Skocz do zawartości

Zdjęcie

Spoiler Zone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
219 odpowiedzi w tym temacie

#121 Nom

Nom

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 05.08.2010 - |15:32|

Mostek gdzieś musiał być, kiedyś był ten koncept:

http://pics.livejour...me/pic/0000red5

Co pokazuje na jakieś pomieszczenie do sterowania.

W każdym bądź razie, zobaczymy jak będzie.

To był koncept promu. ;)

Mostek Destiny zapowiada się nieźle:

Dołączona grafika

Dołączona grafika
  • 0
om bhur bhuvah svah
tát savitúr váreniyam
bhárgo devásya dhimahi
dhíyo yó nah pracodáyat

#122 Masterton

Masterton

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 24.09.2010 - |20:32|

http://stargate.mgm....es/3/index.html

WOW
To jest dopiero spoiler...
i na koniec eksplozja Destiny...

jeszcze 5 dni...
  • 0

#123 laxter

laxter

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 27.09.2010 - |19:22|

Oglądając trailery nowego sezonu, naszło mnie takie pytanie, skoro Rush znał położenie mostka, po co bawił się z fotelem w odcinku Human? Czy możliwe, że mimo odkrycia mostka nadal mu brakowało kodu i odnalazł go dzięki fotelowi?
  • 0

#124 Sopranoss

Sopranoss

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 27.09.2010 - |22:20|

No to zabłysnąłeś... On dopiero go znajdzie. W którymś tam...
Spoiler
Odcinku :)
  • 0
Uznałem,że ten podpis, który tutaj gościł obniżał poziom każdej mojej wypowiedzi, więc teraz jest ten.

#125 laxter

laxter

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 28.09.2010 - |15:38|

No to nie było pytania :D. Musiałem coś źle przeczytać. Zrozumiałem że Rush znalazł mostek zaraz po tym jak weszli na Destiny, tylko ukrywał to przed innymi.
  • 0

#126 annubis17

annubis17

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 90 postów

Napisano 06.10.2010 - |08:48|

No i mamy trailer 3 odcinka, statek produkujący wrota :D No ale cóż, jak to zwykle bardzo przewidywalnie bywa, coś nie pozwoli im skorzystać ze statku, który pewnie zostanie zniszczony. Cóż za powtarzalność akcji z innych Stargate...
  • 0

#127 v3harry

v3harry

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 06.10.2010 - |09:09|

Coż za nie wiara w scenarzystów... Wiele wróżek tu jest na forum, ale jakoś mało kiedy spełniają się te "oczywiste rzeczy"
Nic tylko czekać tydzień...
  • 0

#128 annubis17

annubis17

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 90 postów

Napisano 06.10.2010 - |09:42|

Coż za nie wiara w scenarzystów... Wiele wróżek tu jest na forum, ale jakoś mało kiedy spełniają się te "oczywiste rzeczy"
Nic tylko czekać tydzień...

No zawsze było tak jak mówiłem przed chwilą. Jeszcze nigdy mnie nic tak na prawdę zaskoczyło.

Użytkownik annubis17 edytował ten post 06.10.2010 - |10:02|

• 0

#129 Masterton

Masterton

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 22.10.2010 - |21:43|

Może to zła sekcja forum ale...
Jeśli chcecie spoilery szybko - zapowiedz kolejnego odc. - to polecam oglądać SGU live ;) Bo po emisji odc zawsze pokazują zapowiedz kolejnego.
SyFy można oglądać na http://www.livetvnow...1/syfy-channel/
Wg naszego czasu emisja jest o 3 (9 PM wg DC) w nocy oraz już o 5 w nocy (rano) jest puszczana powtórka (11 PM wg DC). Ja i tak wstaje o 6 wiec nic nie przeszkadza mi wstać o 1h wcześniej.
Tyle że przeznaczone jest to dla osób znających język ang i cierpliwych (spokojnych?) - bo jest od cholery reklam (emisja trwa od 5 do 6 czyli ok 20 min samych reklam :P)
  • 0

#130 v3harry

v3harry

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 27.10.2010 - |13:21|

http://video.syfy.co...iverse/v1256338

Za to to można komentować :))
-Widzimy Statki Galaret (z tego co mi się wydaje to również jakiś ich statek matka większy od tamtych)
-W tym odcinku ma być wybuch Destiny (ciekawe jak to rozwiążą?
-Cloe Się przemienia i chcą ją porwać
-Scote Leje Younga
-Scote wyfruwa z Destiny(?)

Ciekawe jak wszystko rozwiążą, po 2 nudnych odcinkach nie chcę napalać się na super mega odcinek za 10 punktów, ale było by miło zobaczyć w końcu dobrą akcję.
  • 0

#131 nihil novi

nihil novi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 30 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 28.10.2010 - |22:55|

Dobra Ruszamy... Spoilery są grube więc czytać na własną odpowiedzialność.

Trial and Error.
Seria realistycznych wizji nawiedza Younga, który ma wątpliwości dotyczące swojej osoby jako kapitana Destiny.

Pułkownik Young jest nawiedzany przez powracające wizję atakowanej i niszczonej Destiny przez niebieskich obcych z pierwszego sezonu. Wierzą że to może być ostrzeżenie nakazazuje skupić się na uzupełnieniu systemów obronnych staku oraz wprowadza tzw high alert.
Dr Rush odwiedza Cloe w kwarantannie, licząc na pomoc w obliczeniach, jednak Cloe jest bardziej skupiona nie na równaniach ale na zmianach jakie zaczeły zachodzić na jej ciele.
Young zwierza się Wray że chyba traci rozum. Eli i Rush po nagłym wyściu Destiny z FTL i dryfowaniu bez planet w okolicy zaczynają podejrzewać że wizję Yonga mają kluczowe znaczenie.

Użytkownik psjodko edytował ten post 29.10.2010 - |06:19|

• 0

#132 nihil novi

nihil novi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 30 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 28.10.2010 - |23:06|

The Greater Good.

Dr Rush i pułkownik Young zostaną porzuceni na obcym statku.

Destinu napotyka na swojej drodze ciężko uszkodzony obcy statek, dryfujący w przestrzeni.
Dr Rush sugeruje penetrację statku w nadzieji na znalezienie jakikolwiek danych, albo wartościowej technologii. Bez promu śmiałkowie muszą pokonać drogę do statku w skafandrach
Po dotarciu na miejsce odkrywają że statek jest pełen pustych komór, takich samych jak na seed shipie. W momencie uruchomienia podstawowych systemów statek nagle rusza oddalając się gwałtownie od Destiny. Po wyczerpaniu ciągu znowu ulega dryfowi.

Nie mogą zdradzić wiedzy na temat mostka i pełnej kontroli statku, Rush sugeruje że opracował program pozwalający na sterowanie ręczne silnikami Destiny. Z powodu jednak złożoności programu prosi o Amande Perry jako pomoc. Kiedy Perry jest już na statku Rush informuje ją skrycie o mostku. Z pomocą dr Perry może sterowac Destiny do uszkodzonego statku. Tajemnicę odkrywa Eli ku niezadowoleniu Rusha, a zwłaszcza tego że jest sam na sam z Youngiem.

Malice

Simeon ucieka wywołując obławę na obcej planecie.

Ginn ( Ruda ) zamienia się znów ciałami z Amandą Perry gdzie jest przesłuchiwana w Homeworld Command na temat spodziewanego ataku Lucian Alliance na ziemię. Simeon podejrzewając że zdradza ona wartościowe informacje postanawia ją uciszyć. Zabija strażnika oraz Ginn.
Zabierając dr Park jako zakładnika ucieka na planete w zasięgu Destiny. Kiedy Rush znajduje martwe ciało Ginn,domyslając się co się stało z dr Perry wyrusza z zemstą. Homeworld Command jednak chce Simeona zywego, ze względu na informacje jakie może posiadać. Young, Scott i Greeg ruszają na planetę w celu schwytania zbiega i powstrzymania Rusha zanim pozabijają się wzajemnie.

Użytkownik psjodko edytował ten post 29.10.2010 - |06:20|

• 0

#133 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 04.11.2010 - |11:50|

Pod tym adresem można przeczytać o czym będą odcinki do połowy sezonu. Muszę przyznać, że koncepcję mają ciekawą o ile nie zaprzepaszczą tego zbyt szybkim rozwiązaniem.

Opis odcinków
  • 0
don't try

#134 Perkoz

Perkoz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów

Napisano 04.11.2010 - |15:26|

Ciekawe , jeśli w 10 odcinku mają wżąć udział ( mają się znaleźć) w bitwie między 2 rasami , to ciekaw jestem czy zajmą czyjaś ze stron , czy tylko będą myśleć jak uciec . Mam wrażenie że to będzie bitwa między niebieskimi , a zielonymi . Chociaż wolał bym gdyby to były jakieś nowe rasy.

No i jeszcze jest któryś odcinek "dwa przeznaczenia" jestem ciekaw czy tam będzie 2 statek klasy "D" i rozwieje wątpliwości co do tego czy "D" jest 1 czy więcej.

Użytkownik biku1 edytował ten post 08.11.2010 - |22:24|
zbędne powtórzenie poprzedniego posta

• 0

#135 Buduni

Buduni

Szeregowy

• Użytkownik
  • 73 postów

Napisano 06.11.2010 - |17:29|

Może to będzie d z innego czasu??
  • 0

#136 aster9990

aster9990

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów
  • MiastoBydgoszcz (okolice)

Napisano 08.11.2010 - |17:45|

Ciekawe co by się stało jakby Destiny wleciało w czarną dziurę . B) B) B)
  • 0

#137 Dreddenoth

Dreddenoth

Kapral

• Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 08.11.2010 - |19:21|

Statek został by chyba zgnieciony i wessany do środka a my byśmy zobaczyli napisy końcowe

Użytkownik biku1 edytował ten post 08.11.2010 - |22:25|
zbędne powtórzenie poprzedniego posta

• 0
Oglądam:
Zamierzam obejrzeć: Firefly, Farescape,Lexx, Supernatural,4400, heroes
Obejrzane: SG1 SGA SGU BS:Caprica BSG StarTrek:OS TNG Voyager DS9 Enterprise Earth2 Babylon2 Crusade Andromeda

#138 Sopranoss

Sopranoss

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 08.11.2010 - |20:44|

Rozerwany, nie zgnieciony.
  • 0
Uznałem,że ten podpis, który tutaj gościł obniżał poziom każdej mojej wypowiedzi, więc teraz jest ten.

#139 nihil novi

nihil novi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 30 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 10.11.2010 - |13:52|

Malice sneak peak

• 0

#140 Atlantis

Atlantis

Plutonowy

• Użytkownik
  • 481 postów
  • MiastoKraków

Napisano 10.11.2010 - |14:31|

No cóż... Mam nadzieję, że scenarzyści pozwolą nam zobaczyć T-doucheBaga odlatującego w przestrzeń po otwarciu śluzy.
Gdyby tak jeszcze było to wynikiem kooperacji Greera i rozgniewanego Eliego, który zorganizowałby jakiś "wypadek"... ;)
  • 0
Dołączona grafika
"Władza to nie środek do celu; władza to cel"
/George Orwell - Rok 1984/

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych