Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nowa wersja skryptu + skin

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
149 odpowiedzi w tym temacie

#121 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 15.10.2009 - |06:58|

To poproszę jeszcze o przycisk do góry koło Raportuj (jak było poprzednio przy każdym poście - Grzesiu chyba zrobił wcześniej ikonkę)
I jeszcze jedno czy można "właczyc" informacje o płci usera?

Użytkownik psjodko edytował ten post 15.10.2009 - |06:59|

::. GRUPA TARDIS .::

#122 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 15.10.2009 - |08:04|

Witam.
Wszystko można :)
Jak tylko będę miał chwilę wszystkie trafne sugestie będą wdrażane :)
  • www.gwrota.com

#123 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 15.10.2009 - |08:05|

Fajnie, że nowy/stary skin wrócił :D od bieli mnie już głowa bolała :P.

Mam jednak uwagę co do logo. Napis OT Forum świetny, bardzo mi się podoba, ale ten fragment wrót z SGU totalnie nie pasuje. Gryzie się z resztą. Pomysł dobry, przyznaję, ale wykonanie gorsze.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#124 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 15.10.2009 - |14:26|

To ja jeszcze poruszę tą samą kwestię co wtedy. Bo nie zostało to poprawione.. Chodzi mi o panel użytkowanika. Nie powinien być mniejszy lub bardziej w prawo lub w ogóle gdzie indziej. Stare rozwiązanie było lepsze. Można było odrazu się logować i ładnie się wpasowywało.
Dołączona grafika
  • 1

#125 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 15.10.2009 - |14:27|

U mnie wygląda to dobrze. Patrzyłeś na innej przeglądarce?
  • 1

->1019<-

#126 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 15.10.2009 - |15:16|

Poza FF, mam IE z którego nie korzystam. To tak samo.
  • 0

#127 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 15.10.2009 - |15:23|

Tu nie o przeglądarkę chodzi a o rozdzielczość. Zetnktel ma 1024x... a forum jak rozumiem jest przystosowane dla 1280+.
No już raczej nic na to nie poradzimy.
Innym problem jest domyślna czcionka na tym skinie, jest za mała. O ile na domyślnym białym, nie było problemu, tu by czytać bez problemu, muszę ją sobie powiększyć. Jak to to napisał chyba Ogrodnik jakiś czas temu. Powiększyć a będzie lepiej.

#128 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 15.10.2009 - |15:56|

Innym problem jest domyślna czcionka na tym skinie, jest za mała. O ile na domyślnym białym, nie było problemu, tu by czytać bez problemu, muszę ją sobie powiększyć. Jak to to napisał chyba Ogrodnik jakiś czas temu. Powiększyć a będzie lepiej.

-- Albo zmienić na tą co ja i jak widzę inwe używamy czyli 'Verdana' i wszystko staje się czytelniejsze.
-- Druga sprawa to dodanie przycisku 'Do góry' koło Raportuj.
-- Trzecia to jak można, rozjaśnienie lub użycie innego koloru do okien 'cytatu' aby się wyróżniały.
-- Czwarta to znowu ściemnienie [albo zamiana na szary byle nie biały] , pól z 'szybką odpowiedzią' i z info o 'edycji posta' aby nie były takie oczoje...ne.

To kilka spraw które przydałoby się poprawić na dzień dobry i forum stanie się przyjaźniejsze dla użytkownika. :)
Jak napisał Grinch , będzie czas i motywacja, będą wprowadzone usprawnienia.
Oby tylko 'motywacja' nie zaczęła wpływać na pogorszenie ostrości wraz z coraz bardziej widocznym dnem butelki. ;)

Użytkownik biku1 edytował ten post 16.10.2009 - |05:02|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#129 Drozdz

Drozdz

Kapral

• Użytkownik
  • 201 postów
  • Miastośląskie

Napisano 15.10.2009 - |22:10|

A czy się da okienko logowania wyrzucić na strone startową forum żeby nie błądzić po pod stronach?????>???????????
  • 0

#130 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 16.10.2009 - |01:46|

Jeszcze poprawić sprawę zmniejszania za dużych grafik. Bo niestety w tej chwili na <1280+ rozpychają okno forum.
  • 0

#131 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 16.10.2009 - |08:04|

To ja jeszcze poruszę tą samą kwestię co wtedy. Bo nie zostało to poprawione.. Chodzi mi o panel użytkowanika. Nie powinien być mniejszy lub bardziej w prawo lub w ogóle gdzie indziej. Stare rozwiązanie było lepsze. Można było odrazu się logować i ładnie się wpasowywało.
Dołączona grafika

Generalnie czy to będzie oryginalny skin IPB czy nasz efekt będzie ten sam.
Przy niskich rozdzielczościach forum się zwęża i okno logowania nachodzi na logo.
Rozwiązania są dwa:
1. mniejsze logo - przy dużych rozdzielczościach logo jest za małe
2. Przesunąć okno logowania w jakieś inne miejsce.

@Rydzu_SSJ - jeśli masz inny pomysł zamiast wrót to zapraszam, przedstaw go :)
  • www.gwrota.com

#132 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 16.10.2009 - |14:02|

Jeżeli chodzi o to okno, to ja jestem za tym, żeby je skasować i zrobić na pasku odsyłacz "Profil" a obok, możliwość szybkiego logowania. Spokojnie wejdzie to między kalendarzem, a szukajką. A co do grafiki głownej z Wrotami to jest ok, tylko jak by się skasowało ten profil, to obok wrót można by było coś dodać co by ożywiło to trochę. Np wziąść obrazek zrobić z niego jakby znak wodny, żeby taki subtelny był i nałożyć obecną grafiką na tą nową. Wyglądało by to tak, że byłyby sobie wrota a obok, coś co chcemy mieć. Np Piramidy i krajobraz wokół, i wtedy na to nałożone to co jest i może byłoby to dobre. Sorry, że tak chaotycznie to napisane, ale dopiero wstałem i jest to głośne myślenie.

Edit. Zrobiłem taki podglądowy obrazek. Grafiką się nie zajmuje, robiłem to w... Paincie i trochę mi nie wyszło :( Ale mniejwięcej coś takiego. Obrazka z 3 piramidami znaleźć nie mogłem, żeby obok było sporo miejsca, kolorystyka to bardziej pasującej już zrobić nie mogłem. Ale w tym kierunku coś. Jakby ktoś kto zajmuje się grafiką podziałał, myślę, że było by to fajne.
Dołączona grafika

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 16.10.2009 - |15:09|

• 1

#133 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 16.10.2009 - |15:42|

-- Albo zmienić na tą co ja i jak widzę inwe używamy czyli 'Verdana' i wszystko staje się czytelniejsze.
-- Trzecia to jak można, rozjaśnienie lub użycie innego koloru do okien 'cytatu' aby się wyróżniały.
-- Czwarta to znowu ściemnienie [albo zamiana na szary byle nie biały] , pól z 'szybką odpowiedzią' i z info o 'edycji posta' aby nie były takie oczoje...ne.

Zdecydowanie lepiej czyta się posty biku, więc popieram zmianę czcionki. Modyfikacja kolorów również jest konieczna.

Jeżeli chodzi o to okno, to ja jestem za tym, żeby je skasować i zrobić na pasku odsyłacz "Profil" a obok, możliwość szybkiego logowania.

To, że okno przemieszcza się wraz ze mianą rozdziałki, nie jest zbyt fortunne, ale jest ono funkcjonalne i pojawienie się go określiłbym jako zmianę in plus.

Użytkownik johnass edytował ten post 16.10.2009 - |15:44|

#134 Nom

Nom

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 16.10.2009 - |16:54|

Popieram. Przydałoby się także przywrócić linki nawigacyjne na dole strony (tylko tym razem powyżej okna szybkiej odpowiedzi proszę :)).

Użytkownik Nom edytował ten post 16.10.2009 - |16:54|

• 0
om bhur bhuvah svah
tát savitúr váreniyam
bhárgo devásya dhimahi
dhíyo yó nah pracodáyat

#135 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 16.10.2009 - |17:58|

Jeżeli chodzi o to okno, to ja jestem za tym, żeby je skasować i zrobić na pasku odsyłacz "Profil" a obok, możliwość szybkiego logowania.

To, że okno przemieszcza się wraz ze mianą rozdziałki, nie jest zbyt fortunne, ale jest ono funkcjonalne i pojawienie się go określiłbym jako zmianę in plus.

Cóż, co kto lubi. Jak dla mnie to zmiana na minus i wręcz mnie to denerwuje :D Dopisze też, że gryzie w oczy i źle wygląda białe okno mówiące o tym, że użytkownik edytował posta.
W sumie, jak dla mnie w ogóle takiej informacji mogłoby nie być :)

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 16.10.2009 - |18:00|

• 0

#136 Gibol

Gibol

Plutonowy

• Użytkownik
  • 461 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 16.10.2009 - |21:05|

Co do okienka o zmianie posta się zgodzę. Mógłby po prostu być sam napis lub w cienkiej ramce a nie tak chamsko na biało, co do innych rzeczy to dla mnie nie ma problemu i jest all ok :D Tym co nie pasuje polecam zmiane rodzielczości / zakup nowego monitora ;P
  • -1

R.I.P. StarGate :(

TauriCon still alive :)

#137 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 16.10.2009 - |21:38|

Co do okienka o zmianie posta się zgodzę. Mógłby po prostu być sam napis lub w cienkiej ramce a nie tak chamsko na biało, co do innych rzeczy to dla mnie nie ma problemu i jest all ok :D Tym co nie pasuje polecam zmiane rodzielczości / zakup nowego monitora ;P

Nie ma sprawy. Rozumiem, że dajesz mi pieniądze ? Tylko pamiętaj. Duży monitor musi mieć i lepszą karte graficzną. Także cały nowy komputer potrzebuje..bo mój to staruszek niestety i nic lepszego nie wejdzie niestety. Tylko AGP, a kupienie najlepszej karty AGP mija się celem bo kosztują absurdalne ceny to raz, dwa nic by to nie dało bo procesor by ograniczał. Więc trzeba około 2200zł. Podać numer konta ?

Co do zmiany rozdzielczości zmień sobie na 1280 na CRT 17, musiałbym patrzeć chyba przez lupę to jest raz. Dwa nie da się patrzeć w ekran bo 60Hz wypala oczy, a przy takiej rozdzielczości nie można ustawić większego odświeżania. :P
  • 1

#138 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 16.10.2009 - |21:42|

Tym co nie pasuje polecam (...) zakup nowego monitora ;P

To ja też się dopiszę do prośby Zetnktel'a. Co prawda Forum wygląda u mnie ok, ale nowy monitor zawsze się przyda :D Powiedz tylko kiedy będziesz mógł mi przelać kasę, żebym nie czekał z niecierpliwością :D

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 16.10.2009 - |21:44|

• 1

->1019<-

#139 Nom

Nom

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 23.10.2009 - |16:10|

Jeżeli jeszcze nikt o tym nie wspomniał... Nowa wersja forum ma chyba problem z tworzeniem miniatur obrazów dołączanych do postów, bardzo duże pliki zmniejsza do 99% i takie wstawia:
http://img514.images...1129/forumz.png

Trochę utrudnia to czytanie niektórych tematów. :rolleyes:

No i oczywiście ponawiam prośbę o linki nawigacyjne ma dole strony, nad szybką odpowiedzią. Z tego co pamiętam to tylko kwestia skopiowania i wklejenia jednej linijki kodu w szablonie IPB. :)

Użytkownik Nom edytował ten post 23.10.2009 - |16:13|

• 0
om bhur bhuvah svah
tát savitúr váreniyam
bhárgo devásya dhimahi
dhíyo yó nah pracodáyat

#140 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 24.10.2009 - |10:11|

To ja też się dopiszę do prośby Zetnktel'a. Co prawda Forum wygląda u mnie ok, ale nowy monitor zawsze się przyda :D Powiedz tylko kiedy będziesz mógł mi przelać kasę, żebym nie czekał z niecierpliwością :D

U mnie na laptopie (1280x800) forum robi wrażenie, ze jest "za duże" i sie z trudem miesci na ekranie. Na ekranie stacjonarnego komputera (1920x1200)jest ok, moze nawet troche za male.

Przy okazji - fajnie, ze mozna teraz zobaczyc kto na co glosowal w sondach oraz dobrze, zescie zmienili kolor cytatow na mniej dajacy po oczach.

Pzdr.
  • 0
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych