Skocz do zawartości

Zdjęcie

Potrzebna pomoc z nauka :)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
139 odpowiedzi w tym temacie

#121 Jadeitowy

Jadeitowy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów
  • MiastoZiemia

Napisano 04.05.2005 - |02:52|

Czytam czego tu się uczycie (informatyka, ekonomia, biologia...), ale nie wygląda na to, aby archeolog taki jak ja, był Wam do czegoś potrzebny... A może jednak? :>

Użytkownik Jadeitowy edytował ten post 04.05.2005 - |02:55|

• 0

#122 Petronius

Petronius

Starszy szeregowy

• Email
  • 92 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 14.05.2005 - |23:18|

Archeolog może ma małą szansę pomóc komuś w nauce, ale będziesz nieoceniony przy komentowaniu SG-1. Taki drugi Daniel Jackson. To jest... jeżeli oglądasz SG-1 (ale jeżeli tu jesteś, to jest taka szansa :)).
  • 0
Crede, quad habes, et habes

#123 Miriell

Miriell

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 08.06.2005 - |17:46|

Mam problem... Dostałam zadanko do zrobienia z logistyki, a wstyd się przyznać :bag: - nie byłam na żadnym wykładzie :bag: Pomożecie mi - proszę!!!!!!

tekst jest tu:

http://weber80.spyma...og/praca-01.jpg

http://weber80.spyma...og/praca-02.jpg

Jeśli mi je rozwiążecie - proszę o przesyłkę na maila (miriell@o2.pl) lub na PM do Katharna.

Dzięki z góry!!!!!
  • 0
Ci, którzy poszukują jedności,znajdą wszystko, czego szukają.

Ja już znalazłam!!!

#124 Ogotai

Ogotai

Plutonowy

• VIP
  • 456 postów

Napisano 10.06.2005 - |15:30|

Mam problem... Dostałam zadanko do zrobienia z logistyki, a wstyd się przyznać  :bag: - nie byłam na żadnym wykładzie :bag: Pomożecie mi - proszę!!!!!!

E,tam - znam takich co na żadne wykłady nie chodzą a jakoś żyją - poza tym, żaden to wstyd ;)

Ja mam natomiast pytanie; zajmował się ktoś kompresją mowy (LPC10, VQ...) albo badaniem jakości dźwięku? Powolutku zabieram się za moją magisterkę i gdyby ktoś miał jakiekolwiek doświadczenia na tym polu byłoby miło ;)

Użytkownik Ogotai edytował ten post 10.06.2005 - |15:42|

• 0

#125 Miszcz313

Miszcz313

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów
  • MiastoChomicza Nora, Wawa

Napisano 13.06.2005 - |11:05|

Witam!
Mam do was małą prośbę o pomoc :):
Otóż w związku ze zbliżajacą się sesją mam mnóstwo rzeczy do nauczenia się, ale także mnóstwo do napisania, między innymi z metod numerycznych. Niestety prowadzący wykłady tak tłumaczy, że nic się z tego nie da zrozumieć, w związku z czym nie wiem jak zrobić powierzone mi zadanie :(. A zadanie jest następujące:
"Zadanie 0
W środku kwadratu, na brzegu którego potencjał jest równy zero, znajduje sie elektroda z potencjałem 10V. Ta elektroda umieszczona jest symetrycznie po przekątnej kwadratu. Rozwiązać to zadanie Metodą Różnic Skończonych.
Gęstosć siatki: co najmniej 4x4.

Zadanie 1
Rozwiązać powyższe zadanie Metodą Elementów Skończonych dzieląc obszar na elementy trójkątne trójwęzłowe.
Zadanie 2
Rozwiazać Zadanie 1, ale dzieląc obszar na elementy kwadratowe."

Do zrobienia mam Zadanie 2, ale jak już wspomniałem nie wiem jak się za nie wziąść. A zatem proszę was o porady typu jak to zrobić (tj. schemat postępowania i wzory). Z góry dziękuję :).
  • 0

The year's in the spring, The day's in the morn;
Morning's at seven, The hill-side's dew-pearled,
The lark's on the wing, The snail's on the torn:
God's in his heaven -- All's right with the world!

Robert Browning "Pippa Passes"

#126 Virco

Virco

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 22.06.2005 - |19:14|

hej ja we wrzesniu bede teorie obwodow robil (druty) moze ktos pzry piffku moglby mi kilku korkow udzielic jestem z wrocka pozdro B)
  • 0

#127 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 22.06.2005 - |21:02|

Tak tylko pociesze informacją, że podobno nasi od "drutów" nie chcą zrobić kampani wrześniowej na te wakacje. Nawet tutaj pokazują swoje Goa'uld'wskie cechy....

SGTokar który zapewne tych drutów mieć nie będzie... chyba że kampanie magnesów przejdzie :>

Szykujmy miejsce pochówku :>
Log65: Happy camper

#128 BST

BST

Plutonowy

• VIP
  • 442 postów

Napisano 02.07.2005 - |16:51|

Ja mam w przyszłą środe egzamin ostatniej szansy z przedmiotu pod intrygującym tytułem Probalistyka czy jakoś tak :]

Nie mam materiałów, ani rozwiązanych zadań.... i jestem debilem matematycznym...

Pod tym adresem sa przykładowe zadania.

Moze ktoś z Was ma rozwiązane takie lub podobne zadania, lub chciałby mi pomóc.

Zgóry dzieki.
  • 0
Odnalazłem Cię na styku światów, między jawą a snem.
Tam, gdzie anioł odarty z uczuć okrywa cieniem Dolinę Ciemności.
I spotkam Ciebie pośród światła, patrząc w jutrzenkę bez cienia.
Wtedy umrę w Twych ramionach...

SKLEP - TAURISHOP

#129 Virco

Virco

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 02.07.2005 - |22:16|

heh druty rzeczywiscie padly ;/ co nie zmienia faktu, ze jakby ktos chcial mi pomoc to z checia nadrobie zaleglosci
pozatym roboty szukam..
pozdro
p.s.

Ja mam w przyszłą środe egzamin ostatniej szansy z przedmiotu pod intrygującym tytułem Probalistyka czy jakoś tak 

Nie mam materiałów, ani rozwiązanych zadań.... i jestem debilem matematycznym...

Pod tym adresem sa przykładowe zadania.

Moze ktoś z Was ma rozwiązane takie lub podobne zadania, lub chciałby mi pomóc.

Zgóry dzieki.

hmm.. zadania wydaja sie bardzo proste.. :]
tzn mialem trudniejsze na starej maturze, a z ta nie mialem wiekszych problemow :D ; jesli jestes z wrocka moge ci pomoc przy bro.. :clap: pozdro

Użytkownik Virco edytował ten post 02.07.2005 - |22:19|

• 0

#130 BST

BST

Plutonowy

• VIP
  • 442 postów

Napisano 03.07.2005 - |11:33|

A dałbyś rade je rozwiązać i w formie elektronicznej mi przesłać:)

Ja mam również sporo materiałów moze sie wymienimy.

Najgorsze ze czas mnie goni egzamin mam 5 lipca.... a następnego terminu bez powtarzania przedmiotu nie da już....
  • 0

SKLEP - TAURISHOP

#131 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 03.07.2005 - |17:50|

Ja mam w przyszłą środe egzamin ostatniej szansy z przedmiotu pod intrygującym tytułem Probalistyka czy jakoś tak

View Post

Najgorsze ze czas mnie goni egzamin mam 5 lipca....

View Post

Upewnij się kiedy masz ten egzamin ;) Czy 5 lipca (wt), czy w środę?

A analizę danych i probabilistykę miałem w tym semestrze :D Ale już nic nie pamiętam...
  • 0
VeeDee

#132 BST

BST

Plutonowy

• VIP
  • 442 postów

Napisano 03.07.2005 - |18:12|

Egzamin mam we wtorek, pokręciło mi sie myślałem ze 5 to środa...
  • 0

SKLEP - TAURISHOP

#133 BST

BST

Plutonowy

• VIP
  • 442 postów

Napisano 24.09.2005 - |12:21|

Czy ktoś z Was robi kurs Cisco??? Potrzebuje pomocy przy rozwiązaniu egzaminu praktycznego z 2 semestru.

Użytkownik BST edytował ten post 24.09.2005 - |12:22|

• 0

SKLEP - TAURISHOP

#134 sidi

sidi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 24.09.2005 - |23:05|

Myślę, ze mogę Ci pomóc jak mi przypomnisz o co chodziło. Połączenie i konfiguracja routerów ? Muszę sobie pare rzeczy przypomnieć, ale myślę, że sie dogadamy.
  • 0

#135 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 31.10.2005 - |10:21|

Czy ktoś z was zajmuje/zajmował się modelami ekonomicznymi/ekonometrycznymi w Excelu? Mam problem z zadaniem wykorzystującym funkcję Excela "Solver" - model alokacji jak najmniejszej ilości gotówki do bonów i obligacji tak, aby sprostać koniecznym wypłatom w okresie 10 lat. Jeśli ktoś to miał, to chętnie podeśle skan zadania oraz mój model, który z niewiadomych mi przyczyn nie działa. Dzięki.
  • 0

#136 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 25.01.2006 - |22:05|

Potrzebuje pomocy we wytlumaczeniu mi jak sie adresuje we pamieci urzadzenia zewnetrzne przy procesorze 8051 - za cholere nie umiem tego zlapac.... (a moglem chodzic na wyklady :/)
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#137 BST

BST

Plutonowy

• VIP
  • 442 postów

Napisano 24.01.2007 - |12:04|

Witam:) Pilnie potrzebuje kogoś kto zna jave :)
Mam na zaliczenie do zrobienia 6 prostch programków jezeli ktoś miałby chwile i czułby sie na sile to prosze o kontakt.

Ponizej te zadania:

Zadanie 1.
Napisz program obliczający rekurencyjnie podaną przez użytkownika liczbę wyrazów dowolnego ciągu.

Zadanie 2.
Napisz program badający wybraną metodę sortowania: proste wstawianie, proste wybieranie, sortowanie bąbelkowe (ewentualnie jeden z bardziej złożonych algorytmów). Przetestuj działanie programu, przedstaw
liczbę porównań i przesunięć dla zbiorów sortowanych o różnym stopniu uporządkowania, elementach
powtarzających się itp. Sformułuj wnioski.

Zadanie 3.
Dane o powiązaniach rodzinnych zawarte są w dwóch tabelach. Tabela 1 ma kolumny Dziecko i Matka, Tabela 2 — Dziecko i Ojciec. Sformułuj algorytmy wyznaczania: wszystkich potomków osoby X, wszystkich przodków osoby X. Napisz program realizujący ten algorytm.

Zadanie 4
Omów sposób usuwania elementu z listy, z uwzględnieniem przypadku usuwania elementu pierwszego, ostatniego i z wnętrza listy.

Zadanie 5.
Zmodyfikuj program realizujący sortowanie przez proste wstawiania, wykorzystując do wyznaczania właściwego miejsca dla wstawianego elementu algorytm wyszukiwania binarnego.

Zadanie 6.
Napisz metodę realizującą algorytm przeszukiwania sekwencyjnego uporządkowanej tablicy.
  • 0

SKLEP - TAURISHOP

#138 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 24.01.2007 - |13:09|

A ja moge pomoc z historii.Mam mgr z tego przedmiotu i na dodatek tego ucze. :sma1:
  • 0

#139 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 28.11.2007 - |22:30|

Mam problem z dobraniem lektur do prezentacji maturalniej. Mile widziane byłyby propozycje tytułów mniej znanych, ale ciekawych, dotyczących alkoholizmu. Dodam, że Hłasko i Pilch są już w mojej bibliografii.
  • 0

#140 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 06.03.2008 - |20:17|

studiuje filologie angielska i pisze wlasnie prace magisterska z jezykoznawstwa.
jakby ktos posiadal jakiekolwiek materialy z teorii aktow mowy, gramatyki interakcji werbalnej,
gramatyki komunikacyjnej, etymologii gramatyki albo posiadal streszczenie ksiazki
Aleksieja Awdiejewa (tak, tego aktora, ktory jest jednoczesnie jezykoznawca i wyklada na UJ)
pod tytulem "Gramatyka Interakcji Werbalnej" to bede bardzo wdzieczny za pomoc :)
Informacje moga byc po angielsku albo po polsku, bez roznicy :)
wiem ze pelno jest tego w necie, bo szukalem, ale moze macie jakies ksiazki, dostep
lub znalezliscie informacje ktore ja ominalem, to poprosze o kontakt :)
ewentualnie na moj mail szymcio82@wp.pl :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych