawe czy informują że już praktycznie wszystko na tym kanale leci w oryginale. Lektor poszedł chlać

Czy ja dobrze rozumiem,że polska :lol: :lol: wersja SCI FI CH emituje wszystko TYLKO po angielsku ? :blink:
Żadnych napisów, lektora czy coś w tym stylu ?

Użytkownik biku1 edytował ten post 15.12.2007 - |15:29|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#133 franek

franek

Kapral

• Użytkownik
  • 240 postów

Napisano 15.12.2007 - |15:55|

Czy ja dobrze rozumiem,że polska :lol: :lol: wersja SCI FI CH emituje wszystko TYLKO po angielsku ? :blink:
Żadnych napisów, lektora czy coś w tym stylu ?

Szczerze mówiąc to gdyby tak było, to ten kanał by mnie przyciągał o wiele bardziej niż w wersji z lektorem :P
  • 0

#134 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 15.12.2007 - |16:02|

Szczerze mówiąc to gdyby tak było, to ten kanał by mnie przyciągał o wiele bardziej niż w wersji z lektorem :P

Ale chyba nie po to uruchamiali polską wersję w naszym kraju tego kanału ;)
Jak dla mnie ideałem byłaby możliwość wyboru według własnych potrzeb lektor-napisy-oryginał i tak powinno być na każdym kanale.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#135 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 17.12.2007 - |21:19|

I tak miało być. Masz do wyboru wersję oryginalną (na napisy pl nie licz są tylko rumuńskie) i polską (z lektorem). Niestety od kilku dni lektora na wersji polskiej zupełnie nie ma. Dzisiaj cały dzień na tych pseudo kanałach (Universal i Sci Fi) brak lektora pl. A kolejne odcinki kolejnych seriali przelatują koło nosa.
  • 0

#136 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 30.12.2007 - |18:19|

W końcu dzisiaj miałem okazję obejrzenia polskiej wersji Sci-Fi Channel fakt, że to było bardziej przy okazji pobytu u brata ale jednak leciało sobie w tle. ;)
I mogę potwierdzić słowa z powyższych postów, że faktycznie cenzurują nadawane pozycje.
Akurat leciał jeden odcinek Dark Angel i patrzę a tam nagle bam i przeskok akcji a scena pocięta. :blink: :o

Przed chwilą odpaliłem płytkę i sprawdziłem jak to było w oryginale i rzeczywiście wycieli scenę.
Chodziło o scenę z pierwszego odcinka kiedy Bruno [chyba] strzela do Max w tanim motelu a ona wpada do basenu.
Tu scena wyglądała tak Bruno wybiega za Max z motelu i strzela , widać plusk wody w basenie i on ucieka.
A w oryginale Max biegnie, "dostaje" w plecy, wpada do wody, Bruno podchodzi i widzi ją "nie żywą" pływającą pod wodą w basenie i dopiero wtedy ucieka. buuuuuuu :angry:

Jeśli tak to wygląda w innych pozycjach to nie podoba mi się taka pocięta koncepcja kanału SF.
Ciekawe czy wybuchające Vipery czy Raidery z BSG też wytną tudzież sceny "satanistyczne" z Angela czy Charmed ? ;) ;) :P

Miało być tak pięknie a wyszło jak ............... :wacko:

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#137 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 02.01.2008 - |16:09|

Jeśli tak to wygląda w innych pozycjach to nie podoba mi się taka pocięta koncepcja kanału SF.
Ciekawe czy wybuchające Vipery czy Raidery z BSG też wytną tudzież sceny "satanistyczne" z Angela czy Charmed ? ;) ;) :P

I tak się dzieje, przynajmniej jeśli idzie o Angela i Czarodziejki bo pilota BSG nie chciało mnie się już 15 raz oglądać ;).

Naprawili przynajmniej problem dotyczący polskiej ścieżki dźwiękowej (czyli lektora), a od 14 stycznia debiutuje Futurama.
  • 0

#138 jurandzik

jurandzik

Starszy szeregowy

• Grupa Hatak
  • 131 postów
  • Miastopomorskie

Napisano 02.01.2008 - |20:41|

Dobrze, że chociaż zaczęli na EPG podawać coś więcej prócz nazw seriali :P i zaczęły być dobre godziny emisji podawane.
  • 0

#139 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 03.01.2008 - |19:40|

Mam pytanko - czy to jest dostępne tylko w ence? Czy może jest albo będzie w cyfrze+?
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#140 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 03.01.2008 - |19:49|

Mam pytanko - czy to jest dostępne tylko w ence? Czy może jest albo będzie w cyfrze+?

Obecnie jest na wyłączność w "n". :angry: :unsure:
Może kiedyś będzie gdzie indziej.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych