Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 108 - S06E09 Ab Aeterno

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
189 odpowiedzi w tym temacie

#121 Trufs

Trufs

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 25.03.2010 - |23:19|

Bylo juz o tym wspomniane, wyspa przeciez przenosila sie z mniejsca na miejsce po przekreceniu kola, wiec mogla rownie dobrze byc gdzies w tamtej okolicy :P

BTW. Historia Jacoba, ktory testuje ludzi i sprawdza jak sie zachowaja i jego chec udowodnienia, ze ludzie moga byc dobzi Flockowi przypomina mi przypowiesc o Hiobie. Bog 'szpanowal' przed Szatanem, jakiego ma wiernego wyznawce i nawet jak mu wszystko zabierze, ten nadal bedzie go czcic (w tym przypadku czlowiek mial nadal byc dobrym nawet po kuszeniu Flocke'a :P)

Troche podobne nie ? :P
  • 0

#122 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 25.03.2010 - |23:33|

Wyspa jest na Pacyfiku, prawda? Nie wiem jakim cudem płynąc z Teneryfy do Ameryki można zahaczyć o Pacyfik xD A odcinek świetny. Dawno nie było tak dobrego. Ogólnie, te nietypowe odcinki wychodzą najlepiej, pamiętając ten z 'retrospekcją' Desmonda.

W taki sam sposob jak rozbijajac sie na niej, lecac samolotem krotkiego zasiegu z Nigerii.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#123 MorFeuS

MorFeuS

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 253 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 25.03.2010 - |23:52|

Wyspa jest na Pacyfiku, prawda? Nie wiem jakim cudem płynąc z Teneryfy do Ameryki można zahaczyć o Pacyfik xD A odcinek świetny. Dawno nie było tak dobrego. Ogólnie, te nietypowe odcinki wychodzą najlepiej, pamiętając ten z 'retrospekcją' Desmonda.

przeciez wyspa moze sie poruszac, prawda?

Slyszeliscie o tytole ostatniego odcinka? 'The End' :)
  • 0

#124 Mumin

Mumin

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów
  • MiastoGórny Ślonsk

Napisano 26.03.2010 - |01:03|

A mnie zastanawia cały czas jedno- Ben, jak lider Othersów regularnie korzystał z usług dymka czyli człowieka w czerni. Richard, który wiedział kim jest dymek, nie reagował na to? Czyżby była to ogromna wtopa scenarzystów?
  • 0

#125 mgR_Lobo

mgR_Lobo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 26.03.2010 - |01:23|

A mnie zastanawia cały czas jedno- Ben, jak lider Othersów regularnie korzystał z usług dymka czyli człowieka w czerni. Richard, który wiedział kim jest dymek, nie reagował na to? Czyżby była to ogromna wtopa scenarzystów?

Moze Richard nie chcial sie wtracac za bardzo, tak jak Jacob. Naciagane troche, no ale... ;P

Użytkownik mgR_Lobo edytował ten post 26.03.2010 - |01:23|

• 0
The puppetmasters create "disorder" so the people will demand "order".

#126 mensir67pl

mensir67pl

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 26.03.2010 - |06:13|

Mam nadzieje, ze pewnym osobnikom na tym forum ten odcinek dal odpowiedz na najwazniejsze pytanie: czym jest ta wyspa.

(purgatorium)....

Użytkownik mensir67pl edytował ten post 26.03.2010 - |06:23|

• 0

#127 david copperfield

david copperfield

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 114 postów

Napisano 26.03.2010 - |06:40|

co do jeszcze trafienia tego statku na wyspe, wydawalo mi sie ze ten cały Whitfield mowiac "Podobno interesuje cię Nowy Świat" dość mocno zaakcentował ostatnie dwa słowa, i mógł mieć na mysli wlasnie ta wyspe :), ale fakt ze wyspa sie przemieszcza, lepiej tłumaczy ta sytuacje :P

Użytkownik david copperfield edytował ten post 26.03.2010 - |06:40|

• 0

#128 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 26.03.2010 - |08:16|

A mnie zastanawia cały czas jedno- Ben, jak lider Othersów regularnie korzystał z usług dymka czyli człowieka w czerni. Richard, który wiedział kim jest dymek, nie reagował na to?

Skąd wiesz, że "regularnie korzystał z usług dymka"? W serialu skorzystał chyba tylko raz i sam był bardzo ostrożny, by go dymek nie... przeleciał, że się tak wyrażę. ;)
  • 0
http://magory.net - moja strona

#129 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 26.03.2010 - |08:52|

Ciekawa jest sprawa z tym sztyletem, czy na pewno jest tak że można nim zabić jedynie Jacoba i koreaniec coś pomylił (ewentualnie specjalnie wysłał Sayida na samobójczą misję)? Czy może działa na dwie strony tak samo jednak musi tego dokonać "sooba trzecia" i to przed odezwaniem się ofiary. Koeljna sprawa, która jest związana, jeśli sztyletem można zabic jedynia Jacoba to wszystko wskazuje na to, że można odrzucić koncepcję, że jest białym dymem.

Odcinek bardzo dobry tak przy okazji :P

Myślę, że "zabić zanim przemówi" to metafora. Po prostu Dymek i Jacob mają taką gadanę, że łatwo wpływają na decyzje innych.
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#130 girux

girux

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 26.03.2010 - |11:54|

No to ja też mam taką i to się nie da oglądać.. cały urok odcinka zepsuła mi właśnie jakość. Nie dało się oglądać nic nie było widać.

Spróbuj może zaktualizować ffdshowa czy czego tam używasz do dekodowania x264 ;]

A do tych co uważają, że fala nie zrobiła żadnych zniszczeń: polecam rzucić okiem na odcinek od 33:55
Nieźle zasyfiona plaża jest połamanymi drzewami itp, a w tle za stopą widać jakby kawałek posągu (głowę czy ramię).
Wiadomo - mogli to lepiej dopracować ale lecą na określonym budżecie i raczej nie mogą sobie pozwolić na 3dniowe nawożenie drzew i skał na plażę tylko po to żeby usatysfakcjonować paru malkontentów, którzy i tak by sobie znaleźli jakieś powody do narzekania ;]
  • 0

#131 Samael81

Samael81

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 26.03.2010 - |12:19|

Czy Magnus Hanso to jakiś przodek Alvara? Jeżeli tak to czy jest to zbieg okoliczności, że Alvar Hanso sponsoruje dharma initive? Może akurat kapitan czarnej skały szukał tej wyspy?
  • 0

#132 klos_lost

klos_lost

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów
  • MiastoLodz

Napisano 26.03.2010 - |13:45|

Lostpedia podaje, że Magnus Hanso był dziadkiem Alvara Hanso. Zginął na tym statku jeszcze przed przybyciem Dymka.
Pewnie w tamtych czasach też były organizowane poszukiwania zaginionych statków, może wtedy już krążyła legenda o tajemniczej wyspie na której rozbijają się statki.
Ciekawa sprawa z tym Black Rock i być może nieprzypadkowo, że akurat ten statek miał się rozbić.

Użytkownik klos_lost edytował ten post 26.03.2010 - |15:00|

• 0

#133 Lakshmi

Lakshmi

Kapral

• Użytkownik
  • 173 postów

Napisano 26.03.2010 - |14:09|

Lostpedia podaje, że Magnus Hanso był dziadkiem Alvara Hanso. Zginął na tym statku jeszcze przed przybyciem Dymka.
Pewnie w tamtych czasach też były organizowane poszukiwania zaginionych statków, może wtedy już krążyła legenda o tajemniczej wyspie na której rozbijają się statki.
Ciekawa sprawa z tym Black Rock i być może nieprzypadkowością, że akurat ten statek miał się rozbić.

Fajna sprawa z tą legendą :) Faktycznie, mogło tak być.

Zdaje się, że Widmore w 4x5 kupił na aukcji dziennik pokładowy Black Rock?
  • 0

#134 Korzi

Korzi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 77 postów
  • MiastoSanok

Napisano 26.03.2010 - |15:12|

No właśnie, o to miałem pytać. Skoro nikt z załogi nie przeżył, to jakim cudem dziennik kapitana się odnalazł (kto go znalazł) i został wystawiony na aukcji. :huh:

Użytkownik Korzi edytował ten post 26.03.2010 - |15:12|

• 0
Dołączona grafika
EVERYTHING HAPPENS FOR A REASON
4 8 15 16 23 42..... >> DESTINY FOUND <<

#135 the_foe

the_foe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 276 postów
  • Miastodolnośląskie

Napisano 26.03.2010 - |15:32|

no faktycznie dymek nie kłamie pff. Nawet w tym odcinku jak się podszył za żonę Richarda to tylko żartował, a nie kłamał...

Dymek kłamie kiedy tylko jest mu to na ręke, tak samo mówi prawde tylko jak ma w tym cel.

dymek nie podszyl sie pod zone Richarda. Obejrzyj uwazniej ten odcinek
  • 0
..::THE_FOE::..
foe (małpa) cinet (kropa) pl

#136 ashlon

ashlon

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 26.03.2010 - |15:56|

No właśnie, o to miałem pytać. Skoro nikt z załogi nie przeżył, to jakim cudem dziennik kapitana się odnalazł (kto go znalazł) i został wystawiony na aukcji. :huh:

Znalazl go ktos, kto przybyl pozniej na wyspie. Nasi lostowicze przeszukiwali okret, to czemu nie mogli robic tego inni? Moze znalazla go sama Dharma. Pomijajac to, trafil do rak prywatnych, po czym kupil go Widmore, ktory chcial znalezc sposob powrotu na wyspe. Proste i logiczne, nie wiem nad czym tu sie zastanawiac.
  • 0

#137 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 26.03.2010 - |16:11|

Z 4x05 The Constant

{42144}{42268}"Czarna Skała" wyruszyła|z Portsmouth w Anglii 22 marca 1845...
{42269}{42394}z misją handlową do Królestwa Syjamu,|kiedy tragicznie zaginęła na morzu.
{42395}{42519}Jedyną pozostałą rzeczą z tej|podróży jest dziennik oficerski,
{42520}{42609}który odnaleziono pomiędzy pirackimi|przedmiotami na Wyspie Świętej Marii
{42610}{42658}7 lat później.

Uważniej oglądać :>

Użytkownik Grzebul edytował ten post 26.03.2010 - |16:11|

• 0

#138 Cichy_89

Cichy_89

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 26.03.2010 - |16:41|

hmm, ten docinek daje dużo do myślenia, szkoda że nikt nie pomyślał jeszcze o....

.... Eko :D

Scena z 6x09, kiedy dym bezpośrednio obserwuje Richarda. Alpert w tej samej chwili się modli. Dym to widzi i zostawia go żywego. Po co? odpowiedź prosta - znalazł haka na człowieka. Mógł go łatwo zmanipulować, by zabił Jacoba (to Diabeł, zabij go, odkupisz swoje winy, etc.) Dym zawsze szukał ludzi do zmanipulowania, by zabić Jacoba.

Podobnie było z Eko. Zobaczył, że to silny facet który nie ugnie się przed niczym, ale miał jedną słabość - troszczył się o brata, żałował jego śmierci itd. Dym to zobaczył w dobrze znanej nam scenie. Potem Dym pojawiał się jako Yemi, manipulując Eko. Jednak gdy ten wyznał, że niczego nie żałuje, dym wiedząc że nie ma już na niego haka, po prostu zabił go.

Użytkownik Cichy_89 edytował ten post 26.03.2010 - |16:42|

• 1

#139 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 26.03.2010 - |16:48|

Z 4x05 The Constant

{42269}{42394}z misją handlową do Królestwa Syjamu,|kiedy tragicznie zaginęła na morzu.
{42520}{42609}który odnaleziono pomiędzy pirackimi|przedmiotami na Wyspie Świętej Marii

To akurat gadka na potrzeby aukcji. Przecież nie mogli powiedzieć, że BR rozbił się na tajemniczej wyspie itd
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#140 the_foe

the_foe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 276 postów
  • Miastodolnośląskie

Napisano 26.03.2010 - |19:10|

Z 4x05 The Constant

a to dziwne bo w 1867 roku Black Rock zawital na Wyspach Kanaryjskich... Pamuetajmy ze wlasnie w tym roku powstal dynamit, tak wiec BR nie mogl zaginac wczesniej niz ta data.
  • 0
..::THE_FOE::..
foe (małpa) cinet (kropa) pl

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych