Użytkownik gildor4 edytował ten post 12.11.2005 - |14:12|
Space: Above and Beyond
Napisano 12.11.2005 - |14:11|
Napisano 14.11.2005 - |09:56|
Napisano 16.11.2005 - |11:14|
No cóż, ja należę do tej grupy, której serial nie przypadł do gustu. Przebrnąłem przez 6 odcinków, przy czym dwa ostatnie duuuuużym wysiłkiem woli, wiecej po prostu nie dałem rady.
Serial jest infantylny do bólu, którego niestety nie byłem w stanie zdzierżyć. Serial jest straszliwie nudny, ponieważ powiela stereotypy przez co jest przwidywalny. Nie wiem czy dalej jest lepiej, ale jak na razie musze zapomnieć o tym bólu, który już sobie sprawiłem oglądając ten serial, żebym mógł ewentualnie podejść do kolejnych 2 odcinków.
Jak na razie PASS i niegdy wiecej takiego serialu!!!!!
Raistlin
Ps. Dobrze, że ma 24 odcinki, to może po 4 latach cierpień go jednak obejrzę, bo nie lubię zostawiać nie dokończonych seriali, nawet jak mi się nie podobają. Każdy serial może mieć słabszy początek i potem sie rozkręcić, ale to co na razie widziałem nie wróży niczego dobrego.
Ps2. Może jestem po prostu na ten serial za stary, bo odniosłem wrażenie, że był kierowany do duuuużo młodszej widowni.
Użytkownik raistlin edytował ten post 16.11.2005 - |11:15|
Napisano 16.11.2005 - |11:22|
Est modus in rebus
Horacy
Prawda ma charakter bezwzględny.
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis
Napisano 18.11.2005 - |21:55|
No żana filozofia tylko zapominasz że w tvripe były jeszcze reklamy wycięte i napewno będą rozjazdy. Ja ktos chce wersje do dvdrpa to niech pisze na PM bo mam całe dopasowane (nie przeze mnie), a z tego co rozmawiałem z Sokarem to już jest wersja dopasowana tylko czeka na korektę.
Sprawdziłem na własnej skórze - własnie objerzałem 22 z kolei odicinek z własnoręcznie poprawionymi podpisami - raptem w 2, może w 3ech odcinkach momentami tekst opóźniał się max o 2sek, by na koniec wrócić do normy. Chcieć to móc
Napisano 21.11.2005 - |00:07|
to jest po prostu przyklad na to, ze ameryklanie ciut inaczej widza pewne kwestie zwiazane z walka "o wolnosc oraz o homelnad/world" .mi się serial na razie bardzo podoba(jestem po 17 odcinkach); denerwuje mnie tylko czasami absurdalny patos(ciekawe czy ten serial miał wsparcie Pentagonu? )
Nawet zolnierze bedacy na misji w Iraku mowia, ze ciezko im bylo utrzymac powage,gdy jakis amerykanski dowodca przeawial rzucajac tysiace takich pelnych patosu kawalkow, ktore natomiast dla zolnierzy amerykanskich byly czyms podnoszacym ducha walki.
Napisano 24.12.2005 - |15:31|
Napisano 22.02.2006 - |18:41|
No i już obejrzałem sobie i ... pozostała tylko nadzieja....
Użytkownik jack edytował ten post 16.03.2006 - |12:07|
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 25.03.2006 - |12:23|
Obecnie zassałem go i powiem szczerze ze oglądam z trudem :/
Bardzo słaba gra aktorska i amerykański patos mnie dobijają.
Całość ratuje przyzwoita fabuła, choć IMO nie ma co porównywąć tego serialu do BSG czy SG-1
"Jedi"
Napisano 25.03.2006 - |18:26|
Napisano 26.03.2006 - |01:36|
Moim zdaniem fabula w SaaB jest conajmniej o 2 klasy lepsza niz SG1 a serial sie oglada bardzo przyjemnie
Jakby SaaB mial tyle odcinkow, tyle sezonow co SG1, to gwarantuje ze tez by fabula szwankowala
Nie da rady zrobic 200 odcinkow i zeby kazdy byl hitem - to nierealne. Ale jak odcinkow jest 2o to duzo łatwiejsze w realizacji.
Użytkownik DanielP edytował ten post 26.03.2006 - |01:37|
Napisano 26.03.2006 - |08:01|
Jakby SaaB mial tyle odcinkow, tyle sezonow co SG1, to gwarantuje ze tez by fabula szwankowala
Nie da rady zrobic 200 odcinkow i zeby kazdy byl hitem - to nierealne. Ale jak odcinkow jest 2o to duzo łatwiejsze w realizacji.
Nie bardzo się z toba zgodze.
Gdy robili SAAB nikt nie myślał, że bedzie ich tylko 20. Zawsze twórcy zakładają, że serial chwyci i będą
krecić więcej. Więc zawsze na początku są najlepsze odcinki. Potem trafiają sie już tylko perełki w zalewie
średniości.
Weź pierwszych 20 odcinków SG i porównaj z SAAB.
Co wychodzi?
Użytkownik psjodko edytował ten post 26.03.2006 - |08:02|
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 26.03.2006 - |11:08|
Więc zawsze na początku są najlepsze odcinki. Potem trafiają sie już tylko perełki w zalewie
średniości.
A tu ja się nie zgodzę - przeważne 3 i 4 sezon danego serialu jest najlepszy i ma całą mase ciekawych odcinków. SAAB jak na swój okres miało mocny 1 sezon (podobnie jak BSG – 1 sezon jest świetny nie wspomnę o 2). Kolejne sezony by przyciągnąć widzów musiały by być jeszcze lepsze. Szkoda że skończyło się na 1 sezonie – bo serial potencjał miał wielki.
Napisano 24.04.2006 - |11:30|
Ale pewnie nigdy siętego nie dowiemy, więc pozostaje tylko to co nam dano. Dla mnie niezbyt wiele wnoszącego do S-F.
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 20.05.2006 - |09:18|
SAAB miał duży potencjał;ciekawy świat z zbuntowaną sztuczną inteligencją i zagadkowymi obcymi; na pewno te dwadzieścia parę odcinków nie były arcydziełami, ale podobnie było z pierwszymi sezonami SG1
i B5;
Est modus in rebus
Horacy
Prawda ma charakter bezwzględny.
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis
Napisano 23.05.2006 - |21:47|
SAaB ma o dziwo bardzo dobrą i poważną fabułe, natomiast SG-1 s1 ma odcinki, które przebijają w swej głupocie SGA s2 i B5 s1.
Jedynie efekty w SAaB są słabe, ale trzeba brać poprawke na to kiedy było to kręcone.
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 15.06.2006 - |15:25|
bo niestety po ostatnim odcinku pozostaje niedosyt .
Wiadomo że w głównej mierze wojna wybuchła przez Aerotech.
Ale dlaczego. Czy z tego powodu ze splugawili siwety ksiezyc pijaw tam gdzie sie rozmanrzały czy moze z innego powodu.
Jedyna osoba której smierci mozna byc pewnym jest wang.
Co z kobitami spadły na powierzchnie ale czy przezyły.
Czy negocjacje były wybiegiem aby pijawy sciagneły posiłki czy tez naprawde chciały negocjowac.
Oto niektóre pytania ktore sie nasówaja moze ktos tu zna choc odpowiedz na jedno z nich.
Napisano 15.06.2006 - |15:36|
Na 99% przeżyły. Na pewno były jakieś systemy ewakuacyjne. Ale zapewne zostały schwytane.
Negocjacje. Sądzę, że i jedno i drugie. Po pierwsze szturm na rodzinną planetę był prawdziwym szokiem dla admiralicji Pijaw. Nie spodziewali się, że rasa, której rok temu prawie zaatakowali rodzima planetę tak szybko sie podniesie i zacznie skutecznie kontratakować. Ich politycy postanowili zakończyć konflikt tak szybko jak jest możliwe bo później to juz będzie tylko bezwarunkowa kapitulacja. Jednocześnie ściągali ogromne siły z przygranicznych systemów. Bo przecież ich księżyc musiał przetrwać za wszelką cenę.
Jeśli chodzi co byłoby dalej to opierąjąc się na końcówce widziałbym tylko dogorywanie Pijaw jak Niemców w 1944 roku. Chyba, żeby znaleźli sojusznika (nowy wróg!) lub superbroń.
Napisano 09.08.2007 - |21:49|
Zakończenie i brak drugiego sezonu daje taki niedosyt ... - szkoda że nie dokręcili chociaż jeszcze jednego odcinka
-- Commander Sinclair
Napisano 17.08.2007 - |16:22|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych