Skocz do zawartości

Zdjęcie

Space: Above and Beyond

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
183 odpowiedzi w tym temacie

#121 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 12.11.2005 - |14:11|

No żana filozofia tylko zapominasz że w tvripe były jeszcze reklamy wycięte i napewno będą rozjazdy. Ja ktos chce wersje do dvdrpa to niech pisze na PM bo mam całe dopasowane (nie przeze mnie), a z tego co rozmawiałem z Sokarem to już jest wersja dopasowana tylko czeka na korektę.

Użytkownik gildor4 edytował ten post 12.11.2005 - |14:12|

• 0
Zawsze po grudzie

#122 ivo

ivo

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 99 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 14.11.2005 - |09:56|

gildor4 -> serdeczne dzięki za napiski
  • 0

#123 raistlin

raistlin

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 16.11.2005 - |11:14|

Witam.
No cóż, ja należę do tej grupy, której serial nie przypadł do gustu. Przebrnąłem przez 6 odcinków, przy czym dwa ostatnie duuuuużym wysiłkiem woli, wiecej po prostu nie dałem rady.
Serial jest infantylny do bólu, którego niestety nie byłem w stanie zdzierżyć. Serial jest straszliwie nudny, ponieważ powiela stereotypy przez co jest przwidywalny. Nie wiem czy dalej jest lepiej, ale jak na razie musze zapomnieć o tym bólu, który już sobie sprawiłem oglądając ten serial, żebym mógł ewentualnie podejść do kolejnych 2 odcinków.

Jak na razie PASS i niegdy wiecej takiego serialu!!!!!

Raistlin

Ps. Dobrze, że ma 24 odcinki, to może po 4 latach cierpień go jednak obejrzę, bo nie lubię zostawiać nie dokończonych seriali, nawet jak mi się nie podobają. Każdy serial może mieć słabszy początek i potem sie rozkręcić, ale to co na razie widziałem nie wróży niczego dobrego.
Ps2. Może jestem po prostu na ten serial za stary, bo odniosłem wrażenie, że był kierowany do duuuużo młodszej widowni.

Użytkownik raistlin edytował ten post 16.11.2005 - |11:15|

• 0

#124 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 16.11.2005 - |11:22|

mi się serial na razie bardzo podoba(jestem po 17 odcinkach); denerwuje mnie tylko czasami absurdalny patos(ciekawe czy ten serial miał wsparcie Pentagonu? B) ); a efekty specjalne mimo upływu czasu dla mnie zupełnie w porządku wyglądają;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#125 Myszaqu

Myszaqu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 300 postów

Napisano 18.11.2005 - |21:55|

No żana filozofia tylko zapominasz że w tvripe były jeszcze reklamy wycięte i napewno będą rozjazdy. Ja ktos chce wersje do dvdrpa to niech pisze na PM bo mam całe dopasowane (nie przeze mnie), a z tego co rozmawiałem z Sokarem to już jest wersja dopasowana tylko czeka na korektę.

Sprawdziłem na własnej skórze - własnie objerzałem 22 z kolei odicinek z własnoręcznie poprawionymi podpisami - raptem w 2, może w 3ech odcinkach momentami tekst opóźniał się max o 2sek, by na koniec wrócić do normy. Chcieć to móc :)
  • 0

#126 Macias

Macias

Kapral

• Użytkownik
  • 223 postów

Napisano 21.11.2005 - |00:07|

mi się serial na razie bardzo podoba(jestem po 17 odcinkach); denerwuje mnie tylko czasami absurdalny patos(ciekawe czy ten serial miał wsparcie Pentagonu? B) )

to jest po prostu przyklad na to, ze ameryklanie ciut inaczej widza pewne kwestie zwiazane z walka "o wolnosc oraz o homelnad/world" .
Nawet zolnierze bedacy na misji w Iraku mowia, ze ciezko im bylo utrzymac powage,gdy jakis amerykanski dowodca przeawial rzucajac tysiace takich pelnych patosu kawalkow, ktore natomiast dla zolnierzy amerykanskich byly czyms podnoszacym ducha walki.
  • 0
Osoba, która pisąła do mnie w spraiwe Farka niech zrobi to raz jeszcze, bom [beeep] wołowa i skasowałekm przypadkiem mejla

#127 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 24.12.2005 - |15:31|

Wiadomo, w przeszłości czyste USA (nie jeden serial fantasy :P) w przyszłości też. Może to i troche dziwne sie dla nas wydaje a czasami śmieszne, ale to tez tworzy klimat serialu ;P
  • 0
Dołączona grafika

#128 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 22.02.2006 - |18:41|

Nie miałem siły czytać wszystkich wypowiedzi, więc pewnie wiele rzeczy się powtórzy. Obejrzałem dwa odcinki i od razu skojarzyłem go z filmem, który leciał kiedyś w TV (nie pamiętam gdzie, chyba polsat). W każdym razie przyznam, że jest to jeden z ciekawszysch, pod względem efektów, filmów SF. Ale poza tym można powiedzieć, że warto go obejrzeć. Choć odcinki zdają się, na pierwszy rzut oka, posiadać oddzielną fabułę. Myślę, a nawet mam nadzieję, że nie zawiodę się po obejrzeniu pozostałych odcinków - a raczej przypomnieniu sobie, bo już wcześniej to oglądałem.

No i już obejrzałem sobie i ... pozostała tylko nadzieja.... :(

Użytkownik jack edytował ten post 16.03.2006 - |12:07|

• 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#129 Jedi

Jedi

Kapral

• Użytkownik
  • 160 postów
  • MiastoSosnowiec / Będzin

Napisano 25.03.2006 - |12:23|

Serial ten oglądałem na Polsacie i wtedy bardzo mi się podobał - zapewne była to kwestia braku dostępności innych produkcji.
Obecnie zassałem go i powiem szczerze ze oglądam z trudem :/
Bardzo słaba gra aktorska i amerykański patos mnie dobijają.
Całość ratuje przyzwoita fabuła, choć IMO nie ma co porównywąć tego serialu do BSG czy SG-1
  • 0
Pozdrawiam
"Jedi"

#130 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 25.03.2006 - |18:26|

Moim zdaniem fabula w SaaB jest conajmniej o 2 klasy lepsza niz SG1 :) a serial sie oglada bardzo przyjemnie :)
  • 0

#131 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 26.03.2006 - |01:36|

Moim zdaniem fabula w SaaB jest conajmniej o 2 klasy lepsza niz SG1 :) a serial sie oglada bardzo przyjemnie :)

Jakby SaaB mial tyle odcinkow, tyle sezonow co SG1, to gwarantuje ze tez by fabula szwankowala :)
Nie da rady zrobic 200 odcinkow i zeby kazdy byl hitem - to nierealne. Ale jak odcinkow jest 2o to duzo łatwiejsze w realizacji.

Użytkownik DanielP edytował ten post 26.03.2006 - |01:37|

• 0

#132 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 26.03.2006 - |08:01|

Jakby SaaB mial tyle odcinkow, tyle sezonow co SG1, to gwarantuje ze tez by fabula szwankowala :)
Nie da rady zrobic 200 odcinkow i zeby kazdy byl hitem - to nierealne. Ale jak odcinkow jest 2o to duzo łatwiejsze w realizacji.

Nie bardzo się z toba zgodze.
Gdy robili SAAB nikt nie myślał, że bedzie ich tylko 20. Zawsze twórcy zakładają, że serial chwyci i będą
krecić więcej. Więc zawsze na początku są najlepsze odcinki. Potem trafiają sie już tylko perełki w zalewie
średniości.

Weź pierwszych 20 odcinków SG i porównaj z SAAB.

Co wychodzi? :D

Użytkownik psjodko edytował ten post 26.03.2006 - |08:02|

::. GRUPA TARDIS .::

#133 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 26.03.2006 - |11:08|

Więc zawsze na początku są najlepsze odcinki. Potem trafiają sie już tylko perełki w zalewie
średniości.

A tu ja się nie zgodzę - przeważne 3 i 4 sezon danego serialu jest najlepszy i ma całą mase ciekawych odcinków. SAAB jak na swój okres miało mocny 1 sezon (podobnie jak BSG – 1 sezon jest świetny nie wspomnę o 2). Kolejne sezony by przyciągnąć widzów musiały by być jeszcze lepsze. Szkoda że skończyło się na 1 sezonie – bo serial potencjał miał wielki.
  • 0

#134 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 24.04.2006 - |11:30|

Trudno oceniać różne seriale. Ale jakoś po SAAB-ie nie mam dobrego wrażenia. Wydał mi się lekko przereklamowany. Owszem. Ma jakąś fabułę, jakąś myśl przewodnią, ale mnie to nie pociągnęło zbytnio. Może, gdyby poszedł kolejny sezon???? Jakoś skojarzył mi się z pierwszym sezonem B5 - nudny i długi, choć okazuje się patrząc z perspektywy całości - niezbędny.
Ale pewnie nigdy siętego nie dowiemy, więc pozostaje tylko to co nam dano. Dla mnie niezbyt wiele wnoszącego do S-F.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#135 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 20.05.2006 - |09:18|

porównywanie SAAB-a do SG-1 mija się z celem, bo SG to serial lekki i przyjemny, SAAB natomiast to serial raczej poważny; co wskazuje na sensowniejsze porównywanie SAAB-a z BSG;
SAAB miał duży potencjał;ciekawy świat z zbuntowaną sztuczną inteligencją i zagadkowymi obcymi; na pewno te dwadzieścia parę odcinków nie były arcydziełami, ale podobnie było z pierwszymi sezonami SG1
i B5;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#136 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 23.05.2006 - |21:47|

Dokładnie, SAaB s1 a SG-1 s1 to wprost różnica kilku klas a wiem o czym mówie bo oglądam je właśnie oba zaczynając od początku.

SAaB ma o dziwo bardzo dobrą i poważną fabułe, natomiast SG-1 s1 ma odcinki, które przebijają w swej głupocie SGA s2 i B5 s1.

Jedynie efekty w SAaB są słabe, ale trzeba brać poprawke na to kiedy było to kręcone.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#137 Kita

Kita

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 15.06.2006 - |15:25|

Mam pytanie czy gdzies mozna dorwac jakies Fanfic lub cos innego o dalszych losach dzikich asów.
bo niestety po ostatnim odcinku pozostaje niedosyt .
Wiadomo że w głównej mierze wojna wybuchła przez Aerotech.
Ale dlaczego. Czy z tego powodu ze splugawili siwety ksiezyc pijaw tam gdzie sie rozmanrzały czy moze z innego powodu.
Jedyna osoba której smierci mozna byc pewnym jest wang.
Co z kobitami spadły na powierzchnie ale czy przezyły.
Czy negocjacje były wybiegiem aby pijawy sciagneły posiłki czy tez naprawde chciały negocjowac.
Oto niektóre pytania ktore sie nasówaja moze ktos tu zna choc odpowiedz na jedno z nich.
  • 0

#138 I. Thorne

I. Thorne

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 119 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 15.06.2006 - |15:36|

Wojna wybuchła przez Aerotech. Ale dlaczego? Może chcieli mieć nowe tereny pod kolonizację, a Pijawy zbytnio sie "rozpowszechniały"? A może zarobili miliardy dolarów na dostawach rządowych?

Na 99% przeżyły. Na pewno były jakieś systemy ewakuacyjne. Ale zapewne zostały schwytane.

Negocjacje. Sądzę, że i jedno i drugie. Po pierwsze szturm na rodzinną planetę był prawdziwym szokiem dla admiralicji Pijaw. Nie spodziewali się, że rasa, której rok temu prawie zaatakowali rodzima planetę tak szybko sie podniesie i zacznie skutecznie kontratakować. Ich politycy postanowili zakończyć konflikt tak szybko jak jest możliwe bo później to juz będzie tylko bezwarunkowa kapitulacja. Jednocześnie ściągali ogromne siły z przygranicznych systemów. Bo przecież ich księżyc musiał przetrwać za wszelką cenę.

Jeśli chodzi co byłoby dalej to opierąjąc się na końcówce widziałbym tylko dogorywanie Pijaw jak Niemców w 1944 roku. Chyba, żeby znaleźli sojusznika (nowy wróg!) lub superbroń.
  • 0

#139 zidio

zidio

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 09.08.2007 - |21:49|

Mi się serial podobał - i tyle :rolleyes:
Zakończenie i brak drugiego sezonu daje taki niedosyt ... - szkoda że nie dokręcili chociaż jeszcze jednego odcinka :(
  • 0
"Sooner or later, everyone comes to Babylon 5."
-- Commander Sinclair

#140 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 17.08.2007 - |16:22|

Doszlam juz do odcinka 17 i teraz jestem pewna ,iz widzialam serial na Polsacie w latach 90. SAAB jest dla mnie doskonalym dzielem i bardzo zaluje,ze nie dokrecono kolejnych sezonow. Milo jest jednak zobaczyc aktorow ,krorzy to pozniej pojawili sie w innych serialach. Ba,nie powinnam zapomniec,ze tworcami SAAB sa osobistosci ,ktore pracowaly nad X Files. Malo tego , nie wiem czy zauwazyliscie ale w Space And Above pojawil sie sam David duchovny,ktory tutaj zagral androida. Sic. :blink: :lol:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych