Tochyba jednak falszywy trop. Jakub nawiedzil najpierw Sawyera i Kate, gdy byli jeszcze dziecmi. Potem Jacka, Locke i Kwonow - na kilka lat przed lotem 815. Sayida i Hurleya juz po powrocie jako O6. Nie namascil ani Claire, ani Rose, ani nikogo innego.Chyba nie naciągana - raczej pewna prawidłowość:To już chyba mocno naciągana teoria. Jack "leciał z ojcem", Jin z Sun a Clair z Aaronem w brzuchu, Bernard z Rose etc.
Gdy lecą razem dwie osoby, na liście jest tylko jedna:
- Bernard i Rose - prawdopodobnie jest tylko Rose, nie ma Bernarda
- Kate z eskortą - Mars był na liście, Kate - nie
- Jin i Sun - kto? Wyglądałoby że Jin...
- Claire z Aaronem - które z nich?
- No i Jack z ojcem - który?
Odcinek 103 - S06E04 The Substitute
Napisano 21.02.2010 - |20:21|
Genesis
Napisano 22.02.2010 - |21:47|
Rose i Claire zaliczyły też spotkanie z kolesiami o "special" zdolnościach. I wizytę w "special" miejscu. Aczkolwiek obeszło się bez macaniaTochyba jednak falszywy trop. Jakub nawiedzil najpierw Sawyera i Kate, gdy byli jeszcze dziecmi. Potem Jacka, Locke i Kwonow - na kilka lat przed lotem 815. Sayida i Hurleya juz po powrocie jako O6. Nie namascil ani Claire, ani Rose, ani nikogo innego.Chyba nie naciągana - raczej pewna prawidłowość:To już chyba mocno naciągana teoria. Jack "leciał z ojcem", Jin z Sun a Clair z Aaronem w brzuchu, Bernard z Rose etc.
Gdy lecą razem dwie osoby, na liście jest tylko jedna:
- Bernard i Rose - prawdopodobnie jest tylko Rose, nie ma Bernarda
- Kate z eskortą - Mars był na liście, Kate - nie
- Jin i Sun - kto? Wyglądałoby że Jin...
- Claire z Aaronem - które z nich?
- No i Jack z ojcem - który?
Zastanawia mnie Kate - w końcu spotkała Jacoba, ale to eskortujący ją Mars był na liście (i na wyspie pożegnał się z tym światem jako jeden z pierwszych), nie ona.
Burke - Juliet czy jej mąż...
Tak - btw - zastanawiałam się nad wątkiem tajemniczego chłopca. Zdaje się nie bez powodu Sawyer opowiadał fragment książki "Myszy i ludzie". Zarówno zakrwawione ręce chłopca, jak i ostrzeżenie "Nie możesz go zabić, znasz zasady." muszą się wiązać dość mocno z Dymkiem. Jakąś mroczną tajemnicą z przeszłości. A jeśli przyjmiemy, że tajemniczym chłopcem byłby Jacob, to może oznaczać, że i on nie ma czystego sumienia. Zdaje się, nie bez powodu Dymek chciał go zabić.
Napisano 23.02.2010 - |16:09|
Rozróżniam, że Locke to Locke, a Flocke to dymek ale dlaczego akurat piszecie to przez "F"?
Użytkownik atraxxx edytował ten post 23.02.2010 - |16:27|
Napisano 23.02.2010 - |16:38|
odcinek niezly. Chlopak wydaje sie byc Aaronem. Powiedzcie mi czemu Flocke? Nie czytalem poprzednich watkow, a nie chce mi sie czytac x stron ;-)
Rozróżniam, że Locke to Locke, a Flocke to dymek ale dlaczego akurat piszecie to przez "F"?
Fake Locke
Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.
Napisano 23.02.2010 - |18:12|
Jacob może być postacią absolutnie dobrą - to co robi robi dla wyspy jako jej obrońca. A resztę świata może mieć w głębokim poważaniu. Ludzie są tylko marionetkami mającymi pomóc w obronie wyspy.
Napisano 23.02.2010 - |18:58|
Obronę wyspy przed kim? Nawet za cenę ludzkiego życia?Jacob może być postacią absolutnie dobrą - to co robi robi dla wyspy jako jej obrońca. A resztę świata może mieć w głębokim poważaniu. Ludzie są tylko marionetkami mającymi pomóc w obronie wyspy.
Wyspa mogłaby służyć ludziom, szczególnie jej uzdrawiające właściwości.
Dlatego dla mnie Jacob jest egoistą, który chce udowodnić przeciwnikowi swoją tezę. Nic więcej...
Napisano 23.02.2010 - |22:30|
Obronę wyspy przed kim? Nawet za cenę ludzkiego życia?Jacob może być postacią absolutnie dobrą - to co robi robi dla wyspy jako jej obrońca. A resztę świata może mieć w głębokim poważaniu. Ludzie są tylko marionetkami mającymi pomóc w obronie wyspy.
Dlatego dla mnie Jacob jest egoistą, który chce udowodnić przeciwnikowi swoją tezę. Nic więcej...
Nie wiemy czym jest Jacob ;p Więc dla niego ludzie mogą mieć taką wartość jak dla nas robaki ;p
Więc stwierdzenie " Nawet za cenę ludzkiego życia?" wydaje się naiwne ;p
Poza tym jak już wcześniej pisałem to może być tak że jak uda im się coś zrobić na wyspie to wszystko się cofnie ;p Więc Ci wszyscy co stracili życia odzyskają je ;p Jacob złóżmy może o tym wiedzieć więc nie oceniajcie go od razu że egoista że morderca itd ;p;p
Poza tym mam wrażenie jakby Jacob wiedział jak to się ostatecznie skończy ^^ może trochę naiwne ale takie sprawiał w kilku scenach wrażenie ;p;p
Użytkownik Derten edytował ten post 23.02.2010 - |22:33|
Napisano 24.02.2010 - |10:54|
Obronę wyspy przed kim? Nawet za cenę ludzkiego życia?
Dobro jest względne, a życie ludzkie jest różnie wyceniane.
Prosty przykład - wojna, bronisz kawałka terenu za cenę ludzkiego życia. Zabijasz wroga i nadal uważasz się za dobrego człowieka, prawdziwego patriotę.
Jacob i FLock mogą nie być ludźmi i co wtedy?
Mogą mieć zupełnie inne systemy wartości, a moralność jest czymś co jest wpojone, rzeczą nabytą, nakierowaną oryginalnie na przetrwanie twoje i twojego stada ( w zależności od gatunku priorytety są różne ).
Możliwe że oni nie są nawet istotami żywymi, a jedynie czymś co zachowuje się jak żywe wraz z góry zaprogramowanymi priorytetami. Sam FLock może być jednostką w której wystąpił jakiś błąd w oprogramowaniu lub znalazł w jego mniemaniu lepszą metodę na osiągnięcie celu.
Napisano 24.02.2010 - |11:47|
Moim zdaniem FLocke kłamie, a Jacob miał go "pilnować" przed opuszczeniem Wyspy, zaś ten chce wykorzystać Sawyera do jej opuszczenia.
Może kandydat miał zastąpić Jacoba w "trzymaniu dymku" (kimkolwiek wcześniej był, nie wierzę, że był człowiekiem) na Wyspie? :-)
Napisano 01.03.2010 - |12:05|
Hm.. ciężko mi ocenić kto jest tym dobrym. Jednak takim symbolem przewagi zła może być ta waga, która równoważyła siły czarny kamień Flock, biały Jacob - Jacoba nie ma, więc równowaga została zachwiana. Obstawiam, że dziecko które się pojawiło w tym odcinku to Aaron, jasny blond kolor włosów - zupełnie jak Claire.
Napisano 01.03.2010 - |12:17|
Napisano 18.08.2010 - |14:03|
Warto podkreslić znakomitą grę Terry'ego Quinna, zasłużenie został nagrodzony, to zresztą było najciekawsze w tym odcinku - rozmowy i wspólny "spacer" Locke'a i Sawyera, za to 7/10.
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych