Wow! To jest dopiero fanatyk! Życzę ci żebyś się nie rozczarował podkładając obraz pod przeczytane napiski
Witam wszystkich.
Jeszcze nie mialem okazji oglądać odcineczków z 8 sezonu ale moje zainteresowanie sg-1 jest tak duże że nie mogłem czekać na nie i sciagnąłem napisy i je przeczytałem (po prostu już nie mogłem wytrzymać). Jestem za kolejnym sezonem między innymi dletego że jest to świetny serial i życie bez niego byłoby uboższea jeżeli autorzy obniżą loty to straci widownię i sam ulegnie zagładzie
.
Sezon 9
Napisano 02.09.2004 - |10:15|
Napisano 09.09.2004 - |18:28|
pauka - fanatyk to malo powiedziane
Napisano 16.09.2004 - |21:06|
Napisano 16.09.2004 - |23:51|
jednak moim zdaniem sezon 8 powinien skonczyc sie filmem bo jak ciagle beda tracili takie pomysly na film jaki chcieli zrobic a powstaly z tego dwa super odcinki (Lost City - przyp. aut.
Napisano 17.09.2004 - |09:02|
wolalbym dostac klawiature rodem z SG1JoVisH ma racje
pauka - fanatyk to malo powiedzianepowinienes dostac nagrode za najwierniejszego fana SGC. nagroda powinno byc dla ciebie na przyklad medalik w ksztalcie gwiezdnych wrot oraz pilot do telewizora w ksztalcie GDO
Napisano 25.09.2004 - |04:32|
Od jakiegoś już czasu przeglądałem to forum, ale dopiero teraz postanowiłem się zarejestrować.
Jak wiadomo sezon 8 jest w chwili obecnej w połowie wyświetlania. Nie powiedziałbym, żebym był zachwycony jego poziomem, więc nie jestem też gorącym zwolennikiem robienia kolejnego sezonu. Z drugiej strony, jest tyle niewyjaśnionych wątków, że zakończenie SG-1 na 8 sezonie byłoby trochę dziwne. Samo zamknięcie wszystkich obecnych wątków zajęłoby kolejne 2 sezony, a przecież są tworzone cały czas nowe.
Szczerze mówiąc, to nie jestem pewien, jaki byłby najlepszy scenariusz dla serialu, ale myślę, że powolne (ale nie za bardzo) zamykanie coraz to kolejnych wątków przez sezon 8 (co już chyba nie nastąpi) oraz ewentualne sezony 9-10 (nie wierzę, żeby można było zamknąć wszystko w 20 odcinkach) byłoby najlepszym rozwiązaniem. Przez ten okres czasu SGA mógłby się rozkręcić (osobiście uważam, że sezony 3-5 były najlepsze dla SG-1, więc może podobnie będzie z SGA
Pozdrawiam
Napisano 21.10.2004 - |21:03|
a tak naprawdę to chciałbym zobaczyć ekipę SGC raczej na Atlantis - tu są wrogowie godni Daniela, Sam, O'Neill'a, Teal'ca
Napisano 21.10.2004 - |23:34|
- Anderson wiecej sie udzielal w akcje i bylo go wiecej znac,nie tylko przerzucajcego papiery
-powiązać tematyke Atlantis bardziej z SG-1, to daloby nowe,inspirujace rozwiazania tematyczne
- duch SG-1 nigdy nie zaginął....
Zyczyłabym sobie aby to byl doprawdy czadowy come back..... co zatyka dech w piersiach!
Napisano 27.10.2004 - |15:05|
Napisano 28.10.2004 - |20:48|
to totalna klapa
jack dowodca sgc nic glupsego chyba nie dalo sie juz wymyslic
caly duch serialu prysl jak banka
gdzie te podroze na inne palety?
gdzie te przygody
(teraz beda mieli takie ktorych na ekranie nie widac
a dowoadujemy sie o nich dopiero
jak zdawaja raport onilowi (odcienke bodaj 4 czy 5) po tym jak zostali uwiezieni w swiatyni))
jeszcze mialem nadzieje ze w odcnku w ktorych jack rozwaza czy podola obowiazka bycia dowodca
to w koncu zrezygnuje
a tu d...
nich Bóg da i powstanie sezon 9
ale z jackiem jako dowdca sg-1 a nie sgc
nich wrocii do tego co umie najlepiej
no i tak a propo petera de luise
kogo ten facet do serialu z rodziny nie wcisnal
najpierw ojca pozniej brata, pozniej drugiego brata
mogl jeszcze matke (jesli jeszcze zyje)
za duzo de luise'ow w tym serialu
no i mogliby wreszcie ograniczyc role RDA
jako executive producera
gosciu jest w koncu aktorem
reszte niech zostawi innym
no i watki milosne (glownie samanty)
zupelnie nie potrzebne
Napisano 05.11.2004 - |22:41|
Do serialu podszedłem bardzo krytycznie, naprawde bardzo krytycznie-ot taka niezbyt wysokobudżetowa bajeczna z makgajwerem udajacym tym razem żołnierza. Czekałem az znów zacznie z zapałki i starego kondoma budować działa plazmowe, a tu zaskoczenie, serial okazał sie fantastyczny nie głupi i co najważniejsze nie powtarzał schematów a przynajmniej sie z nich nasmiewał, np w serialu Sliders można było zobaczyć odgrzewaną wyspe doktora Maroe, w SG1 tego nie ma co wiecej z serii na serie scenarzyści zaczeli sie starac coraz bardziej. Przestała nasza wspaniała drużynka chodzic po swiatach, spotykac dawne /wymarłe kultury by sie O'Neal powkurzał ze nic nie rozumie, czy Daniel popodniecał jak to fajnie pogadać z Aztekiem. Każda seria wnosiła coś do SG World a to nowe kultury już nie tak sztywno związane z Ziemią, a to oddrewniają Tealka, gdzie z podnoszenia brwi i nic niemówienia stworzyli całą kulture Jaffa, zresztą nasz wielki T. też sie uczłowiecza i przejmuje "ziemskie" cechy bycia troche sfobodniejszym i cool, to dodaje autentyczności, nie jak w innych serialach gdzie bohater przez 15 lat mieszkania na innej planecie nie potrafi dajmy na to powiedziec słowa w obcym jezyku.
To tyle troche nie do ładu i składu ale tak mysle. SG1 to bardzo dobry serial z sensowną fabułą i cały czas posiadający duży potencjał.
Co do Andersona to nie można rozpaczać, jak nie on bedzie prowadził SG1 to ktoś inny, podobnie było z Danielem wszyscy piszczeli że bez niego to nie to samo a potem jak wszedl Jonas to go fani z serialu puscic nie chcieli i modlili sie by sie pokazał w Atlantis, a co Shepard jest aż taki zły? Dajmy sie im wszystkim rozkrecic Mam nadzieje że to dopiero początek podróży z SG1 i Atlantis i czeka nas jeszcze duuuużo sezonów!!
Pozdrawiam wszystkich fanów.
Napisano 06.11.2004 - |15:51|
Napisano 06.11.2004 - |23:44|
Produkcja zaczyna się na ogół w lutym, więc napierw pokręcą sceny bez Amandy, pewnie to co RDA miałby porobić, tak czy ineczej widać, że chcą koniecznie dla kasy zrobić ten sezon 9, mimo że wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią, kończmy bo ludzie i tak odchodzą...
Na razie Sci-Fi Channel i Sony nie potwierdziło sezonu 9, ale wydaje się, że jednak będzie, skoro już wiadomo co, kto, jak i gdzie...
Napisano 07.11.2004 - |00:10|
Mogliby w 9 sezonie wreszcie poruszyć temat Furlingów. (może Noxowie pomogliby nawiązać kontakt).
Użytkownik VeeDee edytował ten post 07.11.2004 - |00:12|
Napisano 07.11.2004 - |09:02|
[quote name='Cyberbol']Również jestem ZA. Nie wiem co będe porabiał jak zabraknie SG-1, będzie Atlantis ale to nie to samo [/quote]
Taka logika sugeruje że trzeba SG-1 kręcić wiecznie. W sezonie 45 Daniel uczy wnuka Sam archeologii. SG-1 nie zginie! SG-1 to nie tylko serial! SG-1 to cały "fandom". To przede wszystkim fani którzy będą pamiętam o SG-1, to gry które będą rozwijać historie, to książki które już powstają, to filmy kinowe na które tyle czekamy i nie możemy się doczekać! Tymczasem nie, lepiej dalej kręcić nie zawsze najlepszej jakości sezony dla tłumu by więcej było kasy.
[quote name='artus']Ja patrzylem na Atlantisa w ten sposob - nowy serial, nowe mozliwosci. Niestety po ogladnieciu 3 epizodow doszedlem do wniosku, ze serwowany jest mi kolejny sg-1, tylko sa nieco inni bohaterowie, akcja sie dzieje w innym miejscu itd. [/quote]
Z tego powodu wielu osób powinno być zadowolone, jednak osobiście nie nazwałbym Atlantis'a kolejnym sg-1.
[quote name='artus']niedlugo przyjdzie czas na besse sg-1 i wtedy ludzie ktorzy lozyli kase na niego bez sentymentow porzuca ten serial, a fani beda musieli jakos to przelknac .[/quote]
Trafna obawa, którą podzielam. Hossę nie wykorzystuje się by trzymać tak jak jest tylko by inwestować w nowe.
[quote name='MacGyver']Mamy 1500 osób na forum,a tylko 150 oddało głos.Wiecie co to znaczy??[/quote]
Ta ankieta i tak ma duże wzięcie.
[quote name='tomala']Zagłosowałem na TAK, i stawiam na to że 99 % osób głosujących na NIE i tak dalej będzie oglądać kolejne sezony, nieżależnie od tego czy będzie ich jeszcze jeden czy trzy. [/quote]
Wytłumaczenie trochę śmieszne. "Tak, bo ci co Nie będą i tak oglądać". Pewnie że ja będąc na Nie będę oglądać. Bo to STARGATE! Wszystko co ma napis "stargate" musi zostać "strawione" przez moją głowę i wolałbym by to "trawienie" było przyjemne, a nie żebym się zamartwiał że główny bohater gdzieś schowany za biurkiem wychodzi raz na 20 minut.
[quote name='Kakophonix']Chciałbym skompletować SG1 ale tylko odcinki z głównym wątkiem.[/quote]
Do wypowiedzi odnośnej tematu oczywiście się zgadzam
Tutaj są wątki: http://www.gateworld...llowstory.shtml
[quote name='hirek']Są odcinki lepsze i gorsze, ale wiele jeszcze nie zostało w SG-1 powiedziane.[/quote]
Czy jakikolwiek serial był tworzony po to by było wszystko powiedziane. Jeśli chodzi o jakieś problemy filozoficzne (nie wiem czy to dobrze ująłem) to SG-1 już od pewne czasu zapomniało o tym i przerzuciło się na pokazywanie akcji, która na dodatek coraz częściej odbywa się za biurkiem lub w przypadku Sam koło „szafki z książkami”.
[quote name='leszczu18']Głosowałem na tak ponieważ wciaż wierze w możliwosci rozwoju tego serialu, nie rozwiązano wciaz watku furlingów ktory jest dla mnie bardzo ciekawy[/quote]
Pradawni (jak i teraz FURLINGOWIE) nie są częścią tylko świata Stargate: SG-1. Są częścią świata STARGATE. Więc jakikolwiek wątek poza osobistymi wynurzeniami zespołu z SG-1 może być kontynuowany w Atlantis. Tym bardziej gdyby nie przeciąganie SG-1 ekipa Atlantis działałby w naszej galaktyce!! Ale mam nadzieje że wrócą jak tylko SG-1 się skończy.
[quote]Moim zdaniem powinno sie równiez odejsc nieco od watku "węży" gdyz w obliczu sytuacji zaistniałej w sezonie 7 sa bardzo osłabieni. [/quote]
Może zamienić na Wraith? SG-1 też osłabione? Jacka nie ma! Daniel utyka na planetach i SG-1 siedzi cały czas na Ziemi! Może zamienić ekipą Atlantis? Ale czy to dalej ten sam serial?
[quote name='djrobo']pewnie ze tak i nie tylko 9 ale i 10 i 11.....[/quote]
[quote name='Xam']Ja chce jeszcze i jeszcze i jeszcze [/quote]
Jak to już chyba w tym temacie mówiłem: "Co za dużo to nie zdrowo".
[quote name='mmaarroo']WIdać po pierwszych odcinkach sezonu II że ekipie filmowej nie brakuje pomysłów...a poza tym co ja bym robił bez sg-1!![/quote]
Wyraź pogląd po obejrzeniu sezonu VII. Co byś robił? Oglądał dalej Stargate.
[quote]Chciałbym żeby nakręcili 9 sezon tylko jak sam RDA powiedział że 8 sezon to jego ostatni.[/quote]
A jakże najnowsze newsy jeszcze optymistycznie pokazują ile Andersona będzie w kolejnym sezonie
[quote name='coldman']zasadnienie - ale tylko 9 sezon or film kinowy kończący wątki dla sg1. ewentualnie zostawiający furtkę atlantis na nawiązania i tzw wystąpy gościnne na potrzeby serii.[/quote]
Taka furtka została zrobiona w Full Circle, w Lost City tę furtkę specjalnie zmieniono w scenariuszu zamrażając Jacka, w Moebius pewnie jest tak samo...
[quote]Najwazniejsze jest, aby caly serial nie skonczyl sie dwoma odcinkami finalowymi. C'mon moze by poswiecic polowe sezonu na zrobienie najlepszych odcinkow SG-1 w historii, ktore beda nas prowadzic do wielkiego finalu? [/quote]
Pewnie, popieram :] W Farscapie to cały czwarty sezon dążył do finału :]
[quote name='Harriet Canberra']- Anderson wiecej sie udzielal w akcje i bylo go wiecej znac,nie tylko przerzucajcego papiery
-powiązać tematyke Atlantis bardziej z SG-1, to daloby nowe,inspirujace rozwiazania tematyczne
- duch SG-1 nigdy nie zaginął....[/quote]
Muszę zmartwić:
- Anderson będzie się mnie udzielał w akcje i spekulując postać Jack’a przejdzie na emeryturę i nie będzie przerzucał papierków, a łowił ryby.
- Widzieliśmy jak SG-1 powiązano z Atlantis. Nawet bali się w pilocie wstawić postać Carter i Teal'ca.
- Duch SG-1 został "zaćmiony" i jedynie gdzie nadzwyczajnie są razem to najczęściej pomieszczenie odpraw. Tego ducha, coraz trudniej szukać i przypomina poszukiwania shipu.
[quote]Jak Sam i RDA będą częściowo nieobecni.[/quote]
Amanda, nie Sam - Amanda! ;]
[quote]Mogliby w 9 sezonie wreszcie poruszyć temat Furlingów[/quote]
A o tym już mówiłem
Napisano 07.11.2004 - |15:07|
Napisano 09.11.2004 - |12:58|
Nadal nie jestem jednak do końca przekonana. Odcinki z 8 sezonu wyraźnie wskazują że poziom serialu spada itd. i jeśli w 9 sezonie miało
by być tak dalej to chyba byłaby z tego masakra :/ . Jest jednak tyle niewyjaśnionych wątków, że chciałabym aby serial był kontynuowany.
Oczywiście pod warunkiem że ktoś coś wreszcie zrobi i odcinki wrócą na wcześniejszy wysoki poziom.
Chciałabym np. żeby jakoś dało się połączyć sg1 z sga :clap: . Może wtedy serial byłby ciekawszy. Jak sg1 się skończy to atlantis go nie zastąpi,
bo to dla mnie niemalze inny serial.
Tak więc chce zeby serial kontynuawano, bo liczę że może to jeszcze być dużo ciekawsze i interesujące niz w 8 sezonie.
Ps. Fani muszą być dobrej myśli
Użytkownik afik edytował ten post 09.11.2004 - |12:59|
Napisano 14.11.2004 - |17:27|
News: Powrót do przeszłości
„Zażartowaliśmy o nich [Furlingach] w jednym z odcinków tego sezonu, pod koniec sezonu ósmego w odcinku z Homer’em Simpson’em – gościem, który gra Homer’a Simpson’a – Dan [Castellaneta, odcinek „Citizen Joe”]. Odświeżyliśmy te rzeczy z poprzednich lat, których tak naprawdę nie rozwinęliśmy i porzuciliśmy. Widzicie, więc, że to jest powód by zrobić dziewiąty, 10, 11 – i kilka więcej.”
W siódmym było piekło (poza końcówką), ten sezon natomiast jest lepszy od poprzedniego, ale to też niedobrze. Niby idziemy w górę... jednak i tak trzeba to zakończyćOdcinki z 8 sezonu wyraźnie wskazują że poziom serialu spada itd. i jeśli w 9 sezonie miało
by być tak dalej to chyba byłaby z tego masakra .
Napisano 15.11.2004 - |00:14|
Czas już na jakies nowe seriale SF. Nowe pomysły.
Rayden
He is my Shield and my Force. "
Napisano 15.11.2004 - |12:54|
(Amandy ma nie być w lutym ma się pojawić w marcu ale dziecko to odpowiedzialość wiec raczej grać dużo nie będzie)
Dlatego jak najbardziej jestem na NIE NIE I jeszcze raz NIE 8 sez jest niezły można by to było zakończyć jeśli będzie sez 9 i może 10 ja nie wruże serialowi nic więcej tylko rzerwanie produkcji gdzieś pomiedzy 11 a 12 sez.
Popatrzcie z drugiej strony najdłuższe seriale mają 9 10 sez wszystkie star treki mają 7 i nie ma od tego wyjątków.
Wiec jednak robi nam, nię z tego moda na sukces.
Oczewiscie jako fan obejże wszystlko ale niestety chęć zarabiania doprowadzi ten wspaniały serial do upadku
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »