Skocz do zawartości

Zdjęcie

Farscape - The Peacekeeper Wars

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
147 odpowiedzi w tym temacie

#121 cap0ne

cap0ne

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów
  • MiastoGliwice

Napisano 21.01.2005 - |13:58|

Ściągać nie będę, bo mam jeszcze wersję TV-ripa. Sciągać jeszcze raz, by obejżeć w trochę lepszej jakości mi sie nie opłaca, bo nagrywać nie będę(na razie). Najpierw chcę sobie ściagnać jeszcze raz wszyskie odcinki i nagrać je na DvD-r. A sensu w sciąganiu z jednego miejsca, by udostępniać w innym też nie widzę(nie przy moim uploadzie 20kB  :( ).

Wyświetl post

szkoda ja sobie napewno sciagne odc :) jak tylko beda gdzies dostepne w wersji dvdrip oprocz tb2 gdzie jeszcze nie mam konta :(
  • 0

#122 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 21.01.2005 - |14:54|

Już dawno Far PKW jest w wersji DVDRip
  • 0

#123 Slaw

Slaw

Szeregowy

• Email
  • 10 postów
  • MiastoBytom

Napisano 23.01.2005 - |17:28|

A no ja juz od dawna mam

Jeszcze jednen post tego typu i nie bedzie żadnego na temat F:PW DVD-RIP .

Użytkownik Obi edytował ten post 23.01.2005 - |18:34|

• 0

#124 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 24.01.2005 - |18:15|

PK Wars było naprawdę dobre, masa informacji itp, mało czasu, akcja za akcją i tylko 3 godziny... wielka, naprawdę wielka szkoda, że nie było normalnego sezonu 5, że twórcy musieli upchnać wszystko w tak małym przedziale czasowym.
Nigdy nie myślałem, że to powiem, ale wolałbym chyba, żeby był 5 sezon Farscape zamiast 7 sezonu SG-1, który poza Lost City był naprawdę słaby, trzeba było zrobić S5 Farka i Stargate SG-1 - Lost City ;)
Wprawdzie zabicie D'Argo nie było miłe, ale raczej planowane od początku, mimo, że widzimy jak planeta się rozpada, to może został wzięty do niewoli i jakoś mógłby wrócić, przynajmniej mały Crichton dostał bardzo zobowiązujące imię.
Do tego dowiedzielśmy się, że Peacekeeperzy pochodzą najprawdopodobniej z Ziemi, a to była miła niespodzianka :) Sikozu okazała się szpiegiem, ale i tak jej nie lubiłem, więc mała strata ;) Zobaczyliśmy też Wormhole Weapon, mocna rzecz, poza tym John stał się jakby Peacekeeperem, w sumie do tego wcześniej nasza rasa została wykorzystana (Peacekeeperzy stworzeni przez Eidelon'ów do utrzymywania pokoju siłą, zamiast rozmowami ;)), czyżbyśmy to mieli w genach :)
Miło by było zobaczyć więcej, albo S5 tak jak miał wyglądać, niestety Browder staje się częścią SG-1, Black też się pojawi w przynajmniej 5 odcinkach, zatem Farscape raczej nie powróci, oby przynajmniej SG-1 stało się przez to lepsze...
  • 0
Master of possimpible ;)

#125 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 25.01.2005 - |23:42|

Ale fajnie ci kwiatku ze ogladales sobie calego Farscape...i to jeszcze bez przerw.
No szkoda ze 5 sezon nie powstanie...nie ma co sie łudzic Crichton sie na Sg przeż(rz)ucił :angry: ....wiec nici...a ja bym nie przezył kontynuacji z innymi bohaterami..bo z tymi sie straaaaasznie zżyłem :( ..jak ten osobnik w moim avatarze
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#126 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 26.01.2005 - |21:40|

Tak się teraz zastanawiam, czy wersja DVD PK Wars miała jakieś dodane sceny, bo jest na pewno dłuższa o kilka minut i nie ma takiej pogadanki John'a na pczątku, może ktoś, kto widział DSRip'a a potem DVDRip'a się wypowie :)
Może ktoś żyje w nieświadomości, że jescze kilka bonusowych minut może zobaczyć.
W sumie można by było jakoś kontynuować serial, może tylko BB byłoby mało, ale wszystko zależy od tego kiedy by kręcili, poza tym, nie wszyscy muszą być w każdym odcinku, pamiętacie jak to było w sezonie 3. John mógłby coś kombinować na iemi, a w tym czasie Aeryn z małym na ręce i resztą ekipy walczyłaby, żeby niedopuścić do np dominacji Nebari itp
Grunt to chcieć...
  • 0
Master of possimpible ;)

#127 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 14.03.2005 - |21:05|

na 26 marca na hellmarku PL reklamowana jest premiera PK wars :)
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#128 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 14.03.2005 - |21:30|

Pójdzie jednorazowo, czy rozbiją na 2 tygodnie?

gulus
  • 0

#129 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 14.03.2005 - |21:35|

wyglad jakby jeden dzien po drugim to szlo, bodajze 26 to okolice swiat sa....
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#130 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 14.03.2005 - |21:46|

Ja na pewno obejżę go na Hallmarku :D . I to z przyjemnością :D.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#131 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 14.03.2005 - |22:03|

Jasne, jak najbardziej trzeba to obejrzeć (chociaż już nie pamiętam po raz który), nawet żeby posłuchać lektora, co nie musi być przyjemnością.

gulus
  • 0

#132 fantomik

fantomik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 14.03.2005 - |23:45|

No, ja też z przyjemnością oblookam jeszcze raz PK. A tak nawiasem mówiąc, skoro Hallmark puszcza Pk, to może w niedługim czasie zapoda serial. :)
  • 0

#133 Gelerth

Gelerth

Szeregowy

• Użytkownik
  • 58 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 15.03.2005 - |07:24|

Z nieopisaną radością obejrzę po raz kolejny.
Może namówię rodzinę do obejrzenia.
Terminy wyświetlenia:
26.04 21.30 epizod 0001
27.04 21.30 epizod 0002

Opis ze strony Hallmarku:

„Kiedy złowieszcze Imperium Scarran rozpoczyna wojnę na pełną skalę, Stowarzyszeniu Rozjemców pozostaje tylko jedna nadzieja: przywrócić do życia astronautę Johna Crichtona, wessanego wcześniej do Galaktyki Rozjemców przez dziurę w czasoprzestrzeni. Zadaniem Crichtona jest ponowne stworzenie czasoprzestrzennej broni, która pozwoli przenieść całą rasę Rozjemców w bezpieczne miejsce zanim ostatnia wojna tej ery doprowadzi do unicestwienia całego wszechświata.”

Na razie brak informacji o serialu.
  • 0
"W każdym z nas żyje jakiś Frank Burns"
Larry Linville

#134 BST

BST

Plutonowy

• VIP
  • 442 postów

Napisano 15.03.2005 - |08:46|

Coś im z opisem nie poszło, nie wiem jacy ignoranci piszą opisy filmów sci-fi. Czasem po opisie bez tytułu człowiek by sie nie domyślił co to za produkcja. W zyciu raz widziałem świetny opis był to chyba startrek FC.

Użytkownik BST edytował ten post 15.03.2005 - |09:07|

• 0
Odnalazłem Cię na styku światów, między jawą a snem.
Tam, gdzie anioł odarty z uczuć okrywa cieniem Dolinę Ciemności.
I spotkam Ciebie pośród światła, patrząc w jutrzenkę bez cienia.
Wtedy umrę w Twych ramionach...

SKLEP - TAURISHOP

#135 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 15.03.2005 - |16:41|

Kiedy złowieszcze Imperium Scarran rozpoczyna wojnę na pełną skalę, Stowarzyszeniu Rozjemców pozostaje tylko jedna nadzieja: przywrócić do życia astronautę Johna Crichtona, wessanego wcześniej do Galaktyki Rozjemców przez dziurę w czasoprzestrzeni. Zadaniem Crichtona jest ponowne stworzenie czasoprzestrzennej broni, która pozwoli przenieść całą rasę Rozjemców w bezpieczne miejsce zanim ostatnia wojna tej ery doprowadzi do unicestwienia całego wszechświata

Buahahaha !!!!! Dobrze się usmiałem .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#136 Gość_name_*

Gość_name_*
  • Gość

Napisano 15.03.2005 - |18:46|

Dziwi mnie jedno, przecież Hallmark jest producentem Farka, wiec dlaczego go nie nadali. Tym bardziej, że ten kanał nadaje to samo na Polskę, Czechy, Słowacje, Węgry itp. Ja osobiście nie ma kablówki. Ale pójdę do rodziców to sobie lukę.
  • 0

#137 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 15.03.2005 - |21:25|

:blink: :blink: taki opis dali :blink: Nie no ludzie to sa KPINY...ten opis chyba jest innej produkcji

PS. Kocham Farka :D ...ale nie mam Hallmarka :( ...tylko dziadkowie maja
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#138 coldmaN

coldmaN

Starszy kapral

• Email
  • 294 postów
  • MiastoGlobalna Wioska

Napisano 15.03.2005 - |22:29|

"Stowarzyszenie Rozjemców przywraca Crichtona do życia, przeniesienie rasy Rozjemców w bezpieczne miejsce" ?!, nie no bomba, to pewnie alternatywna wersja PKW :hyhy:, ale miejmy na względzie że te opisy piszą pewnie osoby nie znające się na rzeczy.
A co do samej mini serii niedawno ogladałem ją po raz pierwszy, na świeżo po skończeniu serialu, i strasznie mi się podobała-szkoda tylko że taka krótka co to jest 3h na Farka-jak by to puścili na Hallmarku to napewno bym sobie obejrzał. Boje się tylko jak wypadnie polskie tłumaczenie :huh:
  • 0
The man in black fled across the desert, and the gunslinger followed...

We are walking on a thin line and you better avoid the risk ...

#139 Kalliope

Kalliope

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów
  • MiastoWarszawa Żoliborz

Napisano 01.04.2005 - |13:10|

Mam zamiar wynotować wszystkie knoty w tłumaczeniu i w najbliższym czasie zdrowo objechać Master Film za fuszerkę. Ta osoba, która robiła tlumaczenie, nie zadała sobie ani odrobiny trudu, żeby poszukać w Internecie, nie mówiąc już o ksiązkowych przewodnikach po serialu, definicji "arn", "fahrbot", "frell" itp. Ciekawa jestem, czy w innych krajach też było tak schrzanione tłumaczenie? Bo przypuszczam że wiecie, że Hallmark puścił PKW jednocześnie w całej środkowo-wschodniej Europie, Skandynawii, a także w Belgii i Holandii. Szkoda tylko, że ograniczyli się tylko i wyłącznie do reklamy na własnym kanale, a zlekceważyli reklamę prasową :(
Na serial na Hallmarku bym nie liczyła. Ludzie z Hallmark Entertainment w Londynie skutecznie unikają odpowiedzi na to pytanie, ilekroć do nich mailuję w tej sprawie...

Użytkownik Kalliope edytował ten post 01.04.2005 - |13:11|

• 0
Katarzyna

CBOOL #72
CEO #15
FAM #34

"She will lie and steal and do whatever, but she has a moral compass" Claudia Black o Vali, Stargate Magazine Yearbook Mar/Apr 2006

Dołączona grafika

Gadu Gadu: 1454784

#140 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 27.12.2005 - |20:42|

To gratuluje i podziwiam za wytrwałość. A z drugiej strony nie wiedziałem, ze takie zmioty w reklamie nawet są tworzone:(
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych