Skocz do zawartości

Zdjęcie

Medium

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
206 odpowiedzi w tym temacie

#121 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 28.12.2006 - |10:05|

wczoraj w nocy skonczylem ogladac drugi sezon, zostalo mi jeszcze 6 najnowszych episodow z trzeciego sezonu i koniec. Jak dla mnie koniec, bo nie dam rady wiecej wymeczyc.

Serial niby fajny, niby interesujace tematy a jednak wszystko jakos malo apetycznie podane, czesto bez logiki i zupelnie naiwnie. Najbardziej zas irytuje mnie tytulowa medium. I to w dwojaki sposob.

Po pierwsze nie tylko nie moge przekonac sie do samej aktorki, to jeszcze z kazdnym nastepnym odcinkiem mam jej coraz bardziej dosyc. Gra ciagle tak samo, wykorzystujac kilka standardowych minek i jedynie otoczenie oraz wypowiadane przez nia kwestie sie zmieniaja. A juz sceny, kiedy "placze" rozbrajaja mnie bez reszty, tak beznadziejnie to wyglada :/ Po drugie zas nie moge sie przekonac takze do bohaterki przez nia odgrywanej. Niby wzorowa matka, zona i konsultant prokuratora, a ja ciagle mam wrazenie, ze to wredny babsztyl, ktory co prawda pyta sie o zdanie innych, ale i tak zrobi to co chce. Maksymalnie wyczulona na swoim punkcie, egocentryczna i niezbicie przekonana o swojej wyzszosci, co dobrze bylo widac w odcinku z "orzeszkiem" w mozgu, kiedy nie mogla sie pogodzic z tym, ze jej zdolnosci mogly miec tak trywialna przyczyne. A ile to juz razy sprowadzala meza do parteru i tylko dzieki jego anielskiej cierpliwosci i wyrozumialosci ciagle ma go przy sobie i moze kiedy chce wykozystywac :/ Sorka, ale tak to odbieram i ciagle zastanawiam sie, czy o to tworcom chodzilo ?;-)

Z plusow trzeba wymienic wspominana juz postac jej meza oraz policjanta, ktorzy swoimi tekstami za uszy ciagna ten przecietniutki serialik, bedacy w moim odczuciu zdecydowanie slabsza, taka damska i bardziej rodzinna, mniej brutalna wersja swietnego Millenium.
  • 0

#122 mleko

mleko

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 10.01.2007 - |21:53|

i 7 odcinbek 3 sezonu fajny :)

jak zawsze dobra dawka dajaca energie na caly dzien :D
  • 0

#123 mr_gm

mr_gm

Kapral

• Użytkownik
  • 233 postów
  • Miastostolica Polski

Napisano 11.01.2007 - |01:31|

Też mi się podobał ten odcinek, a w szczególności córka właścicielki sklepu ;)
  • 0

#124 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 11.01.2007 - |12:18|

Też mi się podobał ten odcinek, a w szczególności córka właścicielki sklepu ;)

O kurcze, zasłoniła Ci cały świat :evil: , choć nie dziwie się.
Serial, jak zwykle ma swoją atmosferę. Nie wiem czemu, ale ostatnio coraz częściej łapie się, że czekam w tym serialu na rozmowy rodzinne. Są po prostu zabójcze dla mnie :hehe:
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#125 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 11.01.2007 - |16:40|

Medium lubimy właśnie dlatego że jest tam tradycyjna rodzina z normalną kobietą i facetem oraz dziećmi.

Osobiście rzygam kolejnymi babo-chłopami w wieku 35 lat, ich karierami oraz wydumanymi problemami.
Co to kogo obchodzi, najczęściej jeszcze w jakimś koszmarnym serialu prawniczym z totalnie absurdalnymi sprawami gdzie poprawność polityczna sięga zenitu.

Przy Medium jak przy niczym ja odpoczywam i ładuje akumulatorki.

Córka właścicieli sklepu, gdyby tylko miała trochę więcej ciała :D
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#126 mr_gm

mr_gm

Kapral

• Użytkownik
  • 233 postów
  • Miastostolica Polski

Napisano 12.01.2007 - |02:43|

Córka właścicieli sklepu, gdyby tylko miała trochę więcej ciała :D

Jeszcze się rozwinie. Dajmy jej szansę ;)
  • 0

#127 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 22.02.2007 - |15:50|

Dlatego Medium jako jedyne obok Battlestar Galactica oglądałem bez napisów.
Klimacik w Medium nadal fajny.

Przydał by się jakiś główny wątek
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox

#128 Banshee

Banshee

Szeregowy

• Użytkownik
  • 46 postów
  • MiastoDublin, Irlandia

Napisano 07.05.2007 - |22:40|

Dobre wieści:

Prezes stacji NBC Kevin Reilly oznajmił, że w sezonie 2007/2008 widzowie będą mogli śledzić dalsze losy Allison DuBois w kolejnej, czwartej już, odsłonie serialu. Obsada w składzie Patricia Arquette (nagroda Emmy 2005 za tę rolę), Jake Weber, Miguel Sandoval, Sofia Vassilieva, David Cubitt i Maria Lark nie ulegnie zmianie.
"Medium" jest siódmą produkcją stacji, która otrzymała zielone światło na kolejny sezon. Pozostałe to "Heroes", "Law & Order: SVU", "Las Vegas", "30 Rock", "My Name Is Earl" i "The Office".

:D
  • 0
"Come out, come out wherever you are and see the young man that fell from the star."
John Crichton

#129 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 08.05.2007 - |14:12|

Alleluja i do przodu.

W klimacie relaks Medium to serial nr 1

P.S. W s3 nie podoba mi się tylko fryzura Alison, krótkie włosy to dla faceta; o wiele ładniej wyglądała w s1-2. Nie mówiąc że dzięki dłuższym włosom wizualnie była młodsza i atrakcyjniejsza.
  • 0

#130 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 14.05.2007 - |08:16|

Tak serial znakomity .. aż mi się wierzyć nie chce, że to serial na faktach .. aż czarki przechodzą /. ale ile w tym prawdy ?

Rola Arquette zadziwia mnie i nie dziwię się, że 2 nagrody zdobyła za najlepszą kobiecą rolę w serialach TV . Bardzo uzdolniona aktorka .. kiedyś grywała w filmach fabularnych też dobrych ale miała dziwaczne role przeważnie takie wariatki grała . Ale tutaj pokazuje 1 klasę ... Mąż jej to tez dobry aktor i dobrze gra a także jej dzieci ..

Razem tworzą świetny klimat serialu. Szkoda, że serial szczerze jest mało znany a należy mu się większa i lepsza popularność.
  • 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#131 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 14.05.2007 - |12:18|

Na faktach :blink:
Chyba się kolega mocno w głowę uderzył.

Wracając do serialu obok House mój ulubieniec z seriali poza kablówkowych.
Pełen relax, super familijny klimat.
Tak powinien wyglądać serial i odpoczynek przy TV.
  • 0

#132 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 14.05.2007 - |17:49|

Na faktach :blink:
Chyba się kolega mocno w głowę uderzył.

hmm no ja słyszałem, że na faktach .. nawet widziałem prawdziwą Alison Dubois .. nie słyszałeś ? nawet na onecie pisało jakiś czas temu ...

może to i bajka ale myślę, że jednak coś w tym musi być.
nawet w odcinku 3x19 na początku aktorzy wypowiadali się, o wydarzeniach w 18 odcinku.

Allison DuBois ( grana w serialu przez Patricia Arquette )
to postać autentyczna. Jest to słynna amerykańska medium i to właśnie ona stała się inspiracją dla powstania serialu.
Posted Image

( z tego co pamiętam i pisało na onecie to, że też faktycznie ma męża i trójke córeczek i pracuje u prokuratora i że wszystkie zdarzenia jakie "niby" wydarzają się naprawdę opisuje je i daje scenarzystom.

Nawet oglądałem tramisję z Gali rozdania nagród Złotych Globów - to razem z Arquette przyszła prawdziwa Dubois.

ALe ile w tym wszystkim prawdy to nie wiem.. dziwne to troszkę ..

więcej poczytasz tu:
http://en.wikipedia..../Allison_DuBois
http://phoenix.about...us/a/dubois.htm - chyba to było przetłumaczone na Onecie

Użytkownik Azazell edytował ten post 14.05.2007 - |17:56|

• 0

#133 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 09.12.2007 - |10:46|

Medium wraca na antenę NBC 7 stycznia 2008 roku.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#134 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 20.12.2007 - |14:06|

NARESZCIE!!! Doczekać się już nie mogłem. Miejmy nadzieję, że nie będzie żadnych opóźnień w związku z tym całym strajkiem...
  • 0

#135 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 20.12.2007 - |16:17|

Także nie mogę sie doczekać.

Teraz w Medium bardzo ciekawa sytuacja i ciekawe jak scenarzyści pociągną dalej serial.
  • 0

#136 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 22.12.2007 - |21:39|

super :) bardzo fajny serial .. szkoda że taki film jakby to nazwać. bez echa. nie ma zadużo szumu wokół niego.

Może mi ktoś przypomnieć jak się zakończył i o czym był ostatni odcinek poprzedniego sezonu ?
  • 0

#137 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 22.12.2007 - |23:55|

Alison ma nowego szefa i będzie musiała jakoś ukrywać swój dar by dalej tam pracować zwłaszcza ze mąż został wylany z pracy.
  • 0

#138 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 23.12.2007 - |08:30|

o kurde to było w ostatnim odcinku ? normalnie nie pamiętam tego.. muszę sobie przypomnieć.
  • 0

#139 mr_gm

mr_gm

Kapral

• Użytkownik
  • 233 postów
  • Miastostolica Polski

Napisano 31.01.2008 - |04:04|

Juz 3 odcinki sezonu nr 4 za mną i muszę stwierdzić, że ten serial robi się coraz lepszy. Świetne dialogi, ciekawa fabuła, super muzyczne kawałki w ścieżce dźwiękowej no i jak zawsze doskonała gra aktorska. Ludzie jak nie macie czego oglądać, to spokojnie bierzcie się za Medium.

PS. Fajnie się ogląda, jak Amerykanie szukają pracy :)
  • 0

#140 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 591 postów
  • MiastoLublin

Napisano 31.01.2008 - |23:25|

Tyle ten serial juz jest a ja dopiero dzisiaj dowiedzialem sie o jego istnieniu przypadkowo ogladajac pilota na AXN. Serial mi sie spodobal. Takie pytanie mam (nie czytalem postow zeby sobie zabawy nie psuc) czy warto? i czy wszystkie odcinki beda wygladaly mniejwiecej jak pilot czyli Alison (o ile pamietam) zostaje zapoznana ze swiadkiem oskarzonym itp i pomaga rozwiklac zagadke?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych