Medium
Napisano 28.12.2006 - |10:05|
Serial niby fajny, niby interesujace tematy a jednak wszystko jakos malo apetycznie podane, czesto bez logiki i zupelnie naiwnie. Najbardziej zas irytuje mnie tytulowa medium. I to w dwojaki sposob.
Po pierwsze nie tylko nie moge przekonac sie do samej aktorki, to jeszcze z kazdnym nastepnym odcinkiem mam jej coraz bardziej dosyc. Gra ciagle tak samo, wykorzystujac kilka standardowych minek i jedynie otoczenie oraz wypowiadane przez nia kwestie sie zmieniaja. A juz sceny, kiedy "placze" rozbrajaja mnie bez reszty, tak beznadziejnie to wyglada :/ Po drugie zas nie moge sie przekonac takze do bohaterki przez nia odgrywanej. Niby wzorowa matka, zona i konsultant prokuratora, a ja ciagle mam wrazenie, ze to wredny babsztyl, ktory co prawda pyta sie o zdanie innych, ale i tak zrobi to co chce. Maksymalnie wyczulona na swoim punkcie, egocentryczna i niezbicie przekonana o swojej wyzszosci, co dobrze bylo widac w odcinku z "orzeszkiem" w mozgu, kiedy nie mogla sie pogodzic z tym, ze jej zdolnosci mogly miec tak trywialna przyczyne. A ile to juz razy sprowadzala meza do parteru i tylko dzieki jego anielskiej cierpliwosci i wyrozumialosci ciagle ma go przy sobie i moze kiedy chce wykozystywac :/ Sorka, ale tak to odbieram i ciagle zastanawiam sie, czy o to tworcom chodzilo ?;-)
Z plusow trzeba wymienic wspominana juz postac jej meza oraz policjanta, ktorzy swoimi tekstami za uszy ciagna ten przecietniutki serialik, bedacy w moim odczuciu zdecydowanie slabsza, taka damska i bardziej rodzinna, mniej brutalna wersja swietnego Millenium.
Napisano 10.01.2007 - |21:53|
jak zawsze dobra dawka dajaca energie na caly dzien
Napisano 11.01.2007 - |01:31|
Napisano 11.01.2007 - |12:18|
Też mi się podobał ten odcinek, a w szczególności córka właścicielki sklepu
O kurcze, zasłoniła Ci cały świat :evil: , choć nie dziwie się.
Serial, jak zwykle ma swoją atmosferę. Nie wiem czemu, ale ostatnio coraz częściej łapie się, że czekam w tym serialu na rozmowy rodzinne. Są po prostu zabójcze dla mnie :hehe:
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 11.01.2007 - |16:40|
Osobiście rzygam kolejnymi babo-chłopami w wieku 35 lat, ich karierami oraz wydumanymi problemami.
Co to kogo obchodzi, najczęściej jeszcze w jakimś koszmarnym serialu prawniczym z totalnie absurdalnymi sprawami gdzie poprawność polityczna sięga zenitu.
Przy Medium jak przy niczym ja odpoczywam i ładuje akumulatorki.
Córka właścicieli sklepu, gdyby tylko miała trochę więcej ciała
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 12.01.2007 - |02:43|
Córka właścicieli sklepu, gdyby tylko miała trochę więcej ciała
Jeszcze się rozwinie. Dajmy jej szansę
Napisano 22.02.2007 - |15:50|
Klimacik w Medium nadal fajny.
Przydał by się jakiś główny wątek
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
Napisano 07.05.2007 - |22:40|
Prezes stacji NBC Kevin Reilly oznajmił, że w sezonie 2007/2008 widzowie będą mogli śledzić dalsze losy Allison DuBois w kolejnej, czwartej już, odsłonie serialu. Obsada w składzie Patricia Arquette (nagroda Emmy 2005 za tę rolę), Jake Weber, Miguel Sandoval, Sofia Vassilieva, David Cubitt i Maria Lark nie ulegnie zmianie.
"Medium" jest siódmą produkcją stacji, która otrzymała zielone światło na kolejny sezon. Pozostałe to "Heroes", "Law & Order: SVU", "Las Vegas", "30 Rock", "My Name Is Earl" i "The Office".
John Crichton
Napisano 08.05.2007 - |14:12|
W klimacie relaks Medium to serial nr 1
P.S. W s3 nie podoba mi się tylko fryzura Alison, krótkie włosy to dla faceta; o wiele ładniej wyglądała w s1-2. Nie mówiąc że dzięki dłuższym włosom wizualnie była młodsza i atrakcyjniejsza.
Napisano 14.05.2007 - |08:16|
Rola Arquette zadziwia mnie i nie dziwię się, że 2 nagrody zdobyła za najlepszą kobiecą rolę w serialach TV . Bardzo uzdolniona aktorka .. kiedyś grywała w filmach fabularnych też dobrych ale miała dziwaczne role przeważnie takie wariatki grała . Ale tutaj pokazuje 1 klasę ... Mąż jej to tez dobry aktor i dobrze gra a także jej dzieci ..
Razem tworzą świetny klimat serialu. Szkoda, że serial szczerze jest mało znany a należy mu się większa i lepsza popularność.
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island
Napisano 14.05.2007 - |12:18|
Chyba się kolega mocno w głowę uderzył.
Wracając do serialu obok House mój ulubieniec z seriali poza kablówkowych.
Pełen relax, super familijny klimat.
Tak powinien wyglądać serial i odpoczynek przy TV.
Napisano 14.05.2007 - |17:49|
Na faktach
![]()
Chyba się kolega mocno w głowę uderzył.
hmm no ja słyszałem, że na faktach .. nawet widziałem prawdziwą Alison Dubois .. nie słyszałeś ? nawet na onecie pisało jakiś czas temu ...
może to i bajka ale myślę, że jednak coś w tym musi być.
nawet w odcinku 3x19 na początku aktorzy wypowiadali się, o wydarzeniach w 18 odcinku.
Allison DuBois ( grana w serialu przez Patricia Arquette )
to postać autentyczna. Jest to słynna amerykańska medium i to właśnie ona stała się inspiracją dla powstania serialu.
( z tego co pamiętam i pisało na onecie to, że też faktycznie ma męża i trójke córeczek i pracuje u prokuratora i że wszystkie zdarzenia jakie "niby" wydarzają się naprawdę opisuje je i daje scenarzystom.
Nawet oglądałem tramisję z Gali rozdania nagród Złotych Globów - to razem z Arquette przyszła prawdziwa Dubois.
ALe ile w tym wszystkim prawdy to nie wiem.. dziwne to troszkę ..
więcej poczytasz tu:
http://en.wikipedia..../Allison_DuBois
http://phoenix.about...us/a/dubois.htm - chyba to było przetłumaczone na Onecie
Użytkownik Azazell edytował ten post 14.05.2007 - |17:56|
Napisano 09.12.2007 - |10:46|
Gość_jooboo_*
Napisano 20.12.2007 - |14:06|
Napisano 20.12.2007 - |16:17|
Teraz w Medium bardzo ciekawa sytuacja i ciekawe jak scenarzyści pociągną dalej serial.
Napisano 22.12.2007 - |21:39|
Może mi ktoś przypomnieć jak się zakończył i o czym był ostatni odcinek poprzedniego sezonu ?
Napisano 22.12.2007 - |23:55|
Napisano 23.12.2007 - |08:30|
Napisano 31.01.2008 - |04:04|
PS. Fajnie się ogląda, jak Amerykanie szukają pracy
Napisano 31.01.2008 - |23:25|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »