Odcinek 004 - S01E04 - Darkness
Napisano 21.10.2009 - |14:45|
Niedługo się dowiemy.
Napisano 21.10.2009 - |14:52|
To że statek sam się naprawi / doładuje korzystając z energii gwiazdy jest pierwszym przychodzącym mi do głowy rozwiązaniem. Wolałbym, żeby scenarzyści byli bardziej kreatywni.
Niedługo się dowiemy.
Na bank tak się stanie ale przez calu odcinek będzie pewnie: "zaraz zginiemy, zaraz zginiemy"
Napisano 21.10.2009 - |15:15|
Akurat się zgodzę z tym, mam mała wiarę w jakieś zaskakujące rozwiązanie, może to niesprawiedliwe-ale wydaje mi się, że za bardzo znam pomysłodawców po 15 sezonach SG, chociaż tutaj pokazali że potrafią myśleć i działać inaczej niż dotychczas. Ale w sumie to jak się przyjrzeć, to tylko oprawka. Sposób wychodzenia z fabularnych galimatiasów jest w gruncie rzeczy taki sam. Wrażenie tylko jest inne (a przynajmniej ja do tej pory nie zobaczyłem czegoś, co pozwoliłoby mi powiedzieć "WOW") z drugiej strony to tak oczywiste rozwiązanie, że może zostało wykluczone. Możliwe są też różne kombinacje pośrednie-OK, może statek sam tego nie zrobi, ale może pozostawi jakieś wskazówki dla załogi, by jakoś go podładowała w czasie zbliżania się do słońca. Lub załoga sama wpadnie na to, że coś takiego jest konieczne/sugerowane/możliwe i zacznie działać. Tak czy siak zapowiada się na to, że w następnym odcinku będzie bardzo, bardzo gorąco.To że statek sam się naprawi / doładuje korzystając z energii gwiazdy jest pierwszym przychodzącym mi do głowy rozwiązaniem. Wolałbym, żeby scenarzyści byli bardziej kreatywni.
Niedługo się dowiemy.
Na bank tak się stanie ale przez calu odcinek będzie pewnie: "zaraz zginiemy, zaraz zginiemy"
Winchell Chung
Napisano 21.10.2009 - |17:32|
Gdyby to nie byl Stargate to juz bym zaprzestal ogladania - oby cos zaczelo sie w koncu dziac bardziej dynamicznego i zaskakujacego w nastepnym odcinku bo inaczej serial zejdzie na psy.Rola kamieni sprowadza sie widze do zegnania z rodzina - bez sensu jak na film SC-Fi
Oceniam na 7
Napisano 21.10.2009 - |19:50|
Co do napraw, wiekszosc odcinkow i nasza zaloga dream-team, jakos sobie radzili. Zawsze w ostatnich sekundach wychodzili calo z opresji i zawdzeczali to w 90% przypadkow tylko sobie...
Milo by bylo zobaczyc jak to Lunatic napisal ze pradawni osiolkami nie byli
Znajac zycie, pewnie znajda planete gdzie mile panie skapo ubrane przyniosa niezwykle zadki pierwiastek potrzebny do napedu.
Zeby nie bylo za rozowo to zbuntowany bylec walnie kijkiem silnik i w nastepnym odcinku beda go naprawiac.
Napisano 22.10.2009 - |08:27|
Napisano 22.10.2009 - |09:55|
Może będzie tak - statek będzie zamierzał się sam naładować od słońca, ale nasza załoga mu popsuje przez pomyłkę szyki i odcinek będzie jak próbują to odwrócić. Swoją drogą, czy to znaczy, że na statku nie ma ZPM? Pradawni stworzyli go zanim wynaleźli ZPM?
Tego nikt nie wie (przynajmniej na razie), no może scenarzyści coś tam kumają...
A swoją droga nawet jakby miał ZPM to w jaki sposób ZPMy były ładowane?
Chyba nigdzie to nie było pokazane
To może teraz pokarzą ?
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 22.10.2009 - |10:13|
2.10mln. To wiecej niz tuż przed zdjeciem seriale SG1 i SGA, ale i bez rewelacji.bardzo ciekawy jestem jak jest z ogladalnoscia poszczegolnych epkow. Imo juz niedlugo(jesli jeszcze sie nie zaczelo) ogladalnosc zacznie spadac na leb na szyje.
Oglądalność z odcinka na odcinek rośnie i co więcej bije rekordy (bądź zrównuje się z ) BSG.
To o 3 pierwszych.
Nie wiem jeszcze jak jest z 4 odcinkiem.
Poza tym ogladalnosc w USA nie zawsze ma przelozenie na popularnosc danego serialu w naszym portalu, bo tu mamy dosc "specyficzny" target
Napisano 22.10.2009 - |12:10|
2.10mln. To wiecej niz tuż przed zdjeciem seriale SG1 i SGA, ale i bez rewelacji.
Porównywalne z BSG - więc nie jest źle
I dużo więcej niż np. Dexter
PS.
Założyłem (i zamknąłem) osobny temacik, gdzie będę wpisywał kolejne wyniki
Zobaczymy jak to się będzie kształtować.
Napisano 22.10.2009 - |13:06|
Dexter leci na kanale premium - dodatkowo płatnym, a Syfy jest zwykłą kablówką.I dużo więcej niż np. Dexter
Napisano 22.10.2009 - |13:57|
Dexter leci na kanale premium - dodatkowo płatnym, a Syfy jest zwykłą kablówką.I dużo więcej niż np. Dexter
SyFy są bezpłatne ?
Napisano 22.10.2009 - |14:39|
Użytkownik Pawel edytował ten post 22.10.2009 - |14:39|
Napisano 22.10.2009 - |16:27|
Pomysl z popsuciem ladowania jest calkiem fajny, jeszcze powinien popsuc wojskowy z ziemi i tak na nim wszyscy psy wieszaja:D
SyFy mozna za darmo przez net ogladac i nie trzeba kablowki kupowac...ech te USA.
Napisano 23.10.2009 - |09:28|
Wydaje mi sie ze ZPM to alkaiczne ale jednak baterie, nie da sie tego naladowac:D
MY nie potrafimy tego powtórnie naładować.
Ale nie wiemy czy Pradawni nie potrafią.
Napisano 23.10.2009 - |12:19|
A co do UFO, o które parę osób się upomniało - jak dla mnie to były wrota uwalniane przez statek albo jakiś osprzęt do wrót - przypomina mi to sytuację jak w którymś z odcinków Sam wysadzała słońce za pomocą wrót.
Napisano 23.10.2009 - |13:05|
Wszedzie bylo info ze to ogromne zlodlo energii, ale sie konczy.
pradawni jak wrocili na atlantyde nie zrobili zadnego myku z doladowaniem, Weir jak "nocowala" na Atlantydzie nie doladowywala a wymieniala (a przeciez miala stycznosc z wielkim mozgiem technicznym pradawnych), u replikatorow tez takie zrodla mocy sie nie walaly na prawo i lewo (buntownicy ukradli dla A. zaledwie 3 szt. jezeli dobrze pamietam).
Pewnie do stworzenia byly wymagane specyficzne warunki i wykonywano je w jednej z licznych placowek.
Jezeli chodzi o rozwoj pradawnej rasy w momencie wykonania Destiny, to musieli juz przewyzszac wiekszosc obecnych ras...mieli wrota, podrozowali 20mln lat swietlnych do bazy wypadowej...ale stawiam ze ZPM pojawily sie duzo pozniej, gdy zaistaniala potrzeba budowy duzej ilosci placowek z wielkim zapotrzebowaniem na energie, statkow super wytrzymalych, itd...
ps. juz widze ze w Light nas zaskocza rozwiazaniem do SG niepodobnym...
Chloe juz nie lubie, bo raz za Elim sie ugania a raz do Scota leci, ale przynajmniej wiem jaka funkcje bedzie pelnila w serialu.
Użytkownik jaarek13 edytował ten post 23.10.2009 - |14:35|
Napisano 23.10.2009 - |16:11|
Napisano 23.10.2009 - |19:59|
Ludzie na obcym statku miliardy lat świetlnych od Ziemi, bez przedmiotów codziennego użytku, nie myją się od jakiegoś czasu... Ale wszystkie panieny w pełnym rynsztunku, jakby właśnie na imprezę się wybierały. Włosy, usta, oczy - wszystko zrobione jak prosto od wizażysty.
Napisano 24.10.2009 - |14:46|
+ Ześwirowanie Rusha
+ Elli i Chloe
+ Efekty, porucznik Vanessa James
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych