Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kilka pytań o...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
142 odpowiedzi w tym temacie

#121 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 15.06.2006 - |09:26|

Nukleon: A gdzie ty masz jakieś dziury w labelach? Przecież na stronie są zawsze full face (ewentualnie z zewnętrznym kółkiem).
  • 0
Zawsze po grudzie

#122 I. Thorne

I. Thorne

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 119 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 28.07.2006 - |11:22|

Ja mam prośbę.

Otóż poszukuje pudełek na 3 DVD z miejscem na insert. Niestety nie znalazałem takich ani na Allegro, ani w sklepach internetowych.

Czy ktos mógłby wrzucić linka do jakiegoś sklepiku co posiada takie pudełka?

Z góry dziękuje.
  • 0

#123 Pochi

Pochi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 12.08.2006 - |19:10|

witam

ktory papier "pobiera" wiecej tuszu xero czy foto??

pozdrawiam
  • 0

#124 Pochi

Pochi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 13.08.2006 - |00:59|

Używał ktoś tego papieru foto:

http://www.allegro.p...wyprzedaz_.html

lub

http://www.allegro.p...wyprzedaz_.html

ktory wybrac do drukowania okladek
  • 0

#125 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 14.08.2006 - |00:35|

Chyba foto i to nie względu na to że jest bardziej chłonny(bo chyba nawet nie jest) ale temu ze na wydruk w wersji foto idzie więcej atramentu.
  • 0

#126 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 14.08.2006 - |00:46|

Ja korzystam z jakiegoś papieru powlekanego(nie wiem co to za papier kupuję go na sztuki za 50gr)

Najlepiej idź do jakiegoś sklepu związanego z drukarkami np. z materiałami eksploatacyjnymi(tusz papier) i poproś o jakiś papier pomiędzy zwykłym a fotograficznym.
  • 0

#127 Sawyer 815

Sawyer 815

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów
  • MiastoTczew

Napisano 05.11.2006 - |12:31|

witam!

jestem laikiem w okladkach, a mam takie pytanie:

chcialbym wydrukowac okladke Tauri Graphics "Prison Break S1". Jakie wymiary musi miec pudełko? Czy może być takie:

http://allegro.pl/it...lyty_5szt_.html

??

Dziekuje
  • 0

#128 gruszmen

gruszmen

Redaktor naczelny GHN

• VIP
  • 60 postów
  • MiastoWarszawa / Płock

Napisano 05.11.2006 - |17:54|

Tak może być takie pudełko. Tylko musisz odpowiednio ustawić wielkość drukowanego obrazka w Twoim programie. Nero Cover Designer ma predefiniowane szablony między innymi na zwykłe pudełko dvd. Na stornie taurigraphic znajduje się też szablon do photoshopa. Możesz również wygooglowac rozmiar pudełka i utworzyć w swoim programie obrazek o dokładnie takich wymiarach i wydrukować bez skalowania.
Pozdrawiam
Gruszmen
  • 0
gruszmen
Redaktor naczelny news.hatak.pl
gruszmen@hatak.pl

Dołączona grafika

#129 peter_14

peter_14

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 26.02.2007 - |21:39|

Sorry, że odświeżam temat, ale chciałbym wiedzieć jakiego programu używacie, aby wydrukować okładkę? Mam coverXP, ale w nim to tylko można drukować FRONT i BACK - bez grzbietu.

Chodzi mi o taki program, który wydrukuje CAŁĄ OKŁADKĘ - takie jak są tutaj wykonywane.

Proszę o odp.

edit\ Acha i jeszcze jedno, jaki papier użyć - wiem, że fotograficzny, ale u mnie w komputerowym mają tylko sztywny, więc nie bardzo na okładkę. Może wiecie jak nazywa się taki papier, który mają oryginalne filmy, gry etc.

Proszę o odp.

Użytkownik peter_14 edytował ten post 26.02.2007 - |21:41|

• 0

#130 DjMarco

DjMarco

Starszy szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 109 postów
  • MiastoPiastów

Napisano 26.02.2007 - |22:20|

Co do papieu to ja wydrukowałem okładki na papierze technicznym tylko znalazłem taki śliski i efekt jest świetny a kartka ładnie się zagina ( to nie jest takie sztywne po wydrukowaniu i ładnie "wchodzi" do pudełka).

A co do programu to powiem jak ja to robie. Może to taki prostacki sposób ale dla mnie skuteczny. Otwieram Word'a i wklejam obrazek z okładką. Potem po zmierzeniu (zwykłą linijką) jakiejś oryginalnej okładki i sprawdzeniu czy jej wymiary są odpowiednie z moimi pudłami, skaluje obraz do odpowiednich rozmiarów i klikam Ctrl+P.
  • 0
HALLOWED ARE THE ORI

Dołączona grafika

#131 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 26.02.2007 - |22:44|

DjMarco a po co tak komplikujesz sobie życie? Przecież okładki są już wymierzone.. wystarczy dać drukuj... Może i się nie znam.., ale skoro coś jest wymierzone i wyskalowane, to po co to wrzucać do worda, by ten to skalował na nowo?

#132 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 26.02.2007 - |22:57|

InfranView+opcja drukuj to jest dobry pomysł :]
  • 0

#133 DjMarco

DjMarco

Starszy szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 109 postów
  • MiastoPiastów

Napisano 26.02.2007 - |23:41|

@Toudi
Owszem okładki są już wymierzone ale chodzi mi o sytuację kiedy masz pudło chociaż o 2mm dłuższe (nie szersze) mi się przytrafiło akie pudło i jak wydrukowałem tak jak mówisz to miałem głupie puste miejsce i było widać takie dziury na uchwyty do insertów. Od tej pory najpierw sprawdzam ich długość i szerokość co do minimetra i doprowadzam do odpowiednich rozmiarów ale czasami tylko drukuję gdy dostanę pudła co do minimetra.

Użytkownik DjMarco edytował ten post 26.02.2007 - |23:42|

• 0
HALLOWED ARE THE ORI

Dołączona grafika

#134 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 26.02.2007 - |23:44|

ACDSee 5.0 -> drukuj -> podajesz wymiary co do setnej czesci milimetra i drukujesz. Wsadzajac je do worda tylko niszczysz je, bo on nie potrafi takiej grafiki przeskalowac.
  • 0
Okładki DVD - Szukasz okladek do seriali i filmow? Znajdziesz je tam!

Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty

Dołączona grafika

#135 DjMarco

DjMarco

Starszy szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 109 postów
  • MiastoPiastów

Napisano 26.02.2007 - |23:59|

@Grzesiu
Dzięki za info. Na pewno się przerzucę na ten program. A co do jakości to zbytniego pogorszenia nie widziałem a myślałem że to wina drukarki i może papieru.
  • 0
HALLOWED ARE THE ORI

Dołączona grafika

#136 Asakura Toshikage

Asakura Toshikage

Szeregowy

• Email
  • 2 postów

Napisano 26.06.2007 - |15:54|

Przeczytałem cały topic i nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. A mianowicie ściągałem etykiety z Tauri Graphics, kupiłem papier Emerson ( Etykiety samoprzylepne format A4 z wyciętymi już dwoma etykietami). Gdy użyłem programu UnderCover XP po wydrukowaniu okazało się że etykiety są przesunięte w dół około 5 mm w dół wzdlędem wyciętych kółeczek :( Jak to poprawić? Szukałem w ustawieniach drukarki (HP Deskjet 5940) ustawień marginesów ale nic takiego nie zlazłem :( Jeśli ktoś wie jak to zrobić byłbym wdzięczny za łopatologiczną odpowiedź ;)
  • 0

#137 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 26.06.2007 - |18:28|

Zapewne ten program nie posiada szablonu arkuszu tej firmy (zgaduje, nie uzywam tego programu). W takim przypadku musisz:
- zdobyc szablon dla programu,
- przekalibrowac drukarke w tym programie (nie ustawieniach drukarki) by drukowala wyzej,
- zmienic papier na obslugiwany przez program.

A z innej beczki... tani ten papier, nawet za tani :/ Jak z jakoscia i trwaloscia?
  • 0

Dołączona grafika

#138 Asakura Toshikage

Asakura Toshikage

Szeregowy

• Email
  • 2 postów

Napisano 27.06.2007 - |12:15|

To mógłbyś podać jakiś program w którym Ty drukujesz i posiadający odpowiedni szablon bo ja kompletny noob w tym temacie jestem. Co do papieru to zapłaciłem około 45 zł. Co do trwałości to nie wiem bo jeszcze nie miałem okazji go nigdzie nakleić, a jakość jest ok według mnie ;)
  • 0

#139 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 27.06.2007 - |20:14|

Ja osobiscie drukuje prosto z Photoshopa. A papier, który używam pochodzi od Neato/Fellowes:
http://www.fellowes....&...=66&pid=872 - zestaw startowy, w nim m.in. aplikator do precyzyjnego naklejania etykiet, tam tez program w PL majacy szablony tej firmy;
http://www.fellowes....&...=66&pid=342 - zestaw etykiet z 'duza dziurka';
http://www.fellowes....&...=66&pid=656 - j.w. ale z malym otworem.
  • 0

Dołączona grafika

#140 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 20.08.2007 - |02:15|

Na jakim papierze drukujecie okładki?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0