Skocz do zawartości

Zdjęcie

24

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
377 odpowiedzi w tym temacie

#121 Jack Gryffin

Jack Gryffin

Kapral

• Użytkownik
  • 217 postów

Napisano 24.06.2005 - |15:07|

Dzisiaj we wczesnych godzinach porannych zakończyłem seans ostatniego odcinka 24. Day 4. Sezon ten przerósł moje wszelkie oczekiwania, cały czas coś się działo, nie było żądnych przestojów jakie można było zaobserwować w poprzednich, bez przerwy akcja i reakcja. Wszystko toczyło się tak szybko że nawet nie zauważyłem co się stało z Behrooz’em po tym jak go przekazali terrorystą. Teraz to już nie wiem czy chce oby kręcili kolejne sezony (chociaż wiem że i tak je nakręcą) bo bardzo ciężko będzie im dorównać poziomem do tego. A na koniec odnośnie Jacka to tylko powiem „dobrze mu tak” za jego przesadny altruizm no i w końcu o czymś musi być day 5 B)

Użytkownik Yoek edytował ten post 24.06.2005 - |15:08|

• 0
Mamy dokładnie tyle wolności ile jesteśmy wstanie sobie wywalczyć i dokładnie tyle ile jesteśmy w stanie obronić!!!

#122 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 04.11.2005 - |22:19|

Yes, yes, yes......

Jack is back :)

Pamietajcie fani serialu 24 - premiera 5 serii juz niedlugo, bo 24 stycznia 2006 :)
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#123 Linaya Altair

Linaya Altair

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 03.12.2005 - |11:42|

Ja oglądnęłam chyba 2,albo 3 odcinki.Żadna rewelacja.
  • 0

#124 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 16.01.2006 - |12:10|

No więc zaczęło się :D Jack Is Back! Reszta za spoilerem, bo odcinki świeżutkie, nie każdy miał okazje je obejrzeć :)

» Click to show Spoiler - click again to hide... «

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 16.01.2006 - |12:11|

• 0

->1019<-

#125 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 15.02.2006 - |13:02|

Wiem, że tak nie wypada post pod postem, ale na TEJ stronce znalałem ciekawą rzecz dotyczącą Jacka Bauera :D
- http://seriale.org/2...iecie-o-24-cz1/
- http://seriale.org/2...iecie-o-24-cz2/

Jakoś bardziej mi się to podoba niż historyjki o Chucku Norrisie :]
  • 0

->1019<-

#126 marcin

marcin

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 201 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 28.04.2006 - |10:50|

Nie wiem, jak to im się udało, ale piąty sezon jest najlepszy z dotychczasowych. :)
  • 0
Everything happens for a reason!

#127 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 28.04.2006 - |13:09|

Bo mordują bohaterów na potęgę ;) No i szykuje się, że w tym sezonie zginie 2 prezydentów USA ;) :D

Zwroty akcji są po prostu niesamowite... to trzeba mieć głowę, żeby coś takiego wymyśleć ;]
  • 0

->1019<-

#128 mortis4321

mortis4321

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 28.04.2006 - |21:27|

Tylko co w takim razie bedzie w 3 kolejnych sezonach (ktore zostaly juz zapowiedziane + film kinowy, ktory nie jest jeszcze na 100% pewny) skoro juz teraz zabrali sie za samego prezydenta US nie liczac tego, ktorego zabili na poczatku (kto bedzie zly w dalszych odcinkach?). Ale fakt jest taki ze sezon 5 jest najlepszym z dotychczasowym i cieszy mnie, ze nie tylko ja tak uwazam :) .
Ciekawi mnie jeszcze czy w tym sezonie porusza jeszcze watek Chin czy nie, w koncu zostalo tylko 5 odcinkow i jak na razie nic nie zapowiada aby ten watek mial byc poruszony (moze kolejne sezony?)
I jeszcze taka mysl mi sie nasunela, bo do tej pory wlasciwie kazdy sezon nie mial zwiazku z poprzednimi (nie liczac postaci i pomniejszych wydarzen), jak byscie sie zapatrywali na fakt jakby np 2 kolejne sezony opowiadaly jedna historie, niekoniecznie kolejne 48 godzin, ale po prostu zwiazane fabularnie? Bo mnie osobiscie nie podobalby sie fakt czekania do stycznia na kontynuacje w nastepnym sezonie :) .
No ale zobaczymy czym jeszcze nas tworcy zaskocza.
  • 0

#129 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów

Napisano 29.04.2006 - |12:23|

Nie było jeszcze wytłumaczone wątku zamachu na Palmera ze konca drugiego sezonu chyba.
  • 0

Dołączona grafika

#130 mortis4321

mortis4321

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 29.04.2006 - |16:22|

Nie było jeszcze wytłumaczone wątku zamachu na Palmera ze konca drugiego sezonu chyba.

Wytlumaczone w jakim sensie? Bo faktycznie nie wiemy kto zlecil ten atak natomiast wiadomo kto go wykonal i o ile dobrze pamietam ta laska co go wykonala pod koniec 4 sezonu dostala immunitet za wydanie "szefa" (dokladnie nie pamietam jak to tam bylo).
  • 0

#131 marcin

marcin

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 201 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 30.04.2006 - |04:56|

Na początku trzeciego sezonu, podczas rozmowy Wayne'a i Davida, dowiadujemy się, że zleceniodawcy tego zamachu zostali złapani. Zaś sama Mandy (ta, która dokonała zamachu) zostaje złapana w czwartym sezonie.

Poza tym - z tego, co słyszałem - o złapaniu tych terrorystów opowiada gra "24", której akcja dzieje się właśnie między drugim i trzecim sezonem.
  • 0
Everything happens for a reason!

#132 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 30.04.2006 - |15:52|

tylko zapomniales wspomniec ze gra 24 jest na PS2 :)
zgadzam sie z _Neoo_ - trzeba miec niezly leb :)
bo mimo ze scenariusze 1 i 2 sezonu byly jeszcze mozliwe do stworzenia przez normalnych ludzi, o tyle 3 juz zaczal byc niewiarygodny do stworzenia i naprawde bylo trzeba wiele wyobrazni. sezon 4 pobil sezon 3 kilkakrotnie, a sezon 5 pobija wszystkie poprzednie razem wziete :)
mam takie dziwne przeczucie, ze w CTU jest jeszcze jeden kret :)
oraz kto ma jakis pomysl co sie stalo z Aaronem? wiem ze zostal zlapany, ale ktos cos moze gdzies czytal i wie i moglby sie tym podzielic :)
poza tym niemartwcie sie tym, ze jeszcze maja byc 3 sezony i film. skoro w sezonie 5 wymyslono taki scenariusz, to ja juz sie nie moge doczekac sezonu 6, jak i kazdego kolejnego :)
  • 0

#133 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów

Napisano 30.04.2006 - |21:18|

Hmmm mozliwe ze bylo wyjasnione ale "taka akcja" powinna byc jakos rozwinieta a nie tylko wspomniana mimochodem we rozmowie....

Co do piatego sezonu to.... hmmm... wstyd sie przyznac ale zawislem na 7 odcinku i jakos tak brak zaangazowania we ogladanie..... pewnie jutro siade i "łykne" wszystkie :)
  • 0

Dołączona grafika

#134 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 02.05.2006 - |01:33|

Hmmm mozliwe ze bylo wyjasnione ale "taka akcja" powinna byc jakos rozwinieta a nie tylko wspomniana mimochodem we rozmowie....

Co do piatego sezonu to.... hmmm... wstyd sie przyznac ale zawislem na 7 odcinku i jakos tak brak zaangazowania we ogladanie..... pewnie jutro siade i "łykne" wszystkie :)

no miejmy nadzieje :)
wkoncu to dla twojego dobra :)
uwierz mi ze warto poswiecic te kilkanascie godzin :P
masz zalegle 12 odcinkow a dzisiaj bedzie kolejny :)
jak juz ogladniesz to opisz swoje refleksje na temat sezonu 5 :)
  • 0

#135 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 03.05.2006 - |16:38|

Dla mnie 5 sezon jest super, ale i tak nie przebił 2 sezonu. Może mówie tak dlatego że 2 sezon oglądałem po baaardzo długiej przerwie i miałem straszny głód na 24?. Tym niemniej w moim prywatnym rankingu 5 sezon jest zaraz po drugim. Kto wie może do końca zmienie jeszcze zdanie.

5 sezon cenie sobie za to, że tym razem główni bohaterowie nie są "nietykalni". Najbardziej zdziwiła mnie śmierć Palmera tego chyba nikt się nie spodziewał. Jako że producenci obiecują że końcówka sezonu będzie jeszcze lepsza czekam z niecierpliwością

Teraz czas na pytanie:

Zapewne pamiętacie monolog Jacka, który otwierał każdy odcinek 1 sezonu. Zznalazłem w sieci informacje jakoby w 2 sezonie (od odcinka 11 do 15) też był taki monolog. Ja mam wersje dvdrip i tam niestety go nie ma. Podejrzewam że był on tylko w wersji tv, ale to tylko przypuszczenia. Wie ktoś może jak to z tym jest? A może ktoś ma ten monolog?

Będe wdzięczny za pomoc.

Oto treść monologu:

"A terrorist threat is made against this country, there are people inside our own government that may be involved, and my daughter is in danger. I'm Federal Agent Jack Bauer. Since 9 a.m., I have been tracking this bomb, and time is running out...".
  • 0

#136 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 06.05.2006 - |16:32|

Oto treść monologu:

"A terrorist threat is made against this country, there are people inside our own government that may be involved, and my daughter is in danger. I'm Federal Agent Jack Bauer. Since 9 a.m., I have been tracking this bomb, and time is running out...".

jak dobrze pamietam to taki monolog byl TYLKO w sezonie 2, poniewaz to w drugim chodzilo o o bombe, a nie w pierwszym. w pierwszym cos innego mowil :)
i to bylo tylko w tv jak dobrze pamietam :)
  • 0

#137 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 07.05.2006 - |01:14|

Czytałeś dokładnie mój post? chyba nie. Napisałem ze podobno w 2 sezonie był molonog (odcinki 11-15) podobnie jak przez cały pierwszy sezon.
  • 0

#138 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów

Napisano 07.05.2006 - |08:10|

O ile pamiętam to był/jest monolog w stylu: "Akcja rozgrywa się pomiędzy ... a ... " Innych stałych, coodcinkowych monologów nie pamiętam :)
  • 0

Dołączona grafika

#139 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 14.05.2006 - |00:12|

Czytałeś dokładnie mój post? chyba nie. Napisałem ze podobno w 2 sezonie był molonog (odcinki 11-15) podobnie jak przez cały pierwszy sezon.

a ty moj? w swoim napisales o bombie !! bomba byla tylko w drugim sezonie, poniewaz w pierwszym w monologu bylo o zabojstwie palmera :)
  • 0

#140 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 15.05.2006 - |00:58|

Nie zrozumielismy się. Ten monolog o bombie jes własnie z sezonu 2. Wydawało mi sie że to logiczne.

Mam rozumieć że widziałeś któryś odcinek z tym monologiem?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych